Ahojte, nadpis možno úplne nie je presný, ale lepšie napísať sa mi to nedalo, tak k veci. Máme 8-mesačnú dcérku, ktorá má (zatiaľ) super spánok, zaspáva cca o 21:00 a až na zopár výnimiek prespí do 7-mej. Manžel pracuje na smeny, čiže má dosť rozhádzaný spánkový režim, on je nočná sova a ja ranné vtáča. V praxi to znamená, že potom ako uspíme malú sme ešte cca hodinu-max dve hore a on potom ešte ide za notebook občas s pár plechovkami piva a ja spať (on vtedy ide spať väcšinou okolo jednej-druhej). V poslednej dobe však celkom často po tej 22:00 aj neskôr chodí ešte s partiou von. Neopíja sa do nemoty, dá si zopár pív a okolo druhej príde domov. On si to vysvetľuje tak, že si neberie z nášho spoločného času, tak môže. Jasné, potom je na druhý deň nevyspatý...
Inak je skvelý manžel aj otec, pomáha mi so všetkým, stará sa o nás, ale povedala som mu, že už sa mi tieto jeho nočné vychádzky k nemu proste nehodia. Že mi to k nemu už nesedí. Zvyšok partie sú 26-27 roční chalani bez záväzkov.
Ja som s kamoškami poriadne od začiatku korony takto nikde nebola a vlastne možno rolu zohráva aj to, že ja proste nemôžem takto na xy hodín odísť od malej.
Zaujíma ma, ako to máte vy, ako často vaši muži chodia na pivo s kamošmi apod.? Nikdy som mu nezakazovala chodiť von alebo si doma dať zopár pív. Určite nechodí za inou, to viem.. a chápem, že aj on potrebuje takýto čas ale v poslednej dobe mi to prišlo veľa, keď takmer každý deň keď mal voľno niekam večer išiel..
Áno, muž ide 1-2x mesačne von s kamošmi a ja tiež. Ty máš ešte maličké dieťa, ale ja už mam veľkého chalana a tiež si vybehnem s kamoškami von.
Muž tiež niečo vypije, ale opitý domov ešte neprišiel.
Podľa mna nie je dobre sa odstrihnúť od všetkých kamosov a kamosiek. Je to aj taka psychohygiena, pokecate, prídeš na iné myšlienky, si s inými ľudmi, oddychnes si od rodičovských povinnosti, ….
Počkaj kým slečna trosku podrastie a vybehnes von aj ty a uvidis ako ti to dobre padne
Manžel bol naposledy na nočnom výjazde s kamarátmi keď som bola tehotná 1x , co je cez 4roky, asi 2x bol cez deň že za ním prišiel kamarát od kedy sú deti,ja mu vôbec nebránim,on nemá potrebu ale je pravda má 39,kamaráti majú rodiny ale má aj nezadaných,bezdetných
Napr 2x do mesiaca vybili pre mňa ok, s tým že aj ja mám cez deň čas na seba takto a idem napr na 2h a kamarátkami von poobede keď už sa večer nedá
Každý deň? No len aby ti kamoši neboli daka slečna....
Hneď zajtra on ostáva doma a na pivo ideš ty...ale naozaj.....
Ešte ma zaujíma koľko hodín to pivo trvá? Ako vie na druhý deň fungovať ak sa poriadne nevyspi? Ak je aj dnes na pive.tak ráno o 9 začína obed variť....či bude spať doobeda a sadne k hotovemu? No...toto by u nás neexistovalo...asi preto muž chodí na pivo raz za polrok.
@janinah a si si istá, že ide na pivo a nie za slecnou😉, nevšimla som si, že by písala autorka, že ten jej ide každý deň... Ale je super, že na MK každý chlap beha za "slečnami"autorka píše, že ma rozhádzané spánok, tzn, vydrží bez problémov byt hore zjavne, ide s kamošmi a??? Musí hneď chodiť na prietrtky. Ono je dosť fuk, či by chodil trtosit každý deň, alebo raz za pol roka, nie? Ty si tiež nemôžeš byť istá, že chodí na pivo. Tvoj je zaručené starší ako autorky. ,mozno mu stačí raz za pol roka niekde inde zabehnut😉
@slniecko_12 oni sa len tak poflakujú, vozia sa, proste také veľké deti...
@pribinak ano uvedomujem si to, ja som sa odsťahovala z rodného mesta za ním, kamošky mám na 70km a uz aj tie na mňa kašlú. Ale ja som skôr introvert čiže čas pre seba by som vyplnila aj tak niečim iným než íst von.. 🙂
@didi2102 môj má 31 a je z partie najstarší... má síce aj kamošov s deťmi, ale toto je proste jeho partia..
@janinah väčsinou keď ponocuje tak na druhý deň dospáva pri malej.. to je z toho dňa jeho "čas pre seba
" on a varenie nehrozí...
@lubka261 to je super mne tiež napadlo že keby ostanem s ním dlhšie hore robím mu spoločnosť ja tak by neodchádzal ale ja proste musím spať lebo vstávam skoro ráno...
Môj takto nechodil, nechodí ani nebude chodiť... Všetky priateľstva sa rozpadli
@janinah nie nie je to každý deň, pisala som takmer každý deň keď má voľno... tento týžden to bolo tuším 3x...
A za slečnou nechodí, to som si istá...
Nikdy v živote som nebola toľkokrát v kine, ako počas RD... On vybehol v piatok večer na pivo, ja cez týždeň do kina s babami do kina. Proste psychohygiena. Život a priateľstva nekončia narodením dieťaťa.
@poopsie to je smutné.... Život bez priateľov... Snáď nemáš ani ty kamarátky teda
@poopsie a co ty? taky ses odstřihla od světa? však život jde dál....
@maciatkolulu
@berenika39 no viete, keď sa ľudia rozprchnu do sveta a každý si hľadí svojho, ťažko sa udržiavajú nejaké priateľstvá.. To neznamená, že nevznikajú iné, ale tie sú iné, sú v nich kamaráti, čo sú rodičmi a už riešime iné veci ako chlastanie... Napríklad grilujeme a deti sa spolu hrajú 🤷♀️
@maciatkolulu kde píšem.ze každý chlap? Ale áno.som o dosť staršia ako ty a mám niečo.co ty mať nemôžeš...životné skúsenosti....aj keď nie priamo neveru..a do môjho muža sa nenavazaj.staraj sa o svojho.aby si sa raz kvôli jeho " pivu" nerozvadzala....
Prečo nemôžeš ísť prec od malej ktorá spi celú noc? Véd začni chodiť aj ty von, niečomu sa venuj, prestriedajte sa pri malej
Aj môj mal silnú partiu asi do 33,potom sme začali spolu bývať , resp on sa odsťahoval cca 25km a už to bolo iné, kamaráti chceli aby on chodil za nimi lenže ako,na aute nie,autobusy nula bodov,mne by sa to nepáčilo , buď rovnako si ukrojiť čas pre seba alebo nikto nič a často už vôbec nie,neverím že vás to potom neobmedzuje ako rodinu,že to proste neberie z jeho energie ktorú môže venovať tebe
Pri dieťati je dôležité si udržať psychohygienu ale nie že 3x do týždňa že sa opija/popíja s kamarátmi do 1-2
Isté si môžeme byť len smrťou.....tak ako si môžeš byť istá, že niekoho nemá....blikala by mi teda kontrolka....že každý deň...
Tak ja si myslím že je to pomerne dosť. Tak 2- 3x mesačne ok, ale určite nie do týždňa.
Prečo ten čas nevyplní plnohodnotnejšie ako s pivom v ruke?
A to ranné dostavanie vám práveže veľmi ukrajuje zo spoločného času.
A my to máme tak, že manžel si dá radšej pivo doma (raz za mesiac? ), Ako loziť po nociach.alebo kamaratoch.
No čo, teba trápi že on si žije život aký mal. A ty si matka, pre teba nastala veľká zmena, no pre neho v podstate nie. Možno mu to trošku aj závidíš? Neviem. Ale mne by sa to tiež nepáčilo, lebo nevieš kto sa mu pripletie do cesty popri slobodných kamarátoch.
@janinah ako? Véd ja píšem o niečom inom... Ze keď tvoj ide na pivo, tak tiež môže za slecnami... Prečo by mal autorky? Nerozumiem. 🤣🤣🤣 Tak predtým ako niečo napíšeš, rozmýšľaj. Bolo by to lepšie....minimalne neotacaj podľa seba fakty. Je to smiešne.
Mňa zarazila veta že si ide potom sadnut za notebook s pár plechovkami piva. Jednu plechovku by som pochopila ale niekoľko? Fuj si neviem predstaviť že potom taký chlap ku mne ľaha do postele a idú z neho pivné výpary. Je pochopiteľné že raz za mesiac keď niekde muž skočí je ok, ale aby to malo byť každý deň alebo aj niekoľko krát do týždňa, tak určite nie.
K jeho nočným vychádzkam s kamošmi sa nevyjadrujem. To je blbosť sama o sebe.
@janinah neviem inak, kde si prišla na to, že nemám životné skúsenosti, ale kao matka skoro 25 ročnej dcéry, čo bude v septembri rodiť, 21 ročnej dcéry a 8 ročnom synovi, si myslím, že čo to o živote už viem. Ale ty si tá čo vie všetko, najmä posudzovať druhých, žiaľ keď jej mladý muž chodi na pivo častejšie a mohli by to byt slecny, tak tvoj starší chodí raz za pol roka, logicky už nemá taký apetít na to "pivo", tak bacha 🤣🤣🤣🤣
ja by som skúsila sa mu večer povenovať, ísť spať neskoro, aj keď musíš vstávať skoro, tiež si môžeš cez deň zdriemnuť a dieťaťom. Lebo ani to sedenie za PC s pár plechovkami piva mi nepríde celkom OK. Každý z partnerov by mal mať priestor na čas s priateľmi, nemusia všade chodiť spolu, ale tri krát týždenne mi príde už hodne cez. Inak prečo musíš skoro vstávať ty? Veď ak má muž poobednú, alebo cez víkend, môže vstávať k dieťaťu aj on, či kojíš? A treba mu pridať povinností okolo dieťaťa a domácnosti, aby nemal príliš veľa energie na nočné výjazdy. Lebo mi to príde, že ty večer padáš do postele a pánko sa doma nudí
Radšej keby si išiel zašportovať,behať ,fitko miesto opíjania sa s kamošmi .Podľa mňa má už iba krok aby sa stal z neho alkoholik .Sedieť s plechovkami pri PC ,po nociach je takmer to iste akoby sa flakal po krčmách. .Nevadilo by mi keby chodil 3-4* v týždni napríklad na bicykel ,korčule ,proste robil niečo zmysluplne ,nejake hobby mal ale určite nie sedieť hodiny v krčme a slopať.Veď to musí chodiť domov pod parou .Veď on je potom vlastne cely týždeň podgurážený a dospáva opicu .A toto by mne vadilo ,nie ten čas .Svoj čas a hobby musí mat každý jeden vo vzťahu lebo ináč ide vzťah dole vodou .A tak isto ty ,neseď doma ,treba ísť von s kamoškami ,na kávičku atd.
Ano, teoreticky by som mohla chodiť von aj ja keď on zrovna nemá nočnú, ale mne nejde ani tak že mi vadí že chodí iba on, ale skôr o to, že čo bude dostatočný impulz pre neho aby si uvedomil že on už je v prvom rade manžel a otec a nie kamarát v partii... ak nie naša rodina...? Plánujeme viac detí a ak sa to nezmenilo pri jednom tak sa to nezmení asi nikdy ak to bude na ňom. Preto som mu to včera hovorila, že mi to na neho už nesedí a nehodí sa to. Zdá sa mi, že sa nad tým minimálne začal zamýšľať a dal mi aj za pravdu.
Chodí aj cvičiť, čiže to pivkovanie nie je jeho jediná voľnočasová aktivita... ale varenie, upratovanie, domácnosť je 90% na mne. On vie malú postrážiť cez deň, ale nie je moc samostatný, aj nad tým som premýšľala ze si starostlivosť o ňu musíme trochu preorganizovať. Lebo napr poobede ak si chce zacvičiť a malá nevie zaspať tak aj tak je to nakoniec na mne a moje cvičenie končí...
*chcem zacvičiť ja malo byť... on chodí do fitka mimo domu..
neexistuje, že on si bude ďalej žiť život slobodného a na tebe bude 90% starostlivosti o dieťa a domácnosť. Ty si musíš vydupať čas, kedy pôjdeš von, je jedno či sa poprechádzaš, pôjdeš sa poflákať po obchodoch, ale musíš mu dať jasne najavo, že tým, že si matka, nestratila si právo na vlastné aktivity. Keď to neurobíš teraz, budeš to mať nesmierne ťažké, keď nastúpiš do práce. Muž sa svojho komfortu bude veľmi nerád vzdávať. Škoda že si nezačala hneď, ako si prišla z pôrodnice. Postupuj pomaly po malých krokoch, prihlás sa na zumbu, spevácky krúžok, gymnastiku, choď do fitka...to je jedno, skrátka musí si zvyknúť, že budeš pravidelne dva, tri krát týždenne odchádzať a on má povinnosti. Tvoj muž samostatný nie je preto, lebo sa o dcérku stará málo, keď mu pribudne povinností, pôjde mu to lepšie. Ty si sa to tiež musela naučiť
Autorka, velmi silno pouvazuj ci s nim chces este dalsie dieta
Tak toto by som netolerovala...ktovie, kam chodí s tak mladými mužmi bez záväzkov...určite nie je normálne sa túlať po nociach