Manipulatívna svokra

3. sep 2024

Ahojte. Neznášam svoju svokru. Je manipulatívna, hnusoba..a manžel jej všetko zožerie. Všetky jej vymysli, ktoré robí. Ako sa stále stará do veci, ktoré by mal riešiť on alebo ja. Vytáča má. S manželom sa stále len pohádame kvôli nej, keď mu poviem či nevidí, že niečo robí naschval, že si vymysla. On na mna vrieska, že som sprostá a podobne. Ja už neviem ako takto ďalej. Najradšej by som bola, aby sme mali od nej úplný pokoj. Ako ste riešili svokru, ktorá je až moc chytrá do veci kam ju netreba a vymysla si stále, aby sa cítila, že ju muž stále potrebuje??

melanta
3. sep 2024

Tvoj problém nie je svokra. Tvoj problém je tvoj muž. Keby ťa miloval, tak by stál na tvojej strane a tieto problémy by si nemala. Prečo si sa vydala za muža, ktorý sa takto správa? A prečo si stále s ním? Raz by na mňa muž kričal, že som sprostá. Raz. Ty nemáš žiadnu hrdosť, sebaúctu?

kristinka92
3. sep 2024

Máte deti?

cacianka
3. sep 2024

keby sa svokra už takto negustiózne vrtala do môjho života, tak ju upracem ja sama, aby sa do mňa nestarala. a keby muž kričal - tak jemu poviem, že ked jemu vyhovuje že mu mama serie na hlavu, ok, nech si nechá ale mne to robiť nebude.
a ak ľutuje že si teba vybral za manželku, kľudne to môžeme skončiť, nech sa vráti mamičke pod sukňu, ja takého matkinho ceckoša nechcem

gribka1
3. sep 2024

A čo vlastne robi? Nejaký príklad?

autor
3. sep 2024

@melanta toľkokrát som chcela odísť. Za to všetko čo mi robí. Ale nedokážem to

autor
3. sep 2024
autor
3. sep 2024

@gribka1 konkrétny priklad… manžel má lekárku meste kde žije ona. My bývame 200 km odtiaľ. Nemôžeme len tak ísť tam pre kartu aby sa konečne prehlásil sem. A ona má milion výhovoriek. Ako teraz nemôže, ako ona ešte potrebuje zaniest papiere na poisťovňu z tej jeho karty (pritom tie papiere už zaniesla pred 2 týždňami a pochybujem, že im tam niečo chyba. Už by sa dávno ozvali) a stále ma niečo. Pretože ona potrebuje stále byť v tom, že ju môj muž potrebuje, lebo keď si zoberie tu kartu tak v tom meste nebude nič mať a ona toto nedopustí Aby úplne odtiaľ odišiel. Stále jej vymysli

gribka1
3. sep 2024

To je divná žena. On nemusí ísť nikam po kartu. Nájde si lekárku u vás a oni sa o to postarajú. Ani jej to netreba vešať na nos.

minesasubu
3. sep 2024

Treba si najst noveho lekara v mieste kde byvate , novy doktor pošle žiadanku starému doktorovi a hotovo uplne jednoduché
načo k tomu potrebujete svokru nechapem
ale to že si ta muž nevaži , nerešpektuje je dosť smutné a to by si mala riešiť hlavne

prasiatko30
3. sep 2024

A preco nezbehnes ty ked svokra je taka nespolahliva ?

ns994
3. sep 2024

A treba vobec zbehavat niekde ? Bud by som sa nato vykaslala a zbehla preto ja alebo teda nefunguje to tak, ze si najdes noveho a on si o to poziada od stareho ? Ja som kartu neriesilam, ked osm si nasla noveho. A teda so svokrusou by som narobila poriadky sama a hlavne aj s tvojim chlapom. On je podla mna omnoho vacsi problem ako svokrusa...

viestta
3. sep 2024

Nehnevaj sa, ale pre kartu k lekarovi nemusi chodit tvoj muz a uz vobec pre nu nema chodit tvoja svokra, pretoze jej ju nesmu dat. Toto sa da vybavit aj postou, netreba ti k tomu svokru. Keby tvoj muz nebol blby, uz davno mohol mat vsetko vybavene aj bez mamicky. Ale jemu to asi vyhovuje, ked za neho niekto nieco riesi, je mu uplne jedno kto, hlavne, ze on nemusi nic. A nie je to len pri karte od lekara, vsak?
A nie, svokra nie je tvoj problem, problem je chlap, ktoreho vychovala a ktoreho si si ty vybrala.

dahra
3. sep 2024

V 2009 som menila všeobecného lekára, dal mi kartu do ruky. V 2021 rovnako. Mne kartu nik neposielal. Ak býva v dedine, kde sa poznajú, možno svokra aj jeho kartu vyzdvihla osobne a má ju doma.

januska12323
3. sep 2024

Na prihlásenie sa k inému lekárovi nepotrebujete asistenciu svokry. Muž nájde nového lekára, spíše s ním zmluvu, lekár si vypýta kartu od starého a voila od nového mesiaca má muž nového obvodného lekára. Ktorý krok je neschopný tvoj muž urobiť? Lekár, ktorý by dal jeho kartu do ruky svokry porušuje zákon.

luccija
3. sep 2024

No asi ma pravdu, že muž ju potrebuje, keď nevie, že pre kartu nemusí ísť.Ide k novému lekárovi podpise dohodu, dá má papier a ten pošle doporučené starému lekárovi.nepotrebujete na to svokru nie ste malé deti

cacianka
3. sep 2024

aká poisťovňa a papiere ?!? zdravotná karta je malina a veľmi veľká výhovorka. baby dobre píšu, nový lekár v mieste bydliska, vášho, podpísať zmluvu, ten si vyžiada zdravotnú dokumentáciu od pôvodného. ked ju ten mať nebude, bude mu fajnovo lepiť kde ju dal a komu , lebo ju žiadnemu civilistovi - pacient nepacient dať do ruky nemôže ! tak asi aj svokru bude naháňať od jedu.
Zákon o zdravotnej starostlivosti je v tomto jasný, a asi by nechcel pán doktor podnet na komoru lekárov, hlavnému lekárovi VÚC a ani na UDZS , a hoc aj ministrovi.
svokru si uprac aj sama, a potom aj muža.

katkati
3. sep 2024

So svokrou si to vydiskutuj sama, veď teba vytáča. Povedz jej normálne bez urážok čo ti vadí, čím ťa vytáča, čo jej už nebudeš tolerovať a kľudne sa aj pohádajte, lebo nemôžes čakať od človeka, v tomto prípade tvojho muža, aby úplne nadržiaval iba tebe, keď on niektoré veci vidí inak. Musí prísť sám na to, kde je pravda, aby sa ti neotočilo proti tebe, že ty chceš manipulovať ním.

rorino
3. sep 2024

Tak ale tu robíte chybu vy.Manzel si ma zobrať voľno v práci,vybaviť to osobne a o jednu hádku a zničené nervy menej.Toto fakt nebol dobrý príklad.Na jednej strane ťa rozčuľuje,že svokra chce všetko dirigovať a na druhej ju potrebujete pre takúto "blbosť".

bibuskaiba
3. sep 2024

@melanta takto nejak som to mala ja...Lubil ma a bol vzdy na mojej strane..
Svokra necakane zomrela a mam to vycitane ,ze kvoli mne mal potom zly vztah snou same hadky a ze ho to teraz trapi...Viem ze ma stale lubi ale mna dusi ze mi vsetko trz vycita a zabuda na to ako sa chovala ona

andaluzia12
3. sep 2024

Aj ja mám podobnú svokru. Nonstop otravuje! Ma 3 deti a všetky otravuje. Otravuje svoju dcéru aby prišla s deťmi, otravuje môjho muža, stále niečo potrebuje, otravuje švagra. Švagor pracuje 200 km od domu a chystá sa tam usadiť, postaviť dom. Už ma problém, lebo uz k nim vraj vôbec nebude chodiť. Vytáča ma ako každý boži deň volá môjmu mužovi. Stále niekomu vyvoláva a potom sa sťažuje že nestíha. Nedokáže prijať fakt, ze deti ma už veľké a stále ma potrebu sa do nich starať. Keď jej niečo povieme, začne sa krútiť ako had, že ona predsa môže vyjadriť tvoj názor! pripadne začne plakať… aktuálne čakáme dieťa a už teraz mám obavu ako bude volať 3x denne, pripadne čakať pred vchodom keď pôjdeme z pôrodnice 🤮🤮🤦🏻‍♀️. Mnohé tie ženy su úplne prepnuté

ahhola
3. sep 2024

@andaluzia12 boze, kde beru tie babizne energiu, ja mam aj vnucata a po tomto lete som rada, ze som... Ked raz za uhorsky nieco chcem, poradit ohladnom pneu, poverim tym zata a nakoniec vybavujem sama🤔vsak su tiez mladi pretazeni, 8.hod. V robote, hodinu, dve cesta, rodina, domacnost... Keby nieco, hodim whatsap a oni sa ozvu.

mantilka
4. sep 2024

To je celé cudne čo hovoríš. Zdravotnú kartu nemôže vyzdvihnúť svokra. Tvoj manžel len nahlási lekárke kde podpísal dohodu a lekárka pošle kartu. Vraj karta sa nedáva do rúk pacientovi pri zmene lekára. Tak mi to bolo vysvetlené.

cacianka
4. sep 2024

@mantilka keby si čítala, už sme to s kartou vysvetlili najmenej 10 x,
a nie vraj, ale podľa zákona.
Ja osobne pracujem so zdravotnou dokumentáciou, takže zákon ovládam, len niektorí "páni doktori a sestričky" si robia prdel z pravidiel a zákona, a takéto svokry to zneužívajú tiež

margotka17
8. sep 2024

Noooo, muž nech si nájde v meste kde žijete doktorku, prihlasi sa u nej a doktorka si vyžiada kartu od predošlej doktorky. Veď bežné sa to tak robí. Ja som menila gynekológa aj obovdnu oni si vyžiadali kartu od predchádzajúceho gynekológa aj obvodaka.

lauricka
8. sep 2024

Predtým, než si niekoho vezmeme, mali by sme poznať jeho pomery doma, aké majú hodnoty, ako komunikujú, ako sa k sebe správajú. Mali by sme si aj všimnúť, či je náš partner zrelý chlap, ktorý má jasno vo veciach a nie je to mamánek, čo sa ešte stále neodtrhol od mamičky. Aké si to urobíme, také to máme. Čo robiť? Asi len otvorene komunikovať a byť asertívna, povedať slušne čo a ako potrebujem. Ale...či sa zázraky udejú, hm, neviem, držím palce.