Mama zrazu nemusí môjho nastávajúceho

vasjar
3. máj 2022

Ahojte, ako začať.
Mame synčeka, ešte nemá ani rok, keď som chodievala s ním pozrieť moju mamu tak ona stále mu bránila aby chytal veci do ľavej ruky. Stále som jej hovorila, že sa vyvíja tak detičky chytajú do oboch rúk. Keď som bola doma, spomenula som to partnerovi, pár krát. Ten sa samozrejme hneval (on je povahovo veľmi dobrý, taky flegmatik, len tak ho všetko nerozhodi). Cez víkend prišla mama k nám na návštevu a on jej povedal svoje ohladom tej ľavej ruky. A dosť aj zvýšil hlas. Ta mu na to odpovedala, že nechce aby bol ľavák a ze lavaci sú "hlúpi" (niečo v tom slová zmysle). A včera večer mi už písala, že s ním tzv. skončila, lebo ze si ku nej dovoľuje ako ku soplani. Mame pár týždňov pred svadbou a teraz neviem co robiť. Keď som to jemu povedala, jeho to netrápi, ale mňa áno. On povedal, že nebude počúvať jej hlúpe "dristy" a ze prečo by mala toto robiť nášmu synovi. Ako ja viem, že on má pravdu, ale jak mi mama povedala ze on u nej skončil, tak som sa kvôli tomu trápila celú noc. Nieto ze mam starosti s prípravami na svadbu, ešte do toho aj toto

oliali
3. máj 2022

@vasjar treba mamke vysvetlit ze lavakom sa clovek nestane ale narodi a ukazat jej clanky o tom ake skody moze napachat nasilne preucanie na inu ruku ako tu ktora je dominantna…. Plus je uplne normalne ze deti pouzivaju obe ruky a ta dominantna sa ukaze šaz neskor. Manzel sa zachoval spravne a ty si stoj za nim… mama sa nezachovala fer tak s nou hod rec ze taketo reci nestrpis a ci vam chce rozbijat rodinu.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
3. máj 2022

Sadla by som si s mamou a pozrela na youtube naucny film o tom, ako funguje mozog a kolko percent lavakov - inteligentnych a uzasnych - po svete beha. A povedala jej, ze nech si taketo hlupe reci o synovi nezelas. Ja sa muzovi vobec necudujem. Moji synovia su obaja lavaci, muz a dcery obojrucne, ja som doma jedina pravacka... a to by si mala vidiet dceru, ako dokonale maluje oboma rukami ♥

zuzana9393
3. máj 2022

Presne ako pisu. Tiez by som s mamou pokecala, vysvetlila aj to, ze je to tvoj muz a musi ho respektovat. Tak isto by som pokecala aj s muzom, ze teda mohol jej to povedat aj slusnejsie.

jana_eyre_2
3. máj 2022

Obaja sa zachovali ako deti.. veď to sa nedá svokre normálne povedať, bez zvýšenia hlasu? Chápem aj mňa by rozladilo ak by niekto sa snažil môjmu dieťaťu pretláčať jednu ruku, ale nedovolila by som si na neho zvyšovať hlas.. asi až taký flegmatik nebude.. a taktiez tvoja mama, to je pekne zaostaly názor, ale tak čo s ňou - proste by som jej povedala že takto to nebude a tým by to haslo.. a tiež by som sa jej spýtala či vážne kvôli takejto malichernosti chce rozhadat rodinu? To jej za to vážne stojí? Smutné..

"Vtipné" je že clovek môže urobiť 1000dobrych veci a jednu zlú, ale druhí si všimnú len tú jednu zlú a podľa toho sa rozhodujú či ho budú mať "v láske"

Moja svokra ročník 55 je preucena ľavačka a dodnes to svojim rodičom vyčíta, že je to totálna hlúposť. Aj môj muž a môj najstarší syn sú ľaváci a vôbec nie sú hlúpi, sú to také sprosté reči, ale keď by som sa voci ním ohradzala, nebudem na druhú stranu kričať.. na môj krik má musia vytočiť viac a to sa nepokladám za flegmatika ani zdaleka 😅

sissy27
3. máj 2022

@vasjar asi sa mohol partner krotiť, predsa len nejaká úcta k starším a k ženám je na mieste, ale mame si mala v prvom rade ty dôrazne povedať, že byť ľavák nie je choroba ani hendikep a keď váš syn bude ľavák tak proste bude a neželáš si, aby ho preúčala. A akonáhle niečo skúsi, tak jej to rázne zatrhnúť. S vlastnou mamou si narob poriadky ty, inak ako vidíš ich narobí tvoj partner a je to nepríjemné pre všetkých.

mamamasama
3. máj 2022

Som na strane tvojho partnera... Ak tvoja mama nevie nič o výchove, ani o tom ako funguje detský mozog, tak nech si to naštuduje, alebo nech rešpektuje vás ako rodičov. Nemusel na ňu zvyšovať hlas, to je pravda. Na jeho mieste sa ospravedlním za zvýšenie hlasu, ale poprosím o rešpektovanie vašej výchovy. Zvyšok závisí na vašej mame. Ak chce mať zle vzťahy, tak ich mať bude.

januska12323
3. máj 2022

Opýtaj sa mami kde na takú sprostosť že lavaci sú hlúpi prišla. A že či keď bude vnúčik ľavák už ho ani nebude navštevovať.

dobkovci
3. máj 2022

Chudák chlap .... Múdra mamička.(svokra) 👍👎
Vypisovať sms ako soplave decko .....áno ona môže všetko a ostatní držte huby .

grandzero9
3. máj 2022

neviem, no podla mna ma tvoj partner pravdu. ty s nim nemas podla vsetkeho ziadny problem, tak ako reci tvojej mamy by som si nejak nepripustala. a mama sa bude musiet zmierit s tym, ze ti veci uz diktovat nemoze

timetotime
3. máj 2022

ou,, tak mamine asi treba nejake veci vysvetlit a nie je dobre ,,preonacovat" lavaka na pravaka lebo uz som videla ale to malo nasledky pri takych ludoch...takze.

evica17
3. máj 2022

@timetotime Ake nasledky ? Zaujima ma.to

tykat
3. máj 2022

@vasjar ...tak mama je dokaz ze nielen lavaci su hlupi. 🙈

petranelkova
3. máj 2022

Drzala by som v tomto stranu muzovi. Ma pravdu. Mamina by mala pochopit, ze ked dieta bude lavak tak bude. Svet sa pre to nezruti, treba aby si to uvedomila. Nie je na mieste aby tomu nejako branila.

vasjar
autor
3. máj 2022

@oliali jej už človek nevysvetlil, ona furt svoje a to je na tom to najhoršie, je horšia ako decko

whatever1
3. máj 2022

@vasjar "STÁLE mu bránila aby chytal... , STÁLE som jej hovorila...spomenula som to partnerovi "PAR KRAT". Nie je to jednorazova zaležitost, a keď si to nedokázala s mamou vyriešiť po dobrom, tak sa mu ani nečudujem že zvýšil hlas. Namiesto toho aby to konečne pochopila, že si to ozaj neprajete a ma vás rešpektovať, tak si drzo išla svoje že ONA nechce aby bol ľavák a že ľavaci su sprosti... Tvoja mama neberie ohľad na nikoho. Mate sa o chvíľu brať a ona sa ti vyhraža, vydiera ťa a hrá sa na obeť. Tvojho nastávajúceho stavia do role nepriateľa. Je to od nej pekne hnusne a ešte sa výživa v tom, že sa trápiš. Na tvojom mieste by som mame odpísala nech si dobre rozmysli či sa bude správať k tvojmu nastávajúceho slusne, lebo ak nie tak na svadbu ani nemusí chodiť. Bude to len váš deň a nebudete si ho kaziť. Ona sa nominovala do vedúcej pozície, že všetko bude tak ako ona chce. Manipulatorka. Treba jej zraziť hrebienok a ukazat jej, že vám je jedno ak chce byt urazená, keďže úplne nepravom. Moja svokra si tiež myslela ze sa všetci okolo pose.u, ak sa ofučí, ale rýchlo zistila že tým nič nedosiahne. Vobec sa netráp, kludne nech je oduta aj rok aj dva. Bude to jej rozhodnutie.

maximiliana
3. máj 2022

Moja stara mama bola preucena z lavacky na pravacku a mala s tym cely zivot problemy. Takze ked som sa ja ukazala ako lavacka, ona prva bola tvrdo proti akemukolvek preucaniu. Mamu treba upratat do medzi, kam patri, ze je to vase dieta a vy ho budete vychovavat ako uznate za vhodne a spravne. Ja som bola sklamana, ked sa moj syn nakoniec ukazal ako pravak, hoci dlho bol obojrucny... ale preto ho teraz nezacnem preucat 😂😂😂 mozno druhy uz bude lavak

vroni
3. máj 2022

Treba upratať mamu a nie muža. Vôbec sa mu nečudujem, že zvýšil hlas a ze mu takéto sprosté kydy lezú na nervy. Pravdu povediac, u nás by som už dávno vrieskala ja a mama by mohla skončiť so mnou. Mama s tebou manipuluje ako s babkou, na úrok tvojho muža a dieťaťa a ty sa necháš. Keď keď neurčís hranice, bude ta cepovat ďalej.

777januska777
3. máj 2022

@vasjar moja mama bola asi podobná ako tvoja. Pred svadbou sme sa pohádali tak, ze povedala, ze ani nepôjde na svadbu, lebo nebolo podľa nej. Veľmi ma to mrzelo, ale zastala som sa partnera a dôrazne som jej vysvetlila, že takéto reči nech si nedovoľuje vysloviť. Ešte sa takéto niečo stalo par krát, ale vždy som bola na strane manžela a mame som povedala svoje, urazila sa aj na mesiac. Neskôr, ale zistila, že tade cesta nevedie a je vidieť ako sa snaží a hlavne pred mojim manželom si velmi dáva pozor na reči.

vasjar
autor
3. máj 2022

@777januska777 a na svadbe bola?

vasjar
autor
3. máj 2022

@whatever1 tak tak, má sklony k manipulovaniu, a možno si to ani neuvedomuje, ale ak nie je po jej tak sa urazí. Bývalá učiteľka, všetci ju musíme počúvať lebo ona si myslí, že ma vždy pravdu...

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
777januska777
3. máj 2022

@vasjar áno nakoniec bola a aj sa jej svadba veľmi páčila 😀 ono s rodičmi, ktorí sú manipulativni človek musí jednať narovinu a často veľmi tvrdo. Je to veľmi riskantné, lebo to môže byť aj veľká skúška vzťahu rodič-dieťa, ale pre dané dieta je to často jediná šanca ako mat možnosť žiť svoj život. Moja mamina ma aj takú vlastnosť, že keď niečo povie, často si potom nechce priznať, že niečo také povedala. A často si upraví pravdu podľa seba. No je to ťažké, ale pred mamou nikdy nehovorím o zlých vlastnostiach manžela, ak aj manžel niečo prepiskne, nikdy to nepoviem nahlas a pred ňou, vždy mu to poviem, len medzi 4 očami. Nedovolím mamine vidieť akýkoľvek problém alebo chybu v manželstve, lebo aby sa to neobratilo proti nám.

vasjar
autor
3. máj 2022

@777januska777 presne, to ako kebg ste písali o mojej. A tiež som sa naučila jej nehovoriť nič zlé, lebo karta sa vždy obráti

danyelia
3. máj 2022

Ahoj, ja skôr nerozumiem, prečo si si to nevyriešila s mamou sama a ,,pár krát,, to spomenula mužovi...Tvoja mama sa do toho nemá starať, Ty hneď všetko nemusíš bonzovať mužovi a muž zase nemal kričať na Tvoju mamu...všetci ste v tom ,,namočení,, 😁 Možno by ste si to mali v trojici vysvetliť, ospravedlniť sa navzájom, sľúbiť si, že sa to viac nezopakuje a vec vybavená...

nikaeli
3. máj 2022

... moja dcéra je ľaváčka a včera urobila prijímačky na strednú školu 🙃 môj syn má 4 a zatiaľ funguje obojručne.. zamýšľam sa nad tým, či sa kvôli tejto hlúpej hádke plánuješ nezosobášiť, či čo? mama s ním možno skončila, no je to tvoj partner a otec tvojho dieťaťa.. popremýšľaj 💗

nikolka1986
3. máj 2022

Nepáčilo by sa mi, keby priateľ "vyskočil" na môjho rodiča, samozrejme ani naopak.

dominika7990
3. máj 2022

Keby som mala rušiť svadbu alebo sa rozvádzať vždy keď moja matka povie že s ním skončila asi by som bola rozvedená za 3 roky 10x 😂😂😂😂ale k veci. Ja vidím chybu u každého z vás. manželovi treba povedať že zvyšovať hlas na svokru sa nepatrí. Či aj ty zvyšuješ na jeho mamu? Zároveň mu poďakovať. Pretože riešil niečo čo si si mala vyriešiť ty a hnevalo to aj teba preto si mu to spomenula niekoľko krát…. Je to tvoja mama nie jeho. Ty si máš určovať pri nej hranice čo je pre vás ok a čo nie. Tvorite rodinu takze mame vysvetlit ze a čo vznikol nejaký konflikt vydiskutovali si to treba ísť ďalej ste rodina a netreba riešiť každý maličký problém týmto štýlom ze končím s ním. Aj tak s ním nemôže skončiť lebo je to tvoj muž a otec dieťaťa 😂 tak načo take reči. Či jej to stojí za to vidieť dieťa len raz za čas? 😂 zároveň jej povedať ze súhlasíš s jeho názorom a nech necha výchovu, vývin atd dieťaťa na teba. Ako mne svokra povedala. Rodičia sú na výchovu atď a starý rodičia sú na rozmaznávanie 💞 . Moja matka je tvrdohlavá povaha. Zo začiatku to bolo ťažké určiť si hranice. Urazila sa no ja som bola vždy tá prvá čo zavolala aj keď chybu nespravila. No stačilo že dva mesiace ani len s deťmi nevolala lebo ja som sa jej už neozvala ako prvá a pochopila že jej tvrdohlavosťou cesta nevedie a teraz je z nej tá babka čo rozmaznáva.

kittykat22
3. máj 2022

@vasjar neboj, vsetko bude v poriadku. Mama sa skludni a muz tiez. Ako mas pred svadbou, tak su vsetci ako na ihlach. Povedz mame, ze ta caka svadba a velmi sa tesis a potrebujes jej podporu miesto hadok. Tvoj muz ma v tomto konflikte pravdu. Keby sa teba a syna tvoj buduci muz nezastal, tak mam obavy, ze by ta tvoja mama zozrala zaziva. Zjavne ma tieto tendencie 😅 Skus to zobrat trochu s humorom. Chuda mama, na stare kolena sa bude musiet prisposobovat - ta z toho bude mat hlavu v smutku 😂

mandarinka555
3. máj 2022

@vasjar No mám dosť.....učiteľka ? Akože prepáč, ale čo naučila tie deti, keď tvrdohlavo tvrdí, že ľaváci sú hlúpi ?