Mama a alkohol

thor21
9. feb 2024

Ahojte, chcem sa zdôveriť s jedným problémom, moja mamina raz v minulosti už neriešila problém s alkoholom a priberala, puchla až jedného dňa sa jej pustila krv cez noc a skončila v nemocnici na zlyhávanie pečene, nebol to ten prípad, žeby bola len v liehu alebo tak, robila si bežné domáce práce a tak, no po tom sa z toho dostala a nejakú dobu pila len nealko a len fajčila, toho sa nevedela vzdať a o 7 rokov neskôr, tak od otca počujem, že pije zase, už kľudne vypije aj jednu fľašu Proseka denne plus sem tam nejaké to pivo a niekedy tvrdé, každý deň, ale stále je aktívna, domáce práce a ta réžia stále, ale popíja celý deň a každý deň hlavne a bojím sa, že ju to zabije, teraz bude mať čoskoro 70 rokov. Keď som sa chcel o tom baviť, že by nemala a že už raz skončila v nemocnici, tak sa len naserie a čo sa starám a proste nevie si to ani priznať, že je problém. Máte podobne skúsenosti? Chcem jej pomôcť, otec si nevie rady, už ho nebaví kontrolovať ju...
Doplním, žebraj skrýva fľaše a tieto veci

janickacrazy
9. feb 2024

@thor21 No pokiaľ ona nechce prestať, tak vy neurobíte nič. Musela by ísť na liečenie, ale keď ona si odmieta pripustiť, že má problém, tak pochybujem, že ju nejak presvedčíte. Máš deti? Možno to by bola motivácia, že neuvidí vnúčatá, keď bude piť.

thor21
autor
9. feb 2024

@janickacrazy Áno, máme jedno, ale obávam sa trochu, že už v tom veku sa to nezmení a nastane čo predtým, čo jej zlyhavala a to aj koli tomu, že videla, že ma nejaký problém, pribrala, opuchala riadne ale k doktorovi ani za toho, no postupne zase opucha hlavne brucho a cítim sa bezradne, keď si nedá ani povedať

veronika1754
9. feb 2024

@thor21 mám rovnaký problém, akurát to že moja takto ťahá už cez 10 rokov, a nemá zdravotné problémy, no už je to v štádiu že sem tam stiahne aj liter tvrdého denne. Riešiť s ňou je to zbytočné lebo sa ešte oduje že čo sa do nej staráme že je dospelá a môže si robiť čo chce. Nezaujímajú ju ani vnúčatá ani nič.

zuzka565
9. feb 2024

My sme mali taky istý problém. Kým neskončila v nemocnici na leukémiu. Usla hrobárovi z lopaty. Vtedy sa vzdala konečne alkoholu.

nazli24
9. feb 2024

hej aj mne takto pije mama, tiez vyslope aj cele vino, proseco flasu za den a tak, alebo tvrde tiez, v zivote ani za boha neprizna, pije natajnaka a take hruzy

tajfa
9. feb 2024

Moja je akurat na lieceni. Zatial sa drzi, ale je to boj na dlhe roky. Moze to byt ok aj nemusi.. roky si to neuvedomovala, nepripustala, ale uz tolko preslapov urobila a aj mega prusery, ze uz nebolo inej cesty. Chela nechcela isla na liecenie. A tam si to uvedomila az po troch tyzdnoch.

nikolmenova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tajfa
17. feb 2024

@nikolmenova urobila nejaky preslap a najprv musela vytriezviet. Potom sme sa s nou rozpravali a samozrejme na liecenie nechcela ist. Tak sme sa dohodli, ze pojde aspon k psychiatrovi a uvidime co povie. S tym suhlasila. Akurat toho psychiatra sme vybavili rovno v liecebni. To nevedela. Aj doktorka bola prekvapena ako sa tam ocitla, ze neprisla dobrovolne na liecenie. Ale nakoniec ta doktorka ju prehovorila aby sa isla domov zbalit a nech tam pride. Tak nastastie isla. No nebolo to zo zaciatku dobrovolne z jej strany. Skor nasilu z nasej. Aj nam to dala tri tyzdne pocitit. Najhorsi na svete sme boli kym si uvedomila svoj problem.

janka95
25. aug 2024

Ahoj. Ako to dopadlo ? Zmenilo sa niečo?

thor21
autor
31. aug 2024

@janka95 Ahoj, neopija sa, len každý deň si musí dať aspoň jedno dve tie malé prosečka z Lidla alebo aj pivo si otvorí, je aktívna neustále, ale už som rezignoval, keď si sama nechce povedať