Ahojte. Začnem tým, že moja matka nemá pochopenie pre sťahovanie. Ideme s priateľom spolu bývať, nechceme už žiť ani u jeho rodičov, ani u mojich, chceme mať proste svoj pokoj a priestor. Sme spolu takmer 4 roky, sme mladí (ja budem mať 22,on 23) a bude to taka prvá reálna skúsenosť. Moc sa nedá počítať bývanie s rodičmi ako skúška spoločného žitia. Od začiatku mala komentáre k tomu ze nájom je drahý, že za tie peniaze by som si mohla kúpiť toto a toto a ušetriť proste samé poznámky aby ma od toho odhovorila. Ja viem ze môjho priateľa nemusí aj keď ho nejako nepozná, ale aj tak.... Myslela som si, že každá matka by bola rada keby vidí že jej dieťa sa snaží osamostatniť a žiť svoj život, zarábať a mat súkromie. Nemôžem povedať že by sme mali nejaký vrucny vzťah, o to viac je to pre mňa zvláštne. Ja som nikdy neplanovala ostať u nás doma nejako dlho, nemala som to doma ružové, otec je alkoholik brat je samostatná kapitola. Všetko sa vo mne zlomilo po jednom konflikte v rodine a aj to mi vyčíta že prečo som odišla keď ma potrebovala a neviem co. Nikoho som ale neopustila, jej sa ten konflikt netýkal, tak nechápem prečo že som ju opustila 🤷♀️ stále ma psychicky depta kvôli tomu ze som sa rozhodla osamostatniť. Ostatní súrodenci bývali doma aj do 25-27 jeden ma po 30 a stále je doma....
23 som mala keď som skončila školu, vydala sa a odsťahovala od rodičov, 22 je akurát... je pravda, že nájom je drahý, skúste radšej hypotéku ak máte dostatočné príjmy
Neblázni.
Ona svoj život tiež žije tak, ako si vybrala.
To za to že je s alkoholikom, to je bohužiaľ jej voľba. Keby som bola na jej mieste, tak by som bola šťastná že odídeš aspoň ty a budeš šťastná.
Starať sa sám o seba sice nie je ľahké, ale stojí to za to.
Uvidíš ako sa oslobodis a ako budeš voľné dýchať, keď nebudeš riešiť hádky.
Vela stastia 🍀
@sissy27 ja som bývala doteraz vyše polroka u priateľovej matky takže neprišla o peniaze.
@lucka_ke ešte by som neriskovala hypotéku, priateľ potrebuje najprv lepšie platenú robotu, skôr by som ho do toho nedonutila. Ja zarobím tak 1000e mesačne, on 600 ale chce niečo lepšie...
@ivca88 ďakujem 🤗 mrzí ma ze je nešťastná, ale ja o jej živote nerozhodujem
s kľudom sa odsťahuj, príjmy máte vcelku dobré
no tak potom ani nechápem, čo ju to tak trápi, keď už pol roka doma nebývaš. Ale nevadí, určite je to dobré, že sa chcete osamostatniť. Akurát do spoločnej hypo by som sa veľmi nehrnula, na začiatok stačí podnájom, uvidíte, ako vám to spolu pôjde. A pri tej hypo skôr rozmýšľať každý za seba... ja viem, je to blbé v čase najväčšej zamilovanosti rozmýšľať o tom, ako to bude v prípade rozchodu, ale žiaľ všetci vieme, aká je dnes rozvodovosť... Ja osobne by som svojej dcére poradila, aby si zobrala hypo sama na seba a takisto v LV aby bolo len jej meno. Kým sú dvaja spolu šťastní a spokojní, tak si nebudú vyčítať, koho meno svieti na hypo a na LV, ale nie nadarmo sa hovorí, že pravá tvár sa ukáže až keď nastanú problémy...Mne osobne to ušetrilo veľmi veľa problémov, že mám svoj byt.
Myslím, že je tu plný koník žien, ktorým hovorili "nájom je drahý, hypoteka tiež, veď zostaňte bývať u nás, rodičov..." a potom sa vzťah rozpadol... ste síce mladí, ale raz sa osamostatnis, je to úplne normálne, tvoja mama ma proste iné predstavy o tom, kedy sa odchádza z domu... kedysi to bývalo po svadbe... a aj to častokrát nevesta prišla do domu svokry a tam trpela. Nečudujem sa tým slzám pri odobierke
@sissy27 hypo by sme ešte nechceli, to je tiež veľký záväzok a necítim sa ešte na to, bohvie ako bude s robotou...
@basska_b mňa odohnalo to správanie doma, tie konflikty a všetko... Chcem mať svoj pokoj, od každého. Na ostatných súrodencov nie je taká kritická ako na mňa....
Ja som tiež mala 22 rokov keď som sa odsťahovala.
Tiež sa na mňa strážne hnevala a robila všetko pre to aby som neodišla. Nepresvedčila ma.
Druhý rok bývame s priateľom v prenájme. Matka to ale rýchlo predýchla a je šťastná, že sa nám darí.
Odísť z domu bolo najlepšie rozhodnutie môjho života.
viem ze ta to trapi, ale asi bude najlepsie ked si to nebudes pripusat. ona vychladne aj ked jej to moze nejaky ten cas trvat. hlavne aby si ty aj s priatelom boli stastni
Ano, vidis to spravne, kazda mama by mala byt stastna, ak vidi, ze jej dieta je samostatne, spokojne...ale tvoja nie je. Teda je tam nejaky hlbsi problem, mozno sa boji, ze straca nad tebou kontrolu. Osamostatni sa cim skor, bez ohladu na jej "potreby". A davaj si pozor na to ake informacie s nou zdielas, mohla by ti vycitat, ze kupujes draho, to a to ti netreba...atd. nazatahuj ju do financ. planov prip. aj inych, to uvidis sama ako bude reagovat. To, ze tvoj otec ma problem s alkoholom a surodenci maju tiez nejake ine problemy, to ty nedokazes nijako ovplyvnit, je to ich zivot. Pozor na neopodstatnene vycitky zo strany svojej rodiny. Nemas sa preco citit vinna, ze sa chces osamostatnit.
Drzim palce
Moze byt rada ze sa osamostatnis,kolko 40 rocnych ludi este zije u ridicov
Drzim ti palce odstahuj sa mas nato vek poznam to skrz moju mamu ja ked som sa odstahovala prestala sa somnou baviť ze nebývam blizko nej ze sme spolu neni každý deň... ale byvam ďaleko 😃ehm pol hodina cesty autom podla mna neni ďaleko. Mne ked jej volam mi to vycita stale a to uz je nejaky rok. Tato to zobral športovo volame si a chodi sem pravidelne no bohuzial bez mamy. Ale uz sa nad tym netrápim. Zo začiatku ma to trápilo velmi že som si aj poplakala.
Tiez si myslim, ze tvoja mama by mala byt stastna, ze sa chces osamostatnit. Drzim palce.
To dobre poznám. Konflikty, napätá atmosféra... Odíď a budeš môcť dýchať
Vôbec nerieš, že ona nesúhlasí, že frfle, a ze hovorí, že máš bývať u nej a ušetriť. Neusetris nič, a plus budeš v strese, lebo bývanie do aleluja s rodičmi je o ničom. Máš svoj život, priateľa, jednoducho je normálne sa osamostatniť, odísť. Možno to kruto vyznie, ale poznám osoby, čo z ľútosti ostali pri maminke, doteraz sú samy a plaču nad sebou. V tomto nepoznám pochopenie, ani toleranciu. Skrátka v istom veku už rodič ide bokom, lebo dieťa musí začať svoj život a nie živiť rodiča
Ked su deti vacsie tieto hadky su normalne. Preco sa nezoberiete, ja by som do spolocneho nesla, lebo na prsten sa potom dlho caka 😀 az dokial to nie je nutnost.
Ja mám 26 rokov a priateľ má tiež 26 rokov. Tiež ideme preč do (podnájmu). Ale moji rodičia sú neni s tým nadšený...
jedným uchom dnu, druhým von... pofrfle si, ale snáď ťa doma nepriviaže o radiátor. Poďakuj jej za starostlivosť a všetko čo pre teba urobila, že si to vážiš, ale je čas sa osamostatniť, veď jej tam ostáva ešte starší brat, takže sama nebude.
Inak prispievala si doma na náklady? Lebo možno aj tam je problém, že možno jej budú chýbať peniaze od teba...