Manipulatívna svokra nám nakúpila do bytu ozdoby

27. okt 2021

Ahojte. Píšem anonymne, aby ma niekto ''nebonzol''.
Moja svokra nám nakúpila do nového bytu ozdoby, doplnky. Nie vyslovene škaredé ale úplne iný vkus ako mam ja. Samé kvetinové retro veci, ja mam rada čisté geometrické tvary (mužovi je to jedno aké ozdoby). Dala ich manželovi, ten si ich poslušne zobral a pokladal tam kde mu povedala.
Keď som prišla domov, skoro ma porazilo. Vybehla som na manžela, že čo to má znamenať a on, bolo vidno ze absolútne totálne nechápe, čo mi vadí. Ze ''ved sú pekné. Tak jej zavolaj, že sa ti nepacia'
Na to ale ja nemám žalúdok (vysvetlím prečo). Najradšej by som ich proste odložila do pivnice, dala si svoje a ak sa raz opýta, tak poviem, že som si dala svoje a hotovo.
Moja svokra je manipulativna, podľa mňa má disocialnu poruchu osobnosti. S nou sa rozumne nedá. Keď som ju rozumne poprosila, aby deťom nedávala sladkosti, tak sa 2 týždne nebavila s nami a skončilo to tak, že na narodeniny obom deťom kúpila tašku sladkosti.
Co by ste robili? Nechali by ste si tie ozdoby alebo dali svoje? Ak svoje, volali by ste svokre? Podľa muža je to slušnosť.... Ďakujem

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
27. okt 2021

Ešte by som doplnila, že to nakúpila bez akejkoľvek dohody s nami, nič nám nedala vedieť, až keď to doniesla mužovi. Akákoľvek proti argumentácia je pre ňu ako výzva do vojny

maribell
27. okt 2021

Tak ich postupne predávaj a kupuj si podľa svojho vkusu 😅 kľudne aj tu na mk v aukčných skupinách... Keď píšeš že sú pekné tak my sa tam mnohé potešíme 😁 možno aj tvoja svokra, keď neskončia na smetisku ale u niekoho v domácnosti chcené 😅

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
guiseppinka
27. okt 2021

Nema to zmysel... Ked sa ti nepacia, vymen... Mne mam tiez nosi dekoracie, nie vsetky sa mi pacia, ale nie su to skarede veci, len zbytocne podla mna. Napr. raz mi dala taky maly vencek na velku noc a rovno zavesila do kuchyne na zaclonu. Ked som v lete umyvala okna, tak som ho dala dole a polozila na lekarnicku a asi tam je stale (3 roky)... Teraz ked mi dava nieco, ked som u nej, tak jej poviem, ze to nechcem. Som sice nevdacna, ale nevzrusuje ma to. Vymen ozdoby, tamtie predaj, daruj... Ked posle dalsie, tak to sprav zase... Prestat to neprestane a tebe tie veci nebude davat. Strci to do ruky muzovi tesne pri odchode...

chiarinka
27. okt 2021

skús to stopnúť hneď na začiatku, inak sa to bude stupňovať, nejako slušne vysvetliť, že tvoj vkus je iný

bagre
27. okt 2021

nenechala by som si veci ak by to bolo úplne mimo môj vkus /možno jednu naj ak by sa niekde hodila/, je to moja domácnosť...
a nevolala by som kvôli tomu,- to mi príde ako akcia dopredu odsúdená na neúspech

čo sa týka chlapa - nepochopí to, evidentne nikdy nič takto proti nej neriešil, a ak ide o ozdoby kde on rozdiel nevidí, tak nie je o čom. Len mu vysvetli v krátkosti tvoj postoj. Ak pôjde o zásadnejšie veci tak by mal držať stranu tebe. Myslím, že ak svokra bude chcieť, oduje sa tak či tak.

dusankomoj
27. okt 2021

Prečo by si sa mala vo vlastnom dome pozerať na veci,ktoré sa ti nepáčia a zdvýhajú ti tlak? Zavolať,či ich chce a ak nie,tak do pivnice. Rovno treba povedať,že máš iný vkus.

daneso
27. okt 2021

Keď neboli veľmi drahé kúpila by som tie iste a pri najbližšom sviatku ju prekvapila u nej doma pripadne kúpila štýl ktorý sa páči tebe a rozložila u nej tak ako ona tebe 🙂)))) môžte si vymeniť 🙂

simca06022011
27. okt 2021

Normálne by som ich dala kam chcem a keby som ich nechcela dam do krabice a odlozim. Nik sa jej o to neprosil, nepýtala sa ci to chcete. Tak to treba brat ako nechcený darček... Ked sa bude pytat kde to je, tak vtedy povies, ze sa ti to nehodilo.

A sladkosti 😁 to iste som mala s rodicmi ja. Doniesli tašku, chytila som a hodila do koša. Alebo napr nosili krabicu lizatiek, cukrikov... Do skolky brala dcera z toho balíčky detom na narodky/meniny. Neriesila som... Ale napr doniesla mi krabicu cokolad a spol prednedavnom, to som jej normálne dala do ruku späť, ze nech si to vezme domov. Nechceme.

andrejka1974
27. okt 2021

Ja by som ich dala do krabice, a keby sa pytala kde su poviem jej vies sme teraz vo financnej tiesni a tak som ich predala, ale ak by si ich chcela zavolam tej pani a urvite ti ich rada preda naspat

simca06022011
27. okt 2021

A ze argument bude vojna? Ved tak nech si ona bojuje, ty jednym uchom dnu a druhym von 😁

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matildam
27. okt 2021

Dala by som ich preč a svokre nič iniciatívne nevysvetľovala. Ak by sa svokra najbližšie pýtala, kde sú, pokojne by som poďakovala s tým, že to nie je môj vkus a že svoju vlastnú domácnosť si predstavujem inak zariadenú. Koniec debaty. Ak sa urazí, je to jej problém-ste predsa dospelá svojprávna osoba-kto má právo až do takejto miery starať sa do vašej domácnosti?

evica17
27. okt 2021

Osobne by som si dala valstne ozdoby,a tie jej bud darovala niekomu alebo jej vratila. Ja to tiez nenavidim ked sa mi svokra (alebo aj mama, ale ta to nerobi) staraju do domacnosti, premiestnuju veci podla ich vkusu a ako maju zauzivane a ja potom.nieco neviem najst, alebo je tam daco co nechcem, nepotrebujem. Tie veci nepouzivam, svokra sa spyta ze kd eto je, tak poviem ze nam to nebolo treba. A raz som jej vec vratila, ale tak nenapadne, ze to nalsa az o par hodin ako odisla, povedala ze je to vrchol, ale odvtedy zatial nic nepriniesla. Ani na narodky, meniny. Uvidime dokefy.

zuzap33
27. okt 2021

Ach, to poznám veľmi dobre. Moja svokra mi doniesla háčkované decky, sú už 15 rokov v nadstavci v skrini, zabalené v tej taške ako boli. Kúpila záclonu, dlhú a hustú do kuchyne, dokonca ju zavesila. Ja v kuchyni mám len okenné žalúzie Využila príležitosť, keď som potrebovala odbehnúť niečo vybaviť. Prišla som domov, ona odišla, zvesila som ju a darovala susede na chatu... 😁 Po asi troch rokoch ju podobné blbosti prestali baviť

fleur1111
27. okt 2021

Primárny problém nie su ozdoby. Svokra vie, že ta to naštve, keďže už v minulosti si spravila po svojom s tými sladkosťami. Proste ta potrebuje naštvať. Preto pekne zober všetky jej ozdoby čo Vám dala, buď ich daruj alebo predaj, možno aj smetisko by bola vhodná voľba. A keď sa bude pýtať čo kde sú, tak jej s pokojným úsmevom odpovedz, že to nie je vás vkus a tých jej ozdôb si sa zbavila.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vrabcek15
27. okt 2021

Vieš čo, zbaľ jej ich na Vianoce do krabice a podaruj pod 🎄😉a ešte jej povrch,že je to presne jej vkus 😊😉

ajko2011
27. okt 2021

Ja by som si dala svoje. 😂To, čo sa páči mne a nie svokre. 🤭Ale zase by som to nevyhodila. Možno by som to darovala niekomu z rodiny len tak - pre radosť. 🙂 Alebo k nejakému sviatku.

fleur1111
27. okt 2021

@elizabet173 presne tak. Stavím sa, že nabudúce ju uz podobne blby nápad nenapadne 😁

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bagre
27. okt 2021

@elizabet173 môže, žiaľ...

makova333
27. okt 2021

Autorka: A aka vojna by nastala? Zbila by ta? Prisla by k vam s vidlami? Ci co najhorsie by sa stalo?

denden77
27. okt 2021

dala by som ich do tej pivnice 🤷‍♀️😊

mell27
27. okt 2021

Jasneže si nedávaj 🤦 je to tvoj domov, tak si do neho daj, čo sa tebe páči a hotovo, nech sa s tým zmieri svokra 😃 podaruj jej ich na Vianoce, keď sú také pekné a bude 😃

zuzka102
27. okt 2021

Súhlasim s komentmi vyssie.. Všetko by som zbalila späť do krabíc a predala alebo darovala alebo vysmarila preč (ak by o to nik nemal záujem). Byt by som si ozdobila tým co sa mne paci (ked mužovi je to aj tak jedno). A svokre nič nevysvetlovat, neriešit s nou, načo aj, ona sa tiež nepýtala, či alebo co vám kúpiť. Keď sa urazí, nech. Možno sa konečne poučí do budúcna.

adanka0609
27. okt 2021

@andrejka1974 👏👏👏👏👏

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz