Bojime sa, ze bude postihnute, poskodene, do akeho sveta pride... Naokolo u nas maju chore deti...Ja sa bojim aj straty svojho zivota, mozno sebecke, ale takeho toho, ze uz si nebudem moct robit co chcem. Som aj dost uzkostny a stresovy typ, mam panicku poruchu...Neviem...Asi k tomu prispieva aj to, ze rodicia ma opustili, rodina okradla o majetok, nemam istoty a zivotom iba tak ako keby plavam, byvame v malom 2 izb. bytiku na pozicku...Tlaci ma vek...do toho tie psychicke problemy...neviem sa rozhodnut, ani muz nie...Na jednej strane rozmyslame, ze by to bolo pekne, na druhej, ze nam aj vyhovuje takto byt...Ale ci to nebudeme lutovat ked budeme stari, toho sa zasa manzel boji viac ako ja...kamaratka si klope na celo, preco to riesim ked dnes rodia po 40...dalsia mi zasa hovori opak, ze uz je neskoro...Je tu niekto ako my?
Najprv si vyries svoje psychicke problemy a potom uvazujte o dietati. Inak si to zlizne ono.
Ak stale vahate, tak do toho nechodte. Kto chce dieta, tak ho proste chce 🙂
Alebo si zodpovedz otazku, preco sa bojis ci to nebudes lutovat? Nie je to len tlak okolia?
kto sa boji, nech nejde do lesa. Vy sa bojite obaja, tak sa v tom mozte podporovat a vahat dalsich 10 rokov. Nikto iny vam vasu dilemu nevyriesi. Mate to vo svojich rukach, staci sa len rozhodnut❤️
@pieksamaki No jeho dost tlacia, sestra stale narazky, ze chcela, aby sa jej deti hravali s nasimi, vycitky, ako keby som to ja bola ta, co tomu brani. Stavim sa, ze keby som bola neplodna najde mu novu zenu pritom ona sa vydavala ani nie z lasky ale aby porodila kedze uz mala 42 a nik iny ju nechcel
@nevludna Asi je to vsetko dokopy. Ci nebudem lutovat aj tlak okolia
Nemajte dieta nie v tomto stave v akom si v 36uz clovek zvycajne vie co chce.a koli okoliu mat dieta ste sa zblaznili?nie si pripravena na dieta a zrejme ani tvoj muz kaslite na to
Sestra a ludia len tak z nudy povedia vselico....nemusi tobyt myslene zle...len aby rec nestala...skus to predychat.....ono sa to vyriesi samo...hlavne aby ste sa mali radi.....
A zarukou stastneho manzelstva nie su deti.....vztah sa vyvija cely zivot....vela sa rozpravajte vy sami.....o svojich snoch a predstavach....vztahu kde sa vidite o 5 rokov a tak nejak spolu dospejete k niecomu....
Ešte rozmýšľajte 10 rokov a potom zistíte, že ste za zenitom.
Ako to citite. Dieta nie je alfa a omega zivota. Plnohodnotny a stastny zivot vies mat aj bez dietata.
bud naozaj chces alebo nechces. Mat dieta z dovodu, ze to mozno budes lutovat v starobe nie je voci tomu dietatu vobec fer - je to ista forma egoizmu (a navyse vobec to nie je zaruka nicoho). Aj zivot bez dietata moze byt pekny. Hlavne sa nerozhodujte pod tlakom okolia. Co ma byt, to bude (alebo nebude). Raz na to prides a za svoje rozhodnutie sa proste postavis.
Jednym ci druhym rozhodnutim stratite nieco, co vam bude chybat. Muzi zväčša nebyvaju takto vahavi. Bud chcu alebo nechcu. Napada mi, ze sa ho opytaj preco vaha. Mozno deti nechce a tvari sa kvoli tebe, ze nevie. Alebo ich chce a nechce na teba tlacit, tak radsej povie, ze nevie. Skuste umele oplodnenie, tam je ovela vyssia sanca, ze bude zdravucke. My mame jedno a tie tlaky okolia su tiez velke na to, aby sme mali dalsie. Takze to okolie stale bude riesit, ci mate jedno, dve, pat, ziadne. To vas zivot sa zmeni, vy musite byt s tym rozhodnutím stotožnení. Mozno aj terapia by sa hodila, na ujasnenie si preco ano a preco nie a ako primäť ostatných aby to bez reptania akceptovali. Ja som v tomto smere vzdy skor za dieťa, ako ho nemat. Je pravda, ze mate dosť rokov a zivot s detmi je skutocne iny. O to dieťa sa budes bat od prveho doktorovho potvrdenia tehotenstva az do konca zivota. Co moze byt problem, kedze mas PP. Neviem ako velmi ti to robi v zivote problem. Ale dieta je na tebe maximalne nacapene az do 12roku. Potom zacne uprednostňovat kamosov. Ak máte chut menit svoj zivot a urobite to s radostou, tak nie je o com. Ale ak nemáte energiu nic menit a riesit kopec problemov a milion navstev lekarov s dietatom a mas toho vo svojom zivote uz teraz vyse hlavy, tak je to na zvazenie.
Hmm tiez som zvazovala a isli sme do toho. Nelutujem to, mozno to dieta bude niekto, kto nam tu este zachrani prdel. Nikdy nevies cim to dieta bude. A to zdravie, na to uz mame diagnostiku a myslim, ze vacsinou to aj dobre dopadne.
Nápad je na stole, ale podmienky zjavne nie sú dobré. Ja by som teda začala od zlepšovania tých podmienok. Ono to ešte rok, dva počká, dovtedy pracujte na tom, čo treba, čo si spomínala. Bývanie, zdravie, pocit istoty, zodpovedz si, čo by ti pomohlo a rieš to krok za krokom. Smeruj proste k tomu a uvidíš.
Tak podľa mňa dieťa sa robí vtedy, keď je človek na to pripravený a cíti sa na to. U niekoho to je 20tich rokoch a u niekoho aj v 40tich rokoch ako u mňa. Nehovorím, že keby som ho mala skôr bol by to prúser, predsa len my ženy sme najmä matky a môže si každá bezdetná hovoriť čo chce, ale nerob si to dieťa skôr, ako k tomu dozreješ a už budeš cítiť, že po ňom naozaj túžiš. Ja som toto napríklad nepocítila skôr ako po 40tke a pri správnom partnerovi
Ja by som na tvojom mieste prv riešila psychológa. Neber to ako urážku, chodiť ku psychológovi nie je žiadna hanba. Musíš si vyriešiť svoje problémy a to už bez ohľadu na to, či to dieťa budeš alebo nebudeš mať. Duševné zdravie je základ, od toho sa odvyja aj to fyzické a celková kvalita života. To ze tvoj muž tiež váha, je pre mňa zaujímavé. Muži bud chcú alebo nechcú. Možno vie ze nechce, ale rozhodnutie necháva na tebe, nech je komu to neskôr vyčítať, alebo chce, len nechce na teba tlačiť kvôli tvojej neistote, tak hra iba formu. V podstate chlap môže mať dieťa kedykoľvek keď sa rozhodne, aj v 50, ale matkou už nebudeš asi ty, ale nejaká mladšia, takže na toto bacha. To ze žijete v byte na pôžičku, to je normálne v dnešnej dobe, nič nezvyčajné. A áno, dieta nabura vásš zaužívaný pohodlný zivot, ale ked to dieťa naozaj chceš, takéto neriešiš... Resp takto, zriecť sa nemusíš všetkého, len prispôsobíš novým okolnostiam. Dobre si však vazte, lebo koniec koncov môžete zničiť jeden nevinný život. A ako som hovorila na začiatku, skus sa porozprávať o svojich uzkostiach s nejakým odborníkom, aspon raz, daj tomu šancu. Držím palce 😉
Myslim ze treba robit podla toho ako sa citite. Ak sa na dieta necitite, nechodte do toho... tlak okolia zial budete musiet vydrzat alebo im velmi jasne a zretelne povedat ze si neprajete reci o dietatoch.
Podla mna je riziko zacat s robenim deti vo vyssom veku. Vacsinou to uz proste u zeny nefunguje ako by malo a aj muzi to mozu mat horsie. Hovorim z vlastnej skusenosti. Ak by som mohla vratit cas a mala na to peniaze urcite by som si dala zmrazit vlastne vajicka pred 30kou.
Nemaj dieta koli okoliu ked ho sama nechces. Mas dost oroblemou sama so sebou to dieta by bolo pravdepodobne zdrave ale malo by to tažke ked ty nie si psychicky ok. Materstvo nie je iba pekne ale aj narocne hoci uzasne nie je pre každu, Lepsie ked budete dalej spokojni takto vo dvojici akoby mali byt 3 nespokojni len pre to aby vam s prepačenim mal kto v starobe cistit rit, Na to nepotrebujete mat dieta sestricky to v pohode urobia. Ja som si nerobila deti koli tomu aby sa v starobe mal kto o mna starat . Proste som ich chcela mat starat sa o ne milovat ich .. ( Ja co poznam geneticky postihnute deti mali ich pred 30kou to sa proste moze stat hocikedy. ) Kludne mozete mat zdrave dieta aj o 4-5r ak po nom zatužiš. Ale urcite ho nemaj teraz len preto aby sa svagrinej deti mali skym hrat. Odkaz jej nech si urobi dalsie dieta .. aj ked urcite to nemyslela v zlom. Rodicia Ta opustili nemas to este vyriesene tam je asi zaklad tvojho bloku Mozno psycholog by ti vedel pomoct. Je to taky opakujuci sa Kruh rodicia Ta nechceli ty nechces dieta.,Su tvoj vzor .
akor sa skuste spytat sami seba ze ako si predstavujete svoju starobu...teda dochodkovy vek napriklad...ked si predstavite seba v takom veku tak sa vidite ako dvaja starky co si chodia po vyletoch a sedia sami pred telkou, alebo sa vidite obklopeni svojimi dospelymi detmi a uz ich detmi, cize Vasimi vnucatami? Ja tiez vaham..mam za par dni 29..bojim sa straty svojho nezavisleho zivota, slobody...ale uvedomujem si, ze chcem zostarnut obklopena velkou rodinou...a dalsi strach ktory mam je, ze raz ked sa uracim rozhybat uz deti nebudem moct mat a to by som lutovala do konca zivota....tiez nie som taky ten mamickovsky typ, ale viem ze deti chcem a su tym najvacsim darom....tak teda skus sa sama seba opytat, ako sa vidis o niekolko desiatok rokov?
@kiki68 ja som to nemyslela to behanie po vyletoch doslova..mojim prispevkom som skor chcela povedat to, ci sa vidi v dochodkovom veku len s partnerom alebo aj s detmi a vnucatami...samozrejme ze niekto chodi po vyletoch a ma aj vnucata 😃😃 tu ide skor o to, aby autorka zistila co naozaj chce
daj si zamrazit vajicka, zevraj sa daju aj neoplodnene, ked to nerobia vsade, daj si zamrazit oplodnene, neboj sa robi sa geneticka analyza z vajicka, takze pri umelom sa vela vad vyluci. za tieto veci sa samozrejme priplaca.
Ked takto rozmyslas tak radsej deti nemaj.
Pocuvajte srdce....nie ludi....kazdy mame svoje predstavy o zivote....ktore sa aj neplnia...aj su ine ako si predstavujeme.....vy s muzom si to prejdite a nepocuvajte, hlavne aby ste do toho neboli tlaceni nasilu....