Ahojte drahé mamičky,tehuľky aj snažilky...Chcela by som sa v prvom rade trošku vyrozprávať, lebo žial mám pocit že ma nikto nepočúva a nikto nechápe čo prežívam. V druhom rade by som vás chcela veľmi pekne poprosiť o radu. Môj príbeh sa začína veselo...Dvaja sa našli, bláznivo sa zaľúbili, bolo všetko krásne. Po krátkej známosti sme sa rozhodli spraviť si dieťatko (čo nikdy neolutujem!)...v decembri 2011 sme splodili moju dcérku 🙂 Všetko bolo úžasné, radosť obrovská proste dokonalý vzťah. Keďže sme spolu čakali dieťa, rozhodli sme sa našťahovať sa spolu. Náš vzťah nebol už ako predtým, niečo sa zmenilo, vlastne on sa zmenil. Akoby si v hlavičke uložil, že keď som tehotná tak už od neho neujdem a som jeho, patrím mu. Nesprával sa ku mne už tak citlivo, nerozprával sa so mnou pekne a veľakrát sa so mnou nerozprával vôbec. Húlil trávu skoro denne. Predtým mi klamal že to robí len občas. Nie nadarmo sa hovorí, že len vtedy ozaj spoznáš človeka keď sa k nemu nasťahuješ. Sľuboval mi hory doly. Vravel mi že na marihuane sa nedá byť závislý. Aj ja som tak vedele. No keď svoju dávku mal bol milý a pozorný muž, ale keď nie tak bolo zle nedobre :( správa sa vtedy ako malý odutý chlapec, so svojimi blízkymi sa rozpráva velmi nepekne a so mnou ešte horšie. Iba ku kamáratom, vie byť vždy milý. Sľuboval mi NA DCERKIN ŽIVOT, že po svadbe prestane. Ok, verila som mu (vtedy ešte áno ☹ ) No najhoršie prišlo po svadbe. Na jeho želanie som sa zanho v marci 2012 vydala. Vtedy mal už naozaj pocit že som jeho majetok. Húliť neprestal stále. Na poradne so mnou nechodil. Chodil sa von zabávať. Stalo sa aj že som ho s bruškom chodila hľadať po krčmách, lebo telefón mal vypnutý a ja som si myslela že sa mu niečo stalo. On inak nepije vela. Sem tam. Raz so mnou išiel na ozvy plodu ked som bola uz v 9tom mesiaci a bolo strašné horúčavy. Velmi pekne som ho poprosila nech ide so mnou, aby ma mal kto podporovat ak by mi prišlo zle od tepla ☹ viete čo som sa napočúvala celú cestu ? 😢 😢 v čakárni si ani vedla mna nesadol..ani slovka mi nepovedal..priotom nie som niekto za koho bz sa mal hanbit. Pravdaže ani v ten deň nemal svoju dávku. Ja som mu to nedokázala stále investovať. Veľa krát spravil také, že nezaplatil nájomné a radšej si kúpil trávu. POtom to musela vždy platiť jeho mama. No nieje toto závislosť??? ak nie tak čo potom?..No moje tehotenstvo som celé preplakala. Ani jeho mama mi veci neuľahčovala. Ona je inak dobrák od kosti ale niekedy sa vôbec nevšíma ako sa správa. Chodila k nám viackrát denne, len tak bez klopania. dosť mi to vadilo, no muž s tým nemienil nič robiť. Vždy sa so mnou hádala aby som sa pokúsila vyjsť s jej synáčikom. Vždy ho chránila. Brala mi veci s prádelníka bez opýtania a na druhý den doniesla už vypraté. Akože viem, že ona s tým nechcela zle ale neuvedomovala sa, že jej syn už nieje slobodný a má ženu s ktorou by chceli mať trošku súkromia. No späť k manželovi. Stále mi sľuboval a prosil ma už o naozaj poslednu šancu (bolo ich dohromady asi 10) a ja hlúpa naivná som ju vždy dala. Doteraz je tomu tak. Len neviem dokedy vydržím kolísanie jeho nálad, jeho urážky a psychické týranie. Sľúbil mi, že keď porodím malú tak prestane s drogami. Aha jasné. Zas som mu naletela.
Prišiel deň D..v semptembri som išla rodiť...bol tam aj ON..mala som hrozný a veľmi bolestivý pôrod. kričala som aj vracala. 19 hodin som rodila z toho on tam bol len 5 hodin. Viete čo robil ? Lahol si na postel a hral sa s telefonom! a potom aj podriemkaval. Absolutne ho nezaujimalo ze jeho zena rodi a trapi sa..žiadne slová podpory..NIČ..až keď som šla už na pôrodný stôl..tam sa správal ako pán dôležitý...Jedno ďakujem z jeho úst nevyšlo. Ked sme prišli domov z nemocnice HÁDAJTE bol zhuuuulený.. takže ani dcérka nebola veľká motivácia...
O mesiac neskôr prišli jeho priatelia pozrieť babatko. Zarozpravali sme sa a spýtali sa manžela, čo mi kúpil ako vďaku za pôrod. Viete čo povedal 😢 😢 nezaslúžim si nič lebo som bola slabá pri pôrode ☹ . Bolo toho na mna vela..starostlivost o dietatko..manželov teror...On si už predomnou prizná že je závislý no pred ostatnými nie...hanbí sa za to! robí to už 16rokov skoro denne! Dohodli sme sa že bankomatovú kartu bude mať pri mne a nedám mu ju ani keď bude veľmi prosíkať. OK to znel ako super nápad. V jeden deň prišiel za mnou v absťákoch nech mu na to dám prachy, pravdaže -odmietla som. Tak mi povedal že nech mu dám kartu, že kúpi si cigarety a pivo (no jasnééé haha)..ponukla som že pojdem do obchodu, nech postrazi malu a povie mi ake pivo a cigarety chce..to sa mu už nepáčilo 🙂 tedaaa ,,uuurčite" pivo si chcel kupit ☹ išiel za svojou mamičkou sťažovať si že mu nedám peniaze ani na pivo...jeho mamka prišla a spravila so mnou cirkus, že ako si to predstavvujem že jeho syn tolko pracuje a nie som schopna mu ani pivo kupit...jej vysvetlovat..to je marne...bolo toho na mna vtedy až moc. Odišla som aj s dcérkou k mame...Jeho strana rodiny ma odsudzovali, že utekám od problémov. Ešte ja som bola tá zlá ☹ Nikto okjrem mojej rodiny ma nechápal. Nikto sa do toho nevie vžiť čo tu prežívam dennodenne. No bola som zase hlúpa a naivná vrátila som sa...Niektore veci sa obrátili na dobré..jeho mama už nechodí bez klopania...manžel sa pekne stará o dcérku...no ale ku mne je stále pes ked nema davku..minule ma nazval p*cou preto že ked som malu prebalovala on sa zobudil..potom sa so mnou nebavil jeden den lebo som sa s knemu pritulila zo spanku...pred tyzdnom som bola na navsteve u mamy a mala ohladla, v tom som si uvedomila že som si zabudla doma flasky. poprosila som nech ich donesie. Myslíte že doniesol? aa kdeže..ja som pre ne musela zájsť. Ale keď vybavuje sebe, kamošom drogy tak beži aj na koniec sveta hlava nehlava. Vianoce boli otrasné, nevedel od nikoho zohnat davku...tak si viete predstaviť ☹
Čiže zhrniem, keď má svoje dávky je to super muž..keď nemá ☹ tak sa nam rúca rodina. Ja tiež nie som dokonala...mám velmi vela chýb, som strasne tvrdohlavá a keď ma niekto rozčúli tak aj búrlivá ale takto sa nesprávam ☹ a takto sa nespráva jeden dospelý 30 ročný muž ☹ ja mam 20 ale mam viac rozumu ako on..
Otázka na Vás mamičky..Mám môjmu manželstvu dať ešte šancu? Mám si počkat? Alebo nemám sa nechať ďalej nútiť do tohto a mám odísť, aj napriek odsudzovaniu. Ako by ste zareagovali keby ste boli v mojej situacii. U mňa je priorita moja dcéra! Ja pozerám na jej šťastie..ale neviem čo je lepšie...život s otcom, rodina plná hádok alebo radšej kludný život bez otca.
ďakujem všetkým čo sa sem dočítali 🙂 pusinky posielam
chodila hladat si ho po krcmach?hladaj si pravnika a spis navrh na rozvod 🙄
odid od neho ked mas kam
Si myslím, že šancí si mu dala viac než dosť, načakala si sa už tiež dosť, takže aj keď viem, že to nie je ľahké, ale ja už by som odišla. Veď si vezmi, že dcérka podrastie a bude to vidieť ako sa k tebe správa, vnímať a trápiť sa pre to. To čo bude mať za detstvo?
on mi povedal že aj tak nikdy nebude súhlasiť s rozvodom a keď bude treba povie že som pomätená..a na súde nebudem vedieť dokázať že huli..stalo sa aj že sa mi vyhrážal že sa postará o to aby mi aj dcérku vzali ☹ bojím sa....odísť od neho môžem..ale s rozvodom aj tak nebude súhlasiť :-/
sorry ale fakt si asi ''hlupa'' ked dokazes zit s chlapom co je na drogach!! mas tam male dieta,az nie z respektu pre seba aspon kvoli malej odid!! verim ze mozes dat dcere viac ako pohlad na zdrogovaneho otca 😝 nechapem co snim este robis...
@utrapena85 pometena? a ked spravia krvne testy a on bude zdrogovany? nedaj sa mu vydierat sedliackymi rozpravkami!,vsak krvne testy ukazu co robi!!
@yummy_mummy no hej to máš pravdu..som hlúpa...vždy som mu verila že to položí..na ňom sa to nedá vidieť že je zdrogavaný..má iba červené oči...chela som mu pomôcť, lebo ho lubim..ale pomaly sa vzdavam...a ano mas pravdu kvoli dcere by som mala odist..ja som tu ostaval vlastne kvôli nej aby nežila bez ocka..ale tieto večné hádky ona onedlho začne vnímať a to ja nemôžem dopustiť!! je to ťažké..velmi ťažké..lebo on je v podstate dobrý človek, pomáha mi v domácnosti aj o dcérku sa stará..len tie absťáky ☹ vtedy je neznesitelny..vtedy to nieje on...stále mi niečo v kútiku duše našepkavá aby som mu z toho pomohla..aby som mu pomohla odvyknúť si..
@utrapena85 no to sú úplne typické vyhrážačky, nechápem ako sa môžeš báť takých rečí, akože myslíš, že pri rozvode všetci padnú na zadok, keď "povie že si pomätená"? Veď to nie je len tak, že on povie a hneď mu veria, na to by musel mať dôkazy a tie isto nemá. A to že nikdy nebude súhlasiť s rozvodom teba tiež nemusí vôbec zaujímať, keď súd uzná dôvody, rozvedú vás tak či tak, či on súhlasí alebo nie. Na tvojom mieste sa snažím už teraz zabezpečiť dôkazy, že droguje. O dcérku sa vôbec nemusíš báť. Ak sa preukáže, že droguje, v živote mu ju nedajú.
@utrapena85 kamarátke to takto našepkáva už cez 30 rokov, aby pomohla mužovi alkoholikovi sa dostať z toho a myslíš že sa podarilo? Ona má mladosť dávno fuč, prežitý ťažký život s ním a on je stále alkoholik. Deti jej vyčítajú, že dávno neodišla. On je v niečom ako ten tvoj, akurát opačne, keď je triezvy tak je slušný, dobrý atď. keď si vypije tak agresívne hovado.
@halienka tak to hej....ja som to chcela vyriešiť spoločným rozhodnutím..aby s toho nebol žiadny súd..ale on je hlúpy..neuvedomuje sa, že tým že nebude súhlasiť si narobí sám sebe problemy..mozno by mu zakazali aj styk s dcerkou..a to by on neprežil..velmi ju miluje...ja ho v podtsate lutujem...je obetou zavislosti...a taketo reci ma vzdy len vtedy ked nema ,,davku"
velmi lutujem tvoju kamaratku...tak urcite nechcem skoncit...30rokov pri zavislakovi...☹
@utrapena85 vieš, niekedy najviac pomôže práve taká riadna "facka" od života, obrazne povedané. Tvoje dohováranie a prosenie asi jednoducho berie jedným uchom dnu a druhým von. Ale keby si to naozaj urobila, teda odišla, podala žiadosť na rozvod, možno práve to by bolo to, čo ho konečne naozaj preberie. A niekedy ani to, ale je šanca, že to by mohlo zabrať, lebo vtedy by si to už uvedomil naplno, že naozaj o vás príde. Teraz totiž zrejme cíti tvoj strach také dačo urobiť a neverí, že by si to spravila, takže načo sa meniť?
@utrapena85 Neviem, ci si si nieco precitala o marihuane, ale nikotin je ovela viac navykova latka, ako marihuana.
Cize fajciar sa musi snazit ovela, ovela viac, ked chce prestat s cigaretami, ako niekto, kto fajci marisku.
Preco to pisem? Lebo, ak niekto nevie prestat s marihuanou, tak to nie je preto, ze to nedokaze, ale preto ze NECHCE.
Neviem....kolko sanci mas v plane mu dat? Svadba....narodenie dietata...odchod k rodicom..... nic nepomohlo...
Co takto Velka Noc, alebo do leta, alebo zaciatok zimy, alebo Vianoce? Mas nejaku hranicu obdobia, alebo pocet sanci kedy mu ich prestanes davat?
Dve vety ma polozili, citujem ta:
1. "Čiže zhrniem, keď má svoje dávky je to super muž"
2. "Mám si počkat?"
1. Aky je tvoj muz pod vplyvom drog, to nech ta ani v najmensom nezaujima....rata sa iba to, aky je clovek za triezva.
2. Na co si chces pockat?
ako ti radia baby...rozved sa....nez to bude este horsie...vela sil.. 😉
On sa uz nikdy nezmeni a na jeho recicky uz nedaj. Ak by sa aj zmenil, ako dlho by mu to vydrzalo? Mam kamosku, ktora mala 10 rocny vztah, presne ten isty pripad, ked mal davku bol ok a ked nie, bolo zle- nedobre. Raz som bola u nich na navsteve. Isli sme na obed do nedalekeho mestecka. Chalanovi zazvonil telefon, v tom momente odisiel od stola a cakali sme ho 3 hodiny bez toho, aby zavolal, kde je. Samozrejme si bol kupit davku, zistil, ze nema dost penazi, tak ich bol zhanat. Vtedy som kamoske povedala, ci pre toto je snim. Po mesiaci na to sa rozisli, neboli este nastastie zobrati. Po 5 rokoch ona ma super priatela a on.. hadaj 🙂 Stale to iste dokola.
@utrapena85 marihuana je u nás vedená ako droga a nie ako obyčajné nikotínové cigarety. Takže no si hlúpa, lebo si vedela od začiatku že na tom fičí.Kúpou marihuany podporuje horných desaťtisíc. Jeho absťakove vyhražky si nevšimaj. Na súde by takým tvrdením neobstál, na všetko treba dôkaz. Kľudne vyhľadaj pomoc odborného centra, poradia ti ako ďalej riešiť rozvod. Predpokladam že tam bude niečo take ako návrh na protidrogové liečenie či niečo podobné. A to buď partner odmietne, alebo zuteká. Čítala som už dávnejšie jednu knižku, kde mala partnerka podobné problemy a bojovala na súde o syna. Súd vyhrala, ale nakoľko sa drogy nekupujú v hypermarkete, ten jej partner mal také kontakty, že jej narobil po rozvode hotové peklo zo života. To nemusí byť tvoj prípad, ale maj sa na pozore, doma máš feťáka.
@utrapena85 Na liečenie nechcel ist?Má stálu prácu?Prosim ta načo ti je taký chlap?si ešte mladučka začni nový život nečakaj až ti urobi ešte zo dve tri detiPotom sa ti bude ešte omnoho horšie odchádzat.Má nejaku potrebu zmenit sa?či len slubuje?Len fajči?si si istá?Nezostávaj snim ubližuješ sebe aj dcérke neboj nájdeš človeka ktory ta bude lubit.Držim palce a konaj hned neodkladaj to ani minutu.
Sama píšeš, že tvojou prioritou je dcéra.... tak podľa toho konaj. Chceš aby mala doma príklad otca, ktorý berie drogy? Asi nie. Ak sa on nevie zmeniť, musíš mu dať najavo, že ty už si urobila všetko čo si mohla a teraz je rad na ňom. Chráň svoje dieťa a odíď ak máš kam. Ak ťa má rád, pôjde na liečenie a dokáže sa zmeniť. Ak nie, nestojí za to aby si sa trápila. Si mladá, život máš pred sebou. A dcérke bude lepšie bez marihuany, hádok a stálych stresov, aj keď bez otca. Hovorím z vlastnej skúsenosti. Želám veľa šťastia!
ahoj prečítala som si tvoj príspevok a mám jednu skúsenost chvalabohu že účastníčkou nie som ja. Moja kamarátka mala tiež priatela huliča a dost tvrdeho musel každý den jedna davka stala tusim 5 eur čo mu vydrzalo 2 dni. Hadali sa kazdy den plakala volala mi den noc dakedy prisla spat ku mne. Prislo babo, svadba a on sa nezmenil stale to trvalo sluboval ze uz nebude a stale ho načapala. Jedneho dna som prisla k nim a ona mu kazala aby si sadol do obyvačky a vypočul si niečo dudral nadaval kričal dietatko spinkalo v spálni. Povedala som mu to takto ty svoju manželku nepočúvas a neberies do úvahy čo ona povie tak ti to poviem ja. Mas na to posledny den aby si s tym prestal viem ze si zavisli a tak začneme s odvykačkou dohoda bola ze moze raz do tyzdna v piatok po osmej hodine večer ked doma je uz klud. Zakazali sme krčmu kamaratov jedine kde mohol ist bola robota a domov. Bol vyslovne upozornený ze ak to nebude plnit manželka aj dieta odídu preč a ostane sam...Ukázala som mu fotku dietatka a povedala pozri sa na to stvorenie je tvoje a pozri sa na Maťku je tvoja ak to porusís už nebudú a môžes si hladať partačku huličku ak sa ti niečo nepaci Dudral nadaval samozrejme ako kazdy iny chlap odovzal mi papieriky filtre aj vsetky peniaze...vreckove mal 1 euro. Prve dni sekal dobrotu vo štvrtok mi volala ze sa zhulil ze nevie skadial mal peniaze prisla som k nim ona sa zbalila aj s dietatkom a odniesla som ich k rodičom. Chodil prosil volal jej smskoval trvalo to 2 mesiace samozrejme ze medzi tym vyhladal aj mna a tiez ma prosil nech mu pomozem sa z toho dostat. Tak som mu zobrala peniaze karty znovu papieriky filtre ale aj mobil vymazala som mu vsetkych kamaratov hlavne tych od koho si to ho chodil kupovat a povedala som mu teraz je 7 tyzden co ich nevidis a prichadzas o tie najkrajsiie momentky nevidis ako tvoje dietatko rastie. Ked bol mesiac čistý siel za nou odprosil ju a ona sa vratila sú spolu do dnes a on slušný chlap ktory občas zajde na pivo. Takže milá maminka ja ti odporučam najdi si kamosku alebo niekoho oslov kto chodil aj k vam a aby ju aj on poznal a vyskusajte to takto...a hlavne mu povedzte ze moze sa hambit aky je otec ako to chce vysvetlovat ked dietatko vyrastie ze teraz ma poslednu sancu sa z toho dostat pretoze uz potom dietatko vsetko bude vnímat...vela stastia
@utrapena85 čítala som iba tvoj príbeh,ostatné zatiaľ nie aby som nebola ovplyvnená ich názormi .....musím uznať,že tomáš ťažké a máš v sebe veľmi veľa trpezlivosti - ja by som s tým už dávno sekla ...teraz sa pýtaš,či má vaše manželstvo ešte šancu - to nevie nikto,lebo všetko je v rukách a hlave tvojho manžela ....navrhujem riešenie ULTIMÁTUM - buď sa pôjde dobrovoľne liečiť alebo rozchod ....ty si si veľmi správne utriedila dôležité veci : prvoradá je dcérka,no nesmieš zabúdať ani na seba-si mladučká a aj keď ho niekde v hĺbke srdiečka stále ľúbiš,nemôžeš sa obetovať a žiť v neustálom strese ....takže držím palce 🙂 ,hádam nám dáš vedieť ako si to vyriešila 😉
skusila by som tretiu stranu.manželsku poradňu a trvala by som na odvykačke.velmi ti držím palce.
urcite odid. on sa nezmeni. 16 rokov na drogach je vela, je k tebe hnusny, utekajte aj s dcerkou prec, kym sa nestane tebe alebo jej nieco zle.
@utrapena85 *Ak so svojou závislosťou bude "bojovať" tak, že mu bude prednejšia tráva ako rodina, tak nemá význam vo vzťahu určite pokračovať, lebo u neho bude na prvom mieste tráva a urobí všetko preto aby ju mal, čiže zákonite ste na druhom mieste a budete na neho iba doplácať. A zjavne mu nedochádza, že má s tým vážny problém, čiže jasne mu dať vedieť, že ak sa nezačne liečiť a preukázateľne, čiže odborník a jeho návštevy u neho alebo rozvod. A to by mala byť Tvoja posledná šanca pre neho. Sľubovať môže hocičo, ale pokiaľ si sám v sebe neprizná, že má problém a ani Tvoja posledná šanca na vzťah s ním nehne, tak sa zbaľ a chod preč. Vzťah, ktorý tvorí iba jedne z partnerov, nemá budúcnosť.
* Reagovala som čisto na základe Tvojho vyjadrenia, čiže subjektívne, návod ako na váš vzťah by si mala vedieť už sama. Držím palce 🙂
@utrapena85 keď má svoju dávku tak je skvelý muž???? a ty na čom fičíš dievča zlaté??? všeličo som už v živote videla a zažila, ale "nafetovaného skvelého muža" veru ešte nie... a ešte mu to aj financuješ?? a zveríš mu dieťa čo len na 5minút??? prosím ťa napíš, že si si celý príbeh len vymyslela a robíš si z nás všetkých srandu 😝 uľaví sa nám...
vždy máš na výber...buď sa on pôjde dobrovoľne liečiť a máte akú-takú šancu žiť normálne, alebo sa rozvedieš a odídeš aj s dcérou, alebo všetko zostane tak ako je a v tom prípade to nedopadne dobre pre tvoju dcéru (v podstate pre nikoho, ale dieťa je prvoradé)
vy ste vo vzťahu, 3-ja a ešte kamoška tvojho muža droga. čiže 4 -ria. bud sa s ním rozvedieš, alebo budeš žiť v tejto štvorke, on sa svojej drogy nevzdá, to ti je hádam jasné. držím palce a vela síl pri riešení problemov.
hlavne sa na to všetko snaž pozrieť racionálne, ber ohlad na svoje dieťa a tvoju a jej budúcnosť, pretože v tejto štvorke vás žiadna nečaká.
@utrapena85 ahoj, necitala som prispevky, mozno ti uz baby nieco podobne napisali...v prvom rade ti chcem zazelat vela sil...ja by som dala ultimatum...bud liecenie, alebo rozvod...bohuzial si myslim, ze to liecenie si nevyberie...ale poviem ti jedno, si este mladucka, nenic si zivot s takymto chlapom, lebo keby sa zmenit chcel, uz by s tym davno nieco urobil ☹ zachytila som v tvojom dalsom prispevku, ze on by v pripade rozvodu urobil s teba svihnutu, ze si vymyslas...testom sa da velmi jednoducho zistit, ze berie drogy a sud moze taky test urcite nariadit, tak nech si nemysli, ze je nejaky chytrak 😉 po 16 rokoch hulenia uz v hlave moc inteligencia asi nebude mat...drzim ti palce, bud silna a zacni si aj s dcerkou uzivat svoj vlasty, pekny zivot bez neho a jeho zavislosti...
jaj, veru Ty dobre premýšľaš... akákoľvek závislosť je zlá...on sa už z toho nedostane, tomu ver... veď trávu vyskúšal nejeden z nás (aj ja), no odtiaľ- potiaľ- trošku smiechu a hotovo... no ale ten tvoj si už prehúlil mozog, to je jasné ako facka. 🙄 Ono to trochu patrí k mladosti- ale treba vedieť prestať!!!
A tráva mu možno o chvíľu stačiť nebude! A drogy zruinovali aj väčších boháčov, ako ste vy! (tým myslím teda ozajstných pracháčov).
On sa správa k Tebe zle a nezaslúži si človeka, ktorý by ho z toho dostal. Prečo? Lebo sám nechce! A to je veľmi dôležitý fakt, na ktorý nesmieš zabúdať... keď je v pohode, tak sľubuje - veď to každý sľubuje, no nič sa nakoniec nezmení, nech ti ho nie je ľúto- má sa už správať ako tridsiatnik a hotovo- odíď.
Vieš Ty si úplne mladulinká, môžeš ešte stretnúť takú lásku, že až! 😀
Nech ide žiť k tomu, kto ho takto vychoval- jeho matke- tým nemyslím drogy, ale jeho osobnosť. Ono je aj možné to, že sa mu pomaly, ale isto osobnosť mení (pravdepodobne k horšiemu), a s tým už Ty nič nezmôžeš.
Neľutuj sa, ak od neho odídeš, nakoľko veľa pozitívneho Ti do života nepriniesol.
Neľutuj jeho, ak od neho odídeš, veď on už nie je chlap, aj keď je veľký a hoci by Ťa na kolenách prosil, buď neoblomná.
Ľutuj seba a dieťa, ak pri ňom ostanete, lebo Vám obom pos...e celý život.
Takže ostaň pri tom poslednom, čo tvrdíš- lepšie bez otca, ako takáto prehúlená handra.
@utrapena85 marihuanu najdu v krvy aj rok po vynechani davky..on len bububu robi..takze keby mu vzali krv tak je v haji a nielenze male neuvidi ale mu este aj zakazku styk s nim 😝
@utrapena85 ja osobne by som vyskúšala to čo píše @gloria9 zdá sa mi to byť dobré riešenie a hlavne môže sa problém vyriešiť a môžete byť opäť spolu šťastný a malá môže mať otca.
nie je pravda, že závislí ľudia sa nikdy nevyliečia, aj keď diagnóza im zostane, ale môžu byť doživotný abstinenti, naozaj záleží na povahe človeka a na čom mu záleží a akú má vnútornú silu.
ak nevyjde ani posledný pokus tak potom radšej zostaň sama s dieťaťom a hlavne pomôžu ti tvoji rodičia, keďže máš v nich oporu.
to nemyslis vazne 😲 to je velmi dlhe 😔