Ahojte, bývam s mamou ešte s chlapom a máme teraz malého syna 1.5 ročného. Strašne mi ho mama berie, hovorí moje dieťatko atď.... Rôzne náznaky pritom vidím že mi ho naozaj chce vziať aby si myslel že je jeho mama ona. Už som jej aj dohovarala ale nic. Hovorí že sa mi to zdá.. na odsťahovanie nemáme ešte prostriedky. Poraďte čo mám robiť... Aj malý už sa viacej pýta k nej ako ku mne.. veľa krát som kvôli tomu už plakala...
@konicek99008 smer podnájom.
@konicek99008 najlepšie je odsťahovať sa. Inak sa to nezlepší.....
@konicek99008 naseho nechce? Vekovo pribuzne, zaplatim jej cestu 😂😂😂 krasny, blond chlapcek, modre ocka, obdobie vzdoru 😉
@kiki68 môžme vymeniť 😃
@konicek99008 ak priateľ pracuje, šup do práce aj ty, dieťa do jasieľ, budeš mať aj výplatu aj rodičák, nehovor mi, že vám nevyjde na podnájom malého bytu.
@konicek99008 zbytoc e plačeš. Rob na tom aby k babke chodil na návštevy, nebude ti ho kradnut
A áno, babky sú lepšie ako mamy, teda poväčšine. Viac dovolia, viac hyckaju, viac rozmaznávaju, ale vnúčatá isto nekradnu. To sa mamám len zda
@konicek99008 no kludne, ako ja som ho dnes skoro dala na adopciu pri kupe sa sandalkov 😂 zeny taky horor ste este nevideli, ale poslem fotku ako spinka, treba robit PR na macku vo vreci ze 😀
Čo by som ja za to dala ... keď bola dcéra maličká, moja mama sa starala o otca, ktorý umieral na rakovinu, svokra absolútne o vnučku nejavila záujem ... muž od rána do večera v robote ... na všetko som bola sama v podstate od pôrodu, žiadne zotavovanie sa po cisárskom, pustili ma z nemocnice a musela som fungovať 24/7 ... čo by som dala za to, keby mi malú len na hodinu niekto zobral ... keď Ti to ide na nervy, zariaďte si vlastné bývanie.
@konicek99008
Ja neviem, ked sme u nasich, co teraz dost malo, ale pojdeme na letne prazdniny na dlhsie obdobie, tak ja som bola rada, ze sa nalepili na moju mamu. Uz su vacsi, tak je to uz ine. Ale prvorodeny, ten miloval starku od babatka, on sa s nou rad mojkal, ona s nim, moje dietatko, tiez ho tak volala. Ale zase, vedela byt aj prisna. Toto neviem v akom rozsahu to je, tazko nam posudit, ci je to naozaj tak, ze Ti ho berie, alebo sa Ti to fakt len zda.
Druha starka je taka v pohode, ale ako slubovali, ze nam pomozu, pokocikuju, postrazia, tak skutek utek, aj ked teda strazili, ale nie tak intenzivne ako moja mama. Uz je na dochodku aj ona a stale sa to nezmenilo. Minule leto mi aj muz povedal, ze sa mu zda, ze nie velmi ich chcu u seba na prazdninach, a to boli na "chalupe", nasim detom fakt staci maly bazen na zahrade a obcas vylet na zmrzku. Nie su narocni. No len su to proste deti a starki si chceli asi uzit klud a nie vresk deti 😅🤣.
Takze tak, ja by som bola rada, keby som mamu mala blizsir. Sesterka si opravila stary dom vo vedlajsej dedine a casto sa navstevuju. To by sa mi pacilo. My zijeme od nich okolo 65 km. Ale teda v krajskom meste, co je pre deti z hladiska skoly lepsie. Len obcas mi je to luto. Uzivala som si, ked sa starala o deti a mala som chvilku klud 🙂
@konicek99008 Prosím ťa a kam by ti ho akože chcela vziať, keď tam bývate? Ani malé dieťa nie je hlúpe a vie, ku komu patrí. Ak sa mu ako matka dostatočne venuješ, ver, že veľmi dobre vie, čie je.
Pokým ste nemali dieťa, ako ste s mamou vychádzali? Keďže tam bývate, tak snáď dobre. Či ste už predtým s ňou mali nejaké konflikty? Aká bola ako tvoja matka?
To, ci ti ho, ako pises, "chce vziat", je zlozite posudit, no ak ti jej pristup prekaza, jedina moznost je najst si vlastne byvanie. A potom ocenis, ze ho budes mat obcas kam "odlozit". 🙂
@abbey1 Joj, tak to zase pozor, všetko sa dá. Keď bol môj brat malý, mama musela nastúpiť do práce, hoci mal sotva pár mesiacov, bol ešte bábätko. Brat putoval do jaslí. Bežne sa stávalo, že keď otec prišiel do jaslí po brata, brat tam už nebol, lebo si ho babka (mamina mama) s tetou (druhá dcéra, stará dievka) samé od seba vzali. Neskutočne ho rozmaznávali. Teta mala výplatu len sama pre seba, nemala teda problém zahlcovať ho darčekmi, hračkami, sladkosťami, spolu s babkou nekriticky dovoľovali všetko, čo doma bolo ak nie zakázané, tak aspoň regulované. Jasné, že u nich mal všetkého viac ako doma, kde rodičia bojovali o prežitie. Po roku brat mame kričal, že ju nechce, že on chce iba starú mamu a krstnú mamu. A rozmaznávanie je asi diagnóza mnohých babiek. Tým nemyslím také to bežné rozmaznávanie z lásky, ale také abnormálne, toxické, kde babky vedome porušujú pravidlá dané rodičmi, povoľujú, čo rodičia zakázali a dávajú to, čo by nemali. Moja dcéra napríklad mala lekárom nariadenú prísnu diétu, doma sme všetko poctivo dodržiavali a nie raz som pristihla svokru, ako jej potajme tlačí zakázané veci, len aby rýchlo zjedla, kým "mama nevidí". Podľa mňa je to zlé a zákerné a chápem autorku, že ak je jej dieťa v podobnom procese denne, že babka dovoľuje všetko, čo mama nie, tak sa jej dieťa môže vzďaľovať. Malé dieťa sa rýchlo nechá ovplyvniť a podplatiť s vidinou zisku niečoho lákavého.
@fliacik Ak si čítala môj príspevok, píšem tam o fungujúcom vzťahu mama dieťa, pýtam sa, ako autorka vychádzala so svojou mamou. Ak by som mala toxický vzťah s rodičom, nezostanem tam predsa bývať s partnerom a dieťaťom. Nikde nepíše, že pracuje a teda babka dieťa varuje. Preto som jej položila tie otázky. Myslím, že dospelý človek, a hlavne teda rodič, vie komunikovať, vie povedať nie, vie si ochrániť vlastné dieťa.
Ja nikde nepopieram, že sú ľudia rôzni a môžu sa snažiť o niečo podobné. Bohužiaľ.
Tvoja mama ma dve male deti, Teba a maleho. Rychlo to zmen a ukaz ze si samostatna a dospela nebude do nicoho vypravat.
@konicek99008 VLASTNE BYVANIE! Ziaden mama hotel. A ak to nechcete, tak nerv, ze ti matka "kradne" decko, ked vidi, ze ako rodicia ste nemtavi 🤦♀️🤮
@andreafa tak toto je naozaj odveci komentár nehnevaj sa na mňa..... Veď je to úplne len písané ako opis jej deti že modrooke ci pána absolútne by mi nikdy nenapadla táto spojitosť čo tebe...... Nejaké nevyriešené komplexy???či keď ja napíšem že som hnedooka a syn modrozelenosivooky tak tým urážam nejakú inú skupinu rasu alebo národnosť???to je choré fakt
Aká by som ja bola šťastná, keby mne mama ,,kradla moje dieťa,, a hovorila mu moje dieťatko. Dieťa vie samo, kto je jeho mama. A babky rozmaznávajú, rodičia vychovávajú. Ale ty vieš sama najlepšie aká je tvoja mama, a záleží len od povahy . Pokiaľ dieťa nehucká proti tebe, chce sa s ním potešiť ako s vnúčatkom, ty si medzitým uvaríš, operieš, upraceš, oddýchneš, alebo si s nimi a tešíte sa spolu.
@kiki68 môj má modré oči náhoda 😃👍
Uprimne napisem ti len za seba... dieta do jasli, ty a muz v praci - lepsie financie - vlastne byvanie, stastna rodina aj keby jednoizbak.. inak to nepojde... babka moze strazit v pripade choroby ci prazdnin, ked ho zboznuje, mas vybavene.. Rodicak ti do troch rokov ostane aj tak.
To, ze je na neho naviazana, ked zijete v spolocnej domacnosti, je uplne normalne... ak taketo intenzivne puto nechces, musis to oddelit priestorovo...