Mama vždy všetko tajila pred otcom, aj úplne somariny. Ale už mi vadí, že do svojich lží ťahá mňa a muža. S manželom žijeme zatiaľ v prenájme, no a majiteľka nám dala výpoveď, lebo byt išla predať. Takže sme museli hľadať iný byt, všetko ok, našli sme. Mama nám poslala 200€ ako darček na Vianoce (ešte predtým než sme dostali výpoveď z nájmu, mame som spomenula, že si ideme kúpiť tv), lenže tým, že sme dostali výpoveď z nájmu a tým pádom sme mali výdavky so sťahovaním atď tak sme tie peniaze neminuli na tv, ale použili sme ich na sťahovanie. Mama to otcovi nepovedala, takže otec vôbec nevie, že sme sa presťahovali a mama nám zakázala to povedať a hlavne mu tvrdí, že tv sme si kúpili. No a otec sa medzi rečou spýtal, že čo ako sme spokojní s tv a akú sme kúpili.
Ďalšia vec. Mama požičala bratrancovi peniaze, docela dosť. Nejaké peniaze majú naši doma a otec si ich občas počíta. A prišiel na to, že chýbajú peniaze. Mama povedala, že ich požičala nám (mne a manželovi).
Nechápem čo si to vôbec dovoľuje takéto veci hovoriť a hlavne nás takto zaťahovať do svojich klamstiev. Robí z nás hlupákov, zo všetkých. Požiadala som ju, nech to okamžite napraví, len mi drzo odpovedala, že nech nerobím problémy a nech som ticho. Ja nechcem byť súčasťou jej lží.
Povedali by ste to otcovi?
Ak by sa ma otec na tie peniaze spýtal, povedala by som mu pravdu určite.
Aky dovod mama pouzila pri tomto?..'Mama to otcovi nepovedala, takže otec vôbec nevie, že sme sa presťahovali a mama nám zakázala to povedať a hlavne mu tvrdí, že tv sme si kúpili.Osobne by som tu uz povedala, ze dakujeme pekne za darcek 200E ale zial bola taka a taka situacia a sme to pouzili na stahovanie a nie na TV...Zaujimalo by ma este ze ked pozicala bratrancovi peniaze...Ze co uviedla zas dovod(vyhovorku) ...ze naco ich akoze pozicala Vam, ze co za tie dost velke peniaze idete kupit...Ked otec nevie, ze ste sa stahovali...Osobne by som to povedala otcovi uz vtedy, ked sa pytal na telku....Takze ano povedala by som aj to druhe, ked sa bude pytat...Zjavne mama s ocom nemaju ok stav.
ked sa vas spyta povedzte pravdu ..ci sa mama nahneva alebo nie .. to ze ona z neakeho dovodu otcovi klame neh si vyriesi sama
Podľa mňa bola chyba, ze peniaze, ktoré Vám dali na darček na TV ste minuli na stahovanie.Preco sa musí tajiť, že ste odišli z podnájmu?
Druhu vec, keby sa otec pýtal poviem pravdu
@luccija Tajiť to netreba, to je mamina práca. Ona nechce povedať pravdu, pretože otec by mal plno rečí okolo toho. No ale nám je to jedno či bude mať reči alebo nie, to je naša vec.
@viera Vraj na auto potrebujeme. Robí z nás idiotov, absolútne nechápem čo si to dovoľuje, ešte nás takto vykresľuje otcovi v zlom svetle. Bratranec lieta v niečom, už sme s ním mali zlú skúsenosť, už mu raz požičali peniaze a nevrátil, respektíve vrátila jeho mama (mamina sestra) a napriek tomu mu mama požičala.
Vy hovorte pravdu, nech sa každý zodpovedá za svoje vlastne skutky. Ešte si tvoj otec niečo pomyslí o tvojom mužovi časom, keď akože všetky peniaze idu Vam, len sa to zamotá. Vašou povinnosťou nie je klamať tiež. Aspoň sa aj ona možno naučí hovoriť pravdu, keď sa pár krát popali.
otcovi povedzte pravdu
Problém nie je mama, ale Ty a tvoj partner. Nechali ste sa do klamstiev zapliesť sami.
Proste musíš začať hovoriť pravdu, bez ohľadu, či sa to mame páči alebo nie. Jednoducho mame povedať, že nejdes s ničím robiť tajnosti a žiadne cirkusy
Ďalšia vec, mama si tá peniazmi v podstate kuouje. Nastv hranice sebe i mame
Joooj takéto scenáre prežívam už od detstva a už od detstva vždy udávam veci na pravú mieru aj keď to vždy vedie k hádke s mamou. Neznášam klamstvá mama zas pravdu 😊
tak v prvom rade si ty oklamala mamu resp. oboch rodičov a minula si peniaze, ktoré ti dali na darček k Vianociam. By som sa hanbila pred rodičmi, že žiadnu TV nemám a nemala som ani našetrené peniaze na sťahovanie a musela som minúť peniaze, ktoré boli určené na darček k Vianociam. V prvom rade rieš seba až potom mamu s otcom
A preto hovorím stále pravdu či sa to niekomu páči alebo nie.
Ano a mama nech sa zo svojich sračiek dostane sama!
Konecne nech preberiezodpivednost ta svoje ciny a rozhodnutia. Tu nepomoze dohovor len tvrda konfrontacia s realitou. Problemy nerobis ty, ake ona. Nech sa konecne spamata a zacne sa chovat ako dospela zena a nie ako pubertalny zasran robiaci jeden priekak za druhym.
Aj keby sa s tebou mala prestat bavit, nenechaj z vas robit debilov, lebo nimi budete vzdy a je to podraz vici otcovi.
Sorry sle tvoja mama musi byt padnuta na hlavu alebo mat nejaku diagnozu ( co by ma od pravduvravnosti voci otcovi & inym).
Vie ze on peniaze rata a zoberie bez jeho vedomia?? Aj keby mali byt pre vas, je toabsolutne no go voci manzelovi. Su to ich uspory, maju rozhodovat spolocne a nie ako si kto zmysli!
Ona potreboje zisl Bohu otcovu kontrolu aby nerobila sprostosti. Predpokladam, ze od bratranca tie prachy uz neuvidi.
Ak takto jedna cely zivot, tak sa velmi cudujem, ze su vobec este manzelia…
Ak to robí stále tak otec už dávno vie svoje, čiže kludne by som vždy povedala pravdu.
Povedala by som to otcovi
@kris_tin257 U nás tiež tak bohužiaľ.
Prepáč ale ty si nesvojpravna alebo co? Určite by som otcovi povedala všetko. Stačí, že z neho robí debila vlastná manželka.
No myslím, ze peniaze nestopila pre synovca, bratranca. Treba sa ho opýtať. 🙆♀️
Áno povedala. Toto je už na diagnózu u psychiatra.
Ono, raz oklame otca, mama ťa namočí do ďalšej lži ako sa už stalo, až to bude ďalšia a ďalšia a otec na to príde a za blbca budeš nakoniec ešte ty, pretože on už za tie roky vie aká je tvoja mama, ale viac ho sklame, že o tebe si toto určite nemyslel, ze budeš v tomto podobná. Ja by som s ním súkromne sadla, bez mamy, lebo tá by sa vykrucala len ďalšími klamstavami, celú situáciu mu rozumne a s kľudom vysvetlila, aj to, že ťa to mrzí, ale nebudeš robiť veci na silu, lebo mama chce. Určite to pochopí.
Ešte je otázne, prečo klame otcovi, aký je s ním problém, aký má on problém, ako to potom doma vyzerá - otec na všetko a všetkých frfle, má nejakú paranoju,preto to zahmlievanie ?!
Komunikuj s otcom tak ako aj s mamou. Preco otec od teba nevie ze sa stahujete? Preco si mu to nepovedala tak ako mame?
Ja to mam u svokrovcov, je medzi nimi vacsi vekovy rozdiel a svokor by rad velil, svokra niektore veci riesi poza jeho chrbat (aby nebolo dusno) a my si musime pamatat co su oficialne verzie niektorych udalosti.. po svadbe som zistila, ze muz vlastne vyrastol v tomto prostredi, nauceny, ze nema hovorit pravdu ale to, co znie najlepsie aby bol doma klud. Tiez to neznasam a burim sa len pomaly
Áno, ak by mama nerešpektovala o čo som ju slušne požiadala, tak by som to ja môjmu otcovi urcite povedala. 🙂