Manipuluje ma?

17. jún 2024

Potrebujem iný pohľad na situáciu. Máme syna s epilepsiou a posledné obdobie má častejšie počas spánku epileptické záchvaty. Preto ho máme pod kamerou. Manžel mal na starosti kontrolovať kameru, ale on si nechal mobil s videom asi 3 metre od seba. Keď som sa za to nahnevala, tak to začal zľahčovať, že to bola chvíľka (40min) a keď som sa začala hnevať ešte viac, tak poukázal na to, že som nejaká iná a že či som frustrovaná. Celú situáciu otočil proti mne, lebo som sa vôbec nahnevala a tak je to vlastne zakaždým keď sa za niečo nahnevam. Nakoniec som vždy ja tá zlá. Prosím o názory, či je naozaj toto z mojej strany nesprávne alebo ako mu vysvetliť, že si má vedieť priznať chybu a neotáčať to proti mne.

anjelicek26
17. jún 2024

Pozri vsetci robime chyby a aj ten monitor tri metre dalej (neviem, keby je od neho 10cm, stale na to pozera (?) ) proste unaveny, nedomyslel to... vzala by som mobil, polozila blizsie k nemu a nerozpitvavala to uz dalej, resp. zvysila hlasnost... on si to tym padom uvedomi a nevznikne hadka... kamera btw. podla mna pri epilepsii moc nevyriesi, nie? Nemate nejaky snimac pulzu? Neda sa to takto lepsie sledovat? Len rozmyslam nahlas, my mame pre maleho owlet a teda keby ma zachvat akehokolvek druhu, senzor by to zaznamenal a hodil mi alarm (riadne hlucny)... ten owlet je sice len do 5 rokov, ale to len ako priklad... neviem, kolko ma syncek rokov...

autor
17. jún 2024

@anjelicek26 nestala sa táto situácia prvýkrát, že nesledoval monitor. Podstata je ale v tom, že ja nemôžem na žiadnu chybu poukázať, lebo sa to vždy otočí proti mne. A ja nechápem prečo.

anjelicek26
17. jún 2024

Aké ma zamestnanie? Nemusí sa tam tiež stále obranovat a argumentovat? Potom to prináša aj domov takú rétoriku...iné ma nenapadá.

riesska123
17. jún 2024

@anjelicek26 v akom zamestaní sa protirečí a argumentuje ? Že je to zložka náplne prace ? Nikdy som o takej nepočula

anjelicek26
17. jún 2024

@riesska123 veľa veducich pozícii v ramci kvality,odbytu a aj regresu je takych.. ja som roky robila manažéra zaruk pre nadnarodnu spolocnost a chce to riadnu hrosiu kozu, lebo vždy zakaznik tvrdi,ze si na víne ty🫣 Tak ides do obrannej pozicie, ze preco to tak nie je... Keď si človek nedá pozor,prenesie to raz dva do súkromnej rétoriky a miesto "riesime problem spolu" vznikne "ale nie ja,ale ty si na vine" ....

autor
18. jún 2024

@anjelicek26 nie je to zamestnaním. Skôr by som povedala, že to má naučené z detstva.
Napríklad aj také ospravedlnenie je v znení: "mrzí ma to, ale ty..."

autor
18. jún 2024

@anjelicek26 no a je to vlastne presne ako píšeš, všetko vníma ako útok. Ja už ani neviem ako formulovať vety, aby sa nedal do ofenzívy.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eva233
18. jún 2024

Ak to otáča na teba tak mu to tak hovor. "Jožko" bojím sa o naše dieťa, daj si ten mobil bližšie. /som nahnevaná/cítim sa... /.. Neísť na to štýlom toto si urobil zle prečo si to neurobil takto, ale opačne ako to vnímaš ty.

autor
18. jún 2024

@sheila121 ja vždy začínam vysvetľovaním, argumentáciou. Ale naozaj to môžem povedať najsladšie ako dokážem, on si to vezme príliš osobne a zaútočí.

autor
18. jún 2024

@eva233 tým chceš povedať, že ma nemá nič nahnevať a mám sa s ním rozprávať ako s malým chlapcom?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
18. jún 2024

@sheila121 prosím ťa tak mi napíš ako vysvetlíš ty svojmu partnerovi keď ťa niečím nahnevá.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eva233
18. jún 2024

Môžeš sa hnevať to ti nikto nezakazuje, len to nehovoriť hneď výčitkou, ale pokojne ako fakt proste skonštatovať situáciu.... Ono pokiaľ to tak robíš bežné tak to ide.... Ale keď už máš v takýchto veciach ku chlapovi averziu mení sa ten ton hlasu ťažšie
A prečo ako s malým chlapcom? Bežné ti psychológovia v rámci vzťahové terapie poradia, aby si hovorila keď ti niečo vadí/hneváš sa v prvej osobe teda začať od seba vadí mi/ vnímam to/ a nie výčitkou... Partner to vtedybberie ľahšie a zároveň vie čo robí ti vadí.

autor
18. jún 2024

@sheila121 je podľa teba hlúposť ak by syn počas tých 40 min dostal epileptický záchvat a nebol by mu podaný liek?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
18. jún 2024

@eva233 dám ti príklad, ja mu pokojne poviem, že ma to nahnevalo a idem do sprchy sama. On začne prudko ukazovať na to, že som zlá manželka, lebo ho teraz nechcem v sprche. Nemám právo sa hnevať. Musím sa usmievať, byť spokojná a nekonfrontovat ho s ničím

autor
18. jún 2024

@sheila121 mala som pádny dôvod prečo som to nekontrolovala ja. Nemyslím si, že je hlúpe od otca vyžadovať zodpovednosť v takejto situácii. Gratulujem, že si to zvládla a dúfam, že to tak super dopadne aj u nás.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eva233
18. jún 2024

Ešte raz ja som nepovedala, že sa nemáš hnevať. Hnev sa nemusí dávať najavo len krikom.
Jednoducho mu to vysvetliť pokojne.
Jozef, bojím sa o naše dieťa. Bojím sa, že keď budeme nepozorní dostane záchvat nedáme mu liek a môže mu to veľmi ublížiť. Bojím sa a som z toho nervózna a nahnevaná. Prosím ta dávaj pozor na tú obrazovku.
Akonáhle on začne mať sprosté narážky na to ze som zlá manželka lebo nechcem sex tak ako sorry, ale hneď by som mu veľmi rycjlo vysvetlila, že toto nie je ton hlasu ani spôsob ako sa so mnou bude rozprávať ani ja sa s ním tak nerozprávam tak žiadam od neho, aby sa aj on so mnou rozprával pokojne a normálne.... A keď sme pri tom, to, že nechcem sex neznamená že som zla manželka.
Všetko je to o komunikácii.

autor
18. jún 2024
autor
18. jún 2024

@eva233 ver mi, že nekricim. To sa stane naozaj vo výnimočných situáciach keď už jeho rypanie presiahne hranice.
Na tvoje upozornenie by odpovedal: Ale veď ja som dával pozor, veď som sa len chvíľku nepozeral. Pri ďalšom vysvetľovaní ti povie, že dramatizujes a ze sa mu zdá, že si frustrovaná.
Čo sa týka sprchy to nie je o sexe. Sprchujeme sa bežne spoločne ale sex je tam len občas. Ide o tú intimitu, že keď ma niečo od neho zabolelo a chcem byť sama, tak som zlá, lebo od neho utekám.

autor
18. jún 2024

Vlastne ide o to, že ja nemám právo mať od neho odstup keď sa udeje niečo čo ma zabolí, nepáči sa mi.

eva233
18. jún 2024

Ja len nechápem nadpisu manipuluje ma. Čím by ta mal manipulovať?
Prečo nemáš právo na odstup ved tak pekne ako si to napísala mne to povedz aj jemu. Poviem, že podľa mňa nedramatizujem a áno som frustrovana z jeho správania. Mám predsa na to právo.
A teraz ťa nechcem v sprche, lebo si mi ublížil a za bolelo ma tvoje správanie. Keď sme spolu v sprche je to pre mňa dôvern, intímne a musím byť v pohode a mať v teba dôveru. Bohužiaľ teraz ju nemám.

0silvia0
18. jún 2024

evidentne táto vaša komunikácia nefunguje. Skúste inú. Nám s mužom napríklad pomohol humor. Skús tú situáciu keď má kontrolovať dieťa podať nejako uvoľnenejšie, napríklad: ale pozeraj na ten monitor, budem ťa kontrolovať.. ak ťa napríklad začne obviňovať, že si zlá manželka, lebo ho nechceš v sprche, tak so smiechom povedz: áno, som zlá manželka, tá najhoršia na celom svete, už ma nikto nenapraví.... a smej sa z toho. Najhoršie je to, čo robíš ty, si napätá, vysvetľuješ, obraňuješ sa, kašli na jeho drísty ako od neho utekáš, hádam máš nárok na súkromie, keď ho potrebuješ.

sidicek
18. jún 2024

Ja ti rozumiem, je nezodpovedný v dôležitých veciach, zo svojich chýb sa snaží vyvinit tym,ze obvini teba a ešte sa ti aj trepe do sprchy, keď potrebuješ byť sama a opäť výčitky a obvinenia.Pride mi sebecký a nezrely , takí si nikdy vinu nepripustia.

alexis617
18. jún 2024

Jejo to poznám sem tam aj môj ma obviňuje z jeho zlihani ja mu na to po rokoch odpoviem vždy tou istou vetou láska ty dobre vieš ,že ja nemôžem za tvoje zlihanie buď chlap a maj gule priznaj si chybu

autor
18. jún 2024

@alexis617 to už by som počúvala aká kadejaka som, keď som si to dovolila povedať, že nemá gule

domkakvet
18. jún 2024

Netreba to hovorit vycitavo a ani s krikom.