Mame sa nepáči, že môj priateľ je chudobný

27. mar 2022

Ahojte.
Mam 5 rokov frajera, zatiaľ spolu este nebyvame, aj ked momentálne riesime spolocne byvanie. Chceli sme si postaviť dom, ale zial momentalne nemame dost penazi na hypoteku. Tak zvazujeme moznost ist do prenajmu na nejaky cas.
Dnes som mame rozpravala ze by sme chceli dom,, lenze zial nemame na to financie. A mama mi na to povedala aby som si nasla bohateho chlapa.
Ja chapem ze kazda mama chce pre svoje deti to najlepsie, aby boli zabezpecene, a asi na nu vplyva aj to, ze moje kamosky, sestrenice maju bohatých partnerov a aj ona by chcela pre mna takeho, no asi si neuvedomuje ze mat bohateho muza este neznamena zivotne stastie.
Mam sa snou o tom porozpravat a vysvetlit jej to, alebo ju nechat v jej iluzii ze vonku na mna asi caka zastup bohatych, mudrych a dobrych muzov ?

mikadooo
27. mar 2022

Nuž, podľa mňa dosť závisí od perspektívy... Aj ja som mala chudobného frajera, prvé roky som zarábala viac ako on. Ale tak zas...študoval IT, takže o budúcnosť som sa až tak nestrachovala 😉. U vás to ako bude finančne vyzerať keď ty budeš napr. na rodičáku s druhým dieťaťom? Nepoznáme podrobnosti, prečo tvoja mama rozmýšľa ako rozmýšľa. Možno ju trápi, že vás časom bude musieť dotovať🤷.

dzulli1980
27. mar 2022

Vieš, mať bohatého chlapa, neznamená šťastný život ... ja keď si spomeniem, ako sme s mužom začínali ... no v biede teda ... s malým dieťaťom sme 10 mesiacov žili v garsónke o rozlohe 20 štvorcov ... ide o to, aký Tvoj chlap je, či dokáže zarobiť, či ho neživíš atď. ... môj muž robil nadčasy, fakt padal na hubu, keď sa dcéra narodila a ja som s ňou bola na materskej, nikdy ma netlačil do toho, aby som išla skôr ako po troch rokoch do roboty ... a to fakt padal na papuľu.

lukina20
27. mar 2022

Pokial zaraba, ma perspektivu, ma ciele a sny, je zdravo sebavedomi a vie co od zivota chce tak smelo do toho…
Ono nemusite byt milionari, ktori budu mat Ferrari alebo Porsche, staci vam slusny zivot aby ste nehladovali, mali co do ust a v pohode si sem tam zasli ako par na veceru ci rande bez toho aby ste museli pocitat eurace…
A hlavne to ci je muz bohaty este neznamena, ze budete aj stastni
Peniaze su samozrejme potrebne ale ucta dovera a laska by mala byt vo vztahu prvorada

marca12
27. mar 2022

A mame nevadi,ze ma chudobnu dceru?

abbey1
27. mar 2022

Myslela to mama vôbec vážne? Za tie celé roky sa už vyjadrovala na adresu jeho "chudoby"?
Vieš, niekedy zo žartu aj ja tak dcére poviem, alebo aj sama sebe. ;)

autor
27. mar 2022

@marca12 asi hej, prave preto by chcela pre mna bohaca :(

autor
27. mar 2022

@abbey1 myslim ze hej. Lebo uz davnejsie mi povedala ze ked chcem dom, mala som si najst bohateho. A raz mal o mna zaujem jeden chlap z nasho mesta a tete hovorila, ze ma chcel, ze aj byt ma.. :(

marca12
27. mar 2022

Je to hlupe ako mama zmysla. Ste mlady a nikde nie je napisane,ze sa obaja nevypracujete a nebudu z vas bohatsi ludia. Len nezabudnut pestovat aj bohateho ducha,nielen konto. Mama ma zlu predstavu o zivote a presne ako si pisala. Bohaty chlap este neznamena stastny zivot.

abbey1
27. mar 2022

Myslím, že to veľmi prežívaš. Ak to mama ešte niekedy spomenie, povedz, že si s ním šťastná, majetky raz prídu a možno i nie. Ak je však mladý muž slušný, pracovitý, žiadny flákač, ty máš snáď tiež prácu, tak časom poriešite i vlastné bývanie.

hopsadobrandejsa
27. mar 2022

Skresleny pohlad na svet. Drviva vacsina ludi sa do bohatstva nenarodi.

Nikomu to bohatstvo z neba len tak nepadne. Su proste ludia ktori makali cely zivot aby sa ich deti mali dobre a nikde nie je vryte do kamena, ze vy musite ostat cely zivot chudobni.

Pre niekoho je to zivotny sen vydat sa do zlatej klietky....pre inu zas nie.

Tvoja mama tvrdi, ze tvoje kamosky maju bohatych partnerov, ale ziju vsetky aj naplnene zivoty? Ono sa lahsie place v limuzine nez v autobuse, to je pravda, ale ak jedina vec co chlap zene dokaze ponuknut su peniaze, luxusne auto ci dom tak to je podla mna smutne.

Ja som v bohatej rodine nevyrastal, ani moji rodicia, ba ani moji dedkovci cize u nas sa nekladie doraz na hladanie si bohateho partnera.

Dalsia vec je, ze bohatstvo je velmi relativna vec. Aj z bohatych ludi ktori si zili na vysokej nohe sa stali priemerni ludia ktori zili od vyplaty k vyplate.

Mat dobre situovaneho partnera ( financne ) je urcite ziaduce, ale ja osobne by som to neradil medzi top poziadavky pri hladani buducej partnerky.

7lenka11
27. mar 2022

Zi si svoj zivot a bud statsna. Bohaty chlap nerovna sa skvely zivot. Zivot s bohacom je casto o samote, zlatej klietke, materialnych veciach, no chybaju bezne vztahove aspekty - laska, dovera, priatelstvo, spolocny cas... Mozno tvoj priatel bude o par rokov uspesny, dobre zarabat a situacia sa zmeni. Ja si neviem predstavit, ze by mi moja mama povedala, aby som sa vykaslala na priatela len preto, ze nema dost penazi.. Znie to hrozne.

andrejka1974
27. mar 2022

To vôbec nie je pravda my máme byť ,ale časom sme si dokázali našetriť aj na starší dom,ktorý si postupne sami upravujeme a to bohatí nie sme vôbec

54tinka54
27. mar 2022

Tak jasne že ideál by bolo ak by bol aj finančne zabezpečený, každá mama chce pre svoju dcéru to najlepšie 🙂 ale zas, sú aj dôležitejšie veci ako peniaze.. ak by to bol arogantný grobian, síce bohatý, neviem či by bola mamka nadšená.. cize.. ak sa máte radi a je to partner do života pre teba, tak nehľaď na financie.. drvivá väčšina párov to má zo začiatku ťažké kým si čo to zadovážia.

savanna
27. mar 2022

Tak asi uz vies, co mas urobit. S partnerom si sa uz asi zostat rozhodla, ked spolu zvazujete spolocne byvanie. Cize mame razne vysvetlit, nech sa ti do vyberu partnera nestara a zaroven jej nedavat prilezitosti na podpichovanie/nespominat, ze snivas o dome, atd.
Mama by zrejme chcela bohateho zata len preto, aby sa mohla v okoli chvalit, ze jej dcera ma drahy dom a vela penazi. Najskor jej ide o nejaku vlastnu prestiz. Lenze prestiz je jedna vec a stastie v zivote je nieco uplne ine.

oli18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marcellka32
27. mar 2022

A tu mi napadla scéna z filmu ako mama (Ružičková) hľadala dcére (Blazene) ženícha...a našla ho: auto má, byt má, video má, čo by si ešte chcela? 🙂

aniele
28. mar 2022

Možno tým len chcela povedať, že máš nároky vyššie ako možnosti. A ak chceš dom, tak si nájdi takého, s ktorým ho budeš mať. Alebo sa uspokoj s tým, na čo máš. Možno sa jej zdalo, že tie peniaze by si chcela od nej. Primálo vieme o vašom živote, vzťahoch (veď načo aj), dokonca aj o tej debate na to, aby sme mohli hodnotiť jej pohnútky k takej hláške, ktorá mohla byť úplne nevinná.

zoeeoz
28. mar 2022

Mňa by zaujímalo co to je vlastne byť chudobný. Nemáte čo jesť? Sledujete každé jedno euro alebo si žijete tak, že ste v poho ale nemôžte úplne rozhadzovať?

Ďalej, mama ťa má za neschopnú keď tvoje šťastie má stáť na bohatom chlapovi? Veď na zarábanie ste dvaja.

V neposlednom rade sa mamka ako vydala? Za muža čo dcére nezabezpečí dom? Viem, že píšem blbosť ale nech si to otočí na seba tie jej hlúpe reči.

snezienkaaa82
28. mar 2022

A čo? My s mužom pochádzame z robotníckych rodín. A nikdy, nám nič nechýbalo. Manžel tiež stavbár, živnostník. Neznamená, že sa budeš mat zle. Ak je tvoj chlap šikovný.

zmrzlinka2021
28. mar 2022

A čo si tvoja mamka nenadabila bohača a teraz tebe neposkytne rodinný dom?
To fakt vidíte obe zmysel zivota v majetkoch a peniazoch?

bert22
28. mar 2022

tak hlavne sa nenechaj nejako odradit alebo nech vam to nepokazi vztah, co ti poviem rodicia su niektori taki ze sa potrebuju ukazovat pred vsetkymi znamymi, co sa tyk aich ratolesti a akych maju partnerov, viem o com hovorim.

oila
28. mar 2022

A co ak je? Tak nie kazdy sa narodil do bohatej rodiny... Ak s nim nechces byt len kvoli tomu, tak prosim ta ukonci to co najrychlejsie, lebo on si isto zasluzi lepsiu

liljana
28. mar 2022

Mama ma v niecom pravdu. Vie, ze v starobe sa lepsie place v mercedese, ako v elektricke. 😂 Len zabudla, ze bohati chlapi vacsinou nezbohatli pre svoju dobrotu, ale pre ostre lakte.

gabrielkaa
28. mar 2022

Kolko rokov mate?

anita6666
28. mar 2022

Tvoja mama ma pravdu,raz jej dáš za pravdu,predpokladám,že v tvojom prípade to bude až vtedy, keď si tento prúser zazijes na vlastnej koži.

inana11
28. mar 2022

A mama a ty si taká bohatá? Chapem keď by sa nad tým zamýšľal niekto kto polovicu domu rovno dvere kupi a hnevá sa že neprispeje aj priateľ… ale aby tvoja “holá rit” sadala do bohacovej sedačky… toto mi mama nikdy nepovedala a to som od rodicov veľa dostala lebo otec cely zivot podniká… a nikdy nemali problem s mojim muzom že nezarába dost,nakoniec pracuje pre ocina ale vyplatu má zaslúženú a zijeme si dobre…

dkethe
28. mar 2022

Zle postavena diskusia. Vravi teda ze je chudobny, alebo ze si mas najst bohateho?
Lebo ak je chudobny - a k tomu este lenivy, neambiciozny ver tomu, ze ti tobude casom velmi vadit.
To ale neznamena ze si mas najst bohateho.
Staci najst mudreho a cielavedomeho a spolu bohatstvo budovat

sari24
28. mar 2022

Vôbec by som jej nič nevysvetlovala, nech si ona nájde boháča a keď sa jej nepáči niečo tak jej problém. Neviem či by mi aj smiesno nebolo keby mi mama povedala ako iné majú bohatých a ja nie.

ervenka
28. mar 2022

Zdravim autorku.
Moja sestra bola 18rokov vydata za slovenskeho Billa Gatesa. O jeho programe sa deti ucia na skolach. Velky dom, sestra dostala svojho casu auto na narodeniny, 3x dovolenka/ rok. ALE sestra nesmela pracovat (lebo sa to v jej postaveni nepatrilo) mala prikazom co mohla jest (vyrazy ako "buchti" boli pre neho normalne) arogantny hajzlik, blbe poznamky na vsetkych, lebo ON KRAL SLNKO. Ona mala na starostlivosti dom a 3 deti. ON ani nevedel kolko chlieb stoji... Jedneho pekneho dna sa zobudil a zacal obhanat zienky, ako bonus explicitne fotky na fb. Horsie ako pubertiak. Policia prisla na navstevu, ked synovec nahlasil domace nasilie.... sestra poziadala o rozvod, lebo ON opustil rodinu a *urvil sa a este sa tym online chvalil. Uz su rozvedeni,ale majetkove vyrovnanie je v nedohladne. Lebo, ON jej nic nechce dat (ved nepravovala!?)
Najsmutnejsie je, ze ked bolo nahorsie sa jej nasa mama nezastala. Mama bola cela stastna, hrda, spokojna, ze sa moja sestra tak super vydala. A nezmenila nazor. Sestra mala stat pri manzelovi a radsej sa pozriet inou stranou. No otras.
Sestra si nasla pracu, a s nasou mamou ma minimalny kontakt.
Ak toto chces, prajem vela stastia.

laska86
29. mar 2022

Ty snim budes nie tvoja mama..absolutne by som.ju nepocuvala...bohaty-zivot v zlatej klietke...
Pokial sa lubite absolutne neries co si myslia ostatny..moj nazor..