Mama ma nechce v rodičovskom dome

somnikto
30. aug 2023

Nechcem vás otravovať ani som si neprišla po ironické poznámky žien ktoré sú za vodou..mala som sa dobre, šťastný vzťah skvelá práca..spoločný podnájom..prišiel rozchod a ja sa musím odsťahovať ..mám rodičovský byt v ktorom býva moja mama a dáva mi najavo ako veľmi ma tam nechce.. akýkoľvek podnájom som skúšala zohnať, nič cenovo dostupné pre mňa nie je , a čo je to je už obsadené..som zúfalá neviem čo mám robiť..

dskjhfdlkdjhl
30. aug 2023

@somnikto Neviem v akom si veku, ale neskusis nejake zdielane byvanie ako zvyknu teraz byvat studenti?

sisa_s
30. aug 2023

"Mam rodicovsky byt" znamena, ze si majitelka bytu? Mama ma dozivotne bremeno?

anonymanonym
30. aug 2023

Za 1. nie si nikto (nick) ! ❤️ a za 2. kazda situacia ma riesenie.. nejaka kamaratka, surodenec? Ako docasne riesenie kym si nieco nenajdes? .. Dieta asi nemas (?) tak ak je pre teba v tvojom okoli cenovo nedostupna aj garzonka (prenajom), tak skus pohladat prenajom len izby alebo si daj vsade mozne inzeraty, ci by nejaka zena nesla do prenajmu spolu s tebou.. Alebo neviem ako to mas s pracou - pises, ze mas skvelu, ale financne podla toho co pises az tak skvela asi nie je, tak najst si lepsie platenu? Najst si este k tomu nejaku brigadu, privyrobenie? Skusit zmenit vzduch a najst si prenajom aj pracu v inom meste, mozno tam kde je to cenovo dostupnejsie (neviem kde zijes teraz)? Najst si pracu, kde ponukaju aj ubytovanie?

somnikto
autor
30. aug 2023

@sisa_s obidve sme majiteľky rovnakým pomerom 50-50.

deti95060810
30. aug 2023

ak nemáš dieta, tak ja by som išla do zahraničia...

somnikto
autor
30. aug 2023

@anonymanonym zatiaľ bývam stále u bývalého, mám 26 rokov..prácu mám fajn ale vzhľadom na cenu podnájmov to sama neutiahnem , mám čo to našetrené ale ani to by nevydržalo večne keby zaplatím drahšie podnájmy. Zháňala som aj spolubyvanie vôbec nič, každý má odbil, všade je obsadené alebo sa neozvu vôbec

veronikaszabova
30. aug 2023

@somnikto tak by som sa tam bez chochmesu nastahovala. Ak ta tam nechce,nech ta vyplati.

somnikto
autor
30. aug 2023

@deti95060810 dieťa nemám

somnikto
autor
30. aug 2023

@veronikaszabova toto som jej povedala, že je to aj môj byt .ale ona má psychicky ničí už len pri návšteve

spadnutaslivka
30. aug 2023

@somnikto podieľaš sa aj výdavkami za bývanie 50:50? Po dobrom by som odporučila porozprávať sa, aké máš plány, že je to len dočasu, nech má trochu trpezlivosti a že ani ty tam nechceš byť na stálo. Ak bude mať blbé reči, nech ťa vyplatí a odídeš hneď. Ale to už asi po dobrom nebude.

somnikto
autor
30. aug 2023

@spadnutaslivka platím viac ako mama, podielam sa na chode domácnosti, starám sa o nákupy a podobne..bola to veľmi dobrá vitálna žena spokojná usmievavá kým som jej pred dvoma týždňami nepovedala že sa vraciam..(mám mačku zabudla som spomenúť) najskôr išla na to tak že mačku tam nechce že ju vyhodí z balkona, teraz je ešte horsia čím viac sa blíži môj príchod je taká odmerana, bez chuti do života neusmieva sa nerozpráva sa so mnou a keď niečo povie je to len nejaká blbá poznámka..polovicu bytu na mňa prepísal ocino pred smrťou, polovica je jej..skúšala som to po dobrom doslova som sa jej pchala do zadku , vysvetlila ako nám bude lepšie dvom že nebude sama a bude mať menšie výdavky..už to inak po dobrom neviem

spadnutaslivka
30. aug 2023

@somnikto úprimne, snom každej mamy je, aby sa im dospelé deti neustále vracali domov na krk... (to je irónia) - žiaľ, v posledných rokoch je to brutálne časté... Chápem, že si sa ocitla v blbej situácii, ale preto sa treba vždy vedieť rozumne porozprávať. Lebo takto sa fakt tá mama môže cítiť, že ťa má zas na krku.

spadnutaslivka
30. aug 2023

@somnikto že vám bude lepšie dvom? No wow... výdavky síce budú menšie, ale možno celé roky čaká, kedy bude mať svoj kľud a zrazu si zas doma. Ale nechápem, čo sa podielaš na chode domácnosti, keď tam ešte ani nie si... Ok, no asi tu niet extra rád. Na rovinu sa musíš opýtať, čo jej vadí a prečo chce byť radšej sama. A inak to asi nebude, len nadhodiť, že buď to prijme, že tam si alebo vyplatíte jedna druhú a tá vyplatená bude musieť odísť. Alebo predať a odídete obe. Ale to sa asi nebude pozdávať ani jednej.

stanulienkat
30. aug 2023

@spadnutaslivka mama býva aj v jej byte, je polovičnou majiteľkou. Ja by som sa vrátila, či sa to tej matke páči, alebo nie. Ak sa jej to nepáči, nech ju vyplati z bytu.

spadnutaslivka
30. aug 2023

@stanulienkat veď to píšem 😉

somnikto
autor
30. aug 2023

@spadnutaslivka je to tak domov pre mňa ako pre ňu, platila som ten byt hoci som tam nebyvala štyri roky.

spadnutaslivka
30. aug 2023

@somnikto veď dobre. Preto píšem, že sa musíte narovinu porozprávať o možnostiach. Alebo prijme, že tam si alebo sa musíte dohodnúť, kto koho vyplatí.

somnikto
autor
30. aug 2023

@spadnutaslivka je to moja mama a viem že ma nemá z čoho vyplatiť. Ani tak by sme sa nikam nepohli. Vážne je pre matky také hrozne keď sa dospelé dieťa má vrátiť domov ? Až tak že moja mama do mňa zjapala aby som zostala s alkoholikom len aby som sa nevracala...

mikadooo
30. aug 2023

@somnikto ja sa jej nečudujem.... Mama už jedna ruka hore a po 4 rokoch zrazu takáto jóbovka 🤷🤷🤷. Možno pred tebou aj skrýva nejakého priateľa, resp. "kamaráta s výhodami"... 🤭. Hľadala by som ďalej. To, že dvom vám bude lepšie, to je žiaľ len tvoj názor, ona to evidentne vníma ináč. Skús ju poprosiť, či by ti nepomohla s hľadaním podnájmu do xxx eur, lebo viac neutiahneš. Evidentne motiváciu pomôcť ti s tým má veľkú...

ivangeline
30. aug 2023

Ja som naopak smutna zo spravania tvojej mamy.

spadnutaslivka
30. aug 2023

@somnikto chceš úprimnú odpoveď? Ako som písala, určite snom každej mamy je, aby sa jej dospelé deti vracali domov. Fakt. Každá snívame o tom, že vychováme deti, oni si založia svoje rodiny a budú "na poriadku". A nie neschopné furt pri maminej sukni. Prvá jej otázka v duchu určite bola, čo pokašľala vo výchove. Prepáč. Raz to pochopíš. Možno ju to prebolí a na čas ťa doma prijme, ale určite má iné plány. A tiež už mi napadol aj nejaký priateľ... Veď je pravdepodobne ešte mladá. Určite by si mohla niekoho ešte nájsť. Ale s dospelou dcérou v byte to určite nebude ľahké.

spadnutaslivka
30. aug 2023

@somnikto Mamy chcú pomôcť svojim deťom, ale všetko má svoje hranice. A hlavne, nevieš, koľko si odriekala celé roky, koľko sebazaprenia... a teraz, keď už mohli ísť veci ako chcela ona, sa zrazu nedá, lebo... Ako vravím, podľa mňa, by ste sa mali normálne porozprávať a vaše spolubývanie by malo byť dočasné a najlepšie aj časovo vymedzené... a nie ako super plán, že jupí, budeme bývať spolu, je to aj finančne výhodné. Lebo to je len tvoj pohľad a ten jej buď nevieš alebo radšej nepíšeš.

triss83
30. aug 2023

@somnikto aký veľký je rodinný dom? Nedá sa prerobiť na 2 bytové jednotky? Otec ti prepísal polovicu domu za akých podmienok?

somnikto
autor
30. aug 2023

@ivangeline ty si to asi jediná pochopila štýlom ktorým to beriem ja..ja nemám nikoho kto by mi pomohol, mám na svete štyri kamarátky každá je inde..jednu dospelú nevlastnú sestru v zahraničí, otec mi zomrel, starká je chorá..nikdy som od mamy nechcela pomoc, v ničom, od 18tich pracujem , nepovažujem sa za neschopnu..odkedy nechodím do školy nevzala som od nej ani cent..ani cent..jedine darčeky na sviatky. Každý mesiac jej posielam peniaze, či na byt alebo na výlety lebo rada chodí na výlety..teraz potrebujem pomoc ja, chcem byť doma pretože je pre mňa lepšie platiť 200€ za svoje ako 450 za cudzie..ani ex sa ku mne tak hnusne nechoval ako ona ..

somnikto
autor
30. aug 2023

@triss83 je to byt.. dvojizbový..prepisal ho keď vedel že ochorel..

saraxyz
30. aug 2023

@somnikto prečo jej platíš byt,keď ho užíva iba ona? Narovinu jej povedz, že tam budeš dočasne byvat, myslím si, že keď sa takto sorava, budeš chcieť odísť čím skôr a po odchode si bude vsetko platiť sama. Ak bude mať námietky, tak byť môžete predať

minenkak
30. aug 2023

@somnikto buď sa tam nasťahuj alebo za tvoju časť pýtaj od mamy nájom keď sa jej nepáči

somnikto
autor
30. aug 2023

@saraxyz platím lebo zarábam lepšie ako ona, chcela som jej len pomôcť tým..živila ma do dospelosti, chcela som jej to takto vrátiť..

spadnutaslivka
30. aug 2023

@somnikto my ti rozumieme, len proste ty chceš len pritakávanie a nie možný pohľad druhej strany. Ako vravím - treba len úprimný rozhovor s mamou a nájsť rozumný kompromis.

triss83
30. aug 2023

@somnikto v nadpise píšeš o dome, preto sa pýtam.