Mám zostať pre dieťa, alebo odísť s mužom?

31. dec 2021

Ahojte prosím potrebovala by som poradiť

Mám 1 dieťa z predchádzajúceho manželstva a druhé dieťa s mojím terajším manželom.
Problém je ten že má možnosť ísť pracovať na stredne Slovensko do jeho vysnenej práce za skvelé prachy. Avšak ak odídem, asi mi súd nepovolí striedavku na prvé dieťa (7) z predchádzajúceho manželstva, pretože sudkyňa nechce, aby malo v živote tak výraznú zmenu a muselo si zvykať na nové mesto, školu atď .
Mali sme mnoho vážnych problémov, aktuálne chodíme ku psychologicke na parovu terapiu, no manžel nechce aj keď to sľúbil.
Mňa srdce ťahá nazad k prvemu dieťaťu, ale muz veľmi chce odist. Chce aby som bojovala o dieťa ale odtiaľ.
Najradšej by som bola keby sme ostali v meste v ktorom sme zili no on chce odist.co by ste mi poradili? Odísť a žiť sama alebo sa prispôsobiť a prísť o prvé dieťa?

simsalabim
31. dec 2021

Dieta by som nikdy neopustila.

mirro
31. dec 2021

Nikdy by som neopustila svoje dieťa

gleep1
31. dec 2021

Nechápem ako sa toto vôbec môže nejaka matka spýtať. Kopla by som muža, ktorý asi stojí za hovno keď chodíte na terapie, do zadku a ostala s mojimi 2 detmi tam kde som.

autor
31. dec 2021

Ani ja. Ale druhé dieťa mám s ním. Tiež zavazok

gleep1
31. dec 2021

A čo keď máš s ním druhé dieťa? Dieťa ostava s tebou, on nech ide do riti. Čo to je za magora že ta núti odísť od dieťaťa? To je nejake tvoje dieťa menej než to druhé?
Čo je záväzok na tom že máš s ním dieťa? Tvoje primárne záväzky sú deti a nie nejaký primitiv. Tak keď chce nech ťahá prec, ty ostan s detmi tam kde si.

autor
31. dec 2021

@gleep1 ďakujem. Už sa to naťahuje roky.

kubkovamama
31. dec 2021

Prečo striedavku? Nemôžeš mať prvé dieťa vo svojej starostlivosti? Čo exmanžel,ako sa k tomu stavia a čo prvé dieťa? Záleží od veku,vzťahov. A druhý manžel boháča,má chodiť na terapie s vami a takto .. Zrejme ta postavil pred ťažké rozhodnutie a vôbec ho netankuje ti pomôcť. Rodina s deti by mali byť na prvom mieste pre oboch rodičov,či už bio alebo nebio.Praca vždy bola aj bude.Moj chlap by toto nikdy nedopustil,obaja sme rozvedení,4 deti zmiešané.

autor
31. dec 2021

@kubkovamama lebo už som mala hodne problémov v minulosti pre jeho správanie. Pracovať v tej istej sfére by mohol aj v meste 30 km od nás. Aj teraz sme pohádani lebo som mu povedala že to tak necítim. Mňa ako matku nikdy nespochybnil exmanžel ani sudkyňa no majú výhrady voči môjmu mužovi.
Nechce chodiť na terapie aj keď s nimi súhlasil čo ma dosť štve. Preto som nestiahla návrh na rozvod ktorý som v minulosti podala a stále váham či odísť od neho či ostať s ním no vôbec sa mi nechce odsťahovať sa preč a riskovať že mi dieťa neprisudia

ibrunova
31. dec 2021

Ako že ti dieťa neprísudia? Myslíš to prvé? Nie je v striedavke? V živote by som sa nesťahovala preč s mužom, s ktorým máš už doma problémy a nakoniec ostaneš sama v cudzom svete..

veronikaszabova
31. dec 2021

To sa akoze fakt pytas, ci mas opustit dieta???

gleep1
31. dec 2021

Chápem že je to dosť zla situácia, nemať vysporiadanú starostlivosť o prvé dieťa a riešiť už další rozvod. Chápem že si čakala že sa to všetko zlepší. A je mi ľúto že nemá snahu. Ocividne je to maximálne sebastredny chudak, neviem čo ine povedať. Možno bude lepšie keď taký človek nebude v živote tvojich deti ako vzor. Je to ťažké rozhodnutie a je len na tebe. Ale myslím si naozaj že milujúca matka v tejto otázke nemá čo váhať. 2 razy rozvedená s 2 detmi, áno nie je to najlepsi status, ale deti toto nikdy riešiť nebudú. Budú riešiť len to, ci si pri nich stala a ci si bola pri nich keď ta potrebovali.

roobett
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
31. dec 2021

@veronikaszabova opustiť - resp bojovať o neho ale z iného mesta ale asi s výrazne horšími vyhliadkami na úspech

autor
31. dec 2021

@gleep1 ďakujem. Asi už som z toho všetkého po tých rokoch ozaj unavená. Doslova mi chýba nadhľad na to všetko. Srdce má ťahá späť do môjho mesta, bolo mi tam dobre a som na neho dosť upnuta. Muž tam ale už nechce bývať. Mrzí ma že obaja máme rozličné pohľady na to čo by bolo najlepsie

veronikaszabova
31. dec 2021

Tym, ze odides, tak ho opustis. A nie, ze nie

lenka7875
31. dec 2021

Asi by som sa nato pozrela z iného uhla. Či tvoj manžel chce odísť" len" za prácou, alebo chce zmenu bez teba tvojho a vášho spoločného dieťaťa. Ak Ti srdce piští po tvojom meste sama si si odpovedala čo chceš ty. A kvoli chlapovi by som neohrozila svoje dieťa. Tvoje dieťa ti časom da určite najavo že si ho nechala s otcom a odišla do ineho mesta. Tajže za mňa by som kopla do riti chlapa,ktory ťa pistavil pred take rohodnutie. Je Nový rok vhodný na zmenu ... pouvažuj 🙂

nwnw
31. dec 2021

Ved moze chodit on na tyzdnovky. Nikdy by som neodisla od dietata. Aj 18 rocne to vie poznacit. Asi nebola idealna situacia, ked mate stredavku.

autor
31. dec 2021

@lenka7875
@nwnw nebola. Presne kvôli nemu.

autor
31. dec 2021

@nwnw on nechce chodiť na týždňovky. Chcel by tam pre nás vybudovať zázemie aj ho v Tom chápem, len zas on nechápe, že moje prvé dieťa tu bolo pred ním.

autor
1. jan 2022

@lenka7875 on chce pre nás vytvoriť zázemie aby sme si tam spolu vybudovali život. Len nechápe že ja som na celý život už viazaná prvým dietatom

aniele
1. jan 2022

Vieš, my sme mali v pestúnstve deti, ktorých mama opustila kvôli ich otcovi predchádzajúcu rodinu. Aj s dvomi dcérami. Tie naše sa o tom, že majú súrodencov, dozvedeli tesne pred príchodom k nám. Potom sme s tými prvými boli v kontakte, nejako sme to lepili. A videli sme, ako to ovplyvnilo ich partnerské vzťahy. Nebolo to bohviečo. Popritom sme sa dozvedeli, že to isté spravila aj ich stará mama. Teda to môže poznačiť celú rodovú líniu. Nie je to len o tebe a tvojom mužovi či prvom dieťati.

autor
1. jan 2022

@aniele ja prvé dieťa nechcem opustiť a týmto smerom som nikdy nerozmýšľala. Skôr bolo cieľom vytvoriť rodinné zázemie a popri Tom bojovať na súde ďalej o dieťa. Aby bolo so mnou, nakoľko striedavku by nám pri tak veľkej vzdialenosti neschválili

aniele
1. jan 2022

Ja som tým chcela povedať len to, že naše rozhodnutia presahujú našu rodinnú bunku, generáciu, alebo ako to nazvať. Ja viem, že ho nechceš opustiť, otázne je, ako by to dieťa vnímalo.

merlinja
1. jan 2022

Zvláštne, stále spominaš len prvé dieťa. To druhé nie je dôležité? Neviem, neporadím, nevyznám sa vo vzťahoch, len ma to zarazilo.

madeline1
1. jan 2022

@merlinja lebo to druhe by slo automaticky s nimi, to druhe ma s aktualnym muzom.

bmuller
1. jan 2022

@madeline1 ale ked autorka ostane a muz odide predsalen pracovat inam a pripadne sa rozvedu, tak bude aj druhe mozno bez otca...alebo bez mamy 😒

nwnw
1. jan 2022

Z toho celeho mi vychadza, ze novy partner doteraz nevytvoril ziadne zazemie. To, ze nieco chce, neznamena, ze to aj zrealizuje.
On nepochopil,ze si zacal s matkou dietata. Odignoroval tvoje prve dieta a ignoruje ho nadalej. Keby chcel,tak zazemie ma aj starsie dieta.
Si v prvom rade matka!

kitycat
1. jan 2022

Akp dlho si bola s tym aktualnym nez ste priviedli na svet dalsie dieta?

Chapem, ze chce prijat lepsiu pracovnu ponuku, kto by v tejto dobe nechcel... Ale asi neprijal tvoju minulost. Ako to mas s prvym synom teraz? Je v striedavke?

autor
1. jan 2022

@merlinja druhé je ešte malé, nie je viazané na jednu školu. Nechodí ešte ani do škôlky

autor
1. jan 2022

@nwnw máš pravdu.