AHojte...nie, nejde o peniaze ani o nic podobné. Skôr o vzťahy. Ide o to, že máme dobrých rodinných známych (bývaju od nas 50m), rodinu s dvoma detmi, máme skoro rovnaké deti, tak sme zvažovali, že pojdeme spolu na dovolenku. Ide však o to, že začínam mať čoraz viac pocit, že tá dovolenka bude viac pohromou ako zážitokom. Dôvodou je hneď niekoľko. Prvý je ten, že naši chlapci su rovnako starí (5r) a ked su spolu, sú to riadni lapaji a nevedia sa do kože vpratať mnohokrát. ALe o to ani tak nejde, dalsi dovod je to, že oni maju určite problemy vo vztahu, nie vážne, ale škrípe to občas, proste sú málo spolu, on je furt v robote, ona s deťmi sama, sú rozdielne povahy atd.. my máme s manželom fajn vzťah, problem je však to, že (nechcem to povedat hnusne) oni dvaja si kompenzuju svoj vzťah-nevzťah tým, že nás dvoch zvolávajú kade tade, ale osobitne, ja s kamoškou , kávičky, večerné posedy, výlety, a on mojho muža vkuse zvoláva, a to mi začína leizť na nervy. Ešte my dve sme ok, si myslim, lebo ide tak o kávičku denne, alebo trošku pokec, ale nikdy som kvoli nej nezanedbala manzela ani deti, proste odtial potial, tak normálne. Ale jej muz (ona isla teraz s detmi na týžden k rodičom preč) teraz denno denne len mojho zvolava na pivo, sedia vonku do noci, este sa ani z roboty neprezlecie, tamten uz ho vyčkáva a už je to trojhodinova debata....a na mojho mam tiez nervy, ze mu nevie povedat na rozum. mám z tej dovolenky taký strach, že to bude vkuse len ja s nou a oni dvaja spolu. Ja mám z toho hrôzu! oni dvaja nevedia spolu komunikovat, on do nej vkuse rýpe, ponizuje ju, podla mna si ju ani neváži. Ako jej to povedať, ze chcem z tej dovolenky vycuvat? mam ju rada, ale nechcem naozaj zažiť to ze celu dovolenku nebudem travit s manzelom ale s nou, a moj muz s jej muzom, napriek tomu ze ju mam rada. Ako jej to povedat, aby to nezobrala v zlom? dakujem.
normalnw by som povedala, ze chceme ist na dovolenku sami s rodinou.
@ivmila ak ju mas ozaj rada povedz jej pravdu ze na taku dovolenku sa necitis a ze si chces tu dovolenku uzit len s muzom a pojdete nakoniec sami. Nebudes sa misiet pretvarovat
@ivmila podla mna cele toto priatelstvo vašmu vztahu s mužom skor ubližuje ako by vás obohacovalo. Možno si tvoj muž myslí, že je to ok chodiť denne na pivo, ved sama píšeš že ty denne kavičkuješ s kamoškou. Ja by som sa s mužom normálne porozprávala,čo si myslí o tej spoločnej dovolenke a praveže mu povedz svoje ,,obavy,, že tam budeš ,,druhé kolo u voza,,. Uvidíš sama čo ti povie....Ako to povedať priatelke? Asi na rovinu...že nechceš aby to bola dovolenka štýlom vy dve a oni dvaja.....je možné že sa jej to dotkne, ale asi je lepšie povedať veci na rovinu ako potom sa vnutorne užierať, že takto si to nechcela, nepredstavovala si nehovoriac o tom že človek si niečo zaplatí a na koniec to ani neprežije podla svojich predstáv.
Neklamala by som, ze ochorela teta ci dedo si zlomil nohu, je to trapne
Normalne sa pirozpravaj s muzom, co si mysli on, povedz mu co ti vadi, ake mas obavy, co ti prekaza a spolu vyhodnotte situaciu
suhlasim s @ammellia a @lusinda1989 treba na rovinu povedat o co ide, a nie vymyslat dovody, lebo tie vymyslene aj tak vyjdu nakoniec najavo
@bonaqa2013 toto ti poradilo niektoré z tvojich detí alebo si na to prišla sama ako dospelá žena? 😝 postrehla si aj taký detail, že sú to susedia žijúci 50metrov od seba a teda dovolenku asi sotva utajíš? či majú ozaj sedieť doma na zadku, nech tú svoju 5korunovú výhovorku dotiahnu k dokonalosti a nie sú za debilov?
@ivmila preber si to doma s manželom, ako to vníma on a potom si všetci 4 spolu sadnite a na rovinu im povedzte, čo vám vadí... nebude to príjemné, ale bude to dospelácke riešenie a možno aj im to trošku otvorí oči a posunie ich ďalej vo vzťahu, keď im niekto tretí otvorene povie to, čo sa zrejme sami boja priznať a pomenovať... ešte je možnosť zaťať zuby a tú dovolenku prežiť alebo na tú dovolenku ísť a ak sa tebe alebo manželovi nebude niečo páčiť, tak im to rovno poviete, napr. "jano prepáč, ale nepáči sa mi ako sa chováš k svojej žene, prečo do nej rýpeš a zhadzuješ ju pred nami?"
@ivmila ...máš dve možnosti...buď povieš kamoške, že jednoducho chcete ísť na dovolenku sami...alebo sa pozhováraj s manželom a vyjasnite si, že budete spolu ako rodina na dovolenke...nie on s kamošom a ty s kamoškou...uvidíš ako na to zareaguje manžel a podľa toho to potom rieš.. 😉
@ivmila nemusis jej hovorit tie najvaznejsie dovody pre vas. Staci ze povies, ze chcete ist sami. Raz som bola na dovolenke, kde sme boli akoze viaceri a to bola totalna katastrofa, nic sa nerobilo, len sa pol dna vsetci natahovali co asi dnes budeme robit, lebo kazdy chcel ist niekam inam. Na dovolenke ma clovek odpocinut a nie byt v strese, ci sa slusi teraz venovat susedom alebo si mozte robit co chcete. Este s vlastnou sestrou a jej rodinou by som sla, to je predsa rodina, ale aj to by som asi pouvazovala. Ale s cudzimi nie, lebo to bude viac stres ako oddych. My sme vtedy na tej dovolenke boli tyzden a po troch dnoch nicnerobenia som sa nastvala, zbalila sa na pol dna a sla na prechadzku po ostrove sama a bol to uzasny den. Nastastie sa ostatni neurazili, lebo sami sa len vkuse hadali kam pojdu, ale stacilo malo, aby povedali ze nicim partiu a cela dovolenka by bola pokazena.
@ivmila No, tiež by som nešla. Tiež sa prikláňam skôr k tomu, povedať im to (asi skôr jej na tej kávičke), že proste chcete ísť sami. A ak potrebuješ výhovorku, možno by si mohla povedať, že Vám Vaši/Svokrovci darovali poukaz na zľavu na konkrétnu dovolenku (hoci tu je riziko, že si proste budú ochotní zaplatiť to isté) alebo, že vy dvaja máte problémy vo vzťahu a potrebujete si ich vyriešiť... Samé hovadiny, čo? 😀 No nič, už je neskoro...
ale sak ste len zvazovali nemate nic booknute nic zaplatene...jednoducho sa k tej teme ani nevracaj ze daka spolocna dovolenka nemusis jej vysvetlovat preco jednoducho si s muzom naplanujete spolu ako normalna rodina 🙂
a naco by ste snimi niekam sli ked uz teraz vam zaberaju privela casu ktory by ste mohli travit s muzom spolu?
vobec neries kamosku a jej vztah s muzom ako sa k sebe chovaju atd..to su ich problemy.
jednoducho si len pories so svojim muzom jemu povedz ze ti vadi ked chodi s hentym vecne na pivo..
@ivmila určite neklam, lebo sa zamotáš, ani sa nevyhováraj, lebo to zistí ... normálne si s ňou o tom pokecaj, že chceš ísť na dovolenku len s rodinkou ... ak sa urazí, tak to nie je kamarátka 😉
PS: dúfam, že nemáš potrebu "zachraňovať" jej manželstvo...btw možno oni dvaja to svoje správanie voči sebe ani za problém nepovažujú ...
normalne ,otvorene.Najskor to povedz mm tvojmu a potom nejako slusne jej
v pokoji jej povedz, nech sa nehnevajú, ale že by ste chceli ísť ako rodina sami, jednak, že deti zvyknú byť ako z divých vajec a to nie je pre teba oddych a že si si všimla, že keďste sami tak sú lepšie, proste jednoducho nech sa nehnevá, ale rozhodli ste sa tento krát ísť sami na dovolenku a užiť si naplno s vlastnou rodinou..
Nevidim problem ste dospely ludia tak im povedzte ideme sami na dovolenku ako manzelia, a hotovo peco by ste sa mali niekomu spovedat 😲
Normalne jej povedz to co si tu napisala, ze dovolenku chces travit s tvojim muzom lebo ste spolu malo. Osobne som jeden jediny krat bola s kamoskami na dovolenke a to bol aj koniec nasmu kamaractvu. Ak vies ze by ti ta dovolenka vadila tak to normalne povedz. A tvoj muz by tomu chlapovy mal povedat ze sorry ale ja si s mojou zenou rozumiem a vecer chcem travit aj s nou.
@ivmila teda ja by som nesla na dovolenku s tebou. Vsetko zle, a ked nahodou nie, tak si nieco vymyslis.
Ty na kavicku s kamoskou, ktoru mas rada, mozes. Tvoj chlap na pivo nemoze... Prepac, to je trapne. A je jedno, kolko sa tam zdrzi, ty na kavicke tiez urcite nie si 5 minut (a na ukor muza to nie je zrejme len preto, ze zatial co ty sa zabavas, tak ten chudak je v praci a na tu kavicku ti zaraba, napadlo ta to niekedy?).
Ak ti vadi, ze chlap travi vela casu na pive na ukor teba, ries to s tvojim chlapom. Ak nechces ist na dovolenku s inou rodinou, tak nechod. Nemusis nikomu nic vysvetlovat. Ale ja mam pocit, ze problem nie je dovolenka, ale to, ze neznasas kamoskinho chlapa a je jedno co sa medzi vami stane, vzdy najdes dovod, preco je to zle 🙄
no začila som párkrát a už sme sa s manželom zapovedali , že len sami . a teraz normálne poviem narovinu, že po skúsenostiach so spoločnými dovolenkami , chceme chodiť len sami, lebo máme svoje zvyklosti. Dokonca posledne keď som išla z rodiny na spoločnú dovolenku som dokonca dotyčnú aj upozornila, že budeme my sami chodiť a robiť si svoj program a tak, ale aj tak to bola tak frustrujúca dovolenka, lebo akosi nechápali .................. že som doslova strihala meter , že kedy už skonči, jednoducho sme mali veľmi rozdielne predstavy a aj zvyklosti , nebolo to ono i keď sme to ustáli , ale boli na oboch stranách nespokojnosti . A teda dávam si záležať , že keď mi povie muž , že títo a títo ho pýtali a že čo na to hovorím, len mu poviem spomeň si a prehodnoť to a vždy to zabralo, radšej sme šli sami a prežili sme si dovolenku ako sami chceme
súhlasím s
@womankc ....
treba ísť sami... vstanete, kedy chcete..... idete kam chcete... ak sa vám nechce niekam ísť, tak nemusíte...
ale ak pôjdete s niekým iným, vždy sa mu budete musieť, keď len zo slušnosti, aspoň troška prispôsobiť....
a navyše, ak má druhé manželstvo nejakú, čo i len najmenšiu"krízu", budú sa vás snažiť od seba selektovať, aby nemuseli byť spolu, kamarátka sa votrie k Tebe s odôvodnením, že budete s deťmi a chlapi zostanú tiež spolu..... zbytočne sa potom budete cítiť previnilo, keď budete chcieť niečo absolvovať sami....... keď už teraz nevieš, ako im to povedať, tak na dovolenke to bude tak isto.... pretrpíš a po dovče pôjdete nespokojní domov....
@ivmila tak ale toto je problem vo vasom manzelovi. naco stale za nim chodi? ved nech mu povie, nie nejdem a hotovo.
dakujem vsetkym za rady. Dnes som sa o tom s nou rozpravala, ale nie o tom, ze nechcem ist ale o tom, co sa tu dialo ten tyzden co tu nebola a tiez som jej spomenula, ze ked sa maju takto chlapi od nas selektovat, tak ani na ziadnu dovolenku nejdem. A ona tiez to chce stopnut, jej to tiez vadi ze jej muz od nej uteka. Taktiez som sa rozpravala o tom s MM a povedal, ze som si to sama navarila (to som zabudla napisat, ze to vlastne ja som prva navrhla spolocnu dovolenku, este v zime, vtedy sa mi to zdalo ok, nevedela som ako sa to vystupnuje) tak z toho nemam cuvať, ze pojdeme s nimi, ale slubil mi, ze bude v prvom rade s rodinou a nebudeme nalepeni na nich...no uvidime, nestrávila som to este, ale pocitam, ze ked moj muz vie, co mi vadi, a aj kamoska, tak sa to hadam nejak prežije...joj, truba som riadna, ze som to vobec navrhla. co uz, Nic s tym nenarobim.
@ivmila ahoj je to nahodou mile 🙂 podla mna clovek co sa boji, ma strach nakoniec zazije dobre 🙂 je to 1x co planujete ist spolu? je aj dolezite aky typ dovolenky to je, necital som celu diskusiu ale je rozdiel ci sa sami varite, sposob dopravy, ultra all inclusive, pristup k plazi, moznosti fakultativnych vyletov, toto vsetko na dovolenke zavazi.. a deti ze sa spolu salia? ved to je super nie? nech sa blaznia, pri moru mozu lietat ako divi 🙂
ale dobre bude...detom bude tiez lepsie, ked budu spolu, vam tiez dobre padne, ked vo stvorici posedite pri vinku na promenade.
dovolenka je ine, ako bezny zivot, ja bgy som to az tak cierne nevidela
@ivmila ach jaj, tak s takou spoločnosťou by sa ani mne moc nechcelo. Jednoducho povedať, že tento rok na dovolenku asi nepôjdete, pretože ochorela babka, priťažilo sa jej, teta je na tom zle, dedo si zlomil nohu a je v nemocnici, manž. v práci má problémy, nepredvídané výdavky, idete maľova´t, prerábať chatku u rodičov, na dovolenku chce ísť s Vami manž. sestra s rodinou a idete úplne inde ako oni, beriete aj svokrovcov......A nech tí dvaja si to tam užijú, ale bez Vás.