Manipulátor a egocentrik

7. mar 2024

Som velmi psychicky vycerpana, navyse mesiac pred porodom.
Tyra ma psychicky (vsetko co urobim , je zle. Vsetko je moja vina,prekruca piate cez deviate) a ekonomicky (na vybavu dietata neprispel ani cent, ja som od 17tt na PN o polke platu, vysoko rizikove teho). On ma vydavky na byt 300 eur komplet. Ja platim komplet stravu a teraz ked uz som fakt ale fakt vygrcana z penazi a ZRAZU NEMAL NACHYSTANY OBED do roboty lebo uz fakt nemam z coho (poistka za moje auto vyskocila), tak povedal ze OK, mala som povedat skor, isiel by k sestre alebo bratovi sa najest. Pricom ma stravne listky skoro 8 eurove a za boha si obed nekupi.

K veci : amamanipulatorom,

autor
7. mar 2024

Opr. K veci - ako komunikovat s manipulatorom?
Ratam so statusom slobodnej matky samozrejme. Som zobrati 2 roky. Byt je jeho, ja som sa pristahovala z 2.konca republiky k nemu. Bohuzial zivotna chyba.
Paradoxne, NIKTO z jeho znamych ani len o tejto jeho diagnoze netusi. Ani ja som netusila...
Teho bolo planovane.
Prosim, je tu niekto s rovnakym manzelom?
Vieme byt v kontakte?
Ja uz nevladzem.

reanda
7. mar 2024

najdi si dobreho terapeuta.. ten ti pomoze s rozchodom.. teda ak vidis moznosti, ako dalej sama mesiac pred porodom.. inak ti to aspon pomoze nejak psychicky vydrzat, kym sa tie moznosti ukazu.. sama a bez orientacie, ako takito ludia funguju, to tazko das.. oni maju uplne odlisnu logiku vsetkeho, na to by si si dlho prichadzala, ako s takym vyjst bez ujmy, este, ked si citovo zaangazovana

reanda
7. mar 2024

ak nemas peniaze, tak si aspon vyhladaj na nete videa o tejto teme, narcisticka porucha, byvaju tam aj prakticke rady, ako komunikovat v roznych situaciach

autor
7. mar 2024

@reanda som tu kratko v cudzom meste. Nad terapeutom som rozmyslala. Rozviest a odlucit sa chcem az po porode.
Pred tyzdnom som 4 hodiny vkuse zvracala. Prosila som ho o lavor do spalne po 1.vracani. Ani chuja, lezal dalej pri mobile, roloval instagram.
Ked som po 7.vracani sa plazila popri nabytku, tak az vtedy KED ON UZNAL ZA VHODNE, vstal a doniesol lavor...
A plus toto s jedlom, to bola posledna kvapka.
Dnes som zase daco zle zrobila. Kazal dat orchidei do druhej izby, vraj suseda povedala ze jej sa dari na tej strane. Vzala som teda oba kvetinace. Tak zase zle, ze preco oba a mam dat len 1 tam lebo co ked spadne z parapety. Tak som ich nechala bez slova na povodnom mieste.
Atd atd
Hlavne chcem preplatit polovicu nakladov na dieta, kocik sedacka atd.
Bojim sa ci budem kojit...v tomto strese. Ten mi asi na mlieko pre dieta "neprispeje"..

slovenka753
7. mar 2024

? Ja nerozumiem ako máte vyriešené financie keď ste manželia. On dá 300 e na byt a za zvyšok čo …. Keďže ani obed si nevie kúpiť ? Riešili ste peniaze pred tým ako ste sa brali ?

reanda
7. mar 2024

a co dalej po rozvode? mas kam ist? rozvod kludne ries az po porode, ale fyzicky by som od neho odisla hned, ak mas kam..
a snaz sa stresovat co najmenej.. uvedom si, ze on je psychicky chory clovek.. cim menej budes od neho ocakavat normalne ludske reakcie a cim menej sa trapit nad tym, ze sa chova ako zruda, tym lepsie pre teba.. nic nie je tvoja chyba.. on ma chybu v hlave, to je cele

slovenka753
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lilli110
7. mar 2024

Toto sa az hrozne cita. A nemas nejaku rodinu, ku ktorej by si sla? Toto by som nedala ostavat s takym clovekom. Bez ohladu na to, ze je to manzel. Tu uz ide o tvoje zdravie...minimalne o psychicke a aj o babatko. To ma byt samozrejmost, ze riesi stravu pre vas a vydavky na dietatko spolu s tebou. Ved teraz potrebujes tu najvacsiu podporu a hlavne pokoj. Nie taketo psycho tyranie.

autor
7. mar 2024

@slovenka753 vraj nema lebo odklada. Pricom ma 2 roboty, jednu tpp oficialne s platom okolo 1000 netto a druhu nacierno. Tam netusim kolko zarobi.

slovenka753
7. mar 2024

Na grcanie mi je z takýchto chlapov. Ak máš kam ísť zbaľ sa chod k máme alebo k niekomu.

autor
7. mar 2024

@reanda
@lilli110
@slovenka753 ucet mame kazdy svoj, ja zarabam ovela viac, teda kym som nesla zo zdravotnych dovodov na PN. Doteraz to bolo ok, ja som platila komplet stravu aj varila, hodilo to aj 500 eur. Alebo 450 urcite. A on platil byt - hypo plus energie a bytove. Hypo ale uz nema.
Plus samozrejme telefony a poistky si plati kazdy zvlast.
Ja som spolocmy ucet nechcela kedze on gro prijmu ma cash doma. Do toho.mu nechodim.

autor
7. mar 2024

Uspory mam samozrejme, len boli urcene na ovela neskor... On zivot gombicka. Je v prdeli 6.00 - 20.00. Takze sama som tak ci tak.
Da sa taky clovek zmenit?
Uz nanho ani nereagujem. Bojim sa o dieta.

slovenka753
7. mar 2024

No len z toho mi teda vychádza že dohoda bola aká bola, on ju vlastne ani neporušil. Sadni si so ním a porozpravajte sa pre boha . Budete mať spolu dieťa, ty budeš na rodicaku, nemôžete mať úplne oddelene financie ak nezarábaš.

autor
7. mar 2024

@slovenka753 v com neporusil? Ved to bolo kym som nebola na PN.
Teraz to je ine. Uz to nevladzem tahat, strava je sialene draha, ved vies. Plus lieky, vysetrenia, ultrazvuky, fyzioterapie...ani cent nevidim. Ale uz ani nepytam. Uz nevladzem.

slovenka753
7. mar 2024

No veď ste mali oddelene financie lebo ty si nechcela spoločne. Tak vlastne on neporušil nič, to že mu nedošlo že asi to neutiahnes je na diskusiu . Ako si si to predstavovala keď budeš na rodicaku. Rozprávali ste sa o tom ?

slovenka753
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domkakvet
7. mar 2024

Porozpravaj sa s nim o tom, ze ak nezmeni svoje spravanie budes nutena odist.

autor
7. mar 2024

@slovenka753 no normalny muz by sa postaral. On caka, ze aj z tych 460 eur budem platit nadalej stravu. Bez srandy. Nejak neplanuje sa angazovat.
Bola tu moja kamoska na 3 dni. Ostala zhrozena ked este ani podrbane kapucino si nevedel zaplatit. Nieto obed v restike. Pekne kazdy zvlast, aj to dal menej a musela som doplacat zanho.
Kamoska radi okamzite odist, ze bude to len horsie.
A to som ti pisala len zlomok.

slovenka753
7. mar 2024

No je to zvláštne ale pred tým ako sa zbalíš sa porozpravajte. Navrhni spoločný účet. My napr svmanzelom máme spoločný kde odvádzame každý iste percento príjmu aby to bolo spravodlivé keďže máme rozdielne platy. Z toho platíme spoločne výdavky na stravu a bývanie ale máme aj svoje účty na naše vlastne výdavky aby sme neriešili hlúposti. Plus pánko by mohol začať nakupovať, to by mu otvorilo oči . Neviem si predstaviť úplne oddelene financie, to je cesta do pekla.

autor
7. mar 2024

@slovenka753 a pocas rodicaku si to ako mala? Teda ak mas dieta, neviem.

reanda
7. mar 2024

@slovenka753 ty si myslis, ze s clovekom, co svojej tehotnej, zvracajucej zene ani lavor na zvratky nepoda, necha ju plazit sa do kupelne a v pohode si dalej lezi a roluje mobil, je mozne viest normalnu diskusiu? vazne??? zeny, preboha, spamatajte sa niektore 🙄

slovenka753
7. mar 2024

Dieťa bohužiaľ nemám takže v tomto ti poradiť neviem. Ale predpokladám že mesačný ,príspevok, počas toho obdobie zdvihne o moju stratu, tak ako sme to urobili ked som bola nezamestnaná ( vyhorenie).

slovenka753
7. mar 2024

@reanda nemyslím ale predsa len pred tým ako sa človek zbalí sa o to treba aspoň pokúsiť.

reanda
7. mar 2024

@slovenka753 nastuduj si nieco o manipulatoroch a narcistoch.. kazdou komunikaciou mu davas do ruk zbran, ktoru moze pouzit proti tebe.. tam nie je normalne ludske uvazovanie.. nie su normalne emocie.. tam sa nefunguje ako v beznych vztahoch.. takze nie, ziadna komunikacia, ziadne vysvetlovanie, nebodaj zverovanie sa s tym, co planuje autorka urobit.. teda ak si to nechce popredu pokazit

deedol
7. mar 2024

osobne by som odisla este pred porodom, ak mas kam (kludne aj naspat k rodicom, ak mate ok vztahy). po porode to bude tazsie.

autor
7. mar 2024

@reanda ja viem, ze odchod je nutny. Nastastie mam dostatocne uspory. Len tomu nemozem uverit, ze "na stare kolena" som sa takto obabrala. V 35ke som sa vydavala, ja debil.

slovenka753
7. mar 2024

@reanda lenže to že panko so nechá platiť nie je prejav manipulatorstva ale toho že to predtým bolo štandardom v ich vzťahu. Ja v tomto znaky manipulátora nevidím, a to som z jedným vyrastala a som extrémne citlivá na tieto prejavy.

reanda
7. mar 2024

si mlada.. ja keby som odisla hned v tej tridsatpatke, usetrim si desat rokov trapenia

autor
7. mar 2024

Najviac ma serie, ze vsetko otaca proti mne. Prakticky kazdy den.
Ale hlavne, ze pred rodinou a znamymi je top manzel.
Ach boze, cim skor kiezby som zaspala. Aspon na par hodin sa mi ulavi.

autor
7. mar 2024

@reanda teraz mam 38 cerstvych...😑