Mám 2mesacne bábo ktoré kojím . Myslela som si že svokry bývajú horšie ako vlastna matky🤦
Pride mi prehnane od mojej ,keď príde a pozerá ako kojim..pozerá či preglga poriadne . Normálne mi je to nechutne ako mi pozerá na prsia mama..nie nepovie jej to lebo aj to sa mi protivi . Snažím sa zakazdym tak otáčať nech nevidí ..hádam jej dôjde. Potom či ho obliekam .ona by obliekla viacej..a berie mi ho z ruky občas.. neviem či si chce dokázať niečo predomnou ale pekne začínam mať nervy
bývate spolu? lebo ak nie - vec vyriešil veľmi jednoducho...
a vy sa doma nerozpravate? "mama prepac ale je mi neprijemne, ze sa na mna pozeras pri kojeni, je to pre mna intimna zalezitost prosim pockaj v obyvacke" pripadne "mami prosim neber mi maleho z ruk, nemam to rada"
ja som si zasa myslela, ze dospela zena vie svojej mame otvorene skor povedat veci ako svokre, pri ktorej treba predsa len dodrziavat istu politicku korektnost 🤷♀️
a ak by nepomohlo, tak by som jej povedala, idem kojit mami, pa, vidime sa nabuduce - mna sa mamina 100x opytala, ked maly na videu co jej poslem kycha, ci mu nie je zima - nie mami nie je, bodka!
Nebývame spolu . To keď príde k nám
@petamich chyba bola že som dovolila aby prišla hneď v deň keď som prisla z pôrodnice
Normálne jej povedz že ti to je nepríjemne a chces mať kľud pri kojeni.., veď je to tvoja mama.. už ku komu inému môžeme byť uprimnejsie ak nie k vlastnej mame..
Však sa zavri do izby keď dojcis a hotovo. Keď otvorí dvere, slušne povedz, mami vyjdi von z izby, ruší má to.
Načo máš ústa?
ano to asi ano ak to tak vnimas 🙂 ale to uz nezmenis - ak mas pocit, ze prekracuje nejake hranice alebo ti zasahuje do zony komfortu treba jej to jasne a otvorene povedat, toto su veci, kde naznaky zial nefunguju, drzim paste 🤞🏻 ja som to napr. musela riesit so svokrou, ktora mi maleho zobrala z prsa, kym som sa stihla postavit, aby ho ona mohla dat odgrgnut (kojila som v obyvacke, lebo muz v spalni home-officuje) a to bolo neprijemnejsie ako s mamou
Chce ti pomôcť,lebo sa bojí o teba aj o vnúčatko,nemyslí to zle a netuší,že tebe to vadí.Viem to,som babkou jeden mesiac😉 Stačí,ak jej to slušne povieš,neméhu decku nerozumie ani vlastná mater.Teraz si na x vecí príliš citlivá, o taký polrok ti dobre padne,ak ti mama zabaví dieťa na pár hodín.
Odvážila by som sa a povedala by som jej, že mi to vadí🙂. To bremeno spadne zo srdca a mamina si možno uvedomí, že tak sa pozerať nebolo úplne najlepšie. Možno si ani neuvedomuje, že by nemala prekračovať určité hranice a tak jej ani nepríde divné, že by sa nemala pozerať 😇
Mama vôbec netuší, že ti to vadí. Momentálne sa o vnúčatko bojí viac ako ty. Chce pomôcť tebe, aj jemu, vo všetkom. Aby ty si si oddýchla. Tak šup, povedať mamine, že ti to vadí a určite to pochopí.
A ty sa trochu skludni, viem presne ako ti je, mne chvíľu trvalo, kým som pochopila, že mi nechcú zle, že každý sa bude s dieťaťom hrať, rozprávať inak, po svojom.
Užívaj si bábätko a nechaj si pomôcť, keď ti má kto 🙂
Naznaky a ocakavania (ze komusi presne dojde, co ty chces/myslis) su cesta do pekla.
Mala by si to povedat priamo. A teraz. Lebo casom sa v tebe k tomu bude zbierat odpor a hnev a nakoniec jej to nepovies, ale to na nu vybalis s krikom a hnevom, ked ti rupnu nervy.
Ja len offtopic, moja mama teda stale, ak je u nas, lezi s nami a pozera ako dojcim. Popritom sa bavime, ja sa aspon nenudim a zbehne mi to rychlejsie. Kazda to mame inak, ved jej povedz, ze ti to vadi, je to mama, mala by to pochopit.
No musis nejak povedať. Hadam pochopi a bude si drzat odstup. Lebo casom sa to bude stupnovat, teda bude ti viac veci vadit, potom raz vybuchnes. Nech sa ak mama uci novej role babky.
Koľko máš rokov? Si svojpravna?
Ak si dospelá a svojpravna, kde je problém komunikovať s mamou a vysvetliť jej ze to nemá robiť?
Táto téma reálne musela dlhšie trvať napísať ako povedať " mama nepozeraj sa a choď si spraviť kávu " 🤦😁
Ja neviem, hanbiť sa pred vlastnou mamou? Kým bol syn v inkubátore,odstriekavala som si doma mlieko a popri tom normálne vykecavala s mamou aj tatkom, veď sú to moji rodičia,videli ma nahú viackrát ako ktokoľvek iný,ale každý má tú svoju hanblivosť nastavenú inak
Tak v prvom rade,určite to nemysllí zle,možno si len myslí,že má viac skúsenosti ako Ty a chce byť nápomocná. Keď Ti to vadí tak jej to pekne povedz,veď je to tvoja mama. Mne to nikdy nevadilo ked som dojčila a bola pri tom ,ale každá sme iná,aj mamy sú v iné. Ja mám svoju mamku veľmi rada,ale tiež mi občas niečo liezlo na nervy🙂
Idú Vianoce, podaruj mamine vešteckú guľu aby konečne zistila, že ti niečo vadí 🙃
nie je mama zdravotná sestra z novorodeneckého? neviem, prečo inak by pozerala, ako dojčíš a či malé prehĺta 😅 viem si to vysvetliť len profesionálnou deformáciou.
@mala_zabka 😂ja myslela že má chápe najviac ale asi nie 🥴
@alzbetka83 ale mám druhé dieťa už
Musis prehryzt...mamy su len jedny...radi sa staraju...radi komanduju....radi vidia svoke dcery menit sa na matky...aj ked je to uz druhe dieta....predstav si ze tu zajtra nebude.....vies ako by si si to vycitala....nech je akokolvek sediva...stara..neprijemna....nech akokolvek bola v detstve na teba...mysli to napomocne...nevie to inak podat...iba v rychlosti....a....mnohokrat tie starsie rady su lepsie ako dnesny marketing a reklama na vsetko navod podla novych technologii....ktore ti pomocnu ruku nedaju vtedh ked potrebujes........
Ja bývam u svokri a vždy keď som šla kojiť do spálne sadla si vedľa a pozerala sa. Skoro ma piclo . Dokonca som prestala aj kojiť :/
@leyla1675 ono tie starsie zeny to uz maju ako televiziu.....podla mna.....🙂
a čo? vari nemáš ústa? veď povedz, nech ide preč, že chceš mať pokoj. moje dieťa má 11 a vyháňa ma z kúpeľne, keď tam náhodou vbehnem, keď je tam ona. a aj a to rešpektujem.