Baby, ja ani neviem ako zacat ale moja mama stale "strhava" pozornost na seba a ma pocit, ze ona ma najhorsiu situaciu a je chudiatko...priklad:
Volam jej, ze ako sa ma a co robi - klasicke otazky. Vravim jej, ze my s detmi sme boli von a zmokli sme cestou a ona zacne: ja som bola u Helky na kavu a cestou som aj ja zmokla a vies ako velmi som zmokla? Uz ma aj klby bolia, musim si dat lieky, ....
Ina sutiacia: volam jej, ze na dnesnu navstevu budeme meskat lebo su kolony...jej odpoved: joj to je nic, ja som sla vcera domov a 30 minut som stala v kolone, nevedela som tam uz vydrzat, vobec sa to nehybalo, hrozne to bolo, ked som prisla domov tak ma z tej kolony rozbolela hlava, musela som si dat tabletku.
Ked jej zavolam, ze co robi, tak mi vzdy povie, ze nevie kde jej hlava stoji, ze rano vstala a povysavala a bola aj v obchode a cele doobedie varila a je unavena a konecne si sadla a ze dnes uz nebude robit nic, ze toto nie je zivot, takto stale otrokarcit. Co sa taky prace, tak je zamestnana v rodinnej firme ale poriadne nepracuje (1 x do tyzdna ma nejake vybavovacky na uradoch).
Cokolvek sa stale, tak ona vzdy vidi iba to negativne a ze ona je na tom najhorsie (ju najviac boli hlava, ona robila velky nakup a bolo najviac ludi v obchode, ona cakala dlho u lekara, iba ona nemala kde zaparkovat, )
Preoacte mi za tento vylev ale ja mam pocit ze sa posledne roky iba zhorsuje a ona je stale negativna nech sa deje cokolvej.
a ty sa teraz tiez len stazujes, ci aj chces nieco poradit?
Áno, sú takí ľudia. Poznám to z môjho okolia. Vzdy majú pravdu, vždy to majú najťažšie, nevedia sa ospravedlnit.Nič s tým neurobíš.
predpokladám, že mamina je sama a tak trošku sa nudí... asi by potrebovala spoločnosť a nejaké zmysluplné aktivity.
Starší ľudia už ťažšie zvládajú aj práce v domácnosti, všeličo ich pobolieva a potom takto šomrú, treba ju skôr povzbudzovať a nie sa jej ešte tiež sťažovať.
joj presne ako moja, už jej radšej nič nehovorím, len nechávam ju rozprávať, lebo presne to strhne na seba, aké to ona mala ťažké keď sme boli deti a ako sama všetko musela a tak podobne
No to su taki vecne knuciaci ludia, vecni trpitelia, oni keby si denne 3 hodiny nepotrpeli, ani by sa im zivot neratal. Ved ju nechaj, nech si trpi a ty to vobec neries.
A možno je tvoja mamina rada, že ťa má a povie ti všetko, čo ju trápi alebo čo zažila. Nevidím na tom nič zlé, skôr si pre ňu dcéra a aj kamarátka. Buď vďačná, že máte jedna druhú. Niektoré už to šťastie nemajú.
Mne ona príde ako upír, energetický upír...niečo si o tom prečítaj, po pobyte s ňou si vycucana z energie.
A nie, moja mama nie je taká, má 74 a optimisticky naladená, dodáva mi energiu
Vecné stazujucim ľuďom sa ja vyhýbam, tým nemyslím, že sa nemáš s mamou stretávať, len možno nereaguj na tie sťažovateľske výlevy, možno to prejde....mne sa to stáva pri iných ľuďoch, a tých striham z môjho života preč
Nie je to vekom, je to povahou a je to otrasne. Neznasam takych ludi, strasne zeru energiu. Kazdy normalny clovek sa takym vyhyba, cize nemaj si vobec za zle, ze ti to vadi
Nič s tým neurobíš, ona už iná nebude. Veď ju nechaj sa posťažovať😉. A ty jedným uchom dnu, druhým von. Časom sa tieto jej ponosy asi budú stupňovať ako ju toto bolí, koľko tabletiek musí brať, ako dlho čakala u lekára, v potravinách atď. Zrejme je aj taká povaha. Povznes sa na to, buď rada že ju máš🙂.
To je taky typ cloveka co sa predbieha v tom ze jej jej horsie 😆Moja svokra ked som tehotna vysla z wc grc spa tak mi vravela ze jej bolo este horsie ked mal pred 40r oblickovy kamen 🤣suvislost irrelevantna ale nevadi. Potom su matky co maju jedno dieta a stale sa stazuju kolko snim maju robotu alebo su Strasne unavene hoci su o 14r mladsie ako ty a dieta uz dost velke a spi uz o 8pm . Oni sa Mozno len rochnia v tych negativnych pocitoch ale to je uz ich problem. A Mozno ozaj su viac unavene lebo nemaju zdravy zivotny styl .Mame len pritakaj ze to mà hrozne 😁a nevzrušuj sa tym. Nekaz si naladu.
Baby, dakujem za vase komentare. Mne skor ide o to, ze mama je mlada (podla mna 😁), nema ani 60 rokov, ze este podla mna ma cas na taketo stazovanie sa...viete ako to myslim? Keby mala 75 rokov, tak to pochopim. Ona ma stale pocit, ze je na tom najhorsie...
@petronelag myslím, ze to nie je o starobe, ale o povahe.
To by si s mojou mamou mohli podat ruky. Moja len potrebuje vylozit niekde svoj negativny batoztek. Nic ine.ja sa s nou radsej nerozpravam🤷♀️
Vek nehrá rolu, moja mama bude mať 75 ale je pozitívne naladena vždy...
Ale ved jej to nechaj, nech sa stazuje. A uznaj jej to, ano, ty si si tolko vytrpela, ty to mas ozaj tazke, kto by sa ti len uz v tom utrpeni rovnal?
Autorka a co ta to tak trapi? Sa potrebujete pretekat, ktora to mate tazsie? Aj ty si mlada na to, aby si taketo blbosti riesila, trocha humoru do toho zivota, neprezivaj to tak
Rozumiem, že to môže byť otravné, ale predsa ju poznáš, vieš aký je človek. Pýtaš sa jej ako sa má a keď sa Ti po sťažuje nie si spokojná. Tak sa aj Ty postazuj, pochváľ, čokoľvek. Alebo ju konfrontuje so svojou frustráciou. Možno by si jej tým pomohla a on sa na svet začala pozerať inak 😉, alebo sa aspoň o to snažiť.
u takychto stazovatelov byva casto pricinou celkova nespokojnost v zivote, alebo nespokojnost s takymi zasadnymi vecami, ako je napr. sebarealizacia, ci vztahy, pricom maju pocit, ze s tym nie je mozne nic spravit.. to prinasa do zivota velku frustraciu a potom sa uz clovek stazuje na vsetko, lebo cely zivot mu pride naprd..
a tiez v tom byva to, ze clovek funguje podla zivotneho vzorca, ze hodnotne je len to, co ta stoji vela namahy, je to narocne a neprijemne, ale napriek tomu to zvladnes.. ze ak ti nieco ide hladko, nemas s tym problem, je to takpovediac 'zadarmo', tak to vlastne ziadnu hodnotu nema.. preto takito ludia u seba radi upozornuju na to, ake maju vsetko tazke, lebo tym tu vlastnu hodnotu dokazuju .. v tom pripade je dobre im na to 'neskocit' - nelutovat ich a hlavne nepotlapkavat po pleci za to, aki su statocni, ze to dali, ale skor ignorovat a davat do popredia prijemnejsie temy.. tiez je dolezite si pri nich davat pozor, aby si sama nezacala hovorit o niecom negativnom, lebo sa toho vzdy velmi radi chytia a zacnu to bohato rozvijat a 'trumfovat' .. takze pri takychto ludoch radsej ziadne stazovacky - ani trochu, pre istotu 😀
Ja mam taku ex kolegynu- kamaratku. Uprimne ma ale stretnutia uz vycerpavaju. Ona sa veeelmi rada stazuje a lutuje. Je to hrozne. Ma 38
Vypocuj, povzbud a prehod temu na nieco pozitivne. Ju nezmenis, ke to taka povaha
To je taká povaha
Moja mama, keď začne niečo takéto hneď ju stopnem či mi povie aj niečo pozitívne.Ale zase nepreháňa viem, že má problémy s chrbticou, ale tiež nemusí stáť pol dňa na rebríku a strihať živý plot a potom ma 3 dni svalovicu.Alebo ju vytáča môj otec, ale tak toto je bežná ponorka po 45 r manželstva.A zase vieš...čo ti má povedať len čo varila, robila, kde ju boli nebude ti hovoriť, že v Zare majú pekne šaty a ide do kina🙂
To podľa mňa patrí k tomu veku, ale iste nie pol hodinové telefonáty a hodiť na teba všetku negativitu sveta
Vsetkym dakujem za komentare. Skusim jej pozornost upriamit na pozitivne veci a situacie 🙂
Myslím, že má narcisticke znaky....
Moja svokre je taká istá 😆 keď sme mali akýkoľvek zdravotný problém, deti vracali, preháňalo ich, nádcha kašeľ..... Jej reakcia: ,,Bože, aj mňa v noci tak preháňalo, smrteľne potu na mňa išli."
,,Aj ja som dva dni vracala, myslela som, že už ani nedozijem"
,,Aj ja som taká nachladnuta, v hlave mi hučí. "
Muž ten už vybuchuje do smiechu v týchto situáciách. 😃 Vraví, že ak by tam niekto prišiel a povedal, že ho boli pravý palec na nohe, tak ju budú bolieť určite aj pravý aj ľavý 🙈
@zuzana9393 toto je presne ono!!! Presne takto reaguje moja mama. Uplne si to vystihla. 😁
Joj moja, toto nie je o veku ale o povahe. Poznam taku ani nie 40 rocnu, nic nestiha, nevie co skorej, vecne stazovacky, ked ju vidim z dialky tak rychlo utekam prec.
@marcellka32 no len najhoršie je keď je takýto upír mama 😢 to sa nedá odstrihnúť
Ja si nemyslím, že by strhavala na seba pozornosť, veď si sa jej pytala, a každý človek v jej veku, má potrebu sa s niekym porozpravať.. a zažíva stavy, keď na všetko frfle.. ci vies aj o iných telefonatov s niekym inym, ked sa tiež ma potrebu ešte viac posťažovať?