Mám problém a neviem, čo mám robiť. Mám 23 rokov. 163cm a 63 kíl. S mojou mamou mám komplikovaný vzťah, v podstate celý život počúvam ako všetko robím zle. Posledné dva mesiace mi mama stále dáva také nepriame otázky na to koľko vážim a ako vyzerám. Vyvrcholilo to, keď ju brat viezol z chaty a ona mu začala rozprávať, že by ma mal nahovoriť na fitko, že "už sa na to nedá pozerať".
Neviem, čo s tým mám robiť. Som z toho extrémne smutná, pretože sa nepovažujem za tučnú. Nepáčia sa mi také tie "vychudnuté" dievčatá. Áno mám väčší zadok a stehná ale to som mala už od mojich skorých teen rokov. Mám proste taký typ postavy, väčšie prsia, úzky pás a väčší zadok. Mimo toho, za posledné dva roky som nepribrala ani kilo. Stále som na 63, možno teraz dokonca menej.
Ved pises, ze mama na tebe nevidela nikdy nic dobre, takze Ta len zhadzuje.Nech si svoje komplexy kompenzuje inde.Nie si tucna a mame treba uz nieco povedat.
pokiaľ tebe tvoja váha vyhovuje tak nerieš, jedným uchom dnu a druhým von, keď máte komplikovaný vzťah, tak by som sa týmito názormi netrápila, najmä nie keď podľa nej všetko robíš zle
povedz mame, ze nemozes za jej komplexy a nech ich neprenasa na teba..nech laskavo prestane riesit tvoju vahu, lebo ty zacnes riesit jej vek😈
bohuzial tu nemas ako vyhrat, jedine, ze jej ukazes kde je hranica
Tvoja mama si myslí že si tučná a ja si zase myslím že je tvoja mama hlúpa. Nerieš čo o tebe hovorí a nepočúvaj ju. Vždy ju nejako odbi. Podľa všetkého tučná naozaj nie si. Ja mám podobnú výšku a o niečo viac kilov. Samozrejme mohla by som mať menej ale nie som tučná. Necítim sa tak a ni mi to nikto nepovedal. Je super že sa cítiš vo svojom tele fajn a zdieľam názor že je krajšie keď nie je žena vychudnutá. To je ale uhol pohľadu. Pokiaľ má tvoja mama iný pohľad je to len jej problém.
Veď to máš úplne normálnu váhu, určite nie si tučná. Mama je chudá? Povedz jej, nech sa stará o seba.
Ak sa cítiš ty sama fajn a nebojujes so zapínaním nohavíc alebo blúzky, tak kašli na mamu. Jednoducho jedným uchom dnu, druhým von. Viem, že od mamy to zamrzí, ale ako píšeš vždy mala k tebe takýto postoj.
Vyzeráš super 👌
No, k tej mame - nemusela by ta takto kritizovat, ale k tej vahe - ja mam takmer 32 rokov, 167 cm a 52 kg po 2 detoch, ale napriklad vadi mi, ze nemam ploche brucho. Ked si este predstavim, ze by som mala o 11 kg viac, teda tvoju vahu, nie to este pri vyske 163 cm, tak poviem na rovinu, ze by som bola jedna hnusna rozkysnuta buchta...ale zas na kazdom sa mozu tie kila rozlozit inak. Ze vy si bola vyslovene tucna, podla foto to tak nevyzera, ale ja by som s takou ppstavou spokojna nebola
To že máš úplne normalnu váhu vieš... To, že tvoja mama je príliš kritická celý tvoj život vieš tiež.. takže jediné čo ostáva je verit sebe samej a ohradiť sa, priamo jej povedať, nech už s tým skončí a nerieši ta.. naozaj si neviem predstaviť mať takuto mamu, moja mama ma vždy podporovala aj keď jasne boli veci čo boli problematické, ale nikdy by ma takto nezhodila.. treba si pamätať, že to ako sa vyjadruje tvoja mama je len jej obraz nie tvoj.. priamo a úprimne jej povedz aby sa s tebou takto nerozprávala..
Akože ..je ťažké sa k takému tvrdeniu vyjadriť ..nevideli sme fotku a ani číslo na váhe nie je smerodajné .Keď som chodila cvičiť ,vazila som pri výške 156cm ,49 kg a podľa mňa to bolo super.Nebola som vychudnutá ..teraz mám 54 kg a už by som si povedala ,že som tučná ..po pôrode nemám ešte brucho v poriadku,nejaký tuk tam je ,cvičím zatiaľ len doma ,tak to nejde tak ,ako by som si predstavovala a strava tiež celé zle ...väčšie stehná a zadok nevadia ,len ide o to ,ako sú pevné /nepevne..keď ťa to trápi ,asi nie si tiež sama úplne v pohode so svojím telom ,inak by si máme niečo povedala a asi sa nepýtala na názor ostatných,aby ťa uistili,že je to v poriadku .Ale pokiaľ sa ty sama cítiš vo svojom tele dobre,máš sa rada,aká si ..nienjensovod to riešiť a mama nech si hovorí čo chce ....
Mas peknu postavu niektori rodicia si neuvedomuju ako vedia svojim detom aj, ked dospelym ublizit.Sa jej spytaj ci by bola spokojna, ak by si mala anorexiu ci bulimiu a cela rodina by sa trapila.Uz jej povedz, ze Ti to ublizuje a viac sa o tom nebudes bavit.Ved vidis co ta poznamka sposobila, ze Ti to lezi v hlave a pochybujes o sebe
Predpokladam, ze mama je pedant a zena ktora si na seba velmi potrpi?
Mas peknu postavu, za mna si stihla, aj keby priberies 10kg mas dobru postavu, tvoja mama je toxicky clovek,hlupa a zakomplexovana osoba, prosim neber si jej slova k srdcu aj ked je to tazke a pracuj na svojej sebalaske ❤
Už vidím fotku ,nevidím nejaké extra veľké stehná a zadok .Podľa mňa úplne normálna žena .Nevyzeras.ani rozkysnuto...jasne ,že vždy to.koze byť aj lepšie ,ale určite sa nemáš za čo hanbiť a nemusíš teraz vo fitku potiť krv
Uplne normalna postava, nie si tucna, ani mega zadok a stehna nevidim 🌷
Kde je ten zadok a stehná ?😃😃
tučná vôbec nie si. môžeš byť spokojná, mama asi váži pri 180 cm 45 kg 😀
ak by si však sama mala záujem na sebe zapracovať, tak pás prechádzajúci do spodného brucha je mierne nabratý. čiže nejaké skracovačky denne pár kúskov a do pol roka budeš ako osa 🙂 ale inak vyzeráš normálne, úplne bežná príjemná postava
@vifoncitta tie nalepila mne 😀
vyzeraš super.Mamu ber jedným uchom dnu druhým von.
To fakt? Máš 23 a necháš sa zhadzovať od vlastnej mami? 🙈🙈🙈 však ústa máš čo jej na to niečo nepovieš 🤷♀️
No neviem čo tvojej mamke vadí, asi by sa mala pozrieť do zrkadla ona .
Vyzeráš dobre a hlavne ZDRAVO , to je dôležité!
A k tým "múdrym " komentárom 🤣 neviem či sa mam smiať alebo plakať. Tu sa idú porovnávať "MODELKY" nebudem označovať dane osoby ale no coment.
Len jedna základná vec žienky, je rozdiel mať 170cn 70kg ktorý tvorí prevažne tuk , a je rozdiel mat 170cm a 70kg kde je prevažne sval ! Takže ak niekto pozerá na váhu, nič v zlom ale " sedliačina "
*fotka je ilustračná z internetu
@kikuska872 tá fotka je blbosť, ale inak dávam za pravdu.
@panelacikova bohužiaľ inú som na rýchlo nenašla , áno uznávam, hlavne som chcela poukázať na ten rozdiel tuk -sval 😊
@kikuska872 áno, rozumiem 🙂 ale toto prehnal autor fotografie 😀 inak súhlasím s tebou
Máš podľa týchto údajov si v hornej hranici len tak tak váhy. prípadne mierna nadváha. či si tučná, to neviem, museli by sme vidieť fotku, každému sa tie kilá "uložia" inak.