Máme kúpiť dom?

5. jún 2022

Pekný deň baby, mám takú dilemu ohľadom bývania. Ešte nemám vlastné bývanie, na Slovensku už 8 rokov nežijem. Pracujem v zahraničí, ale zakaždým niekde inde. Vôbec neviem kde by som chcela žiť. Tým, že nehnuteľnosti idú hore premýšľam nad kúpou jednoizbového rodinného domu na Slovensku, ale neviem či do toho ísť, keď tam ani bývať nebudem keďže žijem mimo SR. Kúpiť ten dom alebo si najskôr rozmyslieť kde žiť?

diamond007
5. jún 2022

Kupit sa teraz ešte oplatí. Ale keď bude dom chátrať tak zbytočne, staré domy majú problem s vlhkosťou takže zbytočne kúpiš a zničis

lucka_ke
5. jún 2022

jednoizbový ti aj tak bude nanič, rozmysli si kde sa chceš usadiť a tam investuj

autor
5. jún 2022

@diamond007 Ja by som chcela niečo vlastniť, mať niečo vlastné, . Tu v zahraničí sú strašne drahé nehnuteľnosti, tu by mi hypo nedali. Možno sa raz na Slovensko vrátim, neviem povedať čo bude. Ale som dosť v strese, že nič nevlastním.

lenuska9999
5. jún 2022

O dom sa treba starať q keď tu nie si, tak to nebudeš môcť robiť. Plus na starom dome je stále čo opravovať. Ak chceš mať istotu nejakú do dôchodku a tak, tak skôr by som asi kúpila byt..sú byty , ktoré majú aj vlastnú záhradu, tak možno niečo také.

tinkavvv
5. jún 2022

Jednoizbovy rodinny dom je blbost.
Ale mozes kupit nejaky mensi a zatial prenajimat, aby nechatral. Podla mna ceny pojdu uz len vyssie.

sasa1310
5. jún 2022

kúp byt čím skôr a daj do prenájmu.

sapetka
5. jún 2022

Uz vcera bolo neskoro..

eeffka
5. jún 2022

Asi si myslela 1izbovy byt, ak sa ti ma kto on starat, obcas prevetrat tak nevahaj. Idealne aj najomnikov mat. Ja tak sestre spravujem byt.

wade
5. jún 2022

Nehnuteľnosť je dobrá investícia ak máš kapitál alebo dobrý credit. Kúp ale niečo likvidné - a v dobrej lokalite. Keď sa rozhodneš usadiť (kdekoľvek to bude) - toto predáš a kúpiš čo budeš potrebovať. Nekupuj niečo - len kvôli tomu ze raz by si tam teoreticky mohla bývať. Jednoizbový dom neznie ako niečo likvidné.

nestastna21
5. jún 2022

Ceny domou pôjdu dole resp nebudú už veľmi stúpať., pri jednoizbovom ťažko povedať aj ci to v budúcnosti predáš lahko. Ak chceš len investovať, kúp byt. Tie pôjdu ešte nejaký čas cenovo hore a aj ich jednoznačne ľahšie predáš. Tiež treba zvážiť financovanie, banak ti poskytne oveľa menšie financovanie na dom ako byť.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jazula
5. jún 2022

Jednoizbový rodinný dom? Kúpila by som 1-2 izbový byt v okresnom/krajskom meste a dala ho cez realitku do prenájmu. Kamarát tak žil roky v zahraničí a postupne kúpil dva byty v rôznych mestách. Keď sa rozhodol presťahovať naspäť na Slovensko, oba predal, kúpil si rekonštruovaný trojizbak v BA a ešte mu aj na začiatok ostalo.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
k0l0b3zka
5. jún 2022

Najlepsie kupit byt v dobrej lokalite a prenajmi kym si prec.. Idealne novostavbu.. Ked sa vratis tak to predas a posunies sa tam kde potrebujes. Ale urcite kup. Vahat nema zmysel, ceny vsetkeho este stale pojdu nahor a nie malo.

marca12
5. jún 2022

Nemusis nieco vlastnit. Naco ti bude dom,ktory bude chatrat? Dom musis udrziavat v zime temperovat teplotu,nemozes ho nechat nevykureny. Podla mna je nezmysel kupovat dom. Jedine,ak by si ho prenajimala.

k0l0b3zka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanka.zuzu
5. jún 2022

1izb.dom bude asi nejaka alternativa vsak? v BA som take videla a dost dobre sa prenajimaju lebo maju aj zahradku aj parking 👍 take si myslela? za mna ano, ak to je v BA

nestastna21
5. jún 2022

@elizabet173 nevravím ze o stoticise ale sledujem dlhodobo cely ba, TT a nitriansky kraj a po raketovom náraste sa to aktuálne trosku za stabilizovalo, prilezitostne idú ceny aj dole. Podľa mňa to už nebude tak raketovo rast. Samozrejme závisí od typu nehnuteľnosti. Každopádne pre autorku je lepšie kúpiť byt.

vilma7
5. jún 2022

Ak tak, na tvojom mieste kúpim radšej apartmán alebo chatu. A prenajímam.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
xena0
5. jún 2022

Radšej byt ako jednoizbový dom, po prvé je to príliš malé a po druhé o dom sa treba starať