Zeny ja uz nevladzem bojovat s mamou proste musim uz to to seba 3836291x vydat, ona SA MI SMEJE aj po 2 rokoch od mojho strasneho cisarskeho rezu (nebudem to ani rozpisovat) , ZE TO NIC NIE JE, TO NIE JE POROD, LEBO ZO MNA VYBERU DIETA A TO NIE JE VYTLACENIE CEZ MALU DIERKU. Zas ma tak s tym nasrala, ze by som ju poslala do p.ce doslova. Strasne mi s tym robi nervy. A este mi pusti video dokument o cisarskom reze, aby som JA videla, ako s azena pocas usmieva a nie sa trapi ako pri normalnom porode. Tak jej hovorim, nech najde aj take video "po". O zotaveni sa. Je f.sa sa naucit opat chodit. Akoze....... Ja uz neviem ako reagovat, podla mna mam problem nejaky ja, ze to neviem z jedneho ucha dnu a cez druhy von. Proste strasne ma to nasere.
A do toho sa smeje aj moj otec. 😄 A este na mna zvysuju hlas obidvaja, ako na decko, aby som prestala s tym a nedramatizovala. 😄😄😄
Dam si magnosolv normalne.
Opat naucit chodit???
Neries to s nou. Zjavne ju tesi, ze do teba moze rypat a ty jej davas vodu na mlyn. Ved jej to odhmkaj a mysli si svoje. Stoji ti to za to? Mat svoju pravdu.
ľudia sa hádajú pre blbosti...toto je jedna z tých tém... 🙂
@bilberryday presne, mozno v podvedomi mi chyba jej uznanie, lebo velakrat ma iba posmesky na moju osobu, a ked mam problem, tak TO NIC NIE JE. Preto s nou nic take uz neriesim, lebo podl anej dramatizujem a som citliva. Raz ma oplula do tvare (🤦🏻♀️), lebo som sa nechcela ucit s mladsou dcerou matematiku. Chcela som ist von s kamoskami. Tak sme plakali s maldasou sestrou obidve. Bola som na nu aj ja hnusna. Normalne to dodnes lutujem.
Mam vyskúšané oba typy porodu a za mňa poviem, že prirodzený je iný level ako cisarsky.
A zbytočne riešite starú vec spred 2och rokov.
Hm.. ty rozprávaš o znovuučení sa chodiť, teda riadne dramatizuješ. Tvoja mama má potrebu opakovane do teba rýpať, že si netrpela dostatočne a nakoniec sa k spôsobu pôrodu vyjadruje ešte aj otec... myslím, že všetci by ste potrebovali odbornejšiu pomoc...
Tvoji rodicia sú s tých "prostejších?" Podľa príspevku áno. A prepáč ale asi aj ty. Taka podarená rodinka ste!
Musis zacat od seba, ocividne tvoja mama ma voci tebe taky postoj a vyuzije prilezitost dat ti to najavo tam kde sa ta to dotkne.
Pre teba to bolo strašné a neviem aké a pre ňu je strašný obyčajný pôrod. Nebav sa s nimi o tom a keď začnú opýtaj sa či by boli radšej keby tam to dieťa doktori nechali a namiesto krstin chystať pohreb? A prečo sa o tom vôbec bavíte po dvoch rokoch, už dávno si to mala zaraziť.
Prepáč aj ja si myslím že dramatizujes. Ma proste len iný názor ako ty. Možno inú skúsenosť. Ja som rodila 1x prirodzene a 2x cisárskym. A keby som náhodou rodila ešte štvrty krát a mohla si vybrať, tak 100x radšej cisársky 😀 ale to je len môj názor a moja skúsenosť. Nebudem sa hádať s nikým kto má iný názor ako ja. Príde mi to ako úplne zbytočná hádka a dokazovanie si svojej pravdy
mna len zaujalo ze po 2rokoch este riesite formu porodu? naco sa o tom vobec bavite?
Akoze rozmyslam, preco s niekym, kto ti doslova naplul do tvare, vobec stracas cas. Ty si este stale od rodicov nejako zavisla? A preco s nimi riesis take intimnosti? Ja mam s rodicmi normalne vztahy a dodnes nevedia ako prebiehal moj porod, naco? Porodila som, obe sme zdrave, vybavene.
Na tvojom mieste sa od rodicov odstrihnem, ocividne spolu neviete vychadzat…
@bilberryday na hadky musia byt vzdy minimalne dvaja
@autorka Pravdepodobne ste v rodine tak trochu jednoduchsi, lebo vyjadrovat sa vulgarne, ako to tu predvadzas, to clovek co ma upratane v hlave nevyslovi a uz vobc nie kvoli takej kravine.
Co sa stalo s tvojim manzelom?
A preco vobec diskutujes s maminou o takych veciach?
Odporucam dalsie porody uz nemat. Nie kvoli cisarskemu ci normalnemu porodu, ale kvoli tvojej primitivnosti a vulgarnosti. Deti si to nezasluzia
Jediné podstatné je len to, že ti doma behá t.č. živé a hlavne zdravé dvojročné dieťa a bez toho cisárskeho (vždy je naň dôvod) to tak nemuselo byť a zrejme by ani nebolo. Ja by som strašne, strašne chcela porodiť prirodzene...nuž nepodarilo sa. Malý bol veľký, bol KP a pôrod po spustení kontrakcii ďalej nepostupoval, malý bol zaseknutý pod rebrami, ledva ho vybrali aj tým cisárskym, pol roka ma rebrá boleli....no ale je tu a je živý a zdravý a ja som za neho nesmierne vďačná. Teraz som znovu tehotná a zase mi lekár neodporúča prirodzený lebo jazva je veľmi tenká a oslabená (prešli dva roky) a vraj je to veľké riziko, navyše mám placentu vpredu, takže ak tam niečo rupne, tak dieťa je okamžite bez kyslíka, ani ju nestihnú vybrať....no čo mám robiť, mám riskovať, aby som si dokázala niečo? A ak sa jej niečo stane? Moje ambície rodiť prirodzene nie sú podstatné, podstatné je, aby moja dcéra žila a bola zdravá aj keby ma majú celú dorezať. Veď materstvo sa pôrodom len začína, budeš mať v živote milión príležitostí ukázať, že si silná žena, obetavá matka, veď už si to dokázala, vynosila si svoje dieťa (to tiež nie je len tak). Netreba si nič dokazovať nasilu pôrodom a okoliu už vôbec nie. Sú ženy čo porodili prirodzene a o dieťa sa nevedia, nechcú starať, sú kruté k svojim deťom (viď. tvoja mama). Tvoja matka ťa zrejme len potrebuje trápiť, a tak sa mama nechová.Na ženy je vyvíjaný obrovský tlak, kto ako porodí, kto koľko kojí atď., potom sú ženy z toho traumatizované, majú popôrodné depresie a podobne. Navyše Ty máš toxickú matku, z toho pramenia tvoje komplexy, zrejme ťa znevažuje celý život. Odstrihni ju, stretávaj sa s ňou čo najmenej, nezdôveruj sa jej, jej reči ber jedným uchom dnu a druhým von - nerozčuľuj sa nad jej rečami o pôrode, buď na to nezareaguj vôbec, alebo jej daj za pravdu, že áno rada by si rodila prirodzene ako ona, ale nevyšlo to a viac sa k tomu nebudeš vracať,lebo to nie je podstatné a aj tak to nevieš zmeniť, ale že veríš, že budeš lepšia a chápavejšia matka svojmu dieťaťu ako bola a je ona tebe....
Kus preháňaš, či? ... rodila som cisárskym a teda žiadna dráma to nebola, na druhý deň ma postavili a chodila som ... čo sa o ženách, ktoré rodili prirodzene, nedalo povedať ... chodili prihrbené, nemohli si ani sadnúť atď. ... prestaň sa ľutovať.
@dzulli1980 prečo si myslíš že preháňa? Každý pôrod je iný. A aj každá operácia. Ja som aj po cisárskom chodila týždeň zhrbena a rozhodne nie som citlivka. A ešte pol roka po som mala problémy s močovým mechurom.
@autorka čo je na tom dôležité ako si rodila, čo si o tom mysli matka či suseda z vedľajšieho vchodu? Ja toto nikdy nepochopím, ženy porovnávajú kto mal horší pôrod kto toho viac zvládol 🤦♀️
@dzulli1980 myslím, že ak nemáme človeka podporiť a pomôcť mu, tak je lepšie radšej nereagovať. Pani znevažuje vlastná mama a jej jej z toho ťažko, ona nepotrebuje ďalšie štipľavé poznámky od cudzích žien. Je predsa jedno kto ako rodil, každý vnímame veci subjektívne, pre niekoho cisársky rez môže byť dráma, pre iného nie. Niekto porodí dieťa do pol hodiny a behá a iná rodí 30 hodín a je celá potrhaná, má rôzne následky - inkontinencie pruh, ohluchne.... Naopak niekto sekciu zvládne bez problémov a niekto sa učí fungovať tri dni, ledva chodí.... To s tým chodením pani myslela asi tak, že keď ju postavili na nohy, tak mala čo robiť, aby to rozchodila, netreba brať všetko doslova. Ja som napríklad mala silné post - punkčné migrény trvajúce 7 dní a do toho ma rana bolela tak, že som sa po postavení na nohy takmer povracala, povedala som sestre, aby odišla, že to musím sama predýchať a baba čo ležala vedľa (dodnes sme kamošky) behala vysmiata ako nič, žiadne migrény nemala. Každý sme iný. Ja som si zažila aj kontrakcie aj stavanie po sekcii a subjektívne môžem povedať, že pre mňa boli tie kontrakcie znesiteľnejšie ako to zošité brucho, ale to som ja. Buďme k sebe lepší, veď sme ženy, mamy🙏
@dzulli1980 prečo by mala prehánať? Ja som po prvom cisárskom, ktorý nasledoval po nevydarenom pokuse o prirodzený porod bola total zničená, 2 týždne som chodila ako 100-ročná babka zhrbená. Moja vlastná mama sa ma zľakla, ked ma videla po porode a išla sa pýtať sestričky, čo so mnou robili. Dávala som sa dokopy ešte 2 mesiace, kým som normálne vyzerala. Kamoška, čo mala prirodzený porod v tom čase 2 dni po porode vyzerala úplne ako keby ani nerodila. Preboha, ved každý človek je iný. Trochu tolerancie.
Ja nemám rada takéto plačky ... ja som rodila cisárskym, presne v tom čase mi doma otec umieral na rakovinu ... nič nezľahčujem ... ale rozprávať dva roky po pôrode o tom, aké to bolo strašné, ako sa musela učiť chodiť, je za mňa kus cez ... jednoducho sa ľutuje, sú mrte žien, ktoré na tom boli oveľa horšie, jednoducho sa pozbierali a fungujú ďalej ... a čo sa týka ich rodinných vzťahov, nikdy nie je na vine len jedna strana.
@cookie29
@dominikak4
@janickacrazy
Dakujem kazdemu. Uz som sa ukludnula. S temou NEZACINAM ja, ale moja mama. Ano, ked som nervozna, mam nabeh na vulgarne slova, a este vulgarnejsie dokonca. 😄 Ano, mala som aj poporodne depresie z porodu -
z cisarskeho rezu, a z "pomoci" od rodicov a svokry po. Ano, bohuzial som isla radsej aj za psychiatrickou, pretoze som sa nespoznavala. Ale ano, mate pravdu, netreba nic dramatizovat. ❤️ Potrebovala som to iba vypisat zo seba. Inokedy to radsej urobim na obycajny papier.
Majte pekne sviatky!
@dzulli1980 pôrod môže byt celkom slušná trauma. A nejde o sebaľútosť. Ja vyplakávania tiež nemusím. Ale jednoducho netušíme, čo sa v živote človeka deje.
ja osobne som druhé dieťa dlho zvažovala pre traumu z pôrodu a este raz nie som citlivka. Proste psychika je psychika. A to že boli nevidno ako zlomenú nohu. A že ty si sa vyrovnala s ťažšou situáciou neznamená že niekto iný sa nezosype pri napohľad ľahšej. A ženy sa pozbierajú, hm a majú na vyber? Najmä pri takýchto pohľadoch okolia. MUSIA sa tváriť že všetko ok pretože každý to od nich čaká
@dzulli1980 Lenze kazdy clovek je iny. Niekto zvlada viac, niekto menej a niekto aj podstatne menej. A to vo vsetkom v zivote. A hlavne, kazdy clovek ma aj inu situaciu, inu podporu a ine pozadie, proste ide do zivota s nejakou inou kapacitou, schopnostami...
Pozri ak si nedajú nabudúce pokoj a ty budeš dostatočne vytočena použi pár tých vulgárnych slov.. stačí možno dajte mi už do p*** pokoj s mojím pôrodom lebo sem nebudem viac chodiť/volať, atď. Prípadne doplniť že či majú v pláne rozoberať aj akt pri ktorom prišlo k splodeniu dieťaťa ktoré vyšlo von spomínaným cisárskym rezom. Pretože tvoj pôrod je rovnako intímna záležitosť a nič ich do toho nie je. Btw prvé dieťa som rodila prirodzene, áno, bol to horor, oba cisárske spolu boli oproti kliešťom a vyše 50 stehom malina, ja som sa učila chodiť práve po tom akože prirodzenom.. dieťa má trvalé nasledky, je ZTP. Tak sa môžeš opýtať či si teda mala radšej rodiť prirodzene a mať dieťa ťažko postihnute.. lebo keď si mala cisársky iste to nebolo bez dôvodu..
Nehovorim ze je cisarsky brnkacka,ale ty si strasna hysterka.Uz len sposob akym pises je toho dokazom.
@maminkadeticiek prepáč ale Teba nikdy nič nevytoci? Akože autorka sa vyjadruje ako paholok od koni 😇 ale keď Ti ľudia furt brnkaju na citlivé miesto každý reagujeme inak