Mama a jej názor na moju prácu

spite1102
7. júl 2024

Dobrý deň. Ma 30 rokov a pracujem niekoľko rokov v poľnohospodárstve a záhradníctvo. Povedal som si že už mám dosť tohoto odvetia, tak to závesim na klinec.
Keďže som mal popri tomto brigádu v Call povedal som si že to chcem robiť FullTime keďže má táto práca baví a dá sa na nej platovo lepšie zarobiť.

Lenže moja mama si myslí že táto práca nie je práca. Práca je len fyzická. Hovorí aby som si našiel prácu len fyzickú. Že pri volaní nezarobím toľko aby som sa uživil. Pri tom keď som brigádne po večeroch volal som zarobil lepšie ako pri práci ktorej som bol cez deň. Čo by ste robili vy na mojom mieste? Ako by ste reagovali? Išli by ste do toho aj keď by vám to zakazovali? Ďakujem za vaše odpovede.

ariannazara
7. júl 2024

Máš 30 rokov a snáď vlastný názor nie???

pribinak
7. júl 2024

Si dospelý a zodpovedný sám za seba. Hádam sa vieš rozhodnúť aj sám

siska53
7. júl 2024

@spite1102 Je to tvoj zivot. Nie zivot tvojej mamy zariad sa tak, aby tebe bolo dobre a ty si bol spokojny.

luccija
7. júl 2024

@spite1102 prečo by bola práca iba fyzická?milióny ľudí robia v kanceláriách.Ci máš robiť čo ťa už nebaví, za každého počasia, nadriet sa?
Máš 30... ďakujem mama za názor, ale takto som sa rozhodol.Tebe mama nemôže zakazovať môže povedať čo si myslí a ty sa rozhodneš...

viestta
7. júl 2024

V tridsiatke sa pytas co mas robit? Ked uz nic ine, tak konecne odstrihnut pupocnu snuru a prevziat zodpovednost za svoj zivot do svojich ruk. Mama moze poradit, pomoct aj dospelemu cloveky, ale dospely clovek sa rozhoduje sam. Aspon u nas je taky zvyk, ze dospele deti sa rozhoduju same za seba

sulavikova
7. júl 2024

@spite1102 držím vám palce. Pokiaľ ste sa rozhodli pre zmenu práce, vždy máte možnosť vrátiť sa k pôvodnému zamestnaniu. Mama nežije váš život a v 30 by ho už nemala ani riadiť. Treba vyskúšať novú prácu a mamu odstaviť bokom. Nech si užíva dôchodok a vás nechá konečne žiť.

medda_beda
7. júl 2024

Tak keď sa v 30tke pýtaš mamky či môžeš, tak mamku počúvni.Deti majú počúvať.Dospelí sa rozhodujú sami.

dorottka
7. júl 2024

Prosim, odstrihni sa od mamy, ona na teba uz ani zdaleka nema mat taky vplyv. Usetris si velke problemy do buducna a velke problemy s partnerkami. Mamy, ktore nechcu pustit vplyv na svojich synov, maju podla mna pripravene speci miesto v pekle.

crazy_cat_lady
7. júl 2024

Praca sa rata iba vtedy, ak je fyzicka? Mamka je stara skola? No ak sa musis pytat tu a mamky, co mas robit,..nemas vlatny zivot/nazor?

mandzula
7. júl 2024

Preco ti az tak zalezi na maminom nazore? Si od nej nejako zavisly?

vsetkounas
7. júl 2024

@spite1102 Neviem či žiješ s mamou v jednou domácnosti al vieš ako sa vraví čo oči nevidia srdce nebolí .Nemusíš všetko vešať máme na noc hlavne že ty si spokojný a zarobis kde už jej môže byť jedno .