Mama nezmyselne kričí a citovo vydiera

mysaaak
Včera o 21:47

Ahojte mam 17 a mam rozvedenych rodicov
(uz asi 5-7rokov)… mam mladsiu sestru ktora ma 9rokov zijeme s mamou otec ma priatelku a zije s nou v druhom meste… mam priatelku a nedavno sme mali vianocne prazdniny a bola umna planoval som ze bude umna do 1.1. lenze mija mamina sa bezdovodne vytocila a zostala taka a ja neviem co mam s nou robit pisal som si aj s otcom ohladne nej pretoze si neviem rady..
Aby som objasnil zaco sa vytocila.. Varil som cestoviny s kuracim masom a syrom polovicku riadu som umyl a polovicku som nechal kedze mycka bola plna samorzejme ze som to nechal v drese s tym ze akonahle dojeme tak to poumyvam a pospratavam no medzitym prisla mama z prace a vytocila sa na neporiadok co bol v kuchyni ked som jej povedal ze to spracem odisla a treskla dverami cely zvysok dna bola neprijemna a priatelka odisla kvoli nej o den skor a ja som to doma uz vydrzat nemohol tak som isiel ja k priatelke mama mi povedala ze “chcem ti toto povedat uz dlho a aj ti to uz poviem (nemas cajocku zajebavas sa s kamaradama, mas cajocku jebes na celu rodinu)” viem ze jej pride ze jebem na celu rodinu skrz priatelku ale ja sa nebavim len s matkou kedze sa snou snazim veci riesit uplne s chladnou a kludnou klavou lenze ona pomne neustale krici a stale ma nieco za problem aj ked vsetko co mam spravit aj co nemam spravit spravim ona si najde nieco zaco ma zbuzeruje ked som prisiel po 7dnoch domov si zbalit veci a ist spat ku frajerke nech mam blizsie na intrak tak mi povedala ze “odjebavam celu rodinu ale ze nech si padnem na papaulu a poradne ze potom pochopim” potom mi povie ze jej nieje dobre z toho co robim a z toho co stvaram a ze az ju odvezu na psychiatricku tak ze nech sa potom necudujem… viem ze v skole niesom ziadny zazrak vyhadza mi iba 5ka z matematiky som druhak na strednej a mam 12neospravedlnenych hodin coz mam uz 2ku zo spravania neospravedlnene hodiny mam hlave zo zaspavania na nulte hodiny ktore zacinaju o 7:05 viem nieje to zas tak skoro a da sa to ale ja mam ozaj tazke stavanie a mna budik nezobudi mam tvrdy spanok a normalne spavam do obeda alebo do poobedia… povedala mi “bez si bez si kam chces aj doprdele kludne ale jakmile budes mat 2/3 zo spravania alebo jednu 5ku na vysvedcenie tak zadna priatelka na vikendy nebude skoncili sme s tymto a pekne v piatok prides domov z intraku a v nedelu pojdes na intrak a mas dochodene” moj otec mi povedal ze on by toto vzivote nerobil lebo on nechce aby jeho deti zazivali to co zazival on (resp. nechce sa chovat ako jeho rodicia) povedal mi ze mamina sa chova ako jej mamina sa chovala k nej preto toto robi… momentalne som na intraku a neviem ci mam chut ist vobec domov nie ze by som sa bal svojej matky ale obavam sa toho co bude ked pridem domov ani nechcem ist domov chcem ist k priatelke a od nej rovno na intrak ozaj ma to doma nebavi s maminu sa poriadne nebavime doma som v izbe zatvoreny a ona sedi na gauci v obyvacke rozpravam sa snou az ked idem von alebo idem niekam prec inac sa snou nerozpravam (resp. ked nieco od seba chceme) … potreboval by som poradit pretoze ozaj doma ma to nebavi a ona si ma silou kocou doma snazi udrzat najviac jak sa da lenze ja to doma s nou nedavam nasli by sa nejake rady??? dakujem za odpovede🫶🏻

janickacrazy
Včera o 21:58

@mysaaak k otcovi nemôžeš ísť bývať?

kavasmliekom
Včera o 22:14

@mysaaak už vydrž do 18tky a potom si rob čo chceš.

janettdamian
Včera o 22:15

Je mama po tvojom "odchode" sama? Nepomohlo by, keď bude mať dobrú náladu sa s ňou porozprávať? Na začiatok jej povedať, že ju máš rád a chceš s ňou dobre vychádzať. Nech ti povie čoho sa ona bojí, ty jej povedz svoje pocity, ale bez výčitiek. Dohodnúť si pravidlá a hlavne ich dodržať.

dadka1997
Včera o 22:16

@mysaaak asi by som povedala, že mama ma pravdu, v prvom rade je škola, nedovolila by som ziadne prespavačky, v podstate si este dieťa, kedysi , píšem kedysi, sa to nedovolovalo až do svadby, bývaš pod strechou, svojho rodiča, čiže rešpekt úcta, a hlavne popracovať na vstávani, nemať neospravedlnene hodiny a venovat sa v skole. Až potom je to ostatné. Môj názor

mysaaak
autor
Včera o 22:21

@janickacrazy nemozem bohuzial

dskjhfdlkdjhl

Mna by celkom zaujimalo, ktora matka by toto dovolila 17 rocneu dietatu, lebo ano, este stale je to dieta.

kavasmliekom

@dadka1997 presne tak som to myslela, len napísala som to v jednej vete 😀

mysaaak
autor
Včera o 22:22

@janettdamian priatela nema ale sestra doma je takze sama doma nieje ale ked niesom doma ja tak si vsetko vylieva na sestre

mysaaak
autor
Včera o 22:24

@dskjhfdlkdjhl no na dnesnu dobu si myslim ze je to dost normalne viem ze predtym sa to nedovolovalo ale to bola ina doba samozrejme berem vas nazor toto je cisto moj nazor na to

dskjhfdlkdjhl
Včera o 22:27

@mysaaak No, ja mam dve deti (22 a 15 rocne) a keby flakali skolu a hrozila im dvojka zo spravania, tak by som nebola nadsena a uz vobec nie, keby v 17-tich este ako bonus dovliekli k nam frajera na prespavacku. Takze doba, nedoba, zacni sa spravat zodpovednejsie a potom sa mozno aj situacia doma ukludni.

mysaaak
autor
Včera o 22:28

@dadka1997 viem ze ma mama pravdu ja si to uvedomujem ja to akceptujem… sam moj otec sa vyjadril moja mamina pyta vyssie alimenty a to na obydvoch dohromady 600€ on zaraba nejakych 1100€ a kde on byva tak mu tych 500€bude asi malo lebo tak co je v dnesnej dobe 500€ ved to je skoro nic napisal mi aj ze “ Nezmyselny krik za kazdu blbost.. Sestra sa boji volat babke(z tatinovej strany) ked mamina dojde domu. Citovo ju vidira a mala potom nejde nikam aby mama nebyla sama doma.. Sak sem to videl ked mala ist k nam este ked sem chodil pro vas hore a mala revala ze mama bude sama doma..)

mysaaak
autor
Včera o 22:29

@dadka1997 mamina ma pravdu ano ma ja viem len ja sa jej snazim nieco vklude vysvetlit a chcem aby ma pochopila a ona namna ide s krikom

rozculena
Včera o 22:30

@mysaaak ako to,že zaspíš,že nepočuješ budík? Veď si na intráku,to ťa spolubývajúci nezobudia?

janickacrazy
Včera o 22:30

@dskjhfdlkdjhl to by si sa čudovala, sú rôzne matky, moja známa dovolila 16-rocnej dcére vláčiť si domov frajera aj na prespanie, bol tam viac ako doma, tiež som nechápala

katica06
Včera o 22:31

@mysaaak aké máš povinnosti? Iba učiť sa a chodiť do školy. Na kýho vola sa nevieš presunúť z internátu včas?
Mám 17 a 16r deti, ver mi ak by mali výsledky a správanie ako ty, nielen prespávačky ale aj ďalšie veci by si mal dávno zrušené. Moje deti musia ešte aj prestupovať kým sa do mesta dostanú a za tie roky nikdy nrmeškali

dskjhfdlkdjhl
Včera o 22:32

@janickacrazy Verim, ze su take, je to pohodlnejsie ako naozaj vychovavat, len teda potom nech sa necuduju nad vysledkom.

mysaaak
autor
Včera o 22:36

@rozculena budik nepocujem a spolubyvajucemu poviem nech ma zobudi este ho poprosim a ajtak ma nezobudi vychovavatelky nas budia ale az o pol 8 a to uz je polka z nultej hodiny vymeskana (nechapem inak naco nas zapisuje na tu nultu hodinu ked aj nezaspim ze pridem nacas tak cakame ako skupinka co mame prax s majstrom tak cakame pred jeho dielnou a pn pride az o 8 nam odomknut🙂) a zaspavam na budiky neviem sa zobudit normalne niekedy na intraku ani nespim kvoli absencii aby som bol skoro rano hore aby som nezmeskal nultu hodinu🙂

michelle567
Včera o 22:36

Si nezodpovedný. 2.roč a prepadáš z MAT a 2 zo správania?? Frajerku ti vôbec netreba radšej sa cez víkendy uč!

michelle567
Včera o 22:39

Keby sa mi takto učíš na internáte ruším celý internát a ideš dochádzať do najbližšej školy od domu 😃 úplne zbytočne ti to vaši platia

mysaaak
autor
Včera o 22:40

@michelle567 na prvy polrok neviem ci sa da prepadnut ale a k ucitelkam sa vyjadrovat nebudem pretoze dospele nazore na ucitelky su ze “za vsetko moze ucitelka a ty si neviniatko za vsetko moze ucitel ale vy nic” nebudem tu rozpisovat o ucitelkach len ako trieda co mam tak cela trieda az na nejakych 2ziakov co su zo zahranicia tak oni maju 2ky ostatny mame 5ky😃

mysaaak
autor
Včera o 22:41

@michelle567 ucim na internate mam jednu 5 na polrocne vyvedcenie inak mam 2-3🤷🏽‍♂️

subartic
Včera o 22:41

@mysaaak poviem ti doba nedoba, u mňa toto nefrčí ,žiadne prespávačky sa u nás nekonajú . Ani pri starších deťoch a ani teraz sa nebudú pri 15 ročnej dcére, ktorá pomaly začína randiť.
Neviem čo vás to teraz mladých drží, nasáčkovať si frajera/ku domov , ktorá sa tam stravuje, sprchuje , používa veci uvedomuješ si že narúšate súkromie tých rodičov. nečudujem sa že tvoja mama je s nervami v koncoch , je sama na vás dvoch , ty si nezodpovedný neučíš sa , pravopis jedna katastrofa.
Moja rada, začni pomaly dospievať , zlepši si prospech a dochádzku do školy. Po strednej škole , tvoju mamu vôbec nemusí zaujímať kam pôjdeš.

michelle567
Včera o 22:44

@subartic ja by som tiež nedovolila prespávačky v 17... Ešte môže byť rád za svoju mamu 😃

subartic
Včera o 22:50

@michelle567 ja som nedovolila prespávačky frajerov/ frajerky nikdy a ani nedovolím mladším deťom čo mi ešte budú dorastať. Moje deti to akceptovali a nikoho mi domov netrepali, vzťahy mám s nimi veľmi dobŕe , dve už plne samostatné , mimo môjho domu a majú partnerov .
Aby som sa ja ráno zobudila a v kuchyni stretla cudzieho človeka nie je nič pre mňa ani pre muža.

mysaaak
autor
Včera o 22:53

@subartic kazdy rodic je iny a kazdy ma inu toleranciu takze to chapem a za zle to neberiem nikomu

michelle567
Včera o 22:55

@mysaaak tak to neber za zle ani svojej mame. Dala ti podmienky žiadna 5 a zhoršené správanie inak žiadna frajerka prespávačky, víkendy doma. Keď niečo od nej chces, dodrz to čo chce ona od teba

andrea_82
Včera o 23:01

Mas 17, zle sa ucis a na cele vianocne sviatky domov dotrepes frajerku. Uvedomujes si, ze to je dalsi hladny krk, ktory tvoja mama musi zivit? Lebo predpokladam, ze na brigadu nechodite a tie cestoviny, co si varil, kupila mama. Necudujem sa jej, ze ti hresi, ja by som bola na teba este prisnejsia.

subartic
Včera o 23:03

@mysaaak nie , aj tvoja mama má právo na súkromie a jej tolerancia zdá sa byť vyčerpaná. Si predstav že budeš žiť s priateľkou už vo svojom byte a tvoja mama sa ti tam nasáčkuje pravidelne dajme tomu dvakrát do mesiaca na pár dní, potom tvoj otec a ešte sa to prestrieda s jej rodičmi . Už vidím ako budeš nadšený , lebo kde sa pohneš je niekto kto nepatrí do tvojho súkromia, otvorí si chladničku , tam si dzobne , tam si naloží jedlo . osprchuje sa .

mysaaak
autor
Včera o 23:04

@michelle567 ja to chapem ja sa snazim ozaj sa snazim minuly rocnik som na tom bol ovela horsie zo znamkami teraz som na tom o dost lepsie aj tie neomluvene hodiny bolo toho viac minuly rocnik tento rocnik sa ozaj snazim aby som mame vyhovel a este k tej 5ke z matematiky mame len 2 znamky a sme podla ucitelky pozadu no na porovnanie s ostatnymi triedami ktore maju rovnaky pocet hodin mat ako my s rovnakou ucitelkou tak sme o dost popredu a mame len 2znamky zatial co ostatne triedy maju 4-5znamok (nejdem sa tu vyhovarat ani nic take len hovorim ako to mam) a samozrejme to ani mojej mame neberem za zle len sa vytocila za nieco co som nespravil vcas a je vytocena doteraz a ked nanu vklude rozpravam a snazim sa s nou komunikovat je arogantna a vie sa somnou normalne bavit iba pod vplyvom alkoholu..

lauris_
Včera o 23:05

On vás žáda o rady ne o buzerovani a sudeni kdo co jak robi má problémy a už si neví rady tak budte aspoň trochu sucitný A POMOŽTE MU nikdo vás nežada o hnusne spravy fakt na to nikdo neni zvedavý.. fakt mu rači poradte nez mu to zťažovat prosim vciťte sa donho ani vam by to nebylo príjemne teda aspoň mne ne na jeho miste:/