Mama má radšej netere ako mňa

27. okt 2022

Neustále ma s nimi porovnáva, v jej očiach sú ony lepšie, krajšie, štíhlejšie, dokonalejšie..je mi z toho smutno. Sesternica končila štúdium na VŠ a mama jej kúpila zlatý náhrdelník. Mne nikdy nič také nedala. Nevyložte si to prosím zle, ja nezávidím, ale šperk mi príde ako niečo dosť osobné, dáte ho niekomu na kom Vám záleží. Ale možno sa len na to zle pozerám.

nnnuuunnn
27. okt 2022

Pozeráš sa na to dobre. Možno máš mamu narcistku. Skús si to naštudovať.

syslik81
27. okt 2022

a spravila si nieco za co by mohla byt hrda a ten sperk ti kupit? nejde len o to ako sa sprava ona ale i ty .. nefnukaj ale zabojuj nie pre nu ale pre seba ..ukaz jej ze aj ty si dobra ze aj ty dokazes vela veci

autor
27. okt 2022

@syslik81 To myslíš vážne?

madamcoco
27. okt 2022

@syslik81 toto akože naozaj? Lásku rodiča si musí dieťa zaslúžiť tým, že bude na sebe pracovať?
Kúpiť neteri zlatú retiazku a dcére nie je cez čiaru...

syslik81
27. okt 2022

ano myslim to vazne.. co ak si jedno z tych deti co sedi doma a s nicim nepomoze... nechodi do prace lamentuje a na vsetko sa stazuje? co ak mama spravila vsetko preto aby si bola na zivot pripravena ale ty nie a nie byt dospela -zodpovedna sama za seba? mama miluje svoje deti kazda jedna ale aj deti by mali ukazat ,ze su dobre vychovane a ze ten cas straveny ich vychovou nevysiel nazmar.. nepoznam autorku -stazuje sa tu a to je vsetko co o nej viem tak som napisala svoj nazor .. pozri sa na seba co robis pre seba a potom mozno pochopis aj mamu. a ak nie tak si s nou pohovor a povedz jej ako to citis mozno budes prekvapena tym co ti povie

syslik81
27. okt 2022

@madamcoco nieje to cez ciaru lasku si zasluzit nemusi ale obdiv ano .. mama ju isto lubi-ale ako pisem hore -zaco jej mala dat tu retiazku len za to ze je dcera?ale aka je dcera aj to je dolezite

madamcoco
27. okt 2022

@syslik81 v živote by som nekúpila neteri zlatú retiazku a dcére nie.
Raz je dieťa moja krv. Jeho som porodila, vychovala, vypiplala.. z príspevku autorky sa mi nezdá, že by robila hanbu rodine. Ak aj VŠ nemá a sesternica áno, tak to nie je hanba a dovod na uprednostňovanie.

syslik81
27. okt 2022

@madamcoco nevidis ako to u nich v rodine je.. ani preco tu retiazku kupila .. urobila tak ako uznala za vhodne a nemozeme tu odsudit jej rozhodnutie a lutovat autorku - kedze v podstate nic nevieme .. mozno je netery krstnou a vtedy sa retiazky kupuju .. tiez mam od krsnej aj nausnice aj retiazku a dokonca aj prsten .. a nemyslim ze ma ma radsej nez jej vlastne deti .. mja mama kupila sestrinej dcere a nie mojej .. a co mam sa teraz zdut .. zas ked moja daco pekne spravi-vysoku alebo podobne iste dostane aj ona daku pozornost .. darcek nepredstavuje velkost lasky ..

jeennyv
27. okt 2022

Autorka daj rec s mamou ako to citis atd aky mate vztah co je vo veci blizsie lepsie je to treba nacrtnut, za mna bud rovnakym dielom alebo treba sa venovat svojim detom a blizkym…dieta je dieta..
@syslik81 citas co si napisala??? obratim to proti tebe tvojej dcere nekupila sestrinej hej, cize tvoje dieta asi nic moc nerobilo nie je, nezasluzi si obdiv, az ked bude o co stat nieco dostane ??🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Cize tvojim komentom sa necudujem..

mikadooo
27. okt 2022

Tvoja mama je hrozná krava, prepáč za výraz. Moje decká absolútne nie sú dokonalé, ale toto by som im nikdy nespravila.

syslik81
27. okt 2022

@jeennyv ty citaj co pisem - niekde sa davaju take darceky za nieco vyznamne v rodine-maturita ,birmovka, vysoka skola etc ... moja dcera nema este ani jedno z toho .. kym sestrina je uz skoro dospela.. ak nepojde moja na vysku nebude mat birmovku a podobne preco by mala nieco dostat ? je to dar - dar sa dava za nieco ..

jeennyv
27. okt 2022

@syslik81 su aj ine prilezitosti a dar sa nemusi davat vzdy za nieco, staci ze clovek je a je pre niekoho dolezity…ked ty beries ok, ze ked nieco niekto nespravi nema narok tvoja vec..ked dieta tvoje nic z toho “uzasneho” nespravi tak nic nedostane a ok..

tykat
27. okt 2022

Tak jej aj ty povedz, ze by si chcela lepsiu mamu ale teda nedalo sa vybrat, tak to spolu hadam nejako doklepete 😁

syslik81
27. okt 2022

lenze ona ine prilezitosti nespomyna .. jej lezi v zaludku retiazka za vysoku skolu .. nic viac nenapisala

jolikaa
27. okt 2022

Autorka veci nemusia byt hned take cierno-biele ako ich opisujes. Nie je nahodou ta sesternica starsia ako ty?alebo nie je jej tvoja mama krstna?lebo vtedy sa kupuju take vacsie dary. Tolko ohladom tej retiazky, volakedy boli take zvyky, ze ich kupovali krstny pri nejakych vacsich prilezitostiach.
Ale ohladom toho porovnavania a chvalenia sesternic, to ma mrzi, to nikomu nepadne dobre a dlhodobo to zranuje. Tvoja mama si musi uvedomit, ze to aka si ty, je z casti aj jej zasluha/vizitka a ze ak chce, aby si sa niekam posunula,tak ti ma pomoct a nie ta ponizovat porovnavanim.

autor
27. okt 2022

Nie. Nie je krstnou mamou ani jednej.

jolikaa
27. okt 2022

Ak nie je krstna a nemaju so svojou sestrou nejake zvlastne dohody, tak je to naozaj cudne ze tak urobila. Co je sesternica pravnicka alebo lekarka, ked sa mama tak snazi? A ty mas kolko rokov?

lulaby1982
27. okt 2022

Vaša mama vie čo sa patrí,snáď by ste nechceli ,aby jej dala používaný porcelán zo seconhandu,alebo obnosene krpce .Snáď sa nedá zahanbiť,keď všetci všetko riešia.

Horsie je , že si vlastné nedostatky rieši cez Vás,veď ona priamo pochybuje o svojom genetickom zotrvaní a naslednikovi na tejto planéte . Mamka v skutočnosti súdi seba nie Vás,je prísna na seba a vidí sa veľmi prísne. O Vás to nehovorí nič ako o človeku. Mamka je nevyrovnana so svojou materskou rolou a nie je zmierená sama so sebou nie s Vami. Vaša mama bude s Vami vždy nespokojná nech by ste mala top školy ,vyzerala ako monacká kňažná , permanentný kverulant. Odpustiť mamke toxické reči, odstrihnúť pupočníkovú šnúru, a zvyšovať si sebaúctu .Stále tu bude niekto nad Vami ,rovnocenní a pod Vami,stále tu bude niekto vo Vašich očiach na porovnávanie Mamke povedzte,že materstvo nie je súťaž, čo vychovala to má.

klarolinne
27. okt 2022

Je mi ľúto, že to takto cítiš. Moja mama mala tiež podobne reči na porovnanie keď som bola dieťa, niekdy aj teraz. Pred rokmi som sa ohradila a zlepšilo sa to. Mne to nejako neublíži ak pochváli iného človeka . No a čo, väčšinou jej dám za pravdu. Áno sesternica je šikovná v tom a tom. Ja som šikovna v niečom inom, vie pochváliť aj mňa. Nemyslela to zle, neuvedomovala si to. Myslela si, že to bude motivačné dávať niekoho za príklad. Ano nie je to správne, ani výchovné ale môžeš povedať mame, že ti tie slová ubližujú. Možno si to len neuvedomuje.
Že sesternica dostala darček k promociam mi príde tiež normálne, je to veľká vec. Ale chápem, že ťa to mrzí. Koľko máš rokov? Povedz mamke že ti to ubližuje.

svetlonos
27. okt 2022

@syslik81
si robis srandu, nie? Uz si pocula o bezpodmienecnej laske ?? Tu totizto dieta matke da, nech je ajakolvek nervna a protivna. Ked ho vyhresi, este sa jej s placom vrhne do narucia a obijme ju.
Ako mozes takuto bykovinu napisat? Teda nepredpokladam, ze autorka pije, buje rodicov, kradne im peniaze a podobne. Preco by mala bojovat o matkinu lasku a nsklonnost ??

svetlonos
27. okt 2022

Autorka,
No ved ona da spameta, ked bude dalej takto pokracovat. Nejde obdary ale o princip. Nozno sa odstahujes daleko a povies, nech sa jej venuje jej neterka, ved je lepsia. Takto prirovnavali kamosku tiez k sesternici. No neznasa ju z duse, co ti poviem. Pritom je kamoska sikula aj vysku ma. Ale u nich to nebol taky extrem a darceky z lasky dostavala. Tebe prajem vsetko dobre.

loginexistuje
27. okt 2022

aj moja mama kee sa stretne s starsimi vnucatami tak rozprava len o vnucata h svojich sestier neries obmedz kontakt a bav sa snou len o neutralnych veciach

autor
27. okt 2022

Bohužiaľ, ona je ako kameň. Bez empatie. Nevie čo je láska. Ale musím sa proti nej obrniť. Už mi ublížila dosť.

autor
27. okt 2022

Mne na narodeniny dala náramok za 10€. Nepíšem to ako sťažnosť, ide o princíp.

ljzozv
28. okt 2022

Autorka náramok nie je šperk podľa teba?
Prepáč, ale dala si malo informácií a už sa tu kvôli tebe baby hádajú.
Išlo ti len o toto?

@syslik81 dobré napísala. Z tejto jednej informácie o retiazke k promociam sa urobilo haló. Moje dieťa nedostalo do mňa ešte retiazku, pretože nebola príležitosť. Za to krstnatu som už dala, lebo krst. Za to mám akože radšej krstna???
Mimochodom moje dieťa nemá rado retiazky, vyjadrila si sa autorka niekedy máme , že by si si priala retiazku?

autor
28. okt 2022

@ljzozv Nie, o to mi nešlo. To sú tvoje výmysly.

ljzozv
28. okt 2022

Tak skús napísať viac k tomu, daj viac informácií alebo príkladov.