Mamine poznámky

21. okt 2022

Píšem anonymné mám dosť známy nick a je tu aj moja švagriná,takže tak..Mám pár mesačné dieťa a už od začiatku ma moja mama zhadzuje ako matku. Ja to tak vnímam,ona sa tak správa aj k mojej sestre ktorá má 2r dieťa takže som to aj čakala. Keď jej pošlem napr fotku malého vždy sa jej niečo nezdá..má moc naklonený hlavu,prečo sa tak tvári,jeho musí bolieť bruško atď. Vždy keď ho vidí naživošušle naňho hlúposti napr naposledy keď si všimla že mu dávam umelé mlieko(bola u nás na návšteve)tak naňho tým maznavym hlasom začala Babka by ti dala mliečko, babkaby ťa kojila🤦Kontroluje všetko či nieje diskrabany,či má ostrihané nechty atď. Ale tak že je mi to nepríjemné. Malý je krásny,je oňho tip top postarané no stále akoby hľadala do čoho rypnut.Mam už žalúdočnú neurózu z nej,nič nepomohlo čo som jej povedala.Kto toto zažil a aké bolo riešenie?

apolka77
21. okt 2022

Povedať že dokiaľ nezmení svoj prístup ma zakázané návštevy. Bodka.pomohlo.

katkaseiner
21. okt 2022

Toto mi je velmi luto. Nezazila som to na stastie, ale hej, viem, ze su ludia ktory aj keby si 20 vlastnych deti vychovala, aj tak by vedeli lepsie.
Poradit neporadim, ak sa od mamy nechces odstrihnut, tak sa s nou skus porozpravat. Povedz jej v dobrom ze nie si soplave decko, robis vsetko najlepsie ako vies, a budes rada ked poradi, len uz z tych dennodennych rad mas zaludocne tazkosti a to ti nerobi dobre. Drzim palce

zuzana9393
21. okt 2022

Ano a fotky by som jej tiez neposielala, ak by ich pytala, tak poviem, ze naco? Aby si mohla kritizovat?

misa_3
21. okt 2022

Prepac, ze sa nevyjadrim k problemu.
Zaraza ma ze (skoro) vsetky problemy zeny pisu anonymne. Na oficialnom nicku same sladke veci a vsetko idealne + vediet nalozit inym zenam ale ak je problem vo vlastnej rodine tak anonymne.

vikusjk
21. okt 2022

A vie tvoja mama, ze ti to vadi? Ste dve dospele zeny, tak jej to normalne povedz, mami nehnevaj sa, ale vadi mi toto tvoje spravanie, bud taka dobra a prestan s tym, lebo mi zacinaju byt tvoje navstevy neprijemne a to predsa nechces ani ty, ani ja. Ak sa ti nieco nezda, nechaj si to pre seba a nevyslov to nahlas.

autor
21. okt 2022

@apolka77 už sa stalo. Dostala som odpoveď ako vždy že som dramatická a preháňam.

autor
21. okt 2022

@katkaseiner Už sa stalo,bohužiaľ ona sa evidentne necíti ako vinník. Povedala som jej,že sa k nám so sestrou chová ako k retardom..ako už to inak nazvať neviem. Dakujem

autor
21. okt 2022

@zuzana9393 však som to obmedzila ale zas oco je super tak kvôli nemu vždy ústupom. On jej už tiež neraz dohováral nech sa nestará,nepomohlo

layla123321
21. okt 2022

Ja som na začiatku tiež dostávala milión rád, nepomohlo nenápadne naznačiť (skúšala som, že som sa sťažovala na iných ľudí, ktorí mi dávali rady)... Až som jeden deň vybuchla, riadne sme sa pohádali, tuším sa ani 3 dni neozvala. A potom už bol kľud. Jasné, mohla som to asi aj krajšie vyriešiť, ale po pravde, aj sa mi uľavilo.

janettdamian
21. okt 2022

Mňa k tomu len napadlo, to neverí sama sebe, svojej výchove, že vás dobre pripravila do života? Opýtaj sa jej prečo má potrebu stále vás kontrolovať.

natassha1
21. okt 2022

tak ja si myslim, ze kazda mamina to mysli dobre, aj ked to tak velakrat proste nevyzera/nevyznie. ale fakt akoze zase odtial potial. niekedy je lepsie pocuvat jednym uchom dnu a druhym von. nebrat si to tak, ignorovat to. ak sa s nou o tom neda normalne pozhovarat, tak by som to nechala asi tak. ved kto si potrebuje mamu znepriatelit? budes ju potrebovat.

jaond19
21. okt 2022

@janettdamian tiez by som isla asi takou cestou, ze pokial by mala poznamky preco je nieco takto a hentak, by som odpovedala ze ako si ma naucila/vychovala, tak robim a uz je neskoro prevychovavat tak nemusis komentovat...

sense
21. okt 2022

U nás pomáhalo, ty si si svoje deti už vychovala tak mňa nechaj moje. Síce sa vždy ofucala ale sa aj odfucala

autor
21. okt 2022

@layla123321 ja sa s ňou kvôli jej prístupu hádam 20rokov už..tieto rady a kontroly ona robí nonstop aj než som mala dieťa. Ona to nechce chápať mám taký dojem.

autor
21. okt 2022

@janettdamian už aj to som sa pýtala.jej odpoveď bola,že to nieje kontrolovanie. Že keď ma niekto niekoho rád tak sa oňho stará. Ja som jej na to povedala že je rozdiel starať sa o niekoho a starať sa do niekoho. Ona má na všetko odpoveď..a zas tým štýlom že ja som ťa nechapava

autor
21. okt 2022

@misa_3 ja tam nemám žiadne sladké veci ani som ešte nikdy nezakladali diskusiu a ver mi,že nikdy som k nikomu nebola v diskusiách odporná. Nevidím na Tom nič zle. Moja švagriná by to hneď ukazovala mojej matke ako ju poznám a nový nick sa mi naozaj nechce zakladať.

zuzinka888
21. okt 2022

To nezmenis to je diagnoza.

autor
21. okt 2022

@vikusjk sestra je ticho a ešte máme brata ku ktorému si takéto veci nikdy nedovolila.ja som jej už Xkrat hovorila

gemina
21. okt 2022

Toxická matka. Akoby som svoju počula. Musí trpieť v živote nejakým komplexom menejcennosti, takto sa normálny a vyrovnaný človek nespráva. Má potrebuje ťa neustále podceňovať a seba preceňovať. Robí to podvedome, tu nepomôže nejaký rozhovor, je to porucha osobnosti. Ber ju ako chorého človeka, inak sa budeš len trápiť celý život.

sasanka605
21. okt 2022

@natassha1 dovolim si oponovat. Nie, nie kazda matka to mysli dobre a ako ma vo svojej hlave zafixovane ze jej dcera stale robi nieco zle, neprestane to ani v takejto situacii. Moja to obcas prenasa aj na maleho v takych absurdnostiach, ze sa mi rozum zastavi.

autor
21. okt 2022

@gemina tiež si myslím,že tam bude niečo také. Lebo jej sa nezdá nič..ešte aj keď napr okostovala jedlo od mňa alebo niekoho iného z rodiny vždy bolo bez chuti,to sa nedá jesť..neustále aj komentuje ostatné ženy že aké sú tučne a tá nemá žiadne prsia a tá aké má stany prsia atď..mne je trápne za ňu. Pritom ona má výraznú nadváhu tak asi o Tom to je. Keď som sa jej na to pýtala či je kvôli tomu nešťastná tak mi povedala že veď ona je šťastná. Ale myslím,že šťastný a spokojný človek sa správa inak. Je to fakt začarovaný kruh. Už sa to neda počúvať jedným uchom dnu a druhým von. Je presne ten typ čo by mala riešiť seba ale namiesto toho rieši všetkých ostatnych

autor
21. okt 2022

@sasanka605 mne moja tiež dá niekedy také bomby že sa mi asi sníva mám pocit. A top ešte keď mi volá napr kvôli tomu že akú má malý stolicu. Lebo si všimla aké UM mu dávam a že si o Tom čítala atď. Chcela vedieť farbu aj konzistenciu...som jej povedala že ešte raz sa ma opýtal takú debilinu tak jej pošlem foto

autor
21. okt 2022

@sense toto u nej nula bodov

pohodacka03
21. okt 2022

Nie je tvoja mamka starsia vekova kategoria? Ja to mam podobne, som z toho uplne na prasky ked sme spolu casto. Mam 2 malicke deti, takze pomoc sa mi zide, ale je to masaker. Milionkrat som jej vravela, furt nieco ma proti, nonstop buzeruje za nieco. Ja viem, ze to nemysli zle, ale nemam nervy tak po nej kricim... nechape ani zakladnym veciach ako nedavat sadnut dieta ked to este nevie, tlaci do deti sladkosti, no cele zle. Ale deti radi k nej chodia, velmi sa tesia, tak ostava mi asi len prezit. Aj ked zjavne robim ako matka vsetko zle 🙄🤦‍♀️🙈. Vela trpezlivosti praje

gemina
21. okt 2022

Áno, frustráciu zo samej seba si kompenzuje na iných. Veľmi nešťastná musí byť. Navonok povie, že je šťastná, ale je to sebaklam. V hĺbke duše musí veľmi trpieť. Najhoršie je, že tým ubližuje najbližším ľuďom, vlastným deťom... a ešte keď sa táto porucha osobnosti spojí s nižším IQ, čistý horor🙂.

gemina
21. okt 2022

@gemina ešte že existuje MK, lebo inak by som mala pocit, že moja mama je jediná na svete🙂. Mať toxického rodiča je trauma na celý život. Psychické týranie bez dôkazov. Kto nezažije, nepochopí. Neznaly človek to nazve prehnanou starostlivostou alebo nebodaj láskou k dieťaťu... je to však skrytá agresia.

mandzula
21. okt 2022

@misa_3 ved vidis, ze mnohe pisu, ze to maju podobne, neskryvaju svoje problemy.

bubik6x
21. okt 2022

Tiež som to mala takto, u nás pomohlo, že som si jednoznačne stála za svojim a hovorila "ja som matka, je to moje dieťa a moja starosť, o nevyžiadane rady nestojím a ak budem chcieť poradiť tak sa opýtam" a ďalšie reči o fotkách atď, bože to si to nemohla dať na bok? Nie nemohla, chcela si inú fotku mala si prísť a spraviť ju sama bodka a hotovo, aj keď jasné že nám chcú poradiť a pomôcť, mlčať je niekedy nad zlato, všetky to poznáme a je to neskutočne stresujúce, stoj si za svojim a nepoľavuj nie a hotovo, o všetkom rozhodujes ty a nie niekto iný

kukulienka999
21. okt 2022

Neprezivať to tak, horšie by bolo keby nemala záujem vôbec, aj take pripady sú. A neviem posúdiť, čo je horšie. Ak už máte 20rokov nejaké natahovacky je načase pochopiť, že ona sa nezmení a je to v povahe. Jedným uchom dnu a druhym von.

Jo a k veci, mne raz mamka povedala, že prečo nieje maly “tučko” že ona si mysli lebo mám slabé mlieko a preto nepribera a mala by som prestať kojiť a dať mu umelé mlieko. Maly priberal, mal štandardnú váhu, ale nadpriemernú výšku, tak sa váha rozložila….2 týždne som sa zatla a nereagovala na telefonáty, správy…veľmi má to ranilo, takze ta chápem. Potom pochopila, že mi tým ublizovala…ale priznala to, až omnoho neskôr.

simona20201309
21. okt 2022

Nedramatizuj.
Moja mama je taka istá. Absolútne to neriešim. Pousmejem sa nad tým. Par krat si poviem svoje...
Je taka, je to jej povaha. Iná nebude. Ľúbim ju taka aká je. Som šťastná, ze moje deti majú babku. Niekedy jej rady nie sú na škodu. Ak má zle naklonenu hlavičku, tak čo má robiť? Prizerat sa ,ako jej vnukov ničíš chrbticu?
Nebuď vztahovacna a v niečom si daj aj poradiť.
Bud rada, že ma o vnúčatá záujem a ľúbi ich.