Mama si ide tvrdohlavo svoje

12. nov 2024

Asi mi ani nemáte ako poradit, iba sa potrebujem vyrozprávať… ja som už príšerne unavena z vlastnej mamy…Tak nestačí že mame dve malé deti, kde 3rocnej treba všetko a každú banalitu 10x zopakovať, 1,5-ročná už tiež začína s obdobím vzdoru a tiež treba všetko 5x opakovať, tak nie, nestačí toto, s mamou sa na niečom dohodnem, o hodinu už o ničom nevie, neplatí čo sa povedalo. Už som začala všetko ešte aj duplicitne písať do chatov, aby to bolo čierne na bielom -na com sme sa dohodli, tak ani toto už nepomáha. Ja som už na nervy. Ešte pochopím že malým deťom treba všetko opakovať 10x ale že ešte aj vlastnej mame, čo je dospela osoba že musím 10x hovoriť? Som zúfalá. A nie, nie je to vekom ani zacinajuca diagnoza. Ona si proste ide svoje a keď nie je po jej, tak sa bude tvarit že nič take sa nepovedalo, nedohodlo, nenapísalo… Fakt si už prídem ako v blázinci. Brat mi nato už len sucho skonštatuje že to sa už s ňou nezmení, alebo rovno mávne rukou, ale mna to už bytostne vytáča.
Si predstavte že sa s niekym dohodnete, beriete to tak že platí čo sa dohodlo, ale o hodinu si spraví aj tak po svojom. A to sa deje opakovane. A keď si trváte na verzii ktorá sa dohodla, tak Vás bude ešte bombardovat správami a telefonátmi aby to bolo po jej.

januska12323
12. nov 2024

Tak sa s ňou na ničom nedohaduj, je to nutné?

reanda
12. nov 2024

a naco sa na niecom dohadujes s takou osobou? si nemozes zit vlastny zivot? uz si dospela, nemusis s mamou nijak spolupracovat

anjelicek26
12. nov 2024

Tak mame daj pokoj a rob si veci sama a navstevuj ju co najmenej.. brat ma pravdu, ludi nezmeníš, hlavne keď si myslia, že všetko vedia lepšie.

autor
12. nov 2024

@januska12323 Problém je v tom, že ona si vymysli a teda vymysli program všetkým, a je úplne jedno že ty napíšeš 5 argumentov že nie, pŕetoze nemozes pre to to a to. A úplne to odignoruje a tvári sa že ten jej program platí. Už veľakrát sa stalo že mne už praskli nervy a som si povedala že to kašlem a nebudem už ani odpovedať, veď nech si číta moje odpovede spred jedného dňa. Ja ju neangazujem do nicoho, ona vytvorí program všetkým a čaká že všetci budeme skakat.

milanemila
12. nov 2024

Viem, ze je super ak mas niekoho (okrem vlastneho muza) na koho sa da spolahnut a kto pripadne pomoze, ale teda ked vies aka je tvoja mama (mna by to tiez vytacalo), tak jednoducho s nou nerataj a usetris si kopec nervov 🤷🏼‍♀️ Pripadne jej par x sprav to iste, co ona robi tebe 🙈

milanemila
12. nov 2024

Aha teraz citam tvoj komentar, ze vlastne ona ukoluje vas a organizuje vam cas 😂😂😂 no co, tak by som ju ignorovala ak nerozumie slovu nie.

tanyan
12. nov 2024

Je to výsledok nejakej zmeny v jej živote alebo bola vždy taká?

autor
12. nov 2024

Uvediem presnú dnešnú situáciu- mame doma návštevu, prišiel švagor aj u nás pár dni prespí. Ona vymyslela včera že spraví večeru na ktorú nás pozýva všetkých.
Ja som včera hneď nato písala že ďakujeme ale nemôžeme- okrem švagra ma dnes prísť ešte jeden spoločný kamarát, do toho príde este elektrikár pretože sa nám doma pokazilo osvetlenie na schodoch a jeden bývalý kolega sa ma zastaviť mi dať jednu kartu. Jednoducho X dôvodov že nemôžem sa zobrať a odísť z domu na jej večeru a nechat tu kamaráta, elektrikára samých? Pritom NIKTO sa o tu večeru ani neprosil, navyše som spravila veľký nakup a navarila dve jedla, cize plna chladnicka . Kamarát sa ozval na návštevu už dávnejšie. Je pekne ue chcela spraviť večeru, ale momentalne to nie je vhodne. Toto všetko som písala hneď už včera! Vyzeralo že pochopila. No zdá sa ze sa na to vykašľala pretože pred chvíľu napisala do skupiny ze nás teda večer čaká o 18tej a už spravila rezne a salat. Proste úplný ignor toho co som písala ze nemôžeme.. A toto sa deje opakovane, furt takéto niečo.

vikusjk
12. nov 2024

No a tebe co brani spravit si po svojom a neskakat, ako ona piska? No a co, ze zorganizuje program, vsak nech si ide na neho sama. Ci byvate spolu, ze ti vezme deti a ide? Nastav jej zrkadlo a sprav si po svojom

januska12323
12. nov 2024

Však nech si robí program sama keď nechápe, poviem nie a vybavené. Napíš nech čaká na koho chce vy neprídete.

autor
12. nov 2024

@tanyan Vieš čo viac menej vždy bola taká, ale moja tolerancia na takéto situácie pri dvoch malých deťoch sa znížila. Jednoducho naozaj furt každému opakovať 10x, ja už si prídem jak v blázinci, minule som sa muža pytala že či to čítal čo som písala do spoločného chatu, a či to bolo zrozumiteľne…

kulumulu123
12. nov 2024

Véd zbal aj švagra aj kamoša aj kolegu aj elektrikára plus vás s deťmi a o 18:00 zatlač zvonček pri dverách... Ak doteraz nepochopila tak rýchlo pochopí 🤷

autor
12. nov 2024

@vikusjk Vieš a ešte som zabudla napísať, keď povieš aj dnes že nie neprídeme, pretože som písala už včera že nemôžeme (pretože naozaj dnes nemôžeme) tak ja som ta najhoršia a sfukne sa jak balón a urazi sa že pre koho to robila!! Ale ja som sa o to neprosila a povedala som že nemôžeme hneď včera! Takze už si fakt prídem ako u de*ilov že niečo sa dohodneme a dnes to neplatí

bielasovicka
12. nov 2024

@kulumulu123 👍👍👍😄

autor
12. nov 2024

@kulumulu123 Tak toto ma riadne pobavilo 😂 Asi nad tým aj naozaj porozmýšľam či to nespravit, len teda ten elektrikár je platený za robotu 🙈

crazy_cat_lady
12. nov 2024

:D :D vsak nech sa urazi. neries, napis, ze vdaka, ale ako som ti vcera pisala, neprideme dnes, lebo mame ine plany, ak sa oduje, tak nech. ty si ries svoje veci a ona nech je sfucana dokedy chce

zic
12. nov 2024

V tom pripade si za stres mozes sama... Ak by som mal taketo "problemy", tak proste ignoracia... tak sa ofuci... ved to je nahlavu... Ked by ti volala, tak sa spytaj, ze ci necitala / nedostala spravu... a tvar sa ako nic. Ked sa zduje, nech je zduta... preco sa mas ty trapit, ked si nic zle nespravila?

pieksamaki
12. nov 2024

Koľko má mama rokov?

simca06022011
12. nov 2024

vies... tebe netreba argumetny, ona si vymysli, poviem raz nie a je to nie. Nebudem vysvetlovat, opakovat.. povedala som nie, dovi a dopo. Hotovo. Program sa nekona.
A cim skor si zvyknte tym lepsie, ked bude chvilu zduta, budes mat aspon menej opakovania, a viac kludu... proste stres si robis ty sama, za to ze sa prisposobujes do nemoty, lebo niekto sa urazi, tym ze xy krat opakujes a rozculujes sa.

macatt
12. nov 2024

Tak nech donesie rezne aj šalát k Vám, keď už si dala takú námahu a urobila po svojom😅

bielasovicka
12. nov 2024

Jednoducho tam nechoď a hotovo. Veď si jej povedala ze ti to nevyhovuje, tak o tom vie. A sprav to viackrát, tak snáď potom pochopí. Toto ani ja neznášam keď poviem nie, tak to je nie🤷🏼

h2
12. nov 2024

Nepíš jej nič, zavolaj jej s tým, že super, že spravila rezne a šalát, nech to všetko zbalí a prinesie k vám, máte návštevu a nemôžeš prísť, ako si jej už včera píslala, ale ona je srdečne vítaná atď atď.

gaja78
12. nov 2024

Ja by som jej len strucne napisala ze nie, neprideme - ziadny dovod obsirne nevysvetlovala, len ze neprideme, dnes sa nam to nehodi. A keby napriek tomu znovu napisala, ze nas ocakava, by som jej zavolala a znovu to iste, ze "nie, neprideme" a poziadala ju, aby mi zopakovala co som povedala a opytala by som sa jej, ci tomu rozumela. Ona podla mna nevnima co jej hovoris, je sustredena na svoje myslienky, ze to jedhoducho jej hlava neberie.

simona20201309
12. nov 2024

Kde byva tvoja mama? Ne

kristinapetronela
12. nov 2024

Šak ju nechaj žiť

simca06022011
12. nov 2024

@gaja78 no ja napr. keby mi pisala, napriek tomu ze som napisala nie, tak by som to odignorovala, rovnako by som sa nestrapnovala a ani ju takymi ako "zopakuj mi"... nie je to male decko. Proste hodim ignore, nemam na taketo veci cas a na vychovavanie mam dieta... to je rovnake, ako ked nie som doma a niekto pride, no moze klopat kolko chce, nie som doma :DD

vikusjk
12. nov 2024

No a co, ze sa sfukne? Tebe moze byt jedno, ci je ona ofucana, ked vies, ze si jej to dala vopred vediet a ona to zamerne odignorovala.
Mam taky pocit z toho, co citam, ze mas nejaku potrebu sa pred nou stale obhajovat, vysvetlovat, atd, toto skus stopnut. Nevysvetluj, len odpis strucne a slusne nie, dnes neprideme, vcera som ti to pisala. A viac neries. Ofuci sa? Aj sa odfuci. Spravi to takto este mozno 2-3x a tiez sa pouci, uvidis. Doteraz zrejme stale dosiahla svoje, cize toto je treba stopnut a pretrpiet tu chvilku, kym si ona zvykne na to, ze uz takto s vami manipulovat nebude.

negymama
12. nov 2024

vsak par x neprid na maminu veceru, na mamin program. Bude cakat sama, a hned sa nauci pocuvat, co jej kto povedal.
Problem nie je v mame, ale v tebe. Tebe totiz nestaci vysvetlit svoj postoj a svoj postup ci plany...ty chces aby to mama prijala a nebola si za"zlu"... Tak toto prestan v mysli vyzadovat, nelipni na tom aby bola splnena dohoda a ty si bola respektovana mamou. Uplne staci, ked si das respekt sama. j Mamu zmenit nemozes, svoj pristup ano.
Naco sa rozculujes, vysvetlujes, riesis, trapis. Spravu si odoslala, dokaz tvojho odmietnutia je. a viac sa tym nezaoberaj.

cakas mamine uznanie a respekt, a z toho si frustrovana ze ona ti to nedava. Nejake planovacky obeda ci programu su len zastupny problem. dospej, nauc sa to, ze kym si sama nedas respekt, nedaju ti ani druhi.

biba_18
12. nov 2024

moja svokra toto robí celý život - ale našťastie to opakuje mužovi dokolečka dokola, on niekedy ustúpi ale niekedy aj nie. proste manipuluje s každým v rodine (okrem mňa a bývalého švagra môjho muža...). samozrejme som zlá nevesta haha... skúšala aj na syna, ale keďže ten je po mne, nenechá so sebou manipulovať, ale skúša na neho stále ... sú také povahy ...

biba_18
12. nov 2024

a teda dúfam že sa k nej dnes nechystáš a že nezmeníš program??