Mama sa hnevá, keď je moje dieťa so svokrovcami

28. nov 2022

Moja mama neviem či sa hnevá, alebo žiarli keď je moje dieťa so svokrovcami.
Sem tam nám malého postrážia, keď ideme napríklad niekam ďalej do obchodu, na väčší nákup lebo neobsedí. Keď jej potom vravím že sme boli v obchode, hneď je otázka či aj dieťa s nami bolo.. ale to nie je len o obchode, ale aj keď potrebujeme ísť niečo vybaviť. Svorkrovci bývajú 10 minút pešo od nás, moji rodičia tak hodinku autom. Je to normálne?
Minule sme potrebovali ísť na kataster, svorka postrážila dieťa. Mali sme aj iné vybavovačky… bolo to na dlhšie. Moji rodičia boli v práci a moja mama sa zdula.
Cez víkend sme si tiež potrebovali ísť nejaké veci obehnúť a svokra sa ponúkla že nám povaruje za ten čas dieťa. Mama sa potom pýtala či sme tam boli, tak vravím že nie… ja som nemala silu už potom počúvať tie reči…. Prečo toto robí? Ja ju nechcem klamať, ale zas ani nechcem aby sa zdula ako malé decko.
Sama nepríde napríklad pokočíkovať alebo ísť a zobrať malé na ihrisko. Stále len ja musím k ňom chodiť. A keď poviem že nie, lebo mam nejaký program na ten a ten deň tak je zle a zdujú sa obaja rodičia. 🙈

pribinak
28. nov 2022

Žiarli. To je celé.

0silvia0
28. nov 2022

No nic, mentalne a osobnostne si pretastla rodicov, musis svojej matke robit mamu. Spravaj sa k nej ako ku svojej dcere, cize uistuj ju, ze ju mas rada a utuzuj vztahy.

januska12323
28. nov 2022

Nech sa zduva raz sa odduje

gladys_07
28. nov 2022

„zduvanie sa“ je len iny termin pre manipulaciu. Budem ta trestat tym, ze ti vezmem moju pozornost, moju lasku, kym sa mi nepodvolis.

Just by som mame o to castejsie vravela co vsetko maly robi so svokrou. Ked sa zduje, v ziadnom pripade sa neozyvat prva. Ju to na 100% raz prejde.

To co robi je absolutne iracionalne a ty jej musis nastavit hranice

sissy27
28. nov 2022

Na rovinu by som jej povedala, že nie je pupok sveta, dieťa má rodinu aj z otcovej strany a pomôžu tí, ktorí to majú bližšie / majú čas. To predsa neznamená, že tí druhí sú menej. Ale párkrát by som mame zavolala, že potrebuješ si na hodinku vybehnúť, či príde povarovať drobca - nedá sa? Nemá čas? Ďaleko je? Tak vybavené.

bagre
28. nov 2022

Po prečítaní posledného odseku je jasné, že nejde primárne o svokru. Je to tak vlastne vždy keď nesplníš prianie matky. Tak príde trest... Vyhovuje ti to? Prestala by som ju riešiť, nie si povinná sa prispôsobovať aj s celou rodinou jej. Si už snáď dospelá. A ešte - nekaz si vzťah so svokrou kvôli manipulátorke, vyzerá to, že sa vám darí spolu vychádzať.

lenuska9999
28. nov 2022

Keby sa u nás takto rodicia "bili", že kto viac postrazi deti..

h2
28. nov 2022

Nabudúce, keď budeš potrebovať postrážiť malého, zavolaj mame a popros ju, nech ho príde postrážiť. S najväčšou pravdepodobnosťou sa vyhovorí (keď chodí do práce a ešte by musela aj hodinu cestovať k vám a hodinu domov). Čiže strážiť ho budú zase svokrovci, ale mama už nebude môcť pindať.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikdenikto
29. nov 2022

Vždy zavolaj mame, či príde. Nepríde alebo 1-2x a prestane ju to baviť.

ecko80
29. nov 2022

Ahoj, jednoducho ziarli. Mam to iste. Moja mama býva 2 hodiny cesty od nas, muzovi rodicia 5 minut autom od nas, obe strany davno na dochodku.
Mame radsej nespomínam, ze muz isiel s deťmi na návštevu k jeho rodicom (chodi k nim len na návštevy, nestrazia ani inak nepomahaju). Ak sa spyta, kde su malí, nejako to zahovorim.
Je mi luto aj mamy, je pravda, ze sa vidime malo, malo vidi deti, naposledy v auguste. Mali sme odvtedy v plane ist mamu (aj ostatnu rodinu) navstivit, niekolkokrat, len vzdy vzdy to prekazila choroba deti. Mama ma uz po 70-tke, od nej nemozem ziadat, aby prisla ona, z viacerych, najma zdravotnych dovodov.
Nespravim s tym velmi nic, jedine chodit k mame tak casto, ako sa da . Urcite ale nebudem mame robit nejake "kazanie" a odbijat ju s tym, ze Ty si daleko, tak sa s tym proste zmier. To len prilieva olej do ohna a citi sa este horsie. Zvlast, ak ja som ta, co sa odsťahovala daleko. Ako tu niekto pisal, uistit ju, ze ju mame radi, ze nam chyba, myslime na nu a vidiet sa tak casto, ako je mozne.

basska_b
29. nov 2022

Ja neviem, co riesi, sak nech ona postrazi... kolko ma maly? Kiez by im to vsetkym vydrzalo a strazili by vam ho, aj ked bude vacsi a aj ked pribudne surodenec... lebo casom nadsenie opada... aj ked zacne mat dieta vlastny nazor, jedy, ofuky a neni len ziva babika,nadsenie opadne