Som štíhla, nosím veľkosť S alebo ak chcete číslom, tak 36. Úplne cudzí ľudia ma veľakrát pochvália. Že dobre vyzerám, že som drobná - pritom drobná výškou nie som, mám 174,5 na výšku. Ale oni myslia, že chudá.
No stačí prísť na návštevu k mame a tá mi hovorí úplný opak. Že som veľká a taká a onaká.
Som z toho zmätená, ja sa vidím, že mám peknú postavu, cvičím, chodím na hodiny tanca, veľa ľudí mi povie, že by som mohla trochu pribrať. Sama sa vidím v zrkadle a som veľmi spokojná.
Prečo ma teda mama inak vidí? Nechápem to a fakt mi to vŕta hlavou. Najradšej do mňa vŕta pred návštevou.
@dskjhfdlkdjhl Nie, nie je modelka. Ona je úplne iný typ než ja, je maličká, postavou štíhla. Len mi nejde do hlavy, že prečo ma tak vidí.
Mama ma nejaky problem alebo komplex z vlastneho zivota,ktory si teraz riesi na tebe.Dost divna mama.Povedz jej priamo len raz,ze ak s tym neprestane,s posudzovacnymi recami na tvpjunpostavu tak ju nebudes navstevovat.A ak neprestane nenavstevuj.
spytaj sa jej.. alebo povedz aku si ma spravila taka som .. dolezite je pre mna ze som spokojna sama so sebou a hlavne ze sme vsetci zdravi ..
alebo proste len povedz-aj ja ta lubim mami a usmej sa
Nemusis chapat jej myslienkove pochody, tie neovplyvnis, potrebujes sa Ty k tomu nejako postavit, aby si mala klud-bud ignoracia, alebo razna stopka.
@dskjhfdlkdjhl Potom mám v hlave guláš, ale ako fakt. Ráno som išla do práce výťahom a pozerám na seba vo výťahu a nechcem aby to vyznelo blbo, ale bola som pyšná, že mám takú postavu. A stačí prísť k mame a tá ma hneď dá dole. Ja len že to nechápem prečo ma vidí inak. že cudzí ma pochváli a vlastná mama zhadzuje.
Mamine reci nezmenis, jedine co mozes zmenit je to ako sa k nim postavis. Mas len dve moznosti, bud jej vyargumentovat ako to vidis ty alebo pouzit usi. Jednym dnu, druhym von.
Ked do teba rype najradsej pred navstevou, skus jej raz pokojne odpovedat, ze ty si so svojou postavou spokojna a pripadne sa opytaj, ale ozaj pokojne aj navstevy, ze "co myslite, mala by som na sebe nieco zmenit?" Mozno to pomoze tvojej mame otvorit oci. Ak nie, tak potom len si s nou sadnut a otvorene jej povedat, ake je ti to neprijemne a ze ak s tym neprestane, tak jej nastavis zrkadlo a tiez ju budes pred navstevou zhadzovat, lebo je taka krpata a podobne. Ale to je snad uz najposlednejsia moznost, u normalneho cloveka by otvorena komunikacia mala zabrat.
Ja by som jej vynadala
Povedz mame: aku ste ma s otcom vyrobili, taka som a viac neries. Mama ma nejaky problem ocividne.
Tak este raz-mamu nezmenis, musis zmenit svoje vnimanie jej reci a postavit sa k tomu tak, ako to Tebe vyhovuje. Cize bud jej reci budes ignorovat, to asi nie si schopna. Alebo jej daj ochutnat jej medicinu a mozno si potom uvedomi, co Ti robi. Ale je kludne mozne, ze si to neuvedomi. Za mna osobne je najlepsie taketo blbe reci ignorovat, ale to musi clovek asi trochu dozriet, aby bol toho schopny.
Pri vyske 174 nosit 36? Si chuda. Mame treba vysvetlit nech sa spamata. A nech si vezme meter ci nema nahofou rovnaky zadok ako ty co si vyssia. Skor si myslim ze ta vnima ako velku, nie tucnu, male zeny maju tendenciu povazivat vysoke zeny za "velke" bezohladu na konfekcnu velkost.
Pokial vieš že nemas nejakú veľkú nadváhu očividný nepomer váhy k výške tak naozaj záleží najviac len na tom ako sa vidíš a cítiš ty a najlepšiu spatnu väzbu dostaneš podľa mna tak, keď vidíš objektívne cudzích ľudí niekde a hlavne chlapov, že sa radi pozrú😃 oni sa nebudú pozerať na niečo co sa im nepáči. Ja si vždy tak poviem: pokial viem ešte veľa ľudí zaujať tak sa cítim sebavedomo spokojne lebo viem že sa pacim.
podla mna riesi vysku.. ked je nizka. Neries. KEd tak jej normane ako mame povedz, kludne ked budete same, ze si nezelas taketo jej komentare. Nech riesi svoju postavu ak chce, ty si so sebou spokojna a si stihla. Nie si ani velka ani tucna a nemas co viac so sebou robit :D Z vysky si neuberies predsa.
Niektore mamy sa nevedia zmierit s tym, ze starnu a ich dcery su krajsie ako oni….je to smutne, pretoze normalna mama je na svoju dceru pysna a nezhadzuje ju, mozno Ta vnima ako konkurenciu….doteraz chvalili ju a teraz chvalia Teba…..nemoze to byt pricina?
Velkost S je 34 a nie 36 len medzi recou.
Pri takej vyske a s velkostou S musis byt strasne chuda.
Je to smutné, ale niektoré maminy dokážu závidieť aj svojim deťom - hocičo - postavu, dom, auto, prácu, lepšieho muža.
@beataxxx Popravde vôbec neviem, aj mňa to už napadlo, ale nemyslím si, že by žiarlila. Ale ktovie.
@0kristina0 Nie som strašne chudá, mám postavu pekne súmerné rozloženú, je pravda, že mám strašne chudé ruky
@jessx Práveže cudzí ľudia mi hovoria, že vyzerám super, chlapi sa otáčajú 😁 Aj ženy mi hovoria, kolegyne a tak, že som chudá. A mama naopak, že som veľká capina.
A o čo ti vlastne ide? To ti tak záleží na matkinom názore? Ved ak sa ty cítiš ok tak nerieš čo hovoria ľudia okolo.
@aurora33 Mňa zaujíma, že prečo to robí. Lebo nechápem, nerozumiem, že iní ma vidia štíhlu a ona veľkú.
Moja 15 r dcera ma 175 cm a je stihla, okolo 47 kg. Krasna v tvari, pekna postava. Kosticka. No som s tym uplne v pohode, ze nam rastie do krasy. Ja som nizka, plnostihla. Skareda nie som tiez 🤪 ale zeby som ju davala dolu, ze sa vydarila 🙈 aj starnut a menit sa, treba vediet prijat...
Nemysli tym velka ze si vysoka? Teda vyssia aj od nej?
Kazdopadne geny mama geeeeny. Co si mi dala s otcom tak toto som ja 😉
Vahu mam po tebe. Vysku po nom.
A klud 😉 kazdopadne musis mat super postavu a hlavne! Ze ty si s tym spokojna co ozaj by si mala byt 😉
A mama je modelka? Bud to ignoruj, predsa zrkadlo mas a vies ako vyzeras, alebo jej daj ochutnat rovnaku medicinu.