Mama povedala, že nie som jej rodina

19. aug 2024

Ako by ste sa cítili, keby vám mama povedala, že nie ste jej rodina. Mojej mame to pripadá normálne a nechápe, prečo som sa preto nahnevala. Chcela by som vedieť, ako by ste reagovali vy.

hortenziaj
19. aug 2024

Keď nie som, tak nie som a zariadila by som sa podľa toho... Už len formálne návštevy a nič osobne by som jej nevravela, načo aj....

anjelicek26
19. aug 2024

Prilis malo kontextu... kazdopadne ludia pri hadke casto vykricia veci, ktore tak ani nemyslia.

hortenziaj
19. aug 2024

@anjelicek26 alebo veci ktoré tak myslia ale v normálnom rozpoložení by ich nepovedali?

anjelicek26
19. aug 2024

@hortenziaj nie, veci, ktore tak nemyslia a povedia len preto, lebo chcu "vyhrat" hadku, alebo vedia, ze to druhu osobu zrani...

hopsas
19. aug 2024

Ty si v hádke nikdy nič nepovedala.niekomu čo mu ublížilo?

marianarem
19. aug 2024

Tak mozno sa to u nich doma takto hovorilo a pride jej to normalne. Povedala by som, ze som jej rodina a prave preto ju neopustim ani po takomto vyroku. Alebo by som sa spytala, co teda som. Na to by uz podla mna nemala.odpoved.

biba_18
19. aug 2024

čo je normálne na tom že matka povie dcére že nie je jej rodina… ak nie dcéra tak potom kto?

autor
20. aug 2024

Takto, povedala to viackrát a počuli to aj moje deti. Áno, v hádke sa povie všeličo, emócie nami lomcujú, ale teda snažím sa ovládať natoľko, aby som takéto osobné invektívy nepoužila. Moja mama mi objasnila, že príčinou hádky som ja. Išlo o to, že som sa jej snažila vysvetliť, že na to, kam s mužom a deťmi pôjdeme na dovolenku, nemá vplyv, rozhodujeme sa podľa seba. Na to sa zdvihla, zbalila a odišla zo spoločnej chalupy, kde sme mali byť spolu s deťmi. Ale ešte stihla povedať, že teda nie sme jej rodina. Potom sa opravila, že teda deti sú. Ja nie...

pribinak
20. aug 2024

To je nechutne emočne vydieranie a manipulácia

lucik194
20. aug 2024

čisté vydieranie, nic viac

na tvojom mieste, kedze nie ste rodina, prestrihni s nou uplne kontakt tak na mesiac...... uvidis ako sa Ti ulavi......

danica2711
20. aug 2024

drahá mamička, tak ani moje deti ti nie sú rodina, pretože sú to podľa teba deti cudzej ženy. Keď sa ti ten guláš okolo rodinných vzťahov vyjasní v hlave, prípadne sa ozvi, ale skôr nie

rorino
20. aug 2024

Tak teraz už je to jasné Cíti sa urazená,že nemôže rozhodovať za vás,tak ju vlastne ty neberies ako rodinu.Maminka je kus manipulátor ja.No čo si to dovoľujeme ,samostatní dospelí ľudia,dokonca rodičia,nenechať babku vybrať dovolenku,a samostatné rozmýšľať..

kikushaa
20. aug 2024

@autorka byvate spolu? ci ste boli spolu len spolu na dobolenke? V oboch pripadoch radim netravit spolocne byvanie, alebo dovolenky. Keby mi to povie mama, urazila by som sa na velmi dlho a teda ak by som niekedy odpustila, ostala by tam veru pachut po tomto vyroku 😭

zuzinka888
20. aug 2024

No tak jej treba povedat, ze mas na to papier- rodny list. A asi by som sa s nou viac nebavila- teda ak mas na to vek. A co neskaces ako ona piska ci si dovolujes mat vlastny nazor ked ta takto citovo vydiera?

7miriam77
20. aug 2024

Nechápem ako toto môže povedať matka svojej dcére 🤔,že nieje jej rodina....už keď bola akokoľvek nasratá, ale toto fakt presvihla. A ešte sa jej to zdá normálne??? Asi by sa po tomto mne zdalo normálne prerušiť s ňou kontakt...keďže som pre ňu cudzí človek

osky
20. aug 2024

Jeeeeemine...
Tak ste sa povadili...
Utrasie sa to a bude dobre.
Ake mate normalne vztahy?
Asi celkom fajn,ked ste chceli byt spolu na chalupe....
Neries..
Ako sa zdula,tak sa odduje

A diktovat vam, kam mate chodit....
Nech sa zduva dalej .

alickapusinka
20. aug 2024

Viac by som ju vidieť nechcela take veci sa v hádke nehovoria.Tvoja mama je manipulátorka nechutne ťa vydiera.Rozhodla by som sa podľa seba a ak by nabúduce niečo prosila o pomoc tak by som jej povedala ja nie som tvoja rodina a dala by som jej to pocitiť a kto je teda ta osoba ktorej si od malička až po dospelosť hovorila mama.Všetko áno ale ak mama povie dcére že nie je jej rodina to by som si s ňou poriadne vyrozpravala.Len preto nie si jej rodina lebo príklad vy chcete ísť to si vymyslím do Grécka a ONA chce ísť do Talianska.VY platite vy si vyberate.Obyčajna manipulátoka a vydieračka.Hnus.Ja vážne by som sa nad tým zamyslela a zistila si či fakt je to tvoja mama lebo si myslím že toto sa nehovori ani v hneve ani nijako ináč a ani ako žart by som to nebrala.A vážne sa nad tým zamyslela.

alickapusinka
20. aug 2024

autorka napíš mi ss

autor
20. aug 2024

@alickapusinka Na dovolenku chodíme sami bez mamy, ona len vyjadruje názor, kam by sme mali, resp. nemali ísť. A ja som povedala, že my sa rozhodujeme, ako každý rok, sami. Mama bola na dovolenke s kamoškami.

alickapusinka
20. aug 2024

tak teda jej môže byť jedno kam idete vy platite tak rozhodujete sa vy nie ona.

autor
20. aug 2024

@alickapusinka Áno, v normálnych vzťahoch, áno. Ale keďže pochybujem, či tie naše sú normálne, tak som sem skúsila napísať, lebo momentálne sa cítim ako idiot. Na jednej strane som nahnevaná a uvedomujem si, že s dospelým človekom sa takto nejedná a na strane druhej mi to je ľúto, lebo to je mama.

autor
20. aug 2024

@osky Problém je, že som sa teraz "odula" ja. Ako naozaj sa ma to dotklo. A nemienim ustúpiť, pretože mám nejakú úctu aj voči sebe samej a takto to naozaj nemôže pokračovať. Posledné 2 roky sa komunikácia s mamou zhoršuje, toto nebola jediná invektíva z jej strany. Ohradila som sa, že nie som sopľavé decko, aby so mnou takto hovorila... Ale mrzí ma to. Nerozumiem, prečo to robí. Možno je to vekom...

lelelienka
20. aug 2024

Nechapem ako moze matka povedat dcere, ze nie je rodina 🤷‍♀️ Iba ze by si povedala nieco v tom zmysle, ze sa na rodinnu dovolenku rozhodujete sami a ona sa urazila ze akoze to teda nie ste rodina? Nemohlo to byt take nieco? V takych hadkach totiz zavazi kazde jedno aj zdanlivo bezvyznamne slovicko, obzvlast ak ma este urazlivu osobnost. Inak si to neviem vysvetlit.

autor
20. aug 2024

@lelelienka Slovo rodinná tam vôbec nepadlo, odjakživa chodíme na dovolenku ja muž a deti.

anketkarka
20. aug 2024

No keď sa to časom zhoršuje, tak je to vekom, alebo má nejaký problém. Keď Ti na nej záleží, tak vychladneš a porozprávate sa o tom, že sa to medzi vami zhoršuje. Ak sa s ňou dá rozumne ešte...

anjelicek26
20. aug 2024

Tak skôr to bolo, že ty si povedala, že len vy ako rodina - ty a manzel rozhodujete,kam pôjdete s deťmi a mama to pochopila, že teda asi nie ste rodina, aby k tomu mohla ona niečo povedať, že? Chytanie za slovíčka a úplne zbytočný konflikt..

autor
20. aug 2024

@anketkarka
@anketkarka Súhlasím, len či jej záleží na mne? X-krát som sa stiahla, snažila sa ukľudniť situáciu, kusla som si do jazyka. A výsledok? Vlastne žiadny, len sa to stupňuje... Tentokrát už ustúpiť nechcem, lebo ma to nebaví. Čakala som, že sa spamätá a nejako sa to bude snažiť napraviť. Úplne by stačilo, keby povedala, že to proste prehnala. Keby jej záležalo na vzťahoch a na mne, tak to predsa urobí.... Ju zaujímalo, či sme poliali kvety a či teda jej zakážem chodiť na chalupu, čo je úplný nonsens a ona to vie... Teraz sme mali s mužom covid, bola som pozitívna 13 dní, muž 9. Ani raz za dva týždne telefonát, ako sa máme. Nič, ani sms. Je to normálne?

autor
20. aug 2024

@anjelicek26 Súhlasím, úplne zbytočný konflikt. Ja som nepovedala, že my ako rodina. Zdá sa mi normálne, že nám do dovolenky, kam pôjdeme, nemá čo hovoriť. Ja jej predsa tiež nerozkazujem, kam s kamoškami má ísť na dovolenku. Beriem ju ako svojprávnu dospelú osobu, ktorá vie, čo chce a teda o svojej dovolenke rozhoduje ona. Čo však opačne neplatí. Ona má predstavu, že by sme mali ísť k moru a nie do Čiech a prezentuje to ako ten správny názor... Tam ide skôr o to, že sa nahnevala, že som si dovolila povedať, že o našej dovolenke nerozhoduje ona, nepoužila som tieto slová. Príde ti jej reakcia normálna? To vždy, keď s niekým nesúhlasím, mám ísť do takýchto naozaj osobných invektív?

hrasocek12
20. aug 2024

To je emočné vydieranie. Ak nie si jej rodina a takto škaredo rozpráva aj pred deťmi . Zariadila by som sa tak ako povedala . Nekontaktovala by som sa s ňou príliš. Ja mám pocit že dneska naši rodičia nevedia byť starými rodičmi a zabudli aj byť rodičmi nám. Len vydieranie citové a vyplakávanie a využívanie financií. Otras..

kika2565
20. aug 2024

@anjelicek26 Moja svokra stále opakuje ,že nemá rodinu ,lebo ma len dvoch synov a nie dceru. My sme s manželom 18 r.. A druhý sa oženil min. Mesiac. Ale hádam už bude rada,lebo švagriná čaká dievčatko..Ale ja už si z toho nič nerobím . Nemá má rada čo už. Inak by také nie čo nepovedala.