Mama je sklamaná, lebo nekupujeme 7-miestne auto

4. okt 2022

Ahojte. Toto je len taky vylev, lebo nemam komu povedat... Kupujeme nove auto. Som sa pochvalila mame, co bola chyba. Jedine co ju zaujimalo je, ci je 7miestne. Ako som povedala, ze nie, sklesla, odula sa... Lebo jej "sen" je, aby sme chodili vsetci spolu na vylety a dovolenky. Cely cas dufala, ze kupime viac ako 5 miestne auto, vkuse mi to naznacovala.
Oni auto nemaju. Odvezie mi ich hocikde, ked je treba, ale dovolenka nie🤣

deti95060810
4. okt 2022

však nech ide maminka na dovolenku vlakom.... a hlavne bez teba...

sissy27
4. okt 2022

super... a maminka sa aj ponúkla, že prispeje na kúpu 7 miestneho, na poistky, údržbu, phm...? keď už teda je to jej sen, ktorý ale vy budete musieť dlhodobo financovať...
Ak by išlo len o spoločný výlet raz za čas, tak nevidím problém vziať auto na týždeň z požičovne.

mila23
4. okt 2022

@sissy27 len autorka asi neplanuje chodit na dovolenky s mamou..... 😉

mandzula
4. okt 2022

Pekné od nej, že sníva. Ona auto nemá, teda zrejme svojich rodičov na dovolenky autom nezvykla vozit, podla toho nech upravi svoje sny. Mimochodom, stari rodicia zvyknu vozit svojimi autami na dovolenky aj vnucata, co na to mamka?

basska_b
4. okt 2022

My mame 7miestne, ale pri 3 detoch a ich veciach vratane kocika si myslim, ze moju maminu nenalozime do kufra ani nahodou 😆

sissy27
4. okt 2022

@mila23 to som pochopila... na druhej strane raz za čas by sa mohla obetovať aspoň na nejaký víkendový výlet - nikdy nevieme, kedy svojich blízkych vidíme naposledy...
Extra auto by som nekupovala len aby som maminke splnila sen, ale raz za prenajať na víkend veľké auto a zobrať ju na výlet s celou rodinou by sa hádam dalo.

tosomja
4. okt 2022

Máme 9miestne, nech príde s nami 🤣🤣

martinkatinka
4. okt 2022

My mame 7 miestne. Prevadzka 7 a 5 miestneho nie je az taky rozdiel. A sme spokojni, prave preto, ze ak ideme na vylet, mozeme ist viaceri, co aj vyuzivame. No na dovolenku(viacdnovu) aj tak ideme sami.

henrietkatr
4. okt 2022

paneboze a to sa zakazdym pri kazdom rozhodnuti rozhodujete podla maminky? nejde mi to do hlavy absolutne, ved na nom budete jazdit vy alebo ona?

janinah
4. okt 2022

Som pri mori .je tu stará pani možno 80 s dcérou.ktora ju odprevadi do mora po kolená.a tam stoja obe a rozprávajú sa a vyžaruje tam láska.Mne je ľúto.ze moji rodičia nikdy neboli pri mori a už ani nebudú a že som bola hlúpa a nezobrala som ich nikdy na poriadnu dovolenku.Nepisem.ze berte mamu všade.ale zas úplne nikam? Ja už som babkou a verím.ze občas s mladými na dovolenku pôjdeme.

miadi
4. okt 2022

Toto je taky vylev ktory by mà ani netrapil ze nemam komu povedat, 😉😂Ved mamu na dovce nechcete brat tak kde je problem? Za svoje sklamanie si moze sama. Nemala od vas ocakavat ze jej splnite sny . Je dost stara aby vedela ze sny si mà kazdy plnit Sam .

janinah
4. okt 2022

@miadi ako si sama splnia sen.ked ten sen znamená výlet.dovolenku s deťmi a vnúčatami?
Niektore názory sú dosť nezrelé.ale však životné skúsenosti nepredávajú v obchode.na to človek musí prísť sám.

pallacinka29
4. okt 2022

podobne ako moja svokra… “Aky velky karavan ste kupili?” A my, ze “velky”, a ona na to, “tak ma mozete zobrat so sebou”. Mne skoro zabehlo, slusne, ale razne som jej povedala, ze ziadne take, ze rodina ma byt sama a nie zavriet sa do karavanu so svokrou…

tosomja
4. okt 2022

@pallacinka29 a to myslela, že sa tam k vám nasťahuje, či výlet raz za rok? 🙄

martinkatinka
4. okt 2022

@janinah veru, nikdy nevieme dokedy tu budeme.... Aj preto som rada za chvile s rodinou. Samozrejme, neberieme ich vsade, ale tak ked viem, ze by sa tam svokre pacilo, vezmeme ju so sebou na jednodnovy vylet. Na viac dni ani nechce ist.

miadi
4. okt 2022

@janinah Ja chodim s mamou na dovolenky aj ju na ne beriem. Nezrele je cakat ze si jej dcera kupi auto na ktore Mozno ani nema len Preto ze ona si to zela. Toto je Podla mna uplne mimo zivotnych skusenosti mam Mozno viac ako ty a nemusis ma zhadzovat ked mam iny nazor ako ty . To svedci len o tvojej nezrelosti.

mandzula
4. okt 2022

@janinah v tomto pripade to musi byt aj snom tych deti a vnucat. A hlavne byt oduta za to, ze deti nekupili auto podla jej predstav, prave to je velmi nezrele. Ved oni to auto budu vyuzivat zrejme dennodenne, nielen parkrat rocne na dovolenku, takze je pochopitelne, ze ho prisposobili svojim potrebam. Ja sa bez mucenia priznam, ze pre mna je top dovolenka taka, ze idem ja, manzel a dcera, od rodicov si tam praveze chodim oddychnut.

ankare
4. okt 2022

Tak nech maminka prispeje zvysok a kúpite aj 7miestne. 🤔

janinah
4. okt 2022

Kto ako myslí...len chcem napísať.ze venujte sa trochu aj rodičom.kym ich ešte máte...

@miadi nezhadzujem ta.nepisem vôbec o aute.keby autorka chcela mamu brávať so sebou tak ju odvezie aj na fúriku.toto nie je o aute to je o vzťahoch...mama.vychovala si nas.ale už som dospela a ty zmizni z nášho života...asi tak

mandzula
4. okt 2022

@janinah vidis, ja to zas vnimam ako sebectvo mamy, ze automaticky predpoklada, ze ju budu brat so sebou a prisposobia tomu kupu auta, co zas nie je vec za 5 korun.
A autorka pise, ze mamu odvezie hocikde, takze zo zivota ju nevyhadzuje.

miadi
4. okt 2022

@janinah uplne nelogicke toto co si napisala. Keby chceli mozu ist na dovcu aj vsetci vlakom moze ist aj dedko svagor brat. Keby mama chcela nech si kupia autobus tak by mali ? Aby jej splnili sny inak su zli? S tym ake auto si kupi rodina nemaju stari rodicia co rozhodovat. Ona sama auto nema no oni si maju kupit take kde sa zmesti aj ona ??? Hoci ked treba tak ju odvezu kde potrebuje . No na dovolenku ju brat nechcu . Nemoze kazdy zit tak ako ty. Ja chodim rada s mamou na dovcu s detmi ale to som Ja . Nie kazdy to mà rad ale zato nemusis odsudzovat. Este musis k tomuto pochopeniu druhych dozriet. Alebo nemusis ..

lentak1223
4. okt 2022

No vidíš a my práveže kvôli mamkám kupujeme 7 miestne🙂keďže je nás už 5. Mužovi zomrel tatík, mamka je sama a moja je tiež v podstate sama. A keď sme pri nich, tak sme ich brávali aj na výlety, aj k nám. A sme veľká rodina, stále bude koho zobrať s nami🙂

tosomja
4. okt 2022

@miadi ale ona nereagovala na splnenie sna kúpou auta, o ktorom snívajú svokrovci. Ale na to, že odvezie ich všade, ale dovolenka nie. Že čo keď práve to je sen rodičov?? Napísala to tak škaredo (autorka) že mi až ľúto prišlo, že prečo by nemohla vziať rodičov na dovolenku.

viestta
4. okt 2022

Dovolenka so starými rodičmi je fajn, ak to tak chcú všetci zúčastnení.
Starí rodičia ak si chcú užívať s vnúčatami dovenky, mali by byť trošku iniciatívni, ale nie v zmysle, že budú pasino agresívne vnucovať svoje predstavy o dovolenke dospelym deťom.

tosomja
4. okt 2022

@viestta to je tiež pravda.

miadi
4. okt 2022

@janinah ale Ved mozu ju aj na furiku odviezt ale to neznamena ze musia mat velke auto, Ved ten vztah nie je o tom aby oni mali to co si ona praje, Neviem ako to maju ale Snad sa mame venuju dost na to aby nemuseli mat 7 miestne auto a stale byt dobra dcera dobry zat.

h2
4. okt 2022

@janinah Prepáč, ale sama si napísala, že si rodičov nikdy nezobrala k moru, ani inam na dovolenku. Áno, teraz, keď tu už nie sú, ti to je ľúto, ale nedáva ti to právo písať tu ostatným, že "mama, vychovala si nás a teraz zmizni", ako keby tým, že si nekúpia auto podľa matkiných predstáv, boli necitliví ignoranti. Tebe by sa asi tiež nepáčilo, keby ti to niekto napísal, lebo si rodičov na dovolenku nezobrala.
Mimochodom, keby si rodičov brávala na dovolenky, tvoje deti by to videli a vyrástli by v tom, že je to normálne. A bolo by oveľa pravdepodobnejšie, že aj oni zoberú teba.

mandzula
4. okt 2022

@tosomja mozno nechce prave preto, ze jej mama je ten typ, ktory sa oduvanim snazi presadzovat svoje nazory a nebolo to takto prvykrat. Velmi tazko povedat, no dovodov moze byt x.

tosomja
4. okt 2022

@mandzula tak ja mám tiež takú priateľovu mamu, čo ide s nami len kvôli tomu, aby sa pofotila a ukazovala kamarátkam fotky s vnúčatami, pritom sa vôbec nevenuje, nevezme ich na zmrzlinu, ale nemôžem povedať, že s nami neboli. Chceli, išli. 😁

mandzula
4. okt 2022

@tosomja tak takych by som just nevzala.😃