Mama ovplyvňuje môjho 15 ročného syna

bebe8888
11. mar 2021

Ahojte,
som zúfalá. Neviem ako ďalej. Mam 15 ročného syna z predošlého vzťahu. Do jeho 9 rokov sme bývali s mojimi rodičmi. Keď som bola v práci tak mi s ním pomáhala mama ale už vtedy sa starala do výchovy a často krát ma pred ním zhadzovala. Dosť mi to vadilo ale jej správanie sa možno na chvíľu zmenilo a zas to bolo to isté. Keď mal 10 tak sme sa presťahovali k terajšiemu manželovi. Mali od začiatku pekný vzťah. Bola som veľmi šťastna keďže biologického otca naposledy videl keď mal 3 roky. Moja mama od začiatku môjho manžela neznášala lebo nebol podľa jej predstav. A odkedy syn tam začal chodiť na prázdniny tak si môj syn manžela nevsima, nemá naňho pekne slovo. On mi od začiatku tvrdí, že ho musí moja mama stvat proti nemu no neverila som tomu až kým som si v jeden deň vypočula rozhovor medzi mojim synom a babkou. Dokonca ona ho štve aj proti mne a požiadala ho aby nahral na usbcko naše svadobné fotky a poslal jej a mne obaja tvrdili, že posiela hry. Odomna si tie fotky nepýtala a x takýchto situácii. Teraz sa ešte tvárim, že o ničom neviem ale som veľmi sklamaná a smutná. Dakujem za prečítanie.
Iili spo

maud13
11. mar 2021

fuh, no na to len jedno poviem - treba sa hlavne s ňou porozprávať, ale nie na úrovni dcéra - matka. na úrovni dvoch dospelých žien. Ja by som mojej mame nedovolila toto, ani sa starať do výchovy, ani štvať moje deti proti manželovi.
Pravdepodobne by som jej dala ultimátum, napriek tomu, že moju mamu zbožňujem... Jednoducho priority. Prednejšie by mi isto boli deti a manžel, ako mama, aj keď je to smutné. Buď prestane, ale prestrihni kontakty. Ale ako vravím, treba sa najprv poriadne porozprávať, bez kriku, kľudne si aj poplač pri tom, ale povedz, čo máš na srdci a vypočuj si s otvorenou mysľou druhú stranu.

marcelik88
11. mar 2021

Tak jej proste povedz, ze ak bude syna stvat proti vam, tak im obmedzis kontakt, na to mas plne pravo. Nemoze si svoje problemy a nejaku tu negativitu takto ventilovat cez neho

0silvia0
11. mar 2021

@bebe8888 aj vies preco to mama robi? V com je vlastne problem? Ze ste sa od nej odstahovali? A tvoj syn nevidi manipulaciu z babkinej strany? Ved 15 rocny uz vnima, citi, te babka manipuluje.

att123
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viki128
11. mar 2021

Podľa mňa syn je už dosť veľký na to aby rozmýšľal sám za seba a spravil si vlastný názor na tvojho muža. Ak mali od začiatku pekný vzťah, tak neviem čo mu musela babka narozprávať.. Každopádne porozprávala by som sa aj so synom. Veď je mu ako otec, majú sa radi.. Tak že čo je za problém zrazu.
No a ešte by som vzala do úvahy aj jeho vek.. Veď v takom veku je normálne že sa odtiahne od rodičov, nie? Samozrejme každé dieťa ináč, ale viete čo myslím 🙂

ninusa221
11. mar 2021

Ja by som ho k nej nedala mozno by si uvedomila 🤷🏽‍♀️

katkami123
11. mar 2021

@bebe8888
V prvom rade by som sa prestala tváriť ze o ničom neviem. Syn ma už dosť rokov na to, aby si bol zodpovedný za svoje činy. S tým USB ckom by som ho určite konfrontovala, že čo to ma znamenať a či mu nie je hlúpe byt taka babkina opica na špagáte a skákať podľa toho, čo mi ona povie. Tiež by som mu povedala, ze si si vypočula ich rozhovor aj to, čo mu ona hovorí. A trochu mu prehovorila do duše, ze ma od vás všetko co chce a toto ke jeho vdaka. Matku by som konfrontovala tiež a pekne pred synom, co to ma znamenať, prečo z neho robí nejakého špióna, ktorý musí tajne posielať vase svadobne fotografie a co si dovoľuje takto sa starať do vašej výchovy a vášho manželstva. Čím viac budeš ticho a dusiť všetko v sebe, tým horšie. Nech si každý aj zje čo si navaril. To nie je iba o tom robiť peklo v rodine, ale niesť si potom za svoje činy aj následky.

bebe8888
autor
11. mar 2021

@0silvia0 ona je typ človeka, ktorý musí stále niekoho riešiť, ohovárať.

kittykat22
11. mar 2021

@bebe8888 zakazala by som mame stykat sa so synom. Nie je mozne, ze ti vlastne dieta klame, obracia sa proti otcovi lebo tvoja mama je malicherna. Problem je aj to, ze ty namiesto toho aby si nabehla na mamu a nahukala na nu co si to dovoluje (a v tomto pripade mas plne pravo) tak pises nestastna na konika. Tvoja mama je sibnuta, a potrebuje jasne vysvetlenie, ze takto to teda nebude. A teda synovi by som tiez povedala, ze sa asi zosalel, pretoze klame. Babka ho manipuluje a povedala by som mu, nech je tak laskavy a nech ti nabuduce neklame. Ja by som tvojej mame hlavu odrhyzla 😀 Musis si uvedomit aj to, ze tvoja mama je zbabela, pretoze namiesto konfrontacie s tebou toci s dietatom. Takze ked na nu nabehnes, tak asi ofenziva nebude.

bebe8888
autor
11. mar 2021

@katkami123 chystám sa to urobiť len by som to chcela riešiť osobne a keďže ona býva 40 km od nas tak teraz tam nemám ako ísť a ona počas korony návštevy neprijíma.

bebe8888
autor
11. mar 2021

@viki128 áno odtiahne ale nie ohovára... Dali sme mu všetko a teraz nás s babkou ohováraju jedna radosť.

0silvia0
11. mar 2021

@bebe8888 tak si zatial pories syna a vysvetli mu, ze je dost stary na to, aby sa nechal manipulovat babkou

katkami123
11. mar 2021

@bebe8888
A ne normálne, ze rieši a ohovára aj vlastnú dcéru? Toto je milujúca matka? Že ide štvať vlastne dieťa proti matke? Rozbíjať rodinu?

Trochu by som aj prehodnotila stretávanie s vlastnou matkou. To, že ty budeš niečo v sebe dusiť ťa bude iba zbytočne zožierať a ona si bude veselo pokračovať akoby nič. To, že potrebuje stále niekoho riešiť, nie je žiadne ospravedlnenie na jej spravanie. Sú veci, ktoré si k druhým dovoliť môžeme a sú veci, ktoré keď sú za čiarou, tak sa treba ozvať a stanoviť hranice. Keď ma niekto takú povahu, tak bohužiaľ, nech je sám pokým sa nenaučí slusne správať. Ty nie si povinná trpieť jej reči len preto, lebo ona je taka povaha.

att123
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bebe8888
autor
11. mar 2021

@kittykat22 zákazem len ci to potom nebude horšie?potrebovala som počuť nestranný názor. Už som ho objednala k psychológovi takže neriešim to len cez koníka. Problém je, že oni si každý deň volajú. Zákazem mu telefonáty? Tak to bude robiť potajomky

katkami123
11. mar 2021

@att123
Skôr mám pocit, ze možno ani ukrivdený nebol, pokým do toho nezačala rýpať babka. Niekedy starší ľudia vedia, kde rypnut a kde spôsobiť neistotu zrazu u druhého, aj keď tam povodne nemusela byť.

bebe8888
autor
11. mar 2021

@att123 áno mam 2,5 ročného ale toho ma veľmi rad. Nikdy sme medzi nimi nerobili rozdiely

att123
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katkami123
11. mar 2021

@bebe8888
Nezakazuj, 15-ročnému a ešte pubertiakov niečo zakazovať už nemá význam. Skôr viac pomôže trochu rozhovor do duše. Pekne mu všetko povedať, čo si počula, ako ťa tými rečami ranil, že ty sa snažíš aj s manzelom, aby bol spokojný, aby mu nič nechýbalo a on toto robí. Tiež by som sa ho opýtala aký malo celé význam to, že ťa klamal s tým usbčkom a posielal potajomky vase svadobne fotky babke, či mu toto príde normálne. Pubertaci sa už hrajú na dospelakov a myslia si, ze sú dospeláci, tak s ním tak aj jednaj. Nech si vypije trpkosť svojho kalichu, keď je už “dospelý” so všetkým co k tomu patrí. Tiež by som sa zmienila o babkinej povahe, ze sám si mohol všimnúť, ze rada až prehnane rieši druhých ľudí, len si sa spoliehala na to, ze v jeho veku už dokáže sekektovat, čo normálne je a co normálne nie je. A to, ze ho niekto poza tvoj chrbát núti ku klamstvu normálne nie je. Nabudúce nech povie babke, ze ak chce vase svadobne fotky, nech si ich od teba ako normálny dospelý človek vypýta a nech nezneužíva jeho ako nejakého prostredníka.

luccija
11. mar 2021

@bebe8888 prečo si ho objednala k psychológovi?od syna to je podrazacke, ale zase nevieš aký má vzťah s babkou možno sa jej boji, má recpekt nemôžeš 15 r chalanovi zakázať kontakt, keď ju má rád a chce tam chodit.Vynadat máme a uvidíš...

katkami123
11. mar 2021

@att123
Ale to je potom chyba babiek, ze rýpu a vaša, ze sa nad tým zasmejete namiesto toho povedať babkam, nech zbytocne neničia rečami dobre vzťahy. Ono deti si mnohé veci častokrát ani neuvedomujú, pokým tam do toho nezačnú rýpať dospeláci, to oni často spôsobujú rozbroje. Už je iba na rodičoch aké hranice stanovia.

kittykat22
11. mar 2021

@bebe8888 toto je presne dovod, preco si tam kde si. Zakazem a bude to horsie? A teraz to nie je uz dost zle? Ked to nezacnes ranatne riesit a nepostavis sa k tej situacii tak tvoja matka ti kompletne rozhadze rodinu - ak sa jej to uz nepodarilo. Teraz si preto v takej slamastike, pretoze si si nespravila poriadok predtym. Ale nikdy nie je neskoro. Zacni to davat dohromady a bude to fajn. Tvoja mama je zly zbabalec.

kittykat22
11. mar 2021

@bebe8888 a prestan sa stavat do role obete ktora nic nemoze robit. Je to tvoje dieta, tvoja rodina a tvoj zivot nie je komunisticky rezim. Tvoja matka nie je hitler a tvoj syn hurikan, a ty niesi len panacik, ktory sa moze len prizerat a ticho trpiet. Si dospela zena, matka svojho syna a ked ti niekto cielene ublizuje, tak pojdes za nim a velmi efektivne mu vysvetlis, ze tak to teda nebude.

0silvia0
11. mar 2021

@bebe8888 a pokojne mozes matke povedat svoj nazor aj po telefone, teraz nemusis cakat rok kym babka prijme navstevu. Len asi si zo svojej matky trocha pokakana a netrufas si...

sidicek
11. mar 2021

Ja si ani neviem predstaviť túto situáciu, že mama so synom ma ohováraju a kuju pikle za mojim chrbtom. A ešte menej, že si tam hned, ako si to začula, nevletela a nenarobila poriadky. Ty sa tej mamy asi fakt bojíš inak si to neviem vysvetliť. Pubertiak je strašne ovplyvnitelny, nevie vždy desifrovat takéto skryté manipulácie a ich dôsledky, hlavne ak je to od člena rodiny.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mandarinka555
11. mar 2021

@bebe8888 Načo sú jej fotky ? Nebola na svadbe ?

katkami123
11. mar 2021

Aby sa dospela žena bála matky? A čo jej ako dospelej môže? Dá jej po riti? Však už máš dosť rokov na to, aby ti matka nezasahovala do života a neriadila ho.

ivana11155
15. mar 2021

@bebe8888 tu bude problém babka. Prečo to vlastne robí? Čo sii jej takeho urobila, že proti tebe štve vlastné dieťa? Máš na to odpoveď? Myslíš že je to len to, že sa jej nepáči tvoj terajší manžel? Neziarli mama na manžela, že kvôli nemu ste od nej odišli? Ja mam tiež 15rocneho a neviem si predstaviť že by sa nechal nahovoriť babkou na niečo zlé voči mne. Veď takto veľké deti už majú vlastný rozum, povedia vlastný názor. V tomto veku syn asi nemusí otcima a preto mu vyhovuje bojovať s babkou proti tebe. Inak si to neviem vysvetliť.

bebe8888
autor
15. mar 2021

@ivana11155 nudí sa a potrebuje stále nieco a niekoho riešiť inak si to neviem vysvetliť. Ohovára nás a asi potrebuje spojenca aby "ovládala" naše súkromie. Hrajú spolu cez telefón farmu tak mam pocit, že to ich telefonovanie berie ako príležitosť byť dlhšie na telefóne.