Mama ide proti mne a priateľovi

dominikatomas
4. jan 2020

Chcem sa poradiť. Začínam nový vzťah ,ktorý by bol uzasny keby moja mama nebola tak hnusne proti nemu. Nepozna ho videla ho na chvilu raz a uz ho odpisala. O zmienke aby do nas chodil nechce vobec pocut iba na neho nadava nic viac.Neda sa s nou normalne porozpravat ako matka s dcerou. Vobec jej na mne nezalezi, vserko robi tak aby som mala z toho stresy ja a on ,lebo neje po jej voli , lebo som s auz rozhodla robit podla seba,nechcem sa nou uz ovladat. Co mam robit? rozmyslam se odidem k nemu nech si uveodmi co tym sposobuje.Rste sa mi aj vysmiala do tvare ako mozem lubit... prosim pekne o rady.
Podotykam este ,ze on ma 33 a ja 26 a minulost ma kazdy inu... a o to viac je to horsie ,ze nadava na jeho rodinu.ktoru ani nepozna.Chce nas oddelit za kazdu cenu.

limetka69
4. jan 2020

odišla by som z domu, radšej bez matky ako s takou.

0kristina0
4. jan 2020

No mne sa nechce verit, ze by na neho nadavala bez priciny a este aj na jeho rodinu, ktoru nepozna. Napisala si nam vsetko?

83lenka83
4. jan 2020

@dominikatomas co jej na nom vadi? Napis celu pravdu taku aka je. Je rozvedeny? Ma dieta? Mal problem so zakonom v minulosti? Pracuje? Ma nejake zazemie? Niekde v nom chyba musi byt ked mama takto reaguje, ty mozes mat nasadene ruzove okuliare cez ktore chyby nevidis .

dskjhfdlkdjhl
4. jan 2020

@dominikatomas mas 26 rokov, uz si kludne davno mohla byvat sama, bez rodicov.

limetka69
4. jan 2020

keby si mala 17 tak ju chapem, ale teraz by do toho nemala kecat, podla mna je tovja mama riadna manipulatorka, ktora chce mat vsetko pod palcom, a mysli si, ze svet sa toci len okolo nej a podla jej pravdiel.
@0kristina0
@83lenka83 to, ze my mame nejake iq a intelekt, neznamena, ze su vsetci taki, niektori ludia su totizto prepnuti, a niektore matky sa nevedia zmierit s tyym, ze deti uz nie su deti a nechcu im dovolit vyletiet z hniezda

dominikatomas
autor
4. jan 2020

@0kristina0 napisala. Jej vadi ,ze som skoncila vztah,ktory uz nedaval zmysel ,a ona ho chcela nasilu udrzat. A neviem co jej vadi vsetko asi ze je starsi a mysli su ,ze je dajaky idiot.

limetka69
4. jan 2020

@dominikatomas presne toto som prezila ja ked som nechala mojho ex, mama stala na jeho strane, lebo lepsieho muza niet, a potom ked spoznala mojho muza, sama uznala, ze som nechala idiota, moja mama vtedy myslela na moje zabezpecenie, ze robi, ze je sikovny, ze ma auto, ze mi dom postavi, ze som nebola stastna bolo u nej vedlajsie :D prebolelo. uz ani nepravda 🙂

dominikatomas
autor
4. jan 2020

@83lenka83 nemam ruzove okuliare. Pravda je taka aka je. Spoznala som muza,ktory si ma ceni ovela viac a vie sa spravat. A minulost ma kazdy inu. Minulost sa nema riesit v pritomnosti. Uz sa to stalo uz sa to zmenit neda.Je slobodny, nema decko s nijakou, pracuje v staveb.firme, stara sa o mamu, a zazemie ma. A to ,ze nema vysoku skolu neznamnea ,zE je zly a hlupy. Vysoka skola nezarucuje ig kto ake ma.

0kristina0
4. jan 2020

@dominikatomas o tej minulosti mama vie?

dominikatomas
autor
4. jan 2020

@limetka69 nie som si ista ,ci to bude aj moj pripad. Ona ho tu nikdy chciet nebude. A chce mi zakazat s nim chodit

dominikatomas
autor
4. jan 2020

@0kristina0 vie, nikomu nic nespravil , clovek ako kazdy iny. Kto nerobil hluposti v mladsom veku?skoro lazdy

limetka69
4. jan 2020

@dominikatomas no moja mama je moja najlepsia kamoska, ziadny chlap by nas nerozdelil, vieme kecat o vsetkom, cize nemusi to byt tvoj pripad, ale to nic nemeni na tom, ze si dospela a kazdy je sam strojcom svojho stastia, ak si dokafres zivot, tak si budes sama na vine, ale neznamena to, to že to nemoze byt muz tvojho zivota. jednoznacne by som nedovolila mame kecat mi do zivota, od 18tky som si ju vypocula a urobila po svojom, ked si nechas rozkazovat teraz budes ju musiet pocuvat do konca zivota, ako moja mama moju babu, doteraz ju pocuva, a baba to je iny general :D cely zivot som na to pozerala a nedopustila som aby som dopadla ako moja mama, aj ked tahy mala, ze ovladat, rozkazovat a kontrolovat, ale zistila, ze to nema zmysel a prestala

dominikatomas
autor
4. jan 2020

@limetka69 co mam teda urobit? uz nechcem aby ma komamdovala Mam odist aby prestala? ja so svojou mamou som nikdy tsk nevychadzala ani nebudem..

moonlight1210
4. jan 2020

@dominikatomas to je hlupost, ze minulost do pritomnosti nezasahuje. Ved prave na nej je ta pritomnost postavena.
Kazda byvala hlupost stale moze necakane vyskocit v pritomnosti a zamotat ju.

limetka69
4. jan 2020

@dominikatomas ja sa ti cudujem, ze si este neodisla, 🙂 ale aj odist nie je len tak, pretoze ak ti to s priatelom nevyjde tak co potom? musis si to premysliet poriadne, mat zadne vratka, neviem ci sa da byt s mamou za dobre ked odides z domu, ale na druhej strane, ani to y ma neudrzalo doma, isla by som hoci by som riskovala, nejak bolo nejak bude, keby mal clovek premyslat nad tym co bude, tak ani dieta nemam, lebo som si nevedela predstavit kto mi s nim pomoze ked budem chodit do prace . a nakoniec som tu, s dietatom a inou pracou, vsetko sa akosi zladilo 🙂

ladyblcha
4. jan 2020

@dominikatomas v 26r s maminkou byvat, najvyssi cas sa osamostatnit ✌

dominikatomas
autor
4. jan 2020

@ladyblcha nie kazdy ma zivot ako na pozlatku.Nie je to hriech ani hanba. Zdrzuj sa prosim takychti komentarov. Dakujem.

dominikatomas
autor
4. jan 2020

@limetka69 kazdemu sa lahko povie ked to nezaziva a nema tuto situaciu. Nemam pracu takzw preto je to ako je. Ale chcem odist k nemu. Radsej risk ako nic. Mama uz ovladala psychicky dost.

cacianka
4. jan 2020

Veru minulost zasahuje s veľmi.záleží vsak aka. Si tu anonymná tak skús napísať co na jeho minulosti vadi tvojej mame.zalezi aj ako sa s nou vysporiadal a zije teraz.
Mami niekedy maju lepsi nos ako ich zamilovane dcery, ale aj sa môžu mýliť a byt "toxické".
Z tvojho textu to nespozname co je vo veci

limetka69
4. jan 2020

@dominikatomas sama najlepsie vies co mas urobit, ale pracu si najdi, aby ti raz nevycital, ze ho zivis, ze je vsetko jeho a podobne, aby si sa raz neocitla s holou ritou pred barakom, v dobrom to myslim, to ze sa milujete to je ok, ale po dvoch rokoch to bude ine 🙂

dominikatomas
autor
4. jan 2020

@cacianka jej vadi ,ze ma 33 a ja 26 a nema vysoku skolu.. a je z dediny aj ako my takze cisto od veci.

0kristina0
4. jan 2020

@dominikatomas no a mas to tu, o tomto som hovorila, nrexistuje aby na niekoho nadavala bezdovodne. Ved priznaj jeho minulost, ci je to taka banalitka.

cacianka
4. jan 2020

@dominikatomas neviem preco na nu útočís.napísala ti slusne a k veci. Drviva vacsina zien by ti napisali to isté, aj to ze sa osamostatnili aj o 10 r skor ako ty ...

mogaa
4. jan 2020

@dominikatomas prepáč ale máš 26 tak sa nechovaj ako decko...mama ti nemá čo v tvojom veku hovoriť s kým môžeš chodiť a s kým nie....no a ak ho nemá rada a nechce aby k vám chodil, musíš to len akceptovať...je to dom tvojich rodičov, nie tvoj, ty si tam stále len ako dieťa svojich rodičov...

dominikatomas
autor
4. jan 2020

@cacianka ja som slusne odpovedala.... len sa tu nechape skutocnost , ze nie kazdy si tak vie najst rychlo pracu dokonca so skolou kde drel 5 rokov. Ano mohli si najst ale zalezia od toho viacere skutocnosti.

cacianka
4. jan 2020

@mogaa ano - musime respektovat pravidlá domácich, aj ked vzdy sa da dohodnut.
Ak sa nedá tak riesim svoje byvanie a tak aj súkromie inak

evittam
4. jan 2020

@dominikatomas A ty mas VS? A bez práce zavesená matke na krku? A nie nežila som v pozlátku.😉
Ak chces zit svoj zivot tak sa tak zariad.

dominikatomas
autor
4. jan 2020

@mogaa nechovam sa ako decko. To skor ona sa tak chova ked ne je po jej nemozem byt po nijakom.. a ano mam 26 ale ona to tak nevidi. Stale aa ku mne a k sestram chovala jak k detom Ja som povedala ,ze budem akceptovat ze tu vobec chodit nebude len nech nenici mna a jeho.

limetka69
4. jan 2020

@cacianka co ty to tu preboha chces? aby tu nikto neutocil, to by som ani neverila, ze som na konovi :P

dominikatomas
autor
4. jan 2020

@evittam prosim ak nemas normalnu radu nepis tu taketo provaktivne veci