Manžel a týždňovky

8. júl 2024

Ahojte chcem sa vyrozprávať.
S manželom sme spolu 7 rokov zobraty mame dve deti 3 a 2 roky.
Manžel pracuje od začiatku nášho vzťahu na 3 smeny čiže každý deň doma, ale po uvažovaní a rozprávaní sa žeby išiel do zahraničia súhlasil teda obaja sme súhlasili keďže nám treba peniaze a tu s tohto platu a môjho rodičovského ideme od výplaty do výplaty.
Hľadá si uz prácu v zahraničí žeby šiel so švagrom ktorý robí 3 týždne a 1 týždeň doma a pre mňa to je hrozne dlho. Neviem ci by som si dokázala zvyknúť a deti tiež, ale zas keď tie peniaze nám veľmi treba.
Mne strašne vadi len ta jediná vec ze by bol tal dlho preč a tak krátko doma, viem ze niesom jediná ktorej chlapi takto pracujú len som sa chcela vyrozprávať. Dakujem

michaelam2
8. júl 2024

Mne by to vadilo, nechcela by som tak zit. Vidim to vsade okolo, ze velmi vela parov, ktore takto funguju sa zacnu rozpadat. Keby si sla skor do prace? To by vam vyriesilo financie nie? Pripadne pockat este rok kym nepojde druhe dieta do skolky.

matullienka
8. júl 2024

Môj muž tiež robí má týždňovky, v podstate sme spolu viac ako keby robil doma. Lebo keď chcel zarobiť, domov chodil večer a odchádzal skoro ráno. Teraz robí 2 týždne doma 2 v práci. Cez koronu robil 6 týždňov v práci 4 týždne doma to bol fakt masaker, ale ako sa hovorí človek si zvykne aj na šibenicu. Držím palce nech to zvládnete

petamich
8. júl 2024

ak by sme nemali na vyber, tak nejako kratkodobo, nie na roky asi dobre, ty nemozes ist skor do prace? pripadne ak ste to doteraz vydrzali, tak pockat pol roka, roka kym pojde mladsie do skolky? zarobi tam manzel tak dobre, ze to pripadne pokryje aj tvoj plat? lebo zasa byt sama na dve male deti - do skolky, zo skolky, najst si pracu aj pre teba bude narocnejsie ako keby bol tu

sasa1310
8. júl 2024

skúste to prehodnotiť. Deti sú malé len raz. Už len k úcte k tomu chlapovi nech nepríde o detstvo vlastných detí

angelous1991
8. júl 2024

Mne tak chodí manžel a nič sa nám nerozpada , mám pocit že ešte sme na seba viac naviazaní keď príde domov sme stále spolu . Veď je teraz super doba večer voláme vždy na FaceTime vidíme sa aj tak som denne v robote od rana do večera a neviem ani ako a ubehne mi ten turnus. Keď je vzťah pevného základu , tak sa nemá čo rozpadnúť .

iv007
8. júl 2024

Mala som taky vztah a nevydrzal. Tiez by som preferovala jasle a skor do prace.

iv007
8. júl 2024

Nedopisala som. Vidim v okoli kolegyne a zname ktorych muzi robia v zahranici a su doslova zivy bankomat. Ziadne peniaze by mi nestali za znicenie vztahu a aby deti nevyrastali s otcom.

doriiis
8. júl 2024

Ani za milión rokov by som na toto nepristala.Nie som vo vzťahu preto,aby som bola sama
Sama na deti,sama na všetko.Urcite nie

crazy_cat_lady
8. júl 2024

Ja by som do toho nesla, byt s manzelom 1 tyzden zo styroch, budes vacsinu casu sama na deti a v podstate aj na vsetko ostatne, ked ochoreju, budes s nimi na OCR, pripadne mas moznost HO?

doriiis
8. júl 2024

@crazy_cat_lady ....podľa písaného je autorka na rodičovskej dovolenke

fairyy
8. júl 2024

3 a 2 roky to uz by som sa radsej vratila do prace ako mat muza prec, ale to som ja ...ak vidite vychodisko len v zahranici pre manzela, tak len vydrzat, drzim palce

doriiis
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
8. júl 2024

toto by som nedávala... rodina je rodina.

crazy_cat_lady
8. júl 2024

@doriiis aha, to mi dako uslo :D @autorka ked velmi chybaju peniaze, mozes dat mladsie do jasli a ist do prace, samozrejme za predpokladu, ze sa Vam to financne oplati..

ivik4
8. júl 2024

Za mna toto jedine kratkodobo ( max par mesiacov) skrz peniaze . Bezne absolutne nie, to nieje ziadny rodinny zivot

daniela1911
8. júl 2024

Ešte treba zhodnotiť aj ten zárobok, pretože pokiaľ nie je vyučený, popripade nevie jazyk, bude tam len pomocník, tak aby vám po odčítaní výdavkov, ktoré za tri týždne tam zaplatí, zostalo naozaj dosť. Viem si to predstaviť ako také prechodné riešenie na ten rok, kým pôjdu deti do škôlky. Inak by som radšej šla pracovať ako muža vyslať od dieťaťa.

pribinak
8. júl 2024

Ja by som sa radsej uskromnila, ale mala by som muža doma
Deti sú malé, potrebuju ho, keď budú mat 13, 14 už budú mat partiu

aaadkaaa
8. júl 2024

Urcite by som na to nepristupila. Chod do prace radsej ty, ked vam to nevychadza

autor
8. júl 2024

Ďakujem vám za podporu
Tie peniaze nám fakt chýbajú ale tiež mi to nestojí zato aby bol celé týždne preč,
Skôr by som prežila 10 dní a 4 doma alebo po týždni ale toto je aj na mňa moc, preto som sa chcela vyrozprávať že je aj takáto možnosť
S mojou pracou to je tiež ťažšie keďže som nezamestnaná nepredlzili mi zmluvu keď bola corona

zuzanapjat
8. júl 2024

Mne robí muž 10/4 prípadne 10/5 už desať rokov. Priznám sa, nezvládla by som to asi psychicky, keby robil také dlhé turnusy. Budeš to mať veľmi ťažké... Avšak keď je chlap šikovný a vie jazyk, tak sa vypracuje tak, že si bude sám prispôsobovať turnus. Pôjde proste do firmy kde mu vyjdú v tomto v ústrety.

guiseppinka
8. júl 2024

Slo by u turnusovu robotu na jednom mieste alebo turnusovku vzdy na inom mieste? Lebo pokial by to bolo na jednom mieste, tak mozete ist spolu. Deti pojdu do skolky tam...

luccija
8. júl 2024

3 tyzdne je dosť škoda, že to nie je týždeň, dva, ale zase nejde do neznáma ma tam švagra to je veľké plus....vyskúšala by som to, ale rataj s tým, že veľa ľudí čo takto išlo dohoda bola rok, dva a stalo sa, že chlapi tam chceli zostať dlhšie ...potom mali tu problém robiť za nižšiu mzdu a vrátili sa.. niektorí rozviedli ..tebe by mal kto pomôcť rodičia niekto blízko?

ahhola
8. júl 2024

Pohladaj tu take temy, skoro vsade odcudzenie, paralelny zivot muza, rozvody. 🚩

kp7333
8. júl 2024

Maloktory vztah ustoji pravidelne odlucenie na 3 tyzdne. To si clovek aj odvykne od partnera a postupne sa odcudzia. Uz nejedna rodina sa takto rozpadla. A co deti? Budu vidiet otca jeden tyzden do mesiaca, ved to bude pre nich ako cudzi ujo. Najdi si radsej ty pracu, uz teraz si mozes privyrabat napr. upratovanim alebo nejaku brigadu na vikend. Druhe dieta pojde o rok do skolky, budes sa moct zamestnat, nejako zvladnete.

catherine59
8. júl 2024

Ja by som to zase tak zúfalo nevidela - MM robil rok týždeň doma a týždeň v zahraničí, pozícia sa ku veľmi páčila, kariérny rast a finančne tiež asi najlepšie doteraz. S dvoma deťmi 8 a 4 som si teda dala skrátiť pracovnú dobu aby som na 100% všetko stíhali (pracujem 50km od domu) a hotovo. Volali sme si každý deň, posielali fotky, tešili sme sa na tatina keď prišiel a nevedeli sme sa ho dočkať. Teraz už cestuje menej cca 1 týždeň do mesiaca ale šak to je úplne v pohode.

mamamasama
8. júl 2024

Návod na to, ako si zničiť vztah

0silvia0
8. júl 2024

Pises, ze tyzdnovky. Nakoniec su to trojtyzdnovky a to je dost. Moj muz robi tyzdnovky, ale kazdy piatok je na vikend doma plus cely januar a februar. Sme spolu 23 rokov.

aurora33
8. júl 2024

Ako tu už niekto písal, pokiaľ ma vzťah pevný základ tak vydrží aj toto. Ja tu často citam, že muž je v práci od rana do večera a príde domov, keď už deti spia. Tak to je prosim pekne aky rodinný život?

simona92101
8. júl 2024

Susedia tak ziju.ona sama 3 tyzdne z mesiaca,sama na 3 male deti,sama na velky dom,zahradu,psov.od rodiny ziadna pomoc.keby jej nepomahaju susedia,tak sa zblazni.moznost zamestnat sa je pre nu prakticky nulova.on pride na 1 tyzden domov,sice donesie plny kufor potravin,ale co z toho.sama priznala,ze ked je dlhsie doma(cez leto),uz jej lezie na nervy,lebo si odvykli od seba..
Za mna rozhodne nie

daniela1911
8. júl 2024

@catherine59 dosť neporovnateľne, tvoj muž týždeň-týždeň a autorkin 3tyzdne/tyzdeň