Ahojte . S novým priateľom som pár mesiacov , všetko je super. Je to úžasný človek, veľmi dobrý, slušný, šikovný. Milujeme sa a v podstate nám všetko klape. Ale je tu jedna vec a to jeho najlepši kamarát . Vzdy ked su spolu tak som nervózna. Myslím si že na neho nemá dobrý vplyv . Pritom je to ženatý muž, má dcerku ,prácu proste žiadny degeš to neni . Ale viem o tom že aj s jeho ženou ma veľmi neberú do tej ich partie . A viete prečo? Že sa podľa nich malo zabávam-rozumej pri akejkoľvek príležitosti sa s nimi nechcem ožrať jak prasa . Boli sme teraz na chate aj s deťmi. Cez deň všetko super ale večer keď sme dali deti spať oni sa rozbehli a nedalo sa ich zastaviť. Priateľ s tým kamarátom to podľa mňa fakt prehnali . Ja si tiež dám s nimi ale proste mám tam dieťa, nechcem byť jak činka. A tiež sa mi nepáči ani keď si priateľ toľko veľa vypije . Aj minule sme boli na stanovačke a chlapci sa uplne dali dali dole. Nechápte to tak že by bol alkoholik, to vôbec nie , on inokedy nepije ,ale keď je s týmto kamarátom tak nevedia kedy maju dost . To sa dá podľa mňa pochopiť. Ja viem ze ked je to len obcas tak sa to da zvladnut a neribit z toho veľkú vedu , ale ten jeho kamarat mi proste vadi .A oni si myslia ze ho obmedzujem ked mu hovirim ze uz ma dost .Hneva ma to lebo okrem tohto jedného problému sme spolu naozaj stastni a rozumieme si vo všetkom , ale kvôli tomuto naozaj rozmýšľam že sa s ním rozdidem. dosť mi to vadí. A nechcem byť taká že mu dám na výber buď JA alebo najlepší KAMARAT . . Čo by ste vy robili v takejto situácii?? Samozrejme že sa s ním o tom porozprávam,.
Prepáč, nedá mi nereagovať.. Včera si sa sťažovala, aké peklo ti robí ex.. Najprv si uprac jeho, vydychaj sa a potom rieš nový vzťah.. Ak ti niečo extra vadí od začiatku, tak by som do vzťahu nešla na. Tvojom mieste.
ak už teraz nevie kedy dosť, už MÁ problém s alkoholom, len si to nechceš priznať
nezrele chlapciatko mas doma ktore ma priority uplne ale ze uplne inde ako ty, na tvojom mieste by som napriamo povedal ze sa ti to nepaci ze je jak štolverka vzdy ked ide von 🙂 alebo mas potom moznost nezucastnovat sa jeho opileckych seansii a tym to nebudes mat na ociach :ň ak je to jeho najlepsi kmarat tak sa ho kvoli tebe nevzda to sa nerobi jednoducho ci chces alebo nie a ak ti aj poviem ze okej obmedzim, tak ver ze sa naj**e aj poza tvoj chrbat....neviem kolko mas rokov ale ak ti vadi teraz bude ti to aj nadalej a vyusti to k tomu ze vybuchnes a posle on teba kade lahsie 🙂
@deniska2706 a ako casto je s tym kamaratom na mol? kazdy den, tyzden, raz za par mesiacov? Lebo to je dost podstatna informacia. Inak to co opisujes je v takychto partiach uplne normalne, skor je rarita ist na akciu s kamaratmi a neopit sa. Je to len o tebe ci to vies nejak obmedzit, alebo prezit.. alebo ho poslat, nech si ide na chlapske zalety s kamosom sam. ALebo sa kvoli tomuto rozidete. Alkohol k niektorym akciam a partiam proste patri. Treba si uvedomit aj to, ze tu ti budu niektori radit sa rovno balit, lebo si raz za cas vypije... ale to su ludia striktne proti alkoholu. Si taka ty? Ak ano.. tak nie je o com diskutovat. Ja napr. raz za cas takuto akciu zvladnem, reci typu, ze nepijem si vobec nevsimam, par krat sa mi stalo, ze som proste odisla domov skor, alebo som odisla aj s malou prec a nechala ich nech si do douzivaju 🙂 A ja sa zabavam zasadne, ked malu nemam so sebou :D A k tomu, ze su nekontrolovatelni, nezastavitelni.. ked zacnu pit.. nuz to je vacsina chlapov.. pokym je co pit tak sa pije ak je nejaka "akcia", a pomaha jedine: ALKOHOL UZ NIE JE. A vtedy sa ide spat. Alebo vtedy sa zaspi, tam kde prave sedia/lezia/stoja...
@pravdivy_chlap preco priority uplne inde a preco nezrele? Ja ked sa pozriem okolo seba siroko daleko po "obci", tak to su v priemere 35-45rocni chlapi neustale v "party" nalade :D S rodinami, detmi, pracou.. :D
@simca06022011 babulka ona je matka, ma dieta, on je jej druhe dieta, nevravim raz za cas ist a vypustit paru ale idealne samy dva do partie, nebrat tam dieta to je neustale odbiehanie atd 🙂 a spravne ako pises vyssie je dolezite ci pije kazdu hodinu alebo len ked je Slnko v zakryte s Venušou 🙂 ja vrvaim za seba ze ja mam prioritu priatelku teraz, budovanie vztahu rodiny 🙂 a tieto veci mam rad ale ako vravim raz za cas a tiez mam najlepsieho kamarata ale viem povedat nie a nie na kazdej akcii sa dogrcat jak svadobny pes 🙂
@pravdivy_chlap ja nie som ziadna babulka, to si nejak pre priatelku ;) ... aj ja som matka a mam dieta a nedrzim ruku nad svojim chlapom ani neriesim ked sa opije a nesledujem mu kolko vypije. Zariadim sa ako matka, po svojom. Ale nebudem na chlapa hovorit ze je nezrely, a uz vobec nebudem riesit ake ma priority :DJA viem ake ma, a to ci sa sem tam opije ich iste nezmeni :D My berieme deti vsade, este nikdy v zivote na ziadnej akcii nebolo s nimi zle :D nikdy som nevidela ziadneho otca odbiehat k dietatu od flase.. vacsinou sa cez den vyletuje, riesi kadeco ine.. a vecer pije... vacsinou. Su exoti co piju od rana bieleho:D Ja pijem, iba ked tam mala nie je.. ale to je tiez take pitie.. po pohari vina mozem ist spať 😂 Ale teda... grcat sme ocka videli len raz a odvtedy si dava velky pozor :D ostal spat na dvore so psom :D
Vieš čo ? Láska neláska kde je alkohol stamadial tiahnem preč. Teda čo sa vzťahov týka. Ja nepijem a to isté vyžadujem aj od priateľa. A keby mi chodil zrytý zakaždým keď sa stretne s kamarátmi tak radšej budem sama ako s ním
@deniska2706
Záleží od intenzity ožieračiek..... ultimátum by som mu nedávala buď ty, alebo kamarát... kamarát mu alkohol do hrdla neleje.
@simca06022011 srdiecko to je presne to co ja aj hovorim , kazdemu nieco vyhovuje a nieco 🙂 tebe to nevadi ale kolegynka vyssie by mu najradsej za to narezala semenovody a nasolila 🙂 ona nemusi nic, chlapcovi by to malo rovno trknut ze nema 17 rokov a nemusi sa opit aby mal odvahu nahanat 17 rocne zabky na diskoteke 🙂
To je tu samy abstinent.Neviem,kto potom vsetok ten alkohol na Slovensku vypije 😂 A k teme: Autorka,ak zacnes partnera stavat do pozicie,ze bud ty alebo jeho najlepsi kamarat,to sa rovno ozaj rozid.Ja by som chlapa,co by mi daval ultimata tykajuce sa mojej naj kamaratky,hnala okamzite,aj keby vyzeral ako Brad Pitt zamlada.
Problem nie je jeho kamoš on mu alkohol do krka nasilu neleje. Pre niekoho je toto norma pitky pri spiacich detoch su ok. Ak to pre teba nie je ok povedz mu to popripade to ukončiš. Mna by to nebavilo. Nejaky pohar vina ci par piv raz za cas alebo na dovolenke ok Ožran party pre mna nie su ked som mama. Ani mm som este nevidela opiteho.
@deniska2706 ja by som to vyriešila tak, že by som sa nezúčastňovala aktivít s jeho kamošom. Jednoducho by som priateľovi povedala, že mi je nechutné sa pozerať na sundatého KO chlapa, takže nech sa ožiera s kamošom. Uvidíš, ako priateľ zareaguje. Máš dieťa, dávaj si 5x väčší pozor, koho si do života pustíš.
@deniska2706 ja to nevidim tak tragicky, ked je to raz za cas a len s nim, a inak je dobry... Ja poznam muzov co to potrebuju raz za cas aby vypli, a normalne sa staraju a makaju a maju dlhorocne manzelstva a poznam aj chlapov co nevypiju a su nervozni a tazko s nimi vyjst, a to volia ich zeny sudit, ze radsej by si vypil chlap sem tam, a normalna rec s nim bola a ne nervak 😄 vazne
Tam je skor problem sebaovladania. Dobreho kamarata ci kamaratku ma kazdy, ale taketo alkoholicke excesy s priatelkou ktora ma dieta nie su podla mna velmi vhodne.
Neviem kolko ma tvoj priatel rokov, ale zrejme este nie je zrely na vztah s malym dietatom. Dieta meni vo vztahu vela veci a tie casy vymetania klubov a prehyrenych noci bohuzial musia skoncit.....minimalne to treba obmedzit.
Ako vravi pravdivy_chlap, tvoj partner ma priority niekde celkom inde. Ty si mamicka a musis svoje priority prisposobit dietatu. On ma proste stale chut sa zabavat a opijat s kamaratmi.
Pre mna osobne je velky vykricnik fakt, ze sa opija skoro do bezvedomia. Treba si vypestovat zdravy usudok a vediet kedy ma clovek dost. Samozrejme, u nas v rodine sme mali alkoholikov takze u mna je tolerancia alkoholizmu ci ozierania sa radovo nizsia.
Ja si tiez rad vypijem s kamosmi ci s kolegami, ale casy kedy ma ranna opica ci objimanie zachoda netrapili su davno prec. Prihody s alkoholom nam dnes v partii skor sluzia ako spomienka na casy ked sme ako mladi vystrajali.
Skus mu povedat, ze ta to trapi a ak to nebude brat na vedomie a pit dalej ako pije tak to ukonci. Mna osobne by trapilo ak by som robil nieco co partnerke ublizuje a co zaroven aj ublizuje mojmu zdraviu.
presne toto co si tu napisala by si mala povedat jemu, nech ma predstavu, ze ti to vadi, nech s tym aj on zacne nieco robit, ak chcete dalej pokracovat, tak sa musi nieco dozaista zmenit
Po pár mesiacoch fungujú všetky vzťahy úžasne a všetci sa bezhranične milujú.
Neviem koľko má tvoj partner rokov a ako často má tie chlast párty. Podľa mňa sa necíti vôbec zodpovedný, otcom zrejme ešte nie je, takže si žije a užíva svoj slobodný vek. Kedy dozreje v ňom zodpovednosť, ťažko povedať.
Ak by to boli len občasné zrazy, tak nech si ide sám a užije si (predpokladám že je mlady), pokiaľ by to bolo každý mesiac alebo dokonca viac x mesačne, asi by som si začala hľadať buď zodpovednejšieho partnera, alebo môjmu životu nechala voľný priebeh a nič nesilila.
@deniska2706 uplne zboznujem ked sa zacina suvetim "Je to ten najlepsi muz pod slnkom ALE.. " :D
Je to jeho kamarat a ver tomu ze to najhorsie co baba moze spravit je zakazovat chodit naozran party s najlepsim kamaratom..musis sa toho ucastnit?
@deniska2706 uz po par mesiacoch ta to obtazuje - z toho mam pocit ze sa to deje dost casto ..aai to nebolo 2x. Dolezite je aj ako na toto zareaguje. Budete hladat kompromis? Vykasle sa na to co si myslis ty?
Podľa toho aké akcie spomínaš si dovolím tipnúť že sa nekonajú každý týždeň a ani každý mesiac. Sú to príležitostne udalosti kedy proste sa asi da prižmúriť oko či nie? Ak by to bola reč o každopiatkovej piatike tak áno, tam by som zvažovala či to má zmysel. Ale úprimne drvivá väčšina mužských partií sa na akcii takto doriadi. Rozumiem že v tom je aj dieťa, ale trochu treba aj toho chlapa nechať tak, uvoľní sa a možno aj ostatní budú na teba inak pozerať. Môj priateľ má tiež kamoša a len s ním sa vie stať ako doga :D. Prečo tomu tak je, netuším ale neriešim. Viem že mi nechodí domov opitý takmer vôbec a je to len v rámci akcie.
Ak ti to ale vadí tak mu povedz o svojom pocite ale určite nie formou ultimáta.
PODLA MNA DAVT MU NA VYBER NIE JE DOBRY NAPAD ALE TAK ISTO BY SOM MU PREHOVORILA DO DUSE, ZE ASPON ABY SA TROCHA KROTIL A NESIEL TAK POVEDIAC NADORAZ
zachytka.sk precitaj si. existuje aj takyto prilezitostny alkoholik. aj to je alkoholizmus...
Čím som staršia tým menej chápem tieto ozran zábavy.. mne by to teda naozaj veľmi vadilo tiež, môj muž vypije Max jedno pivo, lebo si pamätá aký vedel byť jeho otec pod parou.. (boli sme teraz na stanovacke, moj muž sa normálne bavili s mojím bratom aj bez alkoholu.. videla som tam toľko ozratych ľudí ako už dávno nie.. príde mi to tragické že sa ľudia nevedia baviť aj bez toho) úprimne neviem čo by som robila na tvojom mieste, asi by som nechodievala na spoločné dovolenky a výlety keď vravis, že ťa ani neberú do partie.. ale ani by som sa nespoliehala na svojho priateľa, hlavne ak to je pár mesačný vzťah - proste asi by som to nechala plynúť a počkala ako to bude pokračovať..
@deniska2706 predpokladám, že on dieťa nemá. Nemôžeš od neho chcieť, aby sa začal správať rodičovsky po mesiaci, dvoch, troch vzťahu. Ty máš priority postavené úplne inak, pretože si matka. On má na dozretie čas, pretože vo vzťahu štandardne spoločne dozrievame do štádia založenia rodiny. Ty chceš, aby toto spoločne štádium preskočil. Z toho mi vychadza, že ak sa s ním nerozídeš, časom sa rozíde on s tebou. V živote by som nedala chlapovi podmienku buď ja alebo on. Buď ho beriem s jeho životom tu a teraz aký je alebo nie.
@juliet86 suhlasim. Ja som bola so svojim ex u psychiatra, kde mu stanovil alkoholizmus. A to nepil denne, niekedy vydrzal nepit tyzdne. Ale ked si uz teda vypil, nevedel kedy dost. A bol potom ku mne zly....
Ja uz pri vybere partnera budem pozerat na to, ci pije, fajci... Pre mna, co som si prezivala rozne situacie, uz ziadneho chlapa co pije, nechcem. A to som si ja predtym tiez sem-tam dala za poharik. No mne alkohol znicil manzelstvo, tym padom ho uz absolutne odmietam. U seba ci partnera.
ja som bola v rovnakej situacii. Ked sme este nemali deti, tak som to tolerovala. Ako-tak. Oni uz tiez maju deti a robia to stale. Pride nejaka prilezitost a uz su na mol. Tak postupne som dohovarala mm, az sam prisiel na to, ze oni ako kamarati nie su dobra volba. V podstate oni nas od seba odrezali skor, ako sme to mohli urobit my. A je to tak dobre. Niekedy je mi luto, lebo nemame nikoho, ale ked sa zamyslim, radsej nikoho, ako hentake ozranske priatelstvo.
Ja by som práveže povedala, že buď ja alebo kamarát. Moja mama sa preto dosť hnevala. Aký príklad dáva deťom? Neuvedomuje si, že ho tzv. kamarát ťahá dole?
A čo je to za zodpovednosť ísť na chatu a opiť sa ako doga, keď tam sú deti? Čo ak by sa niečo stalo? Trebalo niekam utekať autom...
každý človek má iné priority v živote, iný zmysel života-ak vôbec nejaký má.
keď niekto vidí že však všade to tak je, na akciu sa nedá ísť a neopiť sa. vyvediem vás z omylu, dá sa. bez kvapky alkoholu. ide len o to, v akej partii sa nachádzate. ja som odmalička chodila na akcie s kamarátmi, známymi, kde sa vôbec nepilo. a predstavte si čo, bola zábava, bez toho aby sa tam niekto nedogrcal, nevyvádzal, neublížil sebe či inému, nehulákal a na druhý deň mal opicu.
po svadbe som to videla zas z druhého pohľadu, kde sa vždy našla príležitosť si vypiť. akcia sa nemohla konať bez alkoholu. a niektorí teda fakt nevedeli, kedy dosť. aj ako čašníčka som si kadečo zažila s kadejakými ľuďmi. ktorí sa zabaviť inak ako bez alkoholu, nedokázali. raz sa dokonca jeden pán tak strieskal zo schodov na chate, že mu z ucha tiekla krv, musela prísť záchranka, mohol byť rád že sa nezabil. a kadečo iné som si zažila v manželstve s alkoholikom-i keď nepil denne. nie je to ale že vôbec dobrý vzor pre deti. lebo pre nich to bude potom také samozrejmé a normálne, že však vždy a všade /to už píšem obrazne/.
Ja by som dala podmienku. Nenávidím ožranov a alkohol celkovo, nezniesla by som muža, čo sa pri mne a dieťati opije do nemoty. Keď to niekto potrebuje raz za čas (to neznamená raz za mesiac) pri nejakej príležitosti, tak ok, ale vyžadovala by som, aby pri mne a už dupľom pri dieťati vypil len toľko, koľko znesie. Je to nechutné.