Máme sa s ním presťahovať?

alenka1609
9. máj 2012

čaute babenky, som zúfalá a nešťastná zároven. Stále sa u nás niečo deje, ked to nie je malý tak môj partner...... mala som muža, ktorý bol podobný tomu čo mám teraz, až na nejaké drobnosti. Ináč v celku som si myslela že to sním bude v pohode, ale už neviem ako dalej... ☹ s terajším partnerom som 4,5 roka a my máme stále čo riešiť, s ním si začať vychádzať to bolo umenie...!!!!!!!!!! aj to som zvládla síce dlho to trvalo, skoro až do teraz, ale na koniec toho všetkého prišiel s novinkou že kupuje dom v dedine podotýkam na hypotéku a že máme tam ísť byvať aj my. A to aj z jeho rodičmi, že hore budeme byvať my a dole ony!!!!!!!!!
Ty kokos, skoro ma j...o, a doteraz sa hádame, už sa ani nevyprávame a asi sa rozídeme, len ma tom najviac mrzí to že mu môj syn hovorí tato a že sme už aj čakali spolu dieťa, potratila som a on si nás tak lahko vymení za posraný barak na dedine!!!!!!!!! Ja už nechápem o čom je tento svet a som zúfalá, depresívna, nervozna, zlá, rozčúlená a sklamanáá, neviem či ma chápete ale ak máte podobné skúsenosti, poradte čo mám robiť, lebo sa zbláznim. Síce nebývam teraz v nejakom velkom meste, ale mne to stači, je tu všetko čo potrebujem, čo tam by nebolo. Bývam v podnájme ale neskôr som chcela tiež hypotéku na nejaký byt, ale takto nie..... 😔 prosím poradte mi všetci dakujem

dori2
9. máj 2012

no, toto byvaju vo vela vztahoch neprijemne temy- byvanie ked sa zacne riesit, skoro vzdy je v povetri nejaka hadka alebo kriza. a tazko je radit... skus sa zamysliet nad tym, ci ti tvoj partner za to stoji- kym je pre teba, aky je zivot s nim, co ti dava, ako prezivas dennodenne drobnosti vdaka nemu, ako ta ovplyvnuje, ci si vies predstavit zivot bez neho. ked si uprimne odpovies na tieto a podobne otazky, mozno zistis, ze rozchod je na mieste. alebo mozno aj to, ze ta dedina a barak sa aj s tymi jeho rodicmi budu dat zniest. ak je to laska, chce to ustupky- mozno sa skuste obaja vychladit a potom si to rozoberte v klidku ako dvaja dospelaci. teraz ste obaja prilis nahnevani a obaja silno chcete presadit svoje. v tejto faze asi nie ste velmi otvoreni pocuvat sa vzajomne a rozmyslat nad dôvodmi + argumentami toho druheho... drzim vam prsty, nech vam toto dobre dopadne. 🙂

sissy27
9. máj 2012

@alenka1609 tak ja sa v prvom rade čudujem, že funguješ vyše 4 roky s niekým, s kým bolo od začiatku ťažké vychádzať... ja tiež žijem s partnerom, nie sme zobratí, každý máme svoj príjem a svoj účet, ale všetky väčšie investície riešime spolu, zaujímame sa o názor toho druhého... byt je môj, aj platím všetky účty okolo neho, ale keby som ho chcela predať, tak určite nie len tak že rozhodla som sa a hotovo, ale preberieme to spoločne... mne to tak pripadá, že tvoj partner ťa buď neberie ako seberovného (keďže teda on ten dom financuje tak aj rozhoduje), alebo jednoducho s tebou do budúcna veľmi neráta.... 😢

alenka1609
autor
10. máj 2012

dakujem za odpoved ale aj tak to nedokážem vyriešiť, lebo sa ani nechce rozprávať, skratka bud alebo... to by som od neho nečakala....

sisaha
10. máj 2012

@alenka1609 ak sa k teme spolocnej buducnosti postavil ultimativne, bez moznosti spolurozhodovania, tak ho posli nech si ide. Kupa bytu (domu) na hypoteku nie je zalezitostou 5 rokov, aby si sa potom ked sa ti nebude pacit zobrala a odisla inde. Zvlast, ked tam je bremeno - jeho rodicia.
Je mi luto, ze vas vztah skonci na tomto, ale vezmi si to z druhej strany - stale mas moznost stretnut niekoho, pre koho budes partnerkou a nie handrou..
Tvoj syn si zvykne, radsej zacni riesit svoje byvanie - kde budete spokojní, budes mat prácu a hlavne nieco, co bude tvoje, kde nebudes musiet riesit ci sa spravas prilis hlucne, ze toto nie je dobre, tamto nie je dobre a vlastne to ani nie je tvoje a mas byt ticho...

gabriellka
10. máj 2012

@alenka1609 to ako on bez tvojho vedomia zobral hypotéku a kúpil dom? tak to máte teda veľmi zvláštny vzťah. môj muž vie aj o tom keď chcem napr.nové topánky, nie to ešte dom 😒 a celé ako to opisuješ mi to príde také divné, ten váš vzťah, také detinské. že ty len silou mocou chceš niekoho mať. ak sa mýlim tak sa ospravedlňujem, nechcem sa ťa týmto nejako dotknúť, ale aj svojho prvého partnera opisuješ ako debilka, druhý je údajne taký istý, máš problém s ním vychádzať a ostávaš s ním toľko rokov. najskôr by si si mala urobiť poriadok v sebe, čo vlastne chceš a potom sa rozhodni či s ním pôjdeš bývať do jeho domu

lili_mia
10. máj 2012

@alenka1609 ja ti to napíšem takto .. možno ťa aj miluje a možno tak reaguje z dôvodu, že ste sa kedysi bavili o možnosti bývania v dome, on zrazu taký dom našiel a plný nadšenia ho ide kúpiť, hypotéku mu v banke dajú aj bez súhlasu manželky, pokiaľ ste manželia, v nebankovke o to rýchlejšie s ním podpíšu úver .. a ani nepíšeš, či vie ako ty reaguješ na jeho rodičov, myslím si, že keby vedel, že svokru nevieš vystáť a furt si skáčete do vlasov, možno by tak neuvažoval, a možno aj hej, aby ste sa týmto udobrili a boli jedna veľkááá rodina

... v prvom rade naozaj s pokojným hlasom, že prečo chce, aby ste bývali s rodičmi, postupne mu vysvetli, že prečo nie, ak uzná že nie, tak potom vy dvaja, prečo máte byť sami v takom veľkom baráku .. ďalej závisí od toho, či uzná, že nevychádzaš so svokrovcami, či bývanie s nimi bude skôr zlé ako dobré .. ja by som išla okľukou, že prečo nie rodičov, až potom prečo nie vy dvaja do domu

lili_mia
10. máj 2012

@alenka1609 chlapi niekedy fakt zvláštne vyjadrujú svoju lásku k žene, niekomu stačí, že jej namontuje novú linku, niekomu ak jej kúpi kožuch, ale slovne to nepovedia ani na škripci
.. a možno si chce splniť svoj detský sen o vlastnom domčeku, dvore, bazéne na dvore a na následky proste nemyslí

klincek
10. máj 2012

@alenka1609 , nie, nemate.
precitaj si svoj prispevok este niekolkokrat v pokoji a pochopis, ze nielezne sa nemate k nemu stahovat, ale nemate spolu ani zit. prepac mi uprimnost, ale takto stastny a spokojny vztah nevyzera, a komplikovat to este byvanim v mieste, kde zit nechces, a este aj s jeho rodicmi..ale asi aj sama vies, ze by to nebol dobry krok, inak by si sem nepisala..

tkmama
10. máj 2012

Veľmi záleží na tom, či ho ľúbiš, lebo vtedy je človek ochotný nasledovať toho druhého aj na kraj sveta. Ťažšie je to vtedy, ak je vo vzťahu aj dieťatko. Ako to vníma tvoj syn? Chce sa sťahovať alebo je mu to zatiaľ jedno? A tiež nepíšeš, prečo tam musia s vami bývať aj jeho rodičia a aký máš vzťah k nim, či si rozumiete, to sú totiž ďalší dvaja ľudia naviac, ktorí môžu tvoj vzťah s partnerom veľmi ovplyvniť: pozitívne (povarovať syna, pomôcť finančne...), ale aj negatívne (ak sa budú medzi vás pliesť). Treba si poriadne premyslieť, čo by si tým sťahovaním získala a čo naopak stratila. Lebo zatiaľ to vyznieva tak, že si už rozhodnutá nikam sa nesťahovať...

lujza123
10. máj 2012

@alenka1609 to s tymi rodicmi dole by sa ani mne nepacilo..jedine ze by mali svoj vlastny vchod a svoju polku zahrady oddelenu veeelmi ale veeelmi vysokym murovanym plotom.
Mate to tazke ze mate uplne rozdielne predstavy o byvani..najst taky kompromis medzi byvanim v dome na dedine a bytom v meste aby ste boli spokojny obidvaja bude asi nemozne
A to ste sa nikdy nerozpravali o svojich predstavach buducnosti? Ci zivot na vidieku ho nadchol az teraz. Odpoved na to ci mas ist byvat s nim musis najst asi ty sama. Kazdy sme iny a mame ine predstavy o zivote a byvani, to co je pre niekoho ideal iny by to nechcel ani zadarmo

Napriklad ja osobne by som zase do kralikarne (panelaku) nesla ani keby mi za to zaplatia...a cely zivot splacat hypoteku koli dvom malym betonovym kuticiam v komouskej haraburde ktora sa za par rokov rozpadne to uz voobec nie. Ale to som ja..iny clovek by zase moju starucku chalupku oznacil za rozpadnuty chliev a tiez by tam nesiel takze tak

alenka1609
autor
11. máj 2012

babenky moje, je to asi tak že svokrovcov som nejako zvlášt neriešila, nemala som prečo. Ale ak by som mala isť s nimi byvat, bars by tam mali zvlášť vchod aj ja, tak to neprichádza do úvahy. Som temperamentná povaha, servítku si pred ústa nedávam a aby ma niekto upozornoval ako mám rozprávať, či hlasno alebo potichu, tak to určite nie. A stále sa zdržiavať, aby náhodou niečo..... hmmmm 😠 nienie, ináč nie sme manželia, rozprávali sme sa dávnejšie o dome, ale nie s jeho rodičmi, vtedy som mu povedala že by som išla do domu ale do mesta. Nie ako si to urobil po svojom, síce je to ťažké ale asi začnem žiť nový život, poretože sa mi to všetko nepáči, nájdem si prácu, možno nový podnájom... pojdem byvať asi s moju star. sestru. a vykašlem sa na to. len neviem či zvládnem financie sama čo sa týka maleho aj bytu, pretože dnes sa nedá žiť jednému z jedného platu, malý chodí ešte do škôlky, má 4 v sep. 5 a škola za rohom, ako to všetko zvládnuť???? 😕 baby viete kebyže je všetko dnes o láske bolo by to iné..... mám už niečo za sebou dosť ťažké veci, ale milovať ho nedokážem, tým nechcem povedať že ho nelubim a nevážim ale asi tak ako tú pravú lásku, určite nie. Možno kebyže mám tie ružové okuliare tak ešte by som išla ale takto nie. Som fakt rada že ste mi všetky napísali a podporili ma a tiež som rada hlavne za vaše úprimné názory, pretože sa to dnes ceníííí 😉 A je tiež pravda že dnes je hroooozne ťažké nájsť celkom normálneho chlapa, preto by som ho nerada menila síce má divnú povahu a je skoro samotár a málo sa rozprava s človekom, ale už som si zvikla čo a ako...zasa na druhej strane nechdí do šenku, nepije a netúla sa s kamarátmi po vonku, nemá milenku- zatial, a celkom sa už naučil vychádzať s mojím synom a teda ja neviem , je to ťažké pretože je taký dnešný svet a my vnom. dakujem pekne moooc ☹

alenka1609
autor
11. máj 2012

@lujza123 babenky moje, je to asi tak že svokrovcov som nejako zvlášt neriešila, nemala som prečo. Ale ak by som mala isť s nimi byvat, bars by tam mali zvlášť vchod aj ja, tak to neprichádza do úvahy. Som temperamentná povaha, servítku si pred ústa nedávam a aby ma niekto upozornoval ako mám rozprávať, či hlasno alebo potichu, tak to určite nie. A stále sa zdržiavať, aby náhodou niečo..... hmmmm emoticon nienie, ináč nie sme manželia, rozprávali sme sa dávnejšie o dome, ale nie s jeho rodičmi, vtedy som mu povedala že by som išla do domu ale do mesta. Nie ako si to urobil po svojom, síce je to ťažké ale asi začnem žiť nový život, poretože sa mi to všetko nepáči, nájdem si prácu, možno nový podnájom... pojdem byvať asi s moju star. sestru. a vykašlem sa na to. len neviem či zvládnem financie sama čo sa týka maleho aj bytu, pretože dnes sa nedá žiť jednému z jedného platu, malý chodí ešte do škôlky, má 4 v sep. 5 a škola za rohom, ako to všetko zvládnuť???? emoticon baby viete kebyže je všetko dnes o láske bolo by to iné..... mám už niečo za sebou dosť ťažké veci, ale milovať ho nedokážem, tým nechcem povedať že ho nelubim a nevážim ale asi tak ako tú pravú lásku, určite nie. Možno kebyže mám tie ružové okuliare tak ešte by som išla ale takto nie. Som fakt rada že ste mi všetky napísali a podporili ma a tiež som rada hlavne za vaše úprimné názory, pretože sa to dnes ceníííí emoticon A je tiež pravda že dnes je hroooozne ťažké nájsť celkom normálneho chlapa, preto by som ho nerada menila síce má divnú povahu a je skoro samotár a málo sa rozprava s človekom, ale už som si zvikla čo a ako...zasa na druhej strane nechdí do šenku, nepije a netúla sa s kamarátmi po vonku, nemá milenku- zatial, a celkom sa už naučil vychádzať s mojím synom a teda ja neviem , je to ťažké pretože je taký dnešný svet a my vnom. dakujem pekne moooc emoticon
Dnes o 15:46 • Odpovedz • Pošli IP • • Opraviť preklepy

briketa
11. máj 2012

@alenka1609 neist, neist a este raz neist. budes len priveskom, budes pozadovana drzat hubu a krok a budes nestastna. od zaciatku to mas s problemami, vidis, ze sa uz teraz robia rozhodnutia bez teba. obrovsky vykricnik!
rozidi sa, odid z kratsieho konca. budes sama sebe panom, budes si sama rozhodovat, pozviechas sa, pookrejes. casom pride niekto lepsi a ty si budes dakovat.

alenka1609
autor
11. máj 2012

@briketa vdaka aj sa si to myslím no je to ťažké rozhodnutie, podvedomie mi to stále rozpráva a možno si dávam umelé nádeje že možno....ale viac nepôjdem ako ano, ešte raz vdaka 😉