Máme ešte šancu na záchranu manželstva?

5. feb 2021

S manzelom sme spolu uz 13 rokov a mame 4 deti. Poslednych par rokov sme vsak uz len spolubyvajuci, ziadne neznosti, sex, spolocne zaujmy, rozhovory. Kazdy den sa pre nieco pochytime aj pre malickosti. Je vsak dobry otec, vie ma zastupit po kazdej stranke aj deti ho zboznuju. Ja vsak nechcem zvysnych 40 rokov zivota prezit takto. Neviem ci mame este sancu na zachranu, ci by nebolo lepsie sa rozist. Lenze mame spolocnu hypoteku, dom, 4 deti...Najmladsie dieta ma len rok...tak neviem ci sa to zlepsi ked trocha vyrastie a ja sa vratim do prace alebo to bude este horsie.

pribinak
5. feb 2021

Pozri, toto je len únava, deti maličké, ty doma, on asi robí. Ste možno malo spolu, bez deti sami dvaja asi vôbec.
To je prirodzene že ste sa odcudzili. Ale deti vyrastú, budú menej závislé na vás. Budete mat viac času pre seba a venovať sa aj sebe a tomu druhému

tosomja
5. feb 2021

Prepac, ale ked ste par rokov len spolubyvajuci, hmm. Mne spolubyvajuci by nohy netoztiahol a uz vobec by som mu nedovolila spravit mi dieta.
A nie, nepotesim ta, nebude to lepsie. Uz len horsie.

evka258
5. feb 2021

Určite by som popracovala na záchrane vzťahu.

deti95060810
5. feb 2021

myslíš si že keď deťom privedieš iného ocinka že to pre ne bude lepšie? Alebo ťa bude nosiť na rukách aj po 10 ročnom vzťahu? Nemyslím si to...😉

brona235
5. feb 2021

@tosomja preco by to nemohlo byt lepsie? Ak budu chciet obaja, da sa to zachranit, ale treba na tom pracovat...

sante81
5. feb 2021

Nie

babydesire
5. feb 2021

Nezda sa,ze tam je problem,,skor vyhasla iskra,treba ju znovu vyvolat - zaiskrit...co tvoj muz? Tiez ma pocit ze uz je lasky koniec?hm?

tosomja
5. feb 2021

@brona235 keby chcel, uz na tom pracuje. To mu tteba pripominat, ze ma zenu a rodinu? Rodina nie su len deti,ale aj manzelka. Ona mu ma prat, varit atd...a on ju ignorovat a len si vyprazdnit ked ma plne? Pisem z vlastnej skusenosti.

vilma7
5. feb 2021

Podľa mňa sa na Tom ešte zapracovať dá.

brona235
5. feb 2021

@tosomja podla toho, co pise autorka, si asi nevyprazdnuje. A to, ze ty mas inu skusenost mi je luto. No podla prispevku to nieje vobec az take strasne, aby sa to nedalo zachranit. A ja pisem taktiez z vlastnej skusenosti... 😉

jenny257
5. feb 2021

podla mna sa to tiez da zachranit ak budu o to stat obaja 🙂

autor
5. feb 2021

@deti95060810 no to veru nie...

autor
5. feb 2021

@pribinak dakujem, mas pravdu bez deti sme neboli sami nikde odkedy ich mame...nema nam ich ani kto postarazit a teraz sa ani nikam neda ist, ale dobre by to padlo...Len neviem ci by sme len tak nesedeli a nepozerali do mobilov, alebo prebrali temy co sa tykaju deti...uz ani neviem ako sa randi

autor
5. feb 2021

@babydesire moj muz mi tvrdi ze ma stale ma rad, ze nevie co stale vymyslam. Lenze ked som sa k nemu obcas pritulila, alebo naznacila ze mam chut, tak ma zrusil ze je unaveny, ze on nema chut a teraz chodi radsej precitat detom rozpravku a uz tam aj zostane spat v detskej izbe.

autor
5. feb 2021

@tosomja presne tak si niekedy pripadam len ako sluzka co navari, uprace o deti sa postara...a na to vyprazdnovanie ma nepotrebuje...jemu to uz asi ani nechyba...za posledny rok sme mali sex asi 2x

jajka71
5. feb 2021

To bude možno len ponorkova choroba, mate malé deti, možno sa bojí, že by prišlo ďalšie....treba si na seba nájsť čas, už len hoci ísť niekam na výlet do lesa, hoci s deťmi, urobiť si večer so spoločenskými hrami, svagrovci to mávajú a nevedia si to vynachváliť 🙂 treba si hlavne spolu rozprávať aj o inom ako o dennom kolotoči a hlavne sa spolu smiať to je vraj základ, to je vo všetkých príručkách pre manželov že keď sa spolu prestanú smiať a hovoriť je začiatok konca.... Pamätám sa ako moje najmladšie sestry nechápali humor môjho muža a po rokoch prišla jedna z nich s tým ze ma kamošky co nechápu humor jej dnes už vyše roka manžela.....

eunika1994
5. feb 2021

@tosomja mám pocit že vy ste jasnovidka ....toto nikto nemôže posúdiť

ivangeline
6. feb 2021

Kasne ze sa to da zachranit. Snazte sa trabit cas spoli. Vymyslat spolocne aktivity. Viac sa rozpravat. A hlavne ai to povedzte co treba zlepsit a ze sa budete snazit obaja..

malva123
6. feb 2021

Ako mozete byt poslednych par rokov len spolubyvajuci...?...a najmladsie dieta ma len rok?

lennaa
6. feb 2021

Nezahadzuj manzelstvo hned. Daj tomu cas. Ale musite to chciet obaja, ono je to stereotyp myslim, ked deticky male, on mozno vela toho v praci, tak sa to takto odzrkadlilo, ale podla mna sa to da stale spravit.

pribinak
6. feb 2021

Neboj aj to príde, niekoho si nájdete kto Vám ich postráži a strávite niekde pekný predĺžený víkend v prírode, s bazénom a šampanským
Témy deti a peniaze budú zakážme. Mobily vypnuté.
Aj deckám to dobre padne, oddýchnete si vzájomne od seba

negymama
6. feb 2021

ahoj, je to narocne, ak mate tolko deti po sebe a este su relativne male, my sme rodina so 4 detmi, zijeme spolu 17 rokov. a boli aj tazke casy, narocne, mali sme aj nezhody, padli slova o rozvode. Rokmi sa to utriaslo, to obdobie ked sa narodil posledny syn a kym nesiel do skolky a aj ostatni podrastli - bolo vycerpavajuce a stresujuce pre celu rodinu. Zvykli sme si s muzom na jeden ritual, najprv pol hodinku neskor viac vyjst si sami z domu porozpravat sa bez deti, kazdu nedelu poobede. Teraz nas uz same deti vyhanaju, kedy uz pojdeme, aby mohli ostat same.
vytvorte si nejake chvilky, zaluby, rozhovory, alebo spolocne mlcanie...cas len pre seba, moze sa tak obnovit vasa dovera, city.

negymama
6. feb 2021

Ak nemate partnerske patologie typu nevera, nasilie /aj psychicke/, alkoholizmus a podobne. da sa to este dat dohromady.

tosomja
6. feb 2021

@brona235 hmm. Pise, ze uz par rokov spolu nespia, ziaden sex, objatia, neznosti, len ako spolubyvajuci a ma rocne dieta, tak hadam sa niekto do nej vyprazdnil, predpokladam, ze manzel 🤷

mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
any_soj
6. feb 2021

Skús vám dať ešte šancu 🙂 nie je nereálne, aby vám mohlo byť spolu ešte lepšie než kedykoľvek predtým... Na tejto stránke sú skvelí ľudia, nezľakni sa, že sú psychológovia 🙂 keď si pozrieš popisy, venujú sa práve manželským vzťahom, komunikácii,... http://zastolom.sk/zoznam-odporucanych-psycholo...

0kristina0
7. feb 2021

"Poslednych par rokov sme vsak uz len spolubyvajuci, ziadne neznosti, sex, spolocne zaujmy, rozhovory. " Ty si pocala z ducha svateho? Uz ked pri tomto klames tak co je vlastne pravda v tvojom prispevku? Nemas problemy tak si ich hladas? Mozno je problem v tebe, kolky rok tahas matersku? Mozno ti uz z toho prepina.

katkati
7. feb 2021

@pribinak Silno plochybujem, že jej manžel na niečo také pristúpi. On je spokojný a zjavne jej potreby ho až tak nezaujímajú.

babydesire
7. feb 2021

Hmm.stale citim ze chyba ta iskra..akoby ten vztsh bral ako samozrejmost,ze takto mu to staci...asi si mu vravela ako sa citis a co potrebujes,vsak...no zrejme to nechce pochopit...uvedomuje si,ze sa MOZE stat ze to budes hladat inde?vsetko to krasne a intimne