Píšem sem z toho dôvodu, že moja 60ročná mamka je dlhšiu dobu pravdepodobne závislá na analgetikách a ostatných rôzných tablekách podľa nej "na spanie". Stala sa táká vec že, sama si to nechce prizna,ť že včera sa niečo stalo a začala blúzniť, mala halucinácie, royprávala úplne y cesty...trvá to už asi dlhšie,len sa jej to darilo maskovať pred nami..Je tu niekto kto má podobný problém s rodičmi,alebo niečo podobné?Lebo ja neviem ako to bude s ňou ďalej...Všetci sme neštastní :(
@zienkakatka ..hm...urcite sa porad s jej lekarom...lebo niektore lieky maju aj mnoho vedlajsich ucinkou..a staci zle davkovanie a je problem...a aj halucinaci...mamka,ked bola uz velmi chora a mala strasne bolesti...kadejake anajgetika skusali a fakt niektore zle znasala..normalne mala hororove sny a aj problem s koncentraciou a pamatou a dokonca aj halucinacie 😒
pozor, lieky na spanie su silne navykove
moja babka, ktora bolo onkologicky chora mala halucianacie z liekov na upokojenie... vysadila som jej ich a bolo dobre...🙂 treba sa poradit s lekarom matky.... ved preco berie pravidelne analgetika a lieky na spanie, je nejak vazne chora???
@zienkakatka rozhodne treba ísť za lekárom, aby zmenil lieky
@tykat najhoršie je to že lekar jej to nechce predpisovať a ona si ich dokaze sama zohnať aj bez receptu.naslubuje, že recept zabudla donesie že zabudla,tak uhradí plnu sumu a už sa neukaže.ordinje si to sama..
@terezka1947 ked mama si sama ordinuje...ma si dať po jednej tablete 3xdenne na bolesti a ona si da dvojnasobok plus lieky na ukludnenie ci na spanie...vravela som s jej lekarkou,že jej ich netreba ale ona si ich vie zohnať aj sama...lekarne daju...takto to tu na sr mame...ani recept netreba a davkuje si podla seba, ako jej vyhovuje aby mala stavy ake sa jej ziadaju...
@grettka ano viem...vsetci vieme...ale mama si to neche priznat vraj ich potrebje...a netreba jej...su to už asi roky co to takto praktizuje
@iveta70 ma zdravotne prblemy,ale nie take aby sa takto nicila...momnetalne je v nemocnici a lekari tvrdia ze je ok..vraj si vymyslame...ale tak to nie je...na nevestru vykrikuje ze je satan z pekla...ze ja som na misich v juznej amerike a manzel je v los angeles....uplne z cesty rozprava vidi co nie je...
@zienkakatka mama si evidentne neuvedomuje, co stvara, ked je pod liekmi. Neviem, mozno terapia sokom by jej pomohla. Skuste ju nahrat na mobil, mozno sa spamata... Tiez viem, ako sa sprava clovek pod liekmi, je to strasne... ale ked k tomu prispieva sama, tak je to o to horsie. Aj tak treba hovorit s jej lekarkou este raz, nech jej daju aspon slabsie lieky na zaciatok, lebo uplne vysadenie naraz tiez nie je dobre.
@hradnapani ona si to nechce priznať,ale vidime na nej a tvrdi vzdy ze nic nema a tak az to nakoniec dopadne takto...zisla by sa jej liecba,ale ona vsetko rayne odmieta...nechceme jej zle, ked uz tak co by sme z nej j tak mali...na vsetko sa jej prispieva,neplati nic,ani elektriku ani nic...co ma je jej...po týždni uz nema dochodok co zhana lieky..
@zienkakatka sama od seba si neprizna nic, lebo si nic z toho nepamata 😒 Bud jej to musite nejako "spritomnit", ale aby to bol citlivy sok, nie brutalny... A porozpravat sa o peniazoch... ked ma na lieky, musi mat aj na elektrinu. Takto by ste len prispievali k jej padu, aj ked sa bude na vas hnevat. A poradte sa s psychologom, resp. psychiatrom, akymi fintami na nu ist. Je evidentne zavisla na liekoch, bude potrebovat nejake lieky na odburanie zavislosti
@zienkakatka naša neboha babička tiež nevedela zapsať. Bravala si tabletky na spanie a ked už mala 94 sem tam nevedela koľko užila tak sme sa báli. Mamina nevedela ako to vyriešiť tak som jej jednoducho kúpila v lekárni tabletky ako vitaminy čo sa podobajú na obyčajne a v pohariku som jej nechávala dve keby niečo. A do smrti nespoznala, že to boli vitamíny a dokazala zaspať aj bez skutočných.
Tak sa poraďte s lekárom, ktorý jej ich predpisuje.
Mojej mame sa stalo, že si omylom zobrala na spanie 2 tabletky a správala sa podobne.