Máme chodiť s dieťaťom na návštevu k chorým príbuzným?

mmaattuuss
30. dec 2011

Možno ľahká odpoveď na otázku, ale pýtam sa, ako by ste situáciu riešili vy. Vždy keď ideme na návštevu k príbuzným do severnejšieho regiónu(chodíme tam možno tak 4 razy do roka kvôli vzdialenosti), takmer pri každej návšteve je tam niekto chorý a keď prídeme domov, máme choré dieťa. Neviem, prečo nás tam pozývajú, keď sú chorí. Podľa mňa sa majú najprv vyliečiť a potom k sebe volať ostatných - hlavne deti. Iné je, keď niekto ochorie po našom príchode. Keď im niečo poviem, alebo sa ich spýtam, či nie sú chorí, tak sa buď urazia, alebo radšej aj oklamú a povedia, že sú zdraví, len aby sme prišli. A zas som zlá ja. Ale fakt ma už nebaví riešiť chorobu dieťaťa takmer po každej návšteve. Ako im vhodne naznačiť, že mi to vadí?

anjelicek26
30. dec 2011

@mmaattuuss - neviem nechodila by som okolo horucej kase a povedala, ze posledne si odtial doniesol nadchu, kasle, horucku a nebolo mu dobre, ci chcu, aby sa to opakovalo?

My sme s pribuznymi fakt malo a choroba by ma neodradila - rozumej normalne kasle, sople - moje deti maju fajn imunitu a vlastne nikdy nic nechytia, aj ked ostatne deti sople po kolena. Ale keby mal niekto chripku, horucku, tak by som asi odmietla sa s nim stretnut, bohuzial.

kuratko
30. dec 2011

no na toto ma nic "vhodne" nenapada.. proste vadi mi to a hotovo. ved to je uplne logicke ze nechces mat chore dieta. to by mohli pochopit.

mmaattuuss
autor
30. dec 2011

Ono ide o to, že keď som nebola v dosahu, tak malého aj kŕmili priamo ich lyžicou, naposledy nemali len obyčajnú nádchu a kašel, ale možno aj priedušky chytené. Malý má teraz síce len celkom slušnú nádchu a trochu zvýšenú teplotu. Ide o to, že príbuzní všetko berú štýlom, nech si dieťa zvyká...

kuratko
30. dec 2011

no za tu lyzicu by sm bola zla.. to nie len chorobu, ale aj zubne kazy moze "chytit" od nich... a s tymi navstevami.. cojaviem.. ked ziju daleko a mate na navstevu iba vyhradenych par dni v roku, a nemaju nieco naozaj vazne, tak by som asi isla na navstevu. aspon sa mu upevni imunita troska.. ale hovorim, ak je to len nejaka nadcha a podobne..

luky1313
30. dec 2011

ja by som určite na take navštevy nechodila, bola som s dcerkou v nemocnici ked mala 6 tyždnov a zapal pľuc-inač ta staršia mi to priniesla zo školkky, a jedna sestrička mi povedala mudru vetu mudry človek pochopi a hlupy nech sa urazi a podla tejto vety sa odvtedy riadim

zuzana76
30. dec 2011

mne pri prvom synovi strasne vadili sopliky, kasel a pod. u inych deti, vyhybala som sa navstevam, syn nebol do 2 rokov vobec chory, ziadny kasel, sopel nic, ked mal 3 roky pribudol mu surodenec a ja uz nejake sople a kasel tak tragicky neberiem, mladsi ma 17 mesiacov a sopliky mal uz asi 6x, starsi vzdy nieco prinesie zo skolky, nastastie anginy a priedusky sme este nemali ani v jednom pripade, tvoje dieta ma uz 2 roky, pokial by sa jednalo len o nejake lahke prechladnutie u pribuznych, tak by som isla, ak by to bola chripka, angina, ci priedusky nie. Ja som akurat aj dnes zrusila navstevu u mojho brata, maju 4-mesacne babatko a malemu od rana nejako slzi ocko a zacali mu tiect priesvitne sopliky a oni su tiez dost haklivi na svoje dieta, ale pravda je taka,ze sa skoro vobec nevidime, lebo ako 4-clenna rodina mame stale niec, raz je chory muz, raz ja, raz jedno ci druhe dieta a hoci byvame v jednom meste, tak sa vidavame zriedka.