Máme rozdielny názor na výchovu

29. apr 2021

S manželom mame rozdielny názor na výchovu nášho 4 rocneho syna. Muž je dosť ovplyvnený jeho mamou a syna by chcel vychovávať podľa jeho mamy. Robí presne to čo káže jeho mama. Byvame u nich čiže sú dvaja proti mne a keď mám ja iný názor tak som hlúpa pretože som mladá podľa jeho mamy.. svokra chce aby som robila skoro všetko tak ako robila ona pri svojich deťoch a keď jej v niečom neprikývnem že to tak urobím tak som drzá a neschopná a nedbácka matka.
Mám pocit že sa k malému správajú ako k naozaj malému a neuvedomujú si že tým mu vobec nepomôžu. Príklad: nedovolia mu aby išiel sám po schodoch, vždy po ňom kričia aby im dal ruku a učia ho že nesmie chodiť sám, naozaj sa k nemu správajú ako k malému.
Nedávajú mu voľnosť, vôbec nerobi to čo robia iné deti v jeho veku. Keď sme na ihrisku a svokra je s nami tak trvá na tom aby som stala vedľa malého keď ide na smykalku aby nespadol, neustále po ňom kričí aby nebehal tak rýchlo aby toto nerobil tak ale inak, aby si odhryzol menší kus z jedla lebo mu zabehne a bla bla... ja naozaj neviem ako jej mám vysvetlit že toto nemoze robiť a nech mu nechá voľnosť, veď v skolke ho strazit nik nebude... vždy keď jej to MILO naznačím aby to proste nechala nanho alebo na mna sa urazí. A najhorsie je, že manžel má taký istý názor ako ona skoro vo všetkom, čiže to bude pokracovat aj keď sa osamostatnime.
Nechali by ste si to alebo by ste si povedali svoje aj keď sa naštve ?

hederamonstera
29. apr 2021

1. riesila by som si samostatne byvanie
2. ano, povedala. Musis si predsa vediet zastat svoje dieta, kto iny, ked nie jeho matka
3. manzelovi by si mala dat dovod, preco s nim nesuhlasis, nie len povedat, ze nesuhlasis.

ninusa221
29. apr 2021

Ani som to nedočítala preboha ženy pochopte že keď idete byvat k svokre nerobi to dobrotu!

livka283
29. apr 2021

Síce som nebývala nikdy so svokrou, ale bola o ulicu ďalej, čiže so synčekom mala potrebu byť vkuse... chcela radiť, ale po čase som ju poslala do teplých krajín, muž sa ma nikdy nezastal, už je exmanžel...a babka o jedinú vnučku zrazu ani nezakopne... terajší partner, s ktorým mám druhé dieťa stojí za mnou a svoju matku(tiež náhodou býva o ulicu nižšie ako my) vždy upozorní, že vieme kde je sever aj vo výchove a je to krásny pocit a tak to má byť . Hlavne nech Ťa nezdeptajú a nezničia tvoje sebavedomie

janickacrazy
29. apr 2021

No bývanie so svokrou nie je med lízať. Čo najskôr sa odstahujte, chudá dieťa. Ani na ihrisku si nemôže voľné pobehat. Na tvojom mieste si pohovorom s mužom a svokre následne vysvetlím, že to je moje dieťa a ja si ho vychovam podľa seba. Na ihrisko by som chodila zásadne bez svokry. Nech sa uráža koľko chce.

martyzpp
29. apr 2021

Len taky dym by ostal za mnou. Ubohe dieta, ani po schodoch nemoze chodit same (moj syn chodil po schodoch v 1,5roku ak nie skor...uz si nepamatam). Takymto stylom si z dietata nechas vychovat len cloveka, ktory kazdeho pocuva a kazdy mu rozkazuje. Musis byt, kocka, raznejsia. Odstahovat sa a trvat si za svojou vychovou. TY si matka a hlavne TY to dieta vychovavas. Manzel sa raz prida na tvoju stranu, ked nebude pod vplyvom matky (aj ked teda dakujem pekne za takehoto manzela 🙄).

basska_b
29. apr 2021

Toto robí moja svokra tiež. Muž trošku menej... ale tie isté komentáre... dievča, utekaj do podnájmu, toto dobrotu robiť nebude. Oni sa nezmenia. Čo s nimi akože vyriešis? Tvrdenie proti tvrdeniu. Ja som tiez vždy za tú hlúpu, čo si nedáva na deti pozor. Ale keďže 99% času som bez svokry, tak si robím po svojom a ona potom ooo, aké sú šikovné, aj to vedia, aj to vedia. Ano. Lebo ich nechám. Muž keď bude v robote, tak dáš malému voľnu ruku bez týchto strachoprdných komentárov.

Čítala som k tomu jednu vec. Máme dvoch chlapcov, jednému od malička zakazovali liezť, všade len za ruku. Druhý normálne skúšal svoje limity. Deti majú 7 rokov a vylezu na strom. Jedno z nich spadne. Ktoré to je?

0silvia0
29. apr 2021

Nechodila som takto hromadne rodinne na ihrisko. No este aj svokru tam tahat🤦‍♀️
Nech maleho beru oni a nech ho tam hoci aj nadnasaju aby nespadol. Strasne volaco

elizabet173
29. apr 2021

prepáč, ale ty si nesvojprávna? Štyri roky si necháš kecať od svokry do výchovy a kľudne sa prizeráš na to, že tvoj muž svojej matke prikyvuje ako pajác? Vy nemáte známych s podobne starým dieťaťom, aby tvojmu mužovi otvorili oči? Na čo vlečieš svokru na ihrisko? Doteraz si šúchala pätami, tak sa konečne vzchop, najvyšší čas, aby si si povedala svoje. Najskôr s mužom porob poriadky, dieťa čo najskôr do škôlky, ty do práce, ak nepracuješ a hľadaj bývanie, kde budete rodina ty, tvoj muž a vaše dieťa. Nie tvoja svokra, tvoj muž, vaše dieťa a teba akosi tolerujú

littlebubble
29. apr 2021

Nechcela by som bývať so svokrou.Porazilo by ma keby mi niekto chcel vychovávať dieťa Nemám rada ani keď mi niekto kecá do psa.

deti95060810
29. apr 2021

žienky kde chodíte na tie svokry... moje svokry - ex aj súčasná o moje deti ani nezakopnú - lepšie povedané vychovávaj si ako chceš a daj pokoj... 😉
inak malý má 4 roky a nechodí do MŠ?

lucinka27118
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kassandra25
30. apr 2021

Na tvojom mieste by som sa osamostatnila, ale sama s malym. Svokra nech si okrikuje svojho synacika a casom novu lepsiu nevestu s novym vnucikom. Lutujem teba, a este viac toho maleho. Budes mat z neho cisty uzlik nervov, jedno zakriknute, ustrachane, absolutne neveriace si dieta a 10 poruchami naraz, co ti bude trpet strachmi, fobiami, bude mat zondenu psychiku, ty si a budes psychicky z hentych podarencov jedna psychoticka pacientka a nepochopila si, ze naznacovanim tvojej je.lej svokre a nasledne urazenie sa a bububu tebe, je ich manipulacia a je to ina sorta ludi. Ak by si svtym skoncila niekde na sude a pred koliznou, kazdy nestranny clovek ti da zapravdu a ich posle sa dat liecit. Z maleho takouto vychovou docielis iba chybny a zly psychicky vyvin a to chces? Takisto velminicis zivot aj sebe. Nemas pri tych ludoch nic len strach a strach ta nutia prezivat. Vynucuju si od teba chybnu poslusnost a davaju ti najavo zakazdym, ze tvoje vychovy su nespravne a ich su tie spravne.