Máme problém vo vzťahu

4. dec 2021

Ahojte baby, mam priateľa sme spolu skoro rok. Obaja bývame momentálne u rodičov, preto sme sa zhodli natom, že by sme sa obaja radi osamostatnili a vyskúšali spolu bývať. Už sme si našli aj prijateľný podnajom pre nás a od januára by sme sa mali nasťahovať. Lenže som zistila, že moj priatel si zobral pred 2 rokmi úver, aby si mohol kúpiť auto, nakoniec ho predal a kupil si iné a motorku. Nehovorím podctivo si ho spláca a do konca splatenia mu zostávajú ešte 2 roky. A ja som z toho taka zvláštna, v prvorade ma to zamrzelo a nahnevalo, pretože chceme zacat novy život spolu si niečo budovat a on ide toho uz hneď s restom-dlhom. Uz sme sa o tom bavili, pytala som sa preco mu aj rodicia dovolili sa v takom mladom veku zauverovat, alebo preco mu radsej nepozicali alebo lepšie preco ked nieco chcel si nenasporil ale vyuzil tu najlahsiu cestu zobrat si uver.... Uprimne ja som sa toho zlakla. Prosím poraďte mi, reagujem prehnane zle alebo co mam robiť prosím

autor
4. dec 2021

Obaja mame 27 rokov.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sense
4. dec 2021

Tak keď si bral úver ešte ta nepozná, ak ti vadí že bude úver ešte splácať, tak začnite žiť spolu až keď dlhý splatí.

ckocka
4. dec 2021

Ako mal pred dvomi rokmi vedieť že za rok spozná teba a tebe bude vadiť úver ktorý poctivo a zrejme bez problémov spláca?

matqa411211
4. dec 2021

Nevidim problem v tom ze si vzal uver na auto, normalna vec, preco by mal cakat a kupit si nieco hodnotne az v manzelstve? Jeho peniaze, ak to splaca aspon vies ze to berie zodpovedne, ak ti to zatajil to by ma skor hnevalo, treba zistit preco, a mozno ti to len nepovedal lebo nebola o tom rec

janetinka27
4. dec 2021

to auto a motorku este ma? auto pouzivate? auto je dnes bezna sucast zivota,mozno ho potreboval. pokial neslo o drahe auto kvoli frajerine,tak je to ok

danieladugard
4. dec 2021

V 25 rokoch som si kupila auto na uver, splatila za 3 roky 😁 ved to je snad uplne normalka v dnesnych casoch..

liz_lemon
4. dec 2021

ty nie si kompletna... v 25 rokoch si zobral uver, bol davno dospely, preco by mu rodicia mali nieco zakzovat/dovolovat alebo mu poziciavat, splaca ho, teba vobec nepoznal, je to jeho uver, teba do toho nic, nepoviem, ak by si ten uver zobral na darceky alebo dovolenku, ale auto je potrebna vec, ktora nestoji malo, takze uver je uplne v poriadku

moonlight1210
4. dec 2021

Tak si dohodnite pevnu sumu, ktorou budete obaja prispievat na spolocne byvanie a ako budete riesit pripadne nedoplatky po zuctovaniach (za energie, …).
Tym padom on si bude platit svoj uver zo svojho, spolocny zivot nebude o nic ukrateny, teba to nezatazi a je to ok. Ci?

fairyprincess
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kaia
4. dec 2021

Obycajne nekomentujem, ale toto mi neda… To su zvlastne starosti 🤦‍♀️

autor
4. dec 2021

Ono problém je ten ze si zobral uver na auto, to predal a kupil si passata a motorku. To auto je staré a v zlom stave uplna katastrofa ale hlavne vec ze ma motorku pre svoje hobby. Cize ma uver na staru rachotinu ktoru nepreda ani za 1000e ale ma hlavne motorku...

katulik123
4. dec 2021

Nie každý má rodičov, ktorí sponzoruju dieťa do 50ky...
Nie je na tom nič nezodpovedné. Je to jeho život a aj jeho rozhodnutie. Nemáš právo sa mu do toho montovať...

ella_price
4. dec 2021

A čo je teba do toho, čo urobil predtým, než ste si spolu vôbec niečo začali?
Keď má na to a chcel si to kúpiť, tak prečo nie? Sama hovoríš, že to poctivo spláca. Či sa bojíš, že tebe nedá chudáčikovi nedá ani cent? 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

autor
4. dec 2021

❗❗❗❗❗❗ problém je ten ze si zobral uver na auto, to predal a kupil si passata a motorku. To auto je staré a v zlom stave uplna katastrofa ale hlavne vec ze ma motorku pre svoje hobby. Cize ma uver na staru rachotinu ktoru nepreda ani za 1000e ale ma hlavne motorku...❗❗❗❗ Tak asi som ja ta blbá ale nemyslím si

gelifil
4. dec 2021

a co???ty mu ju zavidis???

katulik123
4. dec 2021

Okay asi nerozumieš, že nie my potrebujeme vykricniky.😀 Takže.znova. SÚ TO JEHO PENIAZE. JE TO JEHO VEC❗️

denda007
4. dec 2021

No a čo chcete počuť, veď si kľudne mohol zobrať úver na auto, auto nabúrať a úver by musel platiť aj tak. A prečo by si nemohol kúpiť motorku, teraz keď je mladý a nemá záväzky voči rodine? Keď je to jeho sen? Keď bude mať deti už len ťažko na motorku naskarabe. Chlapi sú chlapi. A vy jednoducho musíte skúsiť pochopiť ich zmýšľanie . Sú to večné deti

monka105
4. dec 2021

Má 27 a zobral si úver na auto. Nemá na krku hypotéku, ktorú bude splácať ďalších 30 rokov. Predpokladám, že nemá 1000-eurovú splátku. Nie ste manželia, teba sa jeho úver netýka, sú to jeho peniaze, jeho výplata, on rozhoduje na čo ich minie. Navyše ho poctivo spláca. 🤦🏻‍♀️ Čo riešiš?

ivangeline
4. dec 2021

2 roky splacania...nie 10...

katulik123
4. dec 2021

A hlavne ja neviem, ale pre aký dôvod s nim si? Prečo odsudzuješ, že má hobby na ktoré si spláca slušne? To, že tebe vadí je to čisto tvoj problém, ktorý si uprac v hlave a nebuď hysterkou. Keby teraz vzal úver a nepýta sa ťa na názor okay, chápala by som tvoje rozhorčenie. Ale takto?
Nemá dlhy, spláca si slušne. Za mňa klobúk dole. Dcéry ex frajer si v takomto veku vzal na PC a mobil, má samé dlhy na veci, ktoré predal.😀

denda007
4. dec 2021

Možno je problém aj taký, že za fotky na passate za 1000 eur, bude málo lajkov na fejsbuk😀alebo čo na to povedia kamošky? Že má taký šrot 🙂

jaskolka
4. dec 2021

Nerozumiem, v čom je ten "hrozny problém". Je to jeho úver, jeho peniaze a jeho splácanie. Tebe vadí ta motorka? Ci o čo ti ide?

domka222
4. dec 2021

Prispievaš mu na jeho dlh, keď ťa to tak sere? Má ho na 30 rokov, že by ste nemohli fungovať?

mell27
4. dec 2021

Ja by som z toho nerobila drámu, isto to nie je nejaký veľký dlh a zodpovedne ho spláca.... Pred dvomi rokmi ťa ešte nepoznal, auto je dnes väčšinou nevyhnutná záležitosť a záľubu v motorkách má veľa mužov,... Všímaj si či má zodpovedný prístup k veciam a uvidíš, ako ďalej... Ale z tohto by som vedu nerobila...

ckocka
4. dec 2021

Tak predovšetkým pokial nie ste manželia a chcete spolu niečo budovať, mali by ste nejako ošetriť vzájomné finančné vzťahy.
A platí že jeho peniaze sú stále len jeho peniaze, tvoje peniaze sú tvoje peniaze - a na jeho peniaze si nemožeš robiť nárok. Ergo - čo je ti do jeho úveru?

mandala77
4. dec 2021

máš problém s jeho motorkou? Aká to je, veta s výkričníkmi pred vetou a výkričníkmi za vetou? Je to jeho vec. Mne by vadilo, byť na jeho mieste, že sa do neho staráš.

soraya004
4. dec 2021

Mňa by zaujímalo, v akom konkrétne zlom stave je to auto. Tiež som brala úver na auto, a tiež som ho predala a kúpila si 20ročné auto, lebo je spoľahlivejšie ako to novšie pôvodné. Alebo si na veľa potrebuješ sa vyvážať v novom aute?
tiež som brala úver na svoje hobby - našla som niečo, čo sa mi páčilo, chcela som to, zobrala som pôžičku, lebo som vedela, že mám stabilnú prácu a viem to splácať.
Toto ti fakt vadí pre pána?
Žijeme na Slovensku, tu si z platu len tak ľahko nenašetríš.

Ale to, že očakávaš že v 25 rokoch mu rodičia budú zakazovať, alebo prispievať na život alebo hobby pokiaľ je samostatný zarábajúci chlap, to je s prepáčením na smiech.

ella_price
4. dec 2021

‼️‼️‼️‼️‼️ Čo je teba do toho ako naložil so SVOJIMI peniazmi a čo si za SVOJE peniaze kúpil? ‼️‼️‼️
Aj keby urobil kravinu a auto nepredá, stále je to JEHO zodpovednosť ‼️‼️‼️‼️

hederamonstera
4. dec 2021

A preco sa toho vlastne bojis? Ze vam nedaju hypo keby ste chceli ci preco?

autor
4. dec 2021

Ja nie som ziadna zlatokopka a ani si na ziadne drahé auta nepotrpim. Ja svoje auto mam a nasetrila som si naň. Tu ide o to, ze sa nojim ze ešte bol dosť mladý sa hned zauverovat, skor by som to riešila tak ako ja, ze si zamakam ked nieco chcem a nasetrim si a zrcite by somsa v25 nezauverovala... Preto problem je ten ze sa obavam ist do spolocneho zivota lebo zivot len z uveru do úveru nechcem... Aj keď su veci ktoré si clovek bez toho nemoze dovoliť kúpiť ale hned skočiť do uveru mi nepríde dobre lebo chcem cloveka ktorý sa postara ked niexo bude treba ale nie ze sa postara ze hned pojde do bany po uver ked sa nam pokazi práčka ale ze spolu budeme si robit sporenie