Mama mi celý život zhadzuje mojich partnerov

adulikkukucka
25. jún 2016

Ahojte, som bezradna...moja mama je fajn a mam s nou pekny vztah, kamaratsky. Ale sú obdobia v zivote ako teraz, ked ma vie dostat do depky a revem jak male dievca aj vo svojich uz skoro 40 rokoch. Mam krasny dvojrocny vztah, zatial zial bezdetný, a opat sa dostavam k tomu, ze od nej pocuvam, jak som si zle vybrala chlapa...ze ona uz teraz vie, ze nas vztah dopadne zle...sak mi to vzdy hovorila aj pri mojich ex...a ona uz vidiii jak idem urobit chybu aj s tymto muzom. Neviem jej vysvetlit, aby ma nechala zit...baby...mate aj vy take skusenosti s vasimi mamami...? riesite to nejako? da sa im vobec vyhovorit, aby nemysleli hned na najhorsie a videli aj pozitivne veci na nasich partneroch??

misel0806
25. jún 2016

@adulikkukucka nedaj si rozkazovat,mami vedia mudrovat ,no je to tvoj zivot a koho si vyberies je len tvoja vec😊

lintu
25. jún 2016

Čo je veštica, keď ti predpovedá budúcnosť? 🙂 Neviem, nemala sama zlú skúsenosť s chlapmi? Nech si hovorí, čo chce, možno by ju bolo fajn nebrať až tak vážne a nepripúšťať si jej slová. Ak nimi budeš príliš žiť, tak ten tvoj vzťah naozaj asi dobre nedopadne. Bývaš s mamou? Máš takéto reči na dennodennom poriadku? Ak nie, tak nerieš. Starší ľudia toho občas nahundrú 🙄 Oni si jednoducho potrebujú povedať to svoje. To nezmeníš. Treba prepočúvať a obracať pozornosť na veselšie témy 🙂

pribinak
25. jún 2016

Je to o tvojich hraniciach, kde ju pustíš a kam jej dovolíš zájsť.
Asi by di mala kazdu debatu, ktoru o tvojim partnerovi zacne, veeeelmi rychlo ukončiť, dôrazne a jasne.
Druha vec je, kolko je ty o svojom partnerovi povies, co vsetko jej zavedie na nos a ako rychlo ju s partnerom zoznámis.

sissy27
25. jún 2016

@adulikkukucka jedným uchom dnu druhým von... máš 40, tak pupočná šnúra mala byť dávno prestrihnutá... samozrejme má právo na svoj názor, ale normálne by som ju požiadala, aby si ho nechala pre seba... a keby nestačilo, tak na drzovku by som sa po jej prejave spýtala, či sa už vyrozprávala a že teda už idem lebo mám rande... fakt neviem, prečo si mamine reči berieš tak osobne 🙂

andrejta
25. jún 2016

@adulikkukucka aj moja, vsetky moje vztahy, rozhodnutia, vychovu mojho syna. A uz ani nemame pekny vztah, co ma dost mrzi. Ani jej uz takmer nic zavazne nehovorim, lebo sa mi to najblizsie vrati ako bumerang. Neviem, ci to je tym, ze starne alebo bola taka stale a len som si to nevsimla... Vsetko vie najlepsie a ja robim takmer vsetko zle. Tiez budem mat styridsat a uz to mam viacmenej na haku.

vilma7
25. jún 2016

Ked s nou mas dobry vztah, tak preco sa s nou o tom neporozpravas? Hlavne ked ide o take vseobecne kritizovanie a nic konkretne na tvojho partnera, tak je zrejme ze proti nemu osobne nic nema, ale problem je niekde inde. Alebo jej pri najblizsej diskusii povedz, nech je konkretnejsia a vyjasni jej ze ty si s nim stastna. Snad to pochopi.

lapalma
25. jún 2016

@adulikkukucka ... poznáme, poznáme.. a dôverne....a nie, nezmení sa to - nikdy - lebo mamička je "najmúdrejšia"
Rada je jednoduchá - odstrihnúť sa, reči nepočúvať ... lebo ti rozbije aj tento vzťah

andrejta
25. jún 2016

@lapalma ja mam pocit, ze sa to meni - zhorsuje sa to 😀

lapalma
25. jún 2016

@andrejta ...veru, veru...aj u nás 😝 😝 😝

jeennyv
25. jún 2016

@adulikkukucka nepises dovod, preco tvoje minuke vztahy nedopadli dobre, na jednej strane to moze pramenit z toho, ze ta mama presvedci o tom, ze to fakt nedopadne dobre a aj tak to je, ale ja vzdy chapem aj maminy a okolie lebo vidia veci inak a casto triezvejsie ako zalubenci, ale zas su iste medze odtial potial....udrzuj v tejto vztahovej zone odstup od mamy a nedovol aby prilisne ovplyvnovala tvoj usudok alebo si svoj vztah jednoducho nechaj pre seba...

monikaparson
25. jún 2016

Áno, mohlo ti to v tých vzťahoch pred tým nevydržať, lebo mala povedala. Ja neviem, či to píšem dosť zrozumiteľne a vieš ako to myslím. Proste mala povedala, že nevyjde, tak nevyšlo, lebo mama povedala, no neviem to ináč napísať. Čiže áno, je dosť možné, že ani s týmto nevyjde. Nie, nemala som to úplne takéto, ale vedela som veľmi dať na mamin nátlak. Postupne som sa toho nejak zbavila, neviem ani ako alebo kedy to prišlo, nepamätám si to, ale prišlo. Nikdy som si to neuvedomovala, neboli to často ani dôležité veci, ale skôr ak niečo povedala, vždy som to hrozne riešila. Ale hej, s malou to prišlo. Uvedomila som si, že jej reči mi robia zle a ja to tak nechcem.

simik14
25. jún 2016

Ak ho milujes nie je co riesit proste aj ja som to tak mala nevydrzala som tie tlaky a odisla som k nemu uz mame spolu aj dietatko a mama si zvykla a tiez bol pre nu najhorsi na svete

h2
26. jún 2016

@adulikkukucka Ahoj, niektoré mamy sú už raz také, tá moja mi síce do vzťahov príliš nehovorí, ale napríklad nakupovať s ňou nemôžem ísť (jej veta "načo sú Ti mandarínky???" už u nás doma zľudovela 🙂 ). Keď som kupovala dom, tak napriek tomu, že mi naši požičali peniaze, som mame vyslovene povedala, že nechcem, aby ho predtým videla, pretože viem, že by ma odhovorila a že by som ho nekúpila. Našťastie, moja mama sa neurazila a rešpektovala to. Ak máte s mamou dobrý vzťah, tak sa s ňou porozprávaj, vysvetli jej, že Ti to vadí.

tobnuf
26. jún 2016

Ale tak hadam uz s nou nebyvas.. by som jej vysvetlila ze si to nezelam a mala na haku. Moja tiez mudrovala ze aby som si nasla bohateho ze tento nikdy nebude bohaty, ze sa mam s nim rozist ze nemam s nim buducnost, proste primitivne blbosti .. a mam s nim dieta .. byt a pekne zaraba. Taketo reci sproste ma tiez vytocia do nepricetna horsie bolo ze som s nou v tom case byvala tak taketo reci boli na dennom poriadku a teraz je cela stastna..

janinah
26. jún 2016

Mamu nezmeníš,popracuj na svojej asertivite.

mima4
26. jún 2016

@adulikkukucka

neviem do akej miery v mame vidis osobu, ktorej mozes doverovat a aky mate vztah, ale prave "nezainteresovani" ludia niekedy vidia viac ako zalubenci a dokazu cloveka upozornit na mnohe veci, na co si treba dat pozor, co sa im nepozdava a nemylsim si, ze pokial je tvoja maminka normalna, ze jej cielom je ti poskodit. Skus sa s nou porozpravat co jej vadi na tvojom priatelovi. Minule vztahy ti nevydrzali, nepises dovody, preco... mozno bolo od zaciatku jasne, ze nemaju buducnost a tvoja mamina to videla. Ja si myslim, ze nazor rodica je dolezity, netvrdim, ze v kazdom pripade spravny, ale minimalne je dobre sa zamysliet co hovori, a overit si to, vsimat si danu vec a presvedcit sa, ci ten nazor sa zaklada na pravde.

mihula
26. jún 2016

@adulikkukucka možem sa opýtat?Ty vo svojom veku žiješ s matkou?

katarinapekna
26. jún 2016

Skôr by som sa opýtala sama seba,načo si komplikovať život v zrelom veku, keď nemusím....vzťahy ti nevyšli,nemáš deti,nemáš rodinu,vraj 40r. Na tvojom mieste by som chlapa už ozaj nemala chuť riešiť,veď mas svoje zvyky,súkromie a predpokladám,že ten chlap je tiež približne starý,čiže tiež má svoje maniere,ktoré by vám vzájomné nemuseli sedieť.matka ti určite nechce zle,navyše máte údajne kamarátsky vzťah,tak by si to mala brať reálnejšie.

jeannna
26. jún 2016

@katarinapekna Vo faze zivota, ked sa blizi 40 a nema rodinu, deti, je praveze dobre, ze ma aspon vztah, ktory ju uspokojuje. Nemali by sme si od druhych dat vziat to, co nas robi stastnymi, pokial nam nevedia ponuknut nic lepsie. Co jej mama moze lepsie ponuknut? Jej vychovna funkcia sa uz davno skoncila. Jednoho dna sa pominie a ona moze zostat sama. Pokial to nie je jej vyslovene zivotny styl, moze skoncit v depresii. To, ci ju aktualny vztah uspokojuje, musi vediet sama najlepsie. Nieco ine je vyslovit objektinvy nazor a druha vec je riadenie jej zivota.

pribinak
26. jún 2016

@katarinapekna vsak nema 70, mozno ma 38 rokov. To nie je koniec sveta. Este moze stihnúť aj 2 deti, moze mat šťastne manželstvo.
Je to zrelá zena, ma za sebou viac vzťahov a uz vie ci chce.

katarinapekna
26. jún 2016

A čo keď ostane sama? Normálny bezny zivot...či život riešime tak aby sme neostali sami??? No ja určite nie, ja by som sa v tomto veku s chlapom určite nedotahovala....ale to som ja a v 40 keď mám život viac-menej za sebou o to viac. Iné je mať 25 a začínať žiť.

fra
26. jún 2016

jeden moj dobry kamoš mal presne takúto mamu (typická situacia- bol jedináčik a otec s nimi už desaťročia nežil)- rozpravala mu do všetkych frajeriek čo mal, s každou sa nakoniec aj kvoli maminym neustalym rečiam rozišiel aj keď to boli podľa mňa celkom fajn kočky... nakoniec až okolo 40 - ky konečne zistil, že to je práve jeho mama, ktorá mu to kazí, tak sa jednoducho odstrihol a s mamou na čas prestal komunikovať, s poslednou z tých priateliek sa napriek maminmu nesúhlasu oženil a teraz už žijú niekoľko rokov veľmi štastné manželstvo, majú dve krásne deti (ktoré sporadicky mame príde ukazať, ale to je asi tak všetko)... jeho žena chape že je to s jeho mamou ťažke a neuráža sa ... navyše je to maďarka, takže sa so svokrou (možno našťastie) ani poriadne nedohovorí 😝 ... niekedy je to fakt, ked sa inak nedá, treba sa odstrihnúť, ak človek chce rodinu- lebo jeho mame by nebola dobrá ani Panna Mária, to je jednoducho fakt ...

mima4
26. jún 2016

@katarinapekna to si ty, ale vacsina zien tuzi milovat a byt milovana, tuzi s niekym zdielat zivot a mat aj deti.

pribinak
26. jún 2016

@mima4 krasne napisane

jeannna
26. jún 2016

@katarinapekna Casto zvyknem s tebou suhlasit, ze pokial zly vztah, tak radsej ziadny. Ale ked sa citi stastna? Som v podobnej situacii, mam 40 rokov, nemam rodinu, deti a zijem s mamou. Udalosti za posledne dva mesiace mnou pekne zatriasli a bola som konfrontovana s pominutelnostou zivota ako takého. A velmi mi chybala opora blízkeho cloveka. Jasne, ze priatelia tu boli, ale niet nad intimny vztah s clovekom, ktorému na tebe zalezi a stoji vtedy pri tebe.

lubkavargova1
26. jún 2016

To je taky ôvykrik do tmy"...proste pretiekol pohar a tu sa ventyluje...pokial zije s mamou, tak mamina jej bude stale kecat do zivota...dnech to povie svojmu drahemu a ked je to t uzasny vztah tak budu spolu. Nech sa k nemu nastahuje...ale tu bude viac...omnoho viac ako nam zakladatelka napisala...

mihula
26. jún 2016

@katarinapekna sa musím smiat,že v 40tke mame život viac menej za sebou.
A nič ti nehovorí,že v 40tke musis este 25rokov odpracovat aby si dostala aký taký dochodok?Velmi sa mýlis v tomto veku si ludia začínaju život užívat,deti odrastene už nas tak nepotrebuju a možme sa naplno venovat svojím koníčkom,vzdelaniu,kariere.
A je najvyšší čas,mat vedla seba niekoho na koho sa možme spolahnut a začat žit život podla seba a nie matky

elviku11
26. jún 2016

@adulikkukucka Poznam to, aj mne mama vyhovarala vsetkych frajerov, aj ich odhovarala, nech sa so mnou rozidu. Nebavila som sa s nou, urazala som sa, bolo to blbe obdobie. Potom prisiel moj terajsi muz a ten sa jej pacil 🙂 Ked na to tak spatne pozeram, fakt mala pravdu pri tych predoslych, len ja som to nevidela kvoli zaslepenosti.
Co ma vlastne tvoja mama proti priatelovi? A co kamaratky a okolie? Tiez sa im nepaci?

vilma7
26. jún 2016

@pribinak presne tak ako pises. Ja som sa v 38 zoznamila s priatelom, v 39 bola svadba a teraz ked mame obaja 40, tak cakame nase prve babatko, a ak vsetko pojde tak po masle ako doteraz, urcite sa pokusime aj o druhe. Tehotenstvo bezproblemove, ziadne priznaky a uz vobec nie negativne 🙂 , takze my mame len krasny rodinny zivot pred sebou ;)

mamutka
26. jún 2016

@katarinapekna v 40 ma žena viac menej život za sebou? Ak ty takto dopadnes, tvoj problém. Ja sa teda v 40-tke bavím, ľudia mi hádajú o dosť menej a som aktivnejsia ako mnohé 20 ročné, čo sa týka pohybu a záujmov. To čo si napísala o 40 ročných ženách vôbec nie je normálny názor, jednoducho povedané. Ak takto uvazujes, niečo so sebou rob. Zadrapovat a byť negatívna človeka odrovna skôr ako vek.