Manžel a noví kamaráti

lucinika
13. apr 2015

Chcem sa s Vami podelit o nas sucasny manzelsky problem. S manzelom sme spolu 7 rokov, pricom mame 4rocneho syna. Vzdy sme sa navzajom tolerovali, nebranila som mu stretavat sa s jeho kamaratmi (raz za cas ked sme boli s malym na prazdninach u mojich rodicov si u nas v byte urobili mensi chlapsky zur s tatarakom,vinom a pokecali o svojich chlapskych veciach). Na druhej strane som aj ja chodila ku kamaratkam,ked nas syn zaspal, sli sme na pohar vinka a len tak kecali. Docela sme si rozumeli,tolerovali si svoje chyby a aj svoje potreby, zijeme na dedine no mozem povedat ze moj muz nikdy nebol "krcmovy typ" ktory by hned po praci zasiel na pivo. Vsetko sa vsak zmenilo po nasom prestahovani a po najdeni si jeho novej prace. V tom obdobi som aj ja nastupila po materskej do pracovneho kolotoca, i ked v praci to nie je az tak podla mojho gusta,takze hladam novu. Manzel sa v praci s kolegami skamaratil,pracuju tam vratane neho sami mladi ludia,vacsina z nich do 30 rokov,iba par z nich ma zavazky v podobe rodiny. Vacsina z nich zije v mama hoteli alebo spolu s priatelkami . Vsetko sa zacalo nevinne. S novymi kolegovcami zacal chodit na stretnutia po praci, v ramci firmy si vybavili rozne sportove aktivity, chodi s nimi na anglictinu, comu som sa spociatku velmi tesila,kedze sa v novom zamestnani nasiel a zdokonaloval vo svojich znalostiach. Postupom casu vsak jeho praca zacala prerastat do nasho vztahu, stretneme sa doma vzdy vecer,no nehovori o nicom inom len o svojich kamaratoch. Z toho parkrat za mesiac musi zotrvat v praci dlhsie nakolko dokoncuju dolezite projetky. Zrazu za mnou prisiel s tym ze odchadza na chatu, spociatku som suhlasila,nechcela som vyzniet ako hysterka no vo svojom vnutri ma to trapilo. Odisiel na cely vikend ktory mohol stravit s nami ako rodinou,kedze chodime z prace obaja neskorsie ako som pisala. Neskor som sa dozvedela ze to nie je iba cisto muzsky kolektiv ale volaju sa tam aj ostatnne spolupracovnicky z roznych oddeleni. V sucasnosti uz bol v priebehu pol roka na dalsej rovnakej chate, kazdy utorko ma sportove aktivity s kolegovcami,kazdy stvrtok anglictinu,minimalne raz do mesiaca stretnutie s kolegami "na pivku" v meste, alebo sa ide k nim na byt. Na jednej takej akcii som DOKONCA bola aj ja. Nepopieram su to fajn ludia, ale mam pocit ze mi to uz prerasta cez hlavu. Dostudovavam dialkovo skolu,posledny rocnik,mam toho naozaj vela co sa tyka prace,hladanie novej,starostlivosti o syna a najviac starosti s ukoncenim skoly. Chcem sa preto spytat na nazor,ako by ste danu rodinnu situaciu vnimali vy. Mali sme otvoreny rozhovor o tom ze sa mi jeho aktivity nepacia. On na nich nevidi nic zle,mysli si ze je vsetko v poriadku avsak akceptoval moj nazor. Je taketo konanie v poriadku,alebo iba ja som precitlivela zo stresoveho obdobia ktore momentalne prezivam? Dakujem za odpovede!

dzejn80
13. apr 2015

No mna by to stvalo, keby venoval viac casu kamaratom ako mne a detom. Chapem, ze kazdy potrebuje cas aj pre seba, ale ked mam raz rodinu a deti, tak to vyzaduje zodpovednost a ja ocakavam od chlapa, ze je pre neho rodina prvorada.
Ved skus aj ty s kamoskami castejsie vypadnut, nie az ked maly zaspi, rob to tak ako manzel, nastav mu zrkadlo, ci sa mu to bude pacit.
Este ma napadlo, ked ide na tu chatu napr. tak to ti dava vetou oznamovacou, ale sa dohodnete, ze pojde? Lebo teda styl "idem" ja neuznavam a u nas by to teda nefungovalo.

nuvaring
13. apr 2015

Prerastá ti to cez hlavu,lebo sa ti chlap zalubil😉 ale nie do kamarátov😉

lucinika
autor
13. apr 2015

@dzejn80 akoby som to povedala,skor polooznamovacou,vzdy mi povie ze vtedy a vtedy je chata ci v ten termin nieco mame ze by chcel ist. Tolerovala som mu to avsak naposledy som uz vybuchla pretoze som mu povedala ze s chatovackami konci.
@nuvaring na 99,9% viem ze v tom nie je ina zena 😉

bubelko
13. apr 2015

@lucinika a preco nejdes na chatu s nim? ci je expicitne napisane, ze bez manzeliek?

lucinika
autor
13. apr 2015

@bubelko presne tak,bez rodinnych prislusnikov! Tiez mam v plane niekam vyrazit s kamaratkami aby videl ake to je,ale som viazana skolou ktorej sa teraz musim co najviac venovat. Manzel je tazko popisatelny,v mnohych veciach je iny nez ostatni chlapi a s neverou to nema nic spolocneho,nie je proste ten typ,tym som si ista...

absurdum
13. apr 2015

teambuildingy su velmi dobra a prospesna vec. tvoj manzel nie je jediny, kto sa takych podujati zucastnuje, isto tam je dost zadanych a mozno aj zenatych muzov. a je fajn robit v dobrom kolektive. ono je to bezna realita, ze jedinec travi viac casu s kolegami ako s partnerom. a ked je rozumny, tak si to akurat uzije ako bonus k praci a nic zle nevyparati. takze sa skor zamysli z akeho dovodu ti to tak vadi..(neveris mu a pod.)

jana_eyre
13. apr 2015

moj muz pracuje ako manazer a ma pod sebou velky team ludi podobnych ako pises - cize ludia do 30tky, vacsina bez rodiny, bez zavazkov.. mavaju teamfunny, na ktore sa vsetci tesia "ako sa zabavia" atd.. moj muz je nastastie introvert, ktory je radsej doma s nami ako s kolegovcami, ale raz za cas tam musi ist, kedze je ich sef.. uprimne poviem, ze ja tieto ich "zabavky" neznasam a neviem pochopit - v praci clovek travi vacsinu casu, cas ktory travi doma sa da spocitat na prstoch, kedze vacsina z neho je venovana spanku..

tiez mal ist raz na nejaku chatu s kolegovcami, ked mala druha dcera pol roka.. ci som vyzerala ako hysterka alebo nie, ja som si ruku pred usta nedala a proste sme sa pohadali, ze taketo veci si neprajem, ze rodinu necha doma a on sa pojde bavit ako pubertak.. myslim, ze to pochopil, pretoze pokial nemusi tak tam nejde a podla jeho slov je toho naozaj moc..

jeden jeho byvaly kolega isiel do inej spolocnosti, kde maju vikendove teamfunny povinne, tiez ma rodinu a chodi raz do mesiaca niekam chlastat s kolegami.. mne sa toto novodobe udrzovanie vztahov v praci a zabudanie na rodinu uplne hnusi a som proti tomu, hoci muzovi kolegovci a kolegyne sa mi mozno vysmievaju za moj postoj - neviem.. ked budu mat oni doma deti a rodinu, uvidime ako sa im budu pacit taketo vylety..

radsej_knihu
13. apr 2015

@bubelko Som zena, vo firme sa tiez chodi na neoficialne "chaty", nikoho by nenapadlo si tam dotrepat manzelku/manzela. Co by tam ten chudak robil? Ludia rozoberaju pracu, vtipkuju o nadriadenych, kolegoch, robia si srandu z firemnych vymyslov a nezmyslov, a myslim ze clovek ktory nie je insider by sa tam nudil a nechapal 80% narazok, historiek, vtipkov, bolo by nam to asi vsetkym trapne a smiesne, ze tam je nejaka 3tia osoba ktora tam sedi ticho a sleduje jak stihacka svojho partnera/partnerku. Podla mna to neni dobry napad aby niekam chodila, ak to vyslovene nie je akcia, kde si partnerov beru vsetci.

nunusimi
13. apr 2015

Vsetko okrem tych chat je v poriadku, ak to ty akceptujes a chodis aj ty sem tam sama so svojimi znamymi. Chaty by som netolerovala. Max raz za rok ale musel by byt fakt, ze riadny dovod. Nejake oslavy aspon 5tich naraz alebo nieco podobne. Ale opytala by som sa, ci idu bez bab vsetci. A ze ci by sa jemu pacilo ak by som sla ja s kamosmi. Ja mam tiez mladych, bezdetnych priatelov, co chodia kade-tade. Ale chaoem, ze toto uz nie je moja krvna skupina. Do mesta sem tam s nimi zajdem, no nie na chaty. Nevymenila by som zur s nimi za rodinnu pohodu. Nehovoriac o tom, ze mame aj ine zmyslanie uz. Ja myslim na deti uz v orvom rade a oni na zabavu len. Moze sa s nimi dobre citit, ale mal by sam uznat a pochopit, ze on nie je ich "rovesnik" a to nemyslim vekom.

nanervy_2
13. apr 2015

podla mna 2x tyzdenne nejaka zaluba, raz za mesiac pivo nie je tak vela.. ani chata 2x do polroka.. ja vyhanam toho svojho nech ide... 😎
ja mam tiez 2x, 3x tyzdenne nieco, moj drahy tiez, nevadi mi to.. to ze ta zobral so sebou je dobre, moj ma nie a nie pozvat s nimi, to uz aby si clovek domyslal 😀
z nadpisu to znelo, ze chodi na pivo 3x tyzdenne, ze maju blbe poznamky ze je pod papucou a manzel prestal pomahat alebo nieco take...
s chatou by som sa spytala ci partnerou neberu, ale ze idu vsetcia aj baby z firmy, no a? aj my sme zmiesany kolektiv a miesane chodime na chatu.. a aj by sme castejsie, keby sme mali akcnejsich kolegov. a pilo sa a nikto s nikym nic, ziadna sodoma gomora sa nekonala 🙂
len si bola zvyknuta na jeho castejsiu pritomnost, teraz sa vyburuje aj inde, tak ti chyba.. ostava ti castejsie maleho hodit manzelovi na krk a tiez zacat chodit na cvicenie, kurz, nieco pre seba 🙂 a s manzelom sa dohodnut na konkretnych vikendoch rodinnych, ako dohaduju chatu, tak aj vy si dohodnite rodinne. znie to mozno zvlastne, ale na zaciatok to pomaha ;)

nuvaring
13. apr 2015

Normálny,priemerný,ženatý muž podľa mojich skusenosti nepôjde na chaty a akcie len tak kvôli kamarátom,musí mať zensku motiváciu,lebo inak by svoje pohodlie zdielal doma s vylozenymi nohami na lustri...chlapi sú primitívni a sakra pohodlni na to,aby potrebovali vypadnúť na noc😉 keby aj vypadol na aakciu s chlapmi,takú bežnú,ozransku,nepotrebuje na to celú noc ani chatu....môj ex mal takých výjazdovniekoľko,vždy sa slušne zrypal,ale prišiel domov, prvú noc keď nespal doma,bol s frajerkou v hoteli😀

nunusimi
13. apr 2015

@absurdum fuha, ze super vec teambealding? V oracovnom case ok, ale nie kradnut muza rodine. My mame fest volny vztah, ale mm by asi nadaval, keby mal ist na chatu s kolegami miesto nas. Aj keby sa s nimi neviem ako super bavil. Treba si vediet urcit hranice pokial mi este praca nekradne sukromie. Ale kazdy ich mame inde.

dzejn80
13. apr 2015

@lucinika
Tak to mi pride ok, tiez to s mm riesime podobne. Kym nemame iny program, moze kam chce 🙂)) Ale na oplatku ja mozem kam chcem tiez, o deti sa postara a rad.
Neviem, mne to pride z jednej strany mozno neskodne, tiez som pracovala vo velkej firme, s mladym kolektivom a ono je to prijemne zucastnovat sa takychto aktivit, navyse ak chce zapadnut. Je len na ňom aby to dokazal ustat aj voci tebe a vasej rodine. Skus sa snim dohodnut, aby ti on poskytoval naoplatku rovnaky cas pre teba, oki, ked ide na anj, to mu len prospeje, ale nech napr. v stredu riesi poobedie s malym on a ty budes mat cas pre seba. Nech ho vyuzijes akokolvek, ci na skolu alebo pojdes po obchodoch .... A takisto tie vikendy, jeden nech ide na chatu a dalsi pojdes na nejaku "chatu" zas ty.

nanervy_2
13. apr 2015

@nuvaring
to zalezi na muzoch a ludoch akymi sa obklopujes. vacsina ktoru poznam ja, radsej vypadne na cely den do lesa ako sediet doma s vylozenymi nohami... a to sa tyka ako zien, tak aj muzov...

krissy1
13. apr 2015

U nas ,ked uz musim ist na chatu raz za rok,aby ysom nevytrcala z davu,robim kompromis...idem,ale len piatok poobede a v sobotu domov...chodime spolu s kol. extra na aute..
aj sme s kolegovcami aj s rodinkou

lucinika
autor
13. apr 2015

Ak este mozem podotknut jeho jedinym argumentom je,ze on na tom nevidi nic zle,ze sa tam ani nic zleho nedeje len sa tam spiju. Z inej strany on povazuje moje rozhorcenie nad situaciou iba tym ze vie ze nie som v sucasnej praci spokojna a ze tu nemam taky kolektiv ako on a jednoducho mu zavidim (to vsak nie je pravda). V mojej praci mame velke vekove rozpatie medzi kolegynami,ak idem von tak s kamaratkami... neviem ako by sa mu pacilo kebyze idem aj s byvalymi kamoskami. Tvrdi o sebe ze nie je ziarlivy typ nakolko bol isty cas v zahranici a tvrdil ze tam pochopil ze kebyze sa ma nieco stat uz by sa to stalo bez toho ci by ziarlil alebo nie.... Tolerovala by som mu ak by siel raz za mesiac - dva niekam von s ludmi s ktorymi aj tak travi vacsinu svojho casu ale najviac ma mrzi ze v tej jeho hlave mu to netrkne samemu....

michaelkanr
13. apr 2015

Bolo by to ok, keby ti to nevadilo🙂 kedze nie ste obaja spokojni s novou situaciou, tak to treba riesit hned teraz a neodkladat. Popremyslaj, preco ti to tak vadi (mozno aj trosku ziarlivost, ze on tak dobre zapadol a praca ho bavi?) a najma ako to riesit, pretoze chlapi maju radi, ked zena nielen vzdycha ale poskytne riesenie. Takze este raz si sadnut a prebrat to, aj s argumentami, nielen pocitmi.
Takisto-skuste vymysliet program pre vas ako rodinu, ze kazdu nedelu napr. budete chodit spolu niekam, aby sa utuzoval aj vas zivot, nielen ten pracovny.
Inak, vadilo by to aj mne 😉

absurdum
13. apr 2015

@nunusimi, ked sa na to pozeras ako na kradnutie chlapa rodine.. podla mna velmi mylny postoj. je to o dobrom kolektive v praci a v dobrom kolektive sa ovela lepsie pracuje. urcite je to prospesnejsie aj pre zdravie cloveka, ako pracovat niekde, kde sa budes citit ako outsider a budes mat zbytocne stresy.
tiez som pracovala vo firme, kde sme mali vela takychto aktivit, dokonca sme boli aj na chate. okrem mna a sefky to bol cisto muzsky kolektiv. a ani jeden z chalanov nesiel na chatu kvoli zenskej motivacii. zeny tych, co boli zenati, s tym nikdy problem nemali. a v praci sme vychadzali vsetci super, doteraz na ten kolektiv strasne rada spominam. a stale sme v kontakte. tolko na margo teambuildingov.

girlie_konik
13. apr 2015

@dzejn80 A spolu budu kedy,ked sa len pri detoch budu striedat?

sandy84
13. apr 2015

Chaty vyskrtnut.Nie je v puberte.

dzejn80
13. apr 2015

@girlie_konik pondelky, piatky, vikedny .... ako netreba to brat doslovne, ci?

nunusimi
13. apr 2015

@absurdum podla mna by praca nemala zasahovat do volneho casu. Vsetko co pises akceptujem. Lepsie sa pracuje v priatelskom prostredi. Ale na to by mali stacit pracovne dni. Nie vikendy. A zas nie casto. Raz z pol roka je ok.

cailinevelyn
13. apr 2015

teambuilding je o budovani sudrznosti v praci, ale ziaden rozumny zamestnavatel ich nebude organizovat tolko, aby tym trpela rodina - aby mal zamestnanec zazemie v rodine je omnoho dolezitejsie pre kvalitny pracovny vykon. Mne to pripada ako zamienka byt od rodiny prec, zrejme predpoklada, ze si nebudes overovat, ci skutocne mali v praci teambuilding.

tykat
13. apr 2015

@lucinika hm...moj kolega tiez po 20 rokoch monotonneho zivota so zenou a dvomi detmi nedavno zmenil svoj "typ" a teraz riesi o 12 rokov mladsiu milenku a spolocne dieta, zacalo to nevinne...sportove aktivity, pivko, chata, turistika ...vsetko kolektivne...hahaha, spadol do toho ani nevie ako

Neviem co ti poradit, zakazovat mu to asi nemozes...ale nepacilo by sa mi to velmi 😠 ....na zaciatok aspon poriesit chaty, bud spolocne alebo vobec.

nunusimi
13. apr 2015

@lucinika ja mam asi iny nazor, pretoze my nepijeme, ale naco je dobre ust sa spit s kamaratmi? Nvyse kwd viem, ze tym svojej zene a rodine robim nervy. Toto si mal odzit pred manzelstvom. Ako nehnevaj sa, ti mladi maju na to vek aj status, on ked je raz otec nie je uz single a ma zavazky aj ked zijeme v dobe, ze sa toleruje vsetko. Pomaly aj milenky. Ved sa potrebuje chlap uvolnit.. A sef kazal...

nuvaring
13. apr 2015

jasné, že je za tým ženská, len zakladateľka témy je ešte naivná, zjavne tým neprešla a ešte nemá túto skúsenosť, čiže ja jej "slepotu" aj celkom chápem, ja som bola tiež naivné teliatko volakedy, čo tvrdilo, že môj muž? nikdy! dokonca to tvrdila aj moja mama, lebo bol a dodnes je ťuťmák 😀 a čuduj sa svete od rozvodu ich už mal teda požehnane 😀 ale ked skúsiš reálne uvažovať a možno aj na základe tých príspevkov, možno ti docvakne, prajem ti to (docvaknutie) 😎 lebo nech je ako chce, tvoj muž ťa má takci inak v paži. inak by to riešil a hľadal komprosi, ale on tvrdo bojuje po svojom, uznaj sama, pre nejaký alkohol a kamarátov? veru ťažko 😎

lucinika
autor
13. apr 2015

@cailinevelyn viem ze sa jedna o chaty s jeho kolegami,rano ked ma zavaza do prace ich berie po ceste takze v aute o tom diskutuju,a videla som aj fotku kt. jeho kolegyna vyvesila na FB takze viem ze boli ako kolegovci spolu...

Jedna sa prave o to ze mam pocit,ze jeho praca coraz viacej zasahuje aj do sukromia... nieco sa proste musi zmenit,som vdacna za kazdy vas prispevok,nakolko kazda z vas situaciu vidi v inom svetle.

happybaby2015
13. apr 2015

ahoj,moj muz pracuje v medzin.firme,tiez maju tealbuilding a pod....tiez ma kamosov,kolegov a tiez chodieva obcas von...nieco podobne sme riesili minuly rok.raz,dva trikrat do mesiaca,styri...no povedala som raz a dorazne-STACILO....2x do mesiaca,stanovili sme si cas,aby sme boli spokojni a je klud.neporusi to,uz je to zabehnute....nam stacil rozhovor...ale dorazny.tiez mava projekty,sme obklopeni kamosmi z kazdej strany,poznam ich,ale vsetko ma svoje hranice.....

libka1
13. apr 2015

@lucinika hlavne neber vazne nuvaring ak mozem poradit 😉

lucinika
autor
13. apr 2015

@libka1 mam urcity nadhlad,som si v sucasnosti ista ze s nikym nic neriesi a pochybujem ze chce prist o to vsetko co mu nasa rodina dava. Neviem co bude v buducnosti avsak ak sa niekto raz sklamal neznamena to ze vsetci muzi su rovnaki... 😉