Mám zlé obdobie

miriam7979
18. feb 2024

Ahoojte mam teraz take blbe obdobie vsetko sa na mna valí a strasne sa zle cítim po psychickej stránke :( mam problémy s mamou stará je chora stale nieco do toho mam dve maličké deti …jedna je prvacka druha škôlkarka …manžel je cele dni v robote pride domov o 22 vecer a rano o 9 odchádza …jedine v nedelu je doma a to väčšinou odpočíva…je toho na mna vela neviem cítim sa vyčerpaná a tak mala škola učenie do toho jej vymýšľanie jak pubertacka správanie …ako viem niesom prvá ani posledná matka co takto funguje …ale mama moja my do toho nepridáva ked ma take stavy ze my zavolá plače za blbosti atd …nemam nikoho na koho sa mozem obrátiť ani kto by my bol s detmi …potom si to moje deti odnesú ze slm nervózna a zlá na ne :( a to nechcem …rozmýšľala som ze ist aj k psychiatricke ale ta my da hned lieky co ma odrovnajú co som pocula…nemáte skúsenosti s nejakými vitamínmk alebo liekmi prosim co pomôžu na psychiku atd ? Dakujem 🙏🏼

klementinka58
18. feb 2024

mne v takych chvilach pomoze vypnut mobil, zobrat deti a ist na 2h von sa prejst, na vylet a pod

mikadooo
18. feb 2024

@miriam7979 no takto, je toho na jednu osobu príliš a nerozumiem, prečo to toleruješ takto. Ako prvá pomoc by mohlo pomôcť magnézium. Ale oveľa dôležitejšie je prestaviť si pravidlá fungovania s mužom - Muž nevie chodiť skôr z práce? Čo je to za prácu že v nej pracuje 9-22, a to 6 dní v týždni? A na siedmy "oddychuje" 🤣 ako Pánbožko. A aspoň finančne to stojí za to??? Ty robíš? V tomto prípade čiastočný úväzok? Tu žiaden psychológ nepomôže, veď žiješ ako slobodná matka, plus predpokladám, že večer má aj manžel ešte nejaké požiadavky, plus mama do toho tiež asi je sama a spravila si z teba bútľavú vŕbu 🤷. Alebo daj výpoveď, doobeda trebárs 3x týždenne choď za mamou a 2x si daj úplne že voľno, relax, či už cvičenie, maľovanie, prechádzky, proste čo ťa baví. Riešení je milión, ale základom je ozvať sa aj mužovi, že to takto ďalej nechceš🤷.

mabenn
18. feb 2024

ty sa chces dostavas z coho? vkuse je na teba natlak z niekolkych stran, tvoja reakcia je uplne normalna...chlap ti nepomaha, na deti si sama, matka namiesto pomoci, ti tiez naklada...ja by som nehladala ani vitaminy ani lieky, ale nastavila si voci tymto ludom nejaky iny system fungovania, lebo tento ta vycerpava

miriam7979
autor
18. feb 2024

@mikadooo manžel pracuje v rakusku tam ma pracovnú dobu od 11:00 do 20:00 ale idu zo Senca o 9:00 a chodi domov cca pol10 az 10 …finančne to ma pekne …ja nepracujem ….mala nechodí do škôlky poriadne stale chora …atd…cize málokedy mam doobeda pokoj 😁a to ked tak varím správne a utekám prene …aaa presne tak mama sa len sťažuje atd mne…a ked mam pravdu povedať ked manzel mal aj inú prácu bol doma to je ako keby ani doma nebol …len ležal a nepomohlo nic tak uz nemam silu to snim ani riesit ked viem ze to je zbytočne …

miriam7979
autor
18. feb 2024

@mabenn len ako…ako si pomôžem :( uz mame nejdem poriadne ani 2 krat do tyzdna max lebo potom som hotová ked idem domov ale stale my vola a vzdy my spraví pekne rano a niesom povaha co to vie mat z riti ako sa vravi…citlivá som a vse si beriem k sebe :( muz môj neni zlý nic lubime sa ale ako je vela prec a ked aj bol doma oddychuje ze nepomôže my zo je jeho chyba jediná

michelle567
18. feb 2024

@miriam7979 z tej nedele by som si každý týždeň uchmatla dve hodiny len pre seba ale choď niekam preč, von, nebyť doma k dispozicii. Nehovorila by som mu o tom, že to takto bude.... Proste raz si vymyslím idem tam, raz tam... Nech si užije deti aj on. A ty od nich potrebuješ zasa oddýchnuť...napr v nákupných centrách je aj kozmetika aj kaderníctvo aj v nedeľu ..raz by som sa objednala tam, raz tam,...išla si niekde sadnúť...a trochu od všetkého vypla

deti95060810
18. feb 2024

psych . ti nedá lieky ktoré ťa odrovnajú... to nie je úlohou lekára.
lieky ti dá aby si sa troška znormalizovala - len neviem aké máš ešte problémy...zle spávaš? nechce sa ti jesť, mávaš úzkosti?
možno by povedala že žiadne leiky nepotrebuješ, možno by odporučila len nejaké magnézium.
Skús si dať predpísať magnosolv - u obvodného...uvidíš či pomôže.

mabenn
18. feb 2024

@miriam7979 psychologicky hej? : ty ich obhajujes, hoci ti nakladaju...asi je klucove a na case zmenit to "niesom povaha co to vie mat z riti"...ked ty nebudes ok, casom ani inym nepomozes...ono to tak byva, ze na naschopnejsieho a najochotnejsieho sa naklada viac...postazovat sa mozes tu, ale ono ti to finalne nepomoze, len zmena tvojho pristupu

mabenn
18. feb 2024

vrat mame, co ti dava ona: rano jej zavolaj a postazuj sa kolko toho mas a co riesis..a uvidis reakciu...

taga
18. feb 2024

Akekolvek vitaminy ti pomozu, skus si dat pozor na stravu, aby si jedla vyvazene a skus dat pozor na spanok. Proste mas tazke obdobie,ale daj svojmu telu vsetko co.mozes, aby si to zvladla..
Mame na ferovku povedz ze si s nou rada pokecas, ale pokial sa ti chce len stazovat a nevies jej pomoct, je to pre teba velmi tazke to pocuvat.. radsej chodte niekam do prirody sa vyvetrat, pomoze to asi vsetkym zucasntnenym
Drz sa, bude lepsie 🍀

mikadooo
18. feb 2024

@miriam7979 malá je stále chorá, to je teraz, vydrž, skús to magnezko. Príde apríl máj jún a bude lepšie, uvidíš. Podľa mňa to na teba teraz len doľahlo, lebo neviem ako u teba, u nás je nejaké dieťa stále choré pomaly od novembra a proste je to už fakt dlho, človeku už kvapká na karbid. A školáčka, no, treba vymyslieť správnu motiváciu... U nás najstaršia sa mohla po úlohách zahrať polhodinu na pc, ale musela úlohy stihnúť do šiestej, potom už sa hranie na Pc nestíhalo. Plus ona funguje na "poslednú chvíľu", čiže o pol 6 som ju upozornila že helou už je pol 6 a ona potom fičala, len aby stihla hrať. (O úprave radšej nebudem hovoriť). Párkrát o hru prišla, boli slzičky, ale potom už vedela. Druhá má na háku aj hry na pc, tam som ešte správnu motiváciu nenašla, väčšinou robíme úlohy od 16-21, lebo proste ona sa pritom hrá, 100x odbehne, je hladná, začne si čítať učebnicu od prvej strany, atď. Ja už to tiež nejak neriešim, ona pridá, keď už má ísť spať a proste neriešim, lebo by ma piclo za tie roky. Mám ešte krpca - škôlkara, ten je viac chorý ako zdravý, takže ten home office je tiež na mašlu, dorábam po nociach... Po tých x rokoch rozčuľovania sa proste už mi to nestojí za to, nejak tie dni idú a nejak ideme aj my, už za tie roky som pochopila, že nervy mi nič nepomôžu, len uškodia. Ale, aby to bolo jasné, ja si dávam to magnézko každý deň, pomáha mi to "mať v paži". Varenie už prekladám donáškami, atď. Proste treba si nejak vyboxovať ten čas pre seba. Ale teraz ma napadá, máš nejakú kamošku, ktorej sa vieš vyžalovať? Lebo toto mne hrooooooozne pomáha...

mamina7070
18. feb 2024

ty si doma a deti mas v skole a skolke ? a ty nemas cas pre seba ??? dobre to chapem

skus magnezium vitaminy, telwfonaty s mamou zrus a najdi si pracu

muz maka v zahranici vela cestuje aby vas zabezpecil tazkommunnieco vycitat zacni aj ty pracovat nech moze on viac casu stravit doma a menej pracovat

mikadooo
18. feb 2024

@miriam7979 jo a ináč, možno tomu nebudeš veriť, ale mne práca na psychiku veľmi pomohla... Mám len čiastočný, ale ani za nič na svete by som sa ho nevzdala, našli sme sa tam 3 trojmatky a veľmi dobre si rozumieme v týchto "patáliách" každodenných, čiže mám v podstate takú mini psychoterapiu každý deň 🤭. Ideálne nájsť niečo, čo bude možné aj na home office, aby si vedela pokryť aj choroby malej.

ahhola
18. feb 2024

Nemozes najst podnajom bližšie k AT.... Samorin, Rajka, aj ked na par tyzdnov, ani mesiacov by neuskodilo. Za to, ze si das nervy doporiadku, chlap bude mat o chlp blizsie robotu a mamka bude daleko😂za ten pokus to stoji, nie? Vezmi to ako dovolenku na materskej dovolenke, lebo si len uzlicek nervou a mozno ti uz nikdy tak dobre nebude, ani mladsia nebudes. Mate prachy, trochu uzivaj. 🌸

0silvia0
18. feb 2024

@miriam7979 ked budes mat deti v skolke a skole, chodievaj si zacvicit. Alebo si najdi nejaku brigadu, pracu. Potrebujes riesit aj veci, co sa tykaju teba. A mame je co? Ake ma problemy? Ked budes v praci, nebudes mat cas pocuvat matkine place. Potrebuje ona tvoju pomoc? Staras sa o nu? Je nevladna, chora?

deti95060810
18. feb 2024

to si vážne doma? tak to nemáš ani do čoho pichnúť keď nie sú deti doma.
oddychovať môžeš celé dni - doobeda.

alex666
18. feb 2024

@miriam7979 podla man zijes v sterotype. Mala by si mat aspon pracu na ciastocny uvazok alebo ak baby pisali chodievaj cvicit doobeda ked budu obe deti v skolke. Alebo nejake hobby.
Fajn ze mas taku moznost nepracovat, ja rozumiem, ze pri vecne chorych skolkaroch to jw vyhoda, no dookola riesit len chore deti, mamu a domacnost je strasna otrava.
Potrebuejs zmenu, kontakt s inymi ludmi, hobby, cvicenie.
A v nedelu ok - muz nech si trochu oddychne po 6 dnoch v robote, no aspon cas dna by som venovala nejakym vyletom alebo zaujimavym rodi nnym aktivitam.

zobaka
18. feb 2024

ja skor rozmyslam ako to vydrzi tvoj muz chodit kazdy den o 22tej domov a rano opat kolobeh s jednym dnom volna

mala by si ist do prace, mozno zvolni aj on a ty budes menej deprimovana, ako stale doma sa nudit

luccija
18. feb 2024

@miriam7979 čo je mame?nepotrebuje ona toho psychiatra nie v zlom píšem.Muzovu prácu nezmenis, deti budú choré vieš sa iba ty zmobilizovať a nájsť v niečom potešenie.Mama žije sama či prečo plače?Využi voľný čas pre seba a nie upratovať, starať sa o všetkých ukradni aj sebe čas.Co Ti mama hovorí vydiera tá, nudí sa, robí prieky, alebo je chorá a z toho nešťastná?
Mala by si ísť k psychológovi, psychiatrovi niekedy sú lieky potrebné a vôbec nie sú na to, aby ťa utlmilo a urobili nepoužiteľnoi aký by to malo význam pre niekoho s depresiou on potrebuje nakopnúť vidieť svet lepšie, ľahšie

miriam7979
autor
18. feb 2024

Chodila som do prace ale uz ma 3 krat vyhodili kvôli tomu ze som kazdy týždne vynechávala kvôli malej ze bola chora aj skrz mamu…a nie doobeda vstanem navarím popracem idem mame dat injekcie atd a idem pre deti potom krúžky učenie atd cize no :( dakujem vam všetkým ale asi fakt musim si to dat do poriadku z každej strany a zvoľniť tempo …a odychnut si aj ja lebo takto sa nedá