Mám žiť s človekom ktorého nemilujem?

sofia277
22. máj 2011

Ahojky maminky
o tejto stranke som sa dozvedela od kamaratky a vraj ked ma nejaky problem tak jej velmi dobre poradite 🙂
Ja mam som mlada slobodna mamicka ktora najskor zila s partnerom ktory mi sluboval lasku stastie a vsetko a nic z toho nebolo nemali sme peniaze ani na plienky nevenoval sa nam tak ako som od neho v tej dobe ockavala. Ja som sa snazila aby nasa domacnost okolo maleho bolo vsetko tip top aby som ja vyzerala tip top behala som posilovala vsetko len preto aby bol spokojny aby ma miloval a dal mi lasku ktoru som tak moc potrebovala ☹ udialalo sa par veci ktore nas vztah ukoncili. moj maly velmi trpi vzdy za tatinkom place ja ho milujem aj ked mam teraz niekoho ineho toho ineho som si hladala len kvoli tomu aby sa mal kto o mna a maleho postarat lubim ho ale nemilujem stale milujem maleho tatina ☹
som zufala a nestasna chcem to dat vsetko nejako naspat a nedokazem to. Moj novy priatel bol v pohode dokedy nedosiel nato ze milujem svojho ex este stale od vtedy je ako vymeneny krici po mne a po malom potom sa ospravedlnuje bucha tieska a ja sa bojim a velmi ked krici aj maly chcem od neho odist ale neviem kam moji rodicia ma doma nechcu ☹ a byt s clovekom ktory na mna ziape stale mi nieco vycita krici uz nevlazdem neviem co mam robit kam mam ist maly ma dva roky a naozaj neviem maminky co mam robit ci vydrzat dokedy zacnem robit a nasetrit peniazky a odist alebo ja neviem som hotova za vsetky radi vam uz vopred dakujem 🙂

sue
22. máj 2011

@sofia277 tak tomuto sa hovorí tlačenie na pílu 😉

...ako dlho si so súčasným priateľom? Ako je na tom "tatinko" vo vzťahu k Vám?
...takto sa veľa poradiť nedá, nečudujem sa súčasnému priateľovi, že zúri - stará sa o mladú babu s dieťaťom, ktoré ani nie je jeho (predpokladám, že tiež nie je veľmi starý) a ona miluje otca dieťaťa... no dostáva zabrať...
...na tvojom mieste, by som prestala (s prepáčením) blbnúť, nadýchla sa a začala sa chovať ako dospelá žena. Láska ti neutečie ale kľudne sa môže stať, že keď budeš takto tlačiť na pílu, tak ostaneš so synčekom sama. Začni sa starať o Vás dvoch, rieš len Vás dvoch, doma otca dieťaťa spomínaj len keď je to nutné (napr. kvôli jeho starostlivosti o synčeka) a so súčasným priateľom sa porozprávaj... čas ukáže,,, len si pamätaj, že chlapa nezískaš, keď na neho bude tlačiť...

sofia277
autor
23. máj 2011

@sue
no so sucasny partnerom som pol roky ale pripadami mi to ako keby som s nim bola cely zivot je to strasne ubijajuce ☹ kazde rano stavam s pocitom co sa zasa stane komu vynada v autobuse kto sa nebude spravat podla jeho predstav ako nakrici na mna ze rozmaznavam maleho ☹ dospela zena no to je super termin ale ako sa mam spravat spravila som par chyb a teraz sa neviem posunut dalej ☹

claudica
23. máj 2011

presne ako píše @sue - skús sa vžiť do situácie Tvojho terajšieho partnera...
Ja neviem pochopiť, prečo sa za každú cenu treba rútiť hneď do nového vzťahu...ani kvôli peniazom nie. Je to neférové aj voči novému partnerovi, aj voči dieťaťu. Nemohli by Ti aspoň na začiatok pomôcť rodičia?
No a čo ak si spravila pár chýb? Kto nie? Život ide ďalej, máš dieťa a to je najdôležitejšie - aby zažilo pekné detstvo, malo zdravú sebavedomú maminku. A ide to aj bez chlapa, ver mi.

sue
23. máj 2011

@sofia277 ono...odísť sa dá, je spústa slobodných matiek s maličkými deťmi. Treba vyriešiť výživné atď pre teba a pre malého (do 3.rokov veku dieťaťa je otec dieťaťa povinný platiť výživné aj pre teba) - a je fajn to mať na papieri. Máš prácu alebo si na RD išla rovno zo školy? To je veľmi dôležité, pretože si myslím, že odísť od partnera do podnájmu a o polroka, keď ti skončí RD a nebudeš mať prácu, je samovražda.
Treba sa porozprávať s rodičmi, priateľmi, atď. Či by ti vedel niekto pomôcť dočasným ubytovaním, kým sa vzťah neutrasie, kým si nenájdeš prácu a podobne.
K otcovi dieťaťa by som sa nevracala ani keby ma chcel... na tvojom mieste by som sa skôr pokúšala pracovať na tomto vzťahu...

irriss
23. máj 2011

@sofia277
Srdci se poroucet neda...tomu rozumim 😉

Spousta zen vyhledava a inklinuje k muzum "dablum"... 😉
ale:
Zenske touhy, prani..pokud jsou deti by se mely zamknout do skrinky pokladu a v srdci schovat do komnaty tajemstvi pro zdarny rust a stastny zivot ditete...

Prijde mi, zes spalila "dobre bydlo" ☹

Myslim si, ze v urcitych pripadech neni dulezite "Milovat", ale mit rad...

Snazila bych se myslet vice na maleho nez na sebe, hodne stesti 🙂

sofia277
autor
23. máj 2011

@claudica no lenze moji rodicia ked som otetnela mi povedali ze mi pomozu ze ma podporia ze to chapu a vedie ze som bola zodpovedna ked som mala antiku a to ze nezabrala neznamena ze som nezodpovedna ☹ hambim sa ale maleho som si nechcela nechat presne som sa bala situacie ktora teraz nastala a strasne som s tim bojovala nakoniec ma moji rodicia citovo vydierali a ja som si maleho nechala ☹ milujem ho najviac na svete niektore veci som nikdy nevedela pochopit dokedy som sa neocitla v tej situaci odsudzovala som ludi ako mozu byt taka ci onaky ☹ moji rodicia mi nechcu pomoct to ze som v tejto situaci podla nich si mozem sama oni stale chceli svadbu a ine veci takze tadial cesta nevedie mojho maleho milujem najviac na svete je moje vsetko

sofia277
autor
23. máj 2011

@sue ahojky ja nie som az taka mladucka ako si myslis pracovala som predtim 5 rokov pred rodicovskou dovolenkou a zarabala som uplne uzasne 🙂 to som nevedela ze by mal platit do troch rokov aj na mna aj na maleho. dava mi posratich 50 niekedy ani to ale on je super tatino maly stale place ked od neho odchadza ☹ co sa tyka mojich rodicov tam nemozem ist ☹ nechcu ma doma vysvetlovala som to vysie ☹

danula.ch
23. máj 2011

@sofia277 pokus sa vymoct si viac peniazkov sudnou cestou
ak novy partner uz po pol roku na teba aj maleho ziape a nemas k nemu hlbsi citovy vztah, tak by si mala porozmyslat o tom, ze budete s malickym radsej sami. casom to bude len horsie, lebo v kontakte s tatinom budes asi stale a ziarlivost sa bude stupnovat. pokus sa zajst za rodicmi, vysvetli im situaciu, mozno ta teraz odsudzuju, ale si ich dieta a pochybujem ze by ta nechali s ich vnukom na ulici. zivot nejde vzdy podla nasich predstav, robi si s nami co chce. hlavne my mamy musime byt silne a obcas aj poriadne sklonit hlavu, aby sa nase deticky mali dobre 😉
velmi vam drzim palce 🙂

sofia277
autor
23. máj 2011

@danula.ch dakujem velmi pekne za pozbudenie 🙂 s mojimi rodicmi som to skusala som je to pase ☹

danula.ch
23. máj 2011

@sofia277 je to naozaj divne, ked rodicia len kvoli svojim zasadam nepomozu. ved si nikomu neublizila, len si priviedla na svet dieta, do coho ta oni sami tlacili. nie som zastanca toho, ze dieta musi vyrastat v kompletnej rodine, ked to nejde, tak to nejde. ty mas ale asi dost velke financne problemy na to, aby si si mohla dovolit vlastny podlajom. v tom pripade mas 3 moznosti - byvaly, alebo sucastny partner. alebo si ziadaj od tatina viac peniazkov, 50 eur je smiesna suma. ak nebude suhlasit, tak sa obrat na sud. mas na to narok, tak za to bojuj. chalan by si mal uvedomit, ze takto trpis nedostatkom nielen ty, ale hlavne vase dieta

sofia277
autor
23. máj 2011

@danula.ch

anitab
23. máj 2011

@sofia277
nie si v lahkej situacii, tym, ze to citovo silno prezivas, nedokazes si najst odstup a potom sa to riesi este tazsie...kazdopadne, myslim si, ze chladnu hlavu za kazdu cenu potrebujes viac, ako vasnive city- je tu na svete niekto, kt ta nesmierne potrebuje, miluje a ty milujes jeho - nechcela si dietatko a teraz sama vidis, ze co to za dar Bozi je - chran si ho a vaz si ho...dieta potrebuje mamu, aj tatu, ale rovnako aj slusne podmienky na rast a vyvoj - zial v dnesnej dobe sa to da zabezpecit najskor financiami - takze vybav si oficialne vyzivne pre seba aj maleho, tie peniaze sa ti zidu, ak neminies vsetko odkladaj, pride cas, kedy ich mozno maly bude velmi potrebovat!

este jedna vec - je tazke radit - ci ostat v terajsom vztahu,alebo odist - no terajsi vztah mozes zachranit,ale moze ta aj potopit, zalezi, co s nim spravis - sprav ako citis, ale az vtedy, ked budes vediet, ze nebudes na ulici s dietatom, to by si o maleho prisla, to je jasne...nepises preco ste sa presne rozisli, ako sa o vas byvaly staral, ako je schopny sa o vas postarat, keby si sa vratila, ci on vobec tusi, ze sa chces vratit....no vratit sa je velmi ale velmi dolezity krok a bez dalsich "istot" by som bola opatrna...ako si na to prisla, ze ho "milujes", mozno o par rokov sa ti to bude zdat ako pobluznenie, nie ako skutocne city..skutocne city su trvale a navyse mali by byt opetovane - laska dava ale laska aj berie a opacne - to musi fungovat, inak NIJAKY vztah neprezije dlho..krasne to vidiet u detoch, matka dava lasku ale deti ju nezistne vracaju spat! ...na druhej strane, sucasny priatel isto vela trpi, no nikdy nedopust, aby sa k tebe a k malemu zle spraval, nema pravo ti ublizovat a uz vobec nie malemu, aj ked len slovne!

skus predsa pomoc u rodicov, nemusis im zdaleka hovorit podrobnosti tvojich vztahov - nepises, aky maju vztah k malemu - vidavaju ho? maju ho radi? 2 rocne deti su uzasne, maly by mohol obmaksit ich srdcia...navyse sa mi zda, ze ty si trochu na nich zatrpkla, alebo si prilis hrda sa vratit? nesudim ta, v ziadnom pripade nie - len tu je mozno treba priznat chybu, poziadat o odpustenie rodicov a povedat im, ze maju nadherneho vnucika, kt potrebuje lasku a vie ju uz aj krasne prejavit!

drzim ti palce, mas tazku situaciu, mozno by bolo dobre neriesit ju cez verejne anonymne forum, ale u nejakeho psychologa, co poradi, lebo by poznal vsetky zakutia tvojho pribehu...zdas sa mi ako silna baba, je dolezite, ze bojujes, ze hladas riesenie, bud racionalna.

sofia277
autor
23. máj 2011

@anitab ahojky 🙂 dakujem za pozbudive slova a za to ze si venovala tolko casu myslim ze si to aj dost dlho pisala 🙂 dakujem z celeho srdiecka moooocc
ja mojho maleho milujem a vzdy som milovala deticky cely zivot takze ked som povedala ze som tehotna tak sa vsetci tesili ze sa mi to splnilo 🙂 okrem par ludi

maleho tatinko bol uzstny na zaciatku zaskoceny zo spravy o tehotenstve cele tehotenstvo sa o mna poctivo staral a pomahal mi lebo som ho maly rizikove nakoniec ho vihodili s prace tak som nas ja zivila lebo som pracovala az do konca napriek rizikovemu tehotenstvu ☹ vela krat ma odviezla sanikta a tak ......
ked sa maly narodil bo l pri porode sem tam sme sa hadali a tak potom to prislo nechcem so mnou spavat nehraval sa s malym nevedela som co sa deje a jedno z druhy ☹ vsetko sa zacalo kazit on ma podviedol ja som to zistila urobila som to iste ale on o tom neviem ☹ do teraz potom sme mali nejake fin. problemy a nasi ani jeho rodicia nam nechceli pomoc tak odisiel ☹ od nas boli to hrozne vianoce ☹
a moji rodicia su zatrpknuty voci mne povedali mi ze som pre nich sklamanym napriek tomu ze som v pracovnom zivote dosiahla kedysi viac ako oni ☹ nie su na mna hrdy a nechcu aby som ich kontaktovala ☹
a psychologa na to nemam penieze ked sa mi zacar rucat vztah s maleho tatinom tak som chodila k psychologicke ale kazde sedienie ma stalo 25 eur na hodinku co je viac ako dost ☹

anitab
23. máj 2011

@sofia277
nemas mi za co dakovat, tych par slov ti situaciu nevyriesi, no ja som tiez matka, viem ta v niektorych veciach pochopit, no som v inej parnerskej situacii a tu radit je velmi tazke priam asi odvazne - na idealny vztah nikto patent nevynasiel a ani nevynajde, partnerstvo treba budovat, tak ako rodinu, zo dna na den sa zazraky nedeje...

napisem ti viacero otazok, skus si sama najst odpovede a trochu si ich rozobrat:
- si presvedcena, ze otec tvojho syna konal zodpovedne doposial a bude konat v buducnosti zodpovedne?
- si presvedcena, ze sa bude vediet o vas postarat a zabezpecit vsetkym trom primerane byvanie a zitie?
- doverujes byvalemu partnerovi?

vies, ono je to pekne, ze maly place za otcom, chapem to, ale nenechaj sa uniest tymito citmi - otec dietata sa ma vediet o syna postarat a byt mu vzorom a oporou do buducna - to je podstatne - nie to, ci sa vie s nim pekne teraz hrat alebo nie - OTEC ma niest za syna zodpovednost a v tvojom pribehu sa otec akosi ztriasol zodpovednosti a doslova usiel...maly bude rast, bude viac a viac chapat a najma potrebovat...sama vies, co je to starat sa o dieta cely den...je to diametralne ine, ako sa s dietatom chvilku pohrat, rozmaznat ho darcekom alebo podobne a vratit ho spat....

neodsudzuj tvojich rodicov, je to smutne, ze sa teraz takto k tebe stavaju, ale situacia sa moze z ich strany zmenit....nemas surodencov, alebo niekoho ineho blizkeho a spolahliveho?

myslim, ze existuju aj psychologicke poradenstva zdarma, asi skor vo vacsich mestach, neviem, kde byvas, no skus take najst...mozno ked si budes riesit otazku vyzivneho, tak ti tie pracovnicky budu vediet poradit...kazdopadne vyries si zivobytie na dlhsi cas pre teba a tovjho synceka. drzim palce 🙂

sofia277
autor
23. máj 2011

@anitab dakujem ti este raz velmi pekne 🙂 a ja byvam v ba 🙂 myslim si ze je to dostatocne velke mesto

sofia277
autor
23. máj 2011

@sue
no dnes som maleho tatinovi napisala ze by mi mal posielat viac penazi aj vyzivne pre mna aj pre maleho a on mi napisal ze kopirujem ☹ sorry ale ako som ti napisal ..vybrala si si xxxx a teraz chces odomna aby som ta zivil ...viem ti posielat peniaze na benjiho ...ja nemozem zato ze sa s kazdym len hadas a potom chces aby som vsetky tvoje sracky odniesol ja
takisto aj ty nemusis byt na materskej v najdrahsom meste na slovensku
ja ta nebudem dotovat kvoli tomu ze ty NEMOZES BYVAT DOMA
TAK a teraz co mam robit existuje nejaka pravna pomoc bezplatna ☹ alebo ako to funguje neviem prosim ta mi poradit

suem
23. máj 2011

@sofia277 Nejako si sa zamotala. Z tvojich prispevkov mam silny dojem, ze si vymyslas resp. prekrucas fakty. Ked sa chces iba zabavit na radach dievcat, tak je to ubohe 🙄

sue
24. máj 2011

@sofia277 treba zájsť na miestny ÚPSVaR a tam ti panie všetko povedia 😉 bezplatne samozrejme. Toto čo potrebuješ je úplne jednoduchá vec. Myslím, čo sa týka výživného pre teba a syna, na tom nenašpekuluješ nič.

wolke7
24. máj 2011

@sofia277 tvoj ex musi v kazdom pripade platit vyzivne na vasho syna - az do jeho plnoletosti a ak bude studovat na vysokej skole, tak aj dalej! To je fakt na ktorom nic nezmeni. A ty ako zodpovedna matka musis bojovat za to, aby vas syn tieto peniaze dostal. To, ci sa to tvojmu byvalemu paci alebo nie je len jeho osobny problem. a to, ci on na vasho syna bude platit nezavisi od toho s kym ty si v dalsom vztahu aj keby to bol milionar! bud zajdi ako ti radi sue na na miestny ÚPSVaR alebo podaj priamo na sude ziadost o stanovenie vysky vyzivneho. Tu mu vypocitaju z prijmu a ver mi, ze to bude podstatne viac ako 50 EUR!!!

sue
24. máj 2011

@sofia277 a najmä pri stanovení výšky výživného nezáleží na tom, ako a prečo došlo k splodeniu dieťaťa. Na svete je človek, ktorý ma obidvoch rodičov žijúcich a tí sú povinní sa o neho postarať - majú práva aj povinnosti, s ktorými nik nič nespraví. Takže jednoznačne treba ísť a podať návrh na stanovenie výživného. Do určitej doby sa to dá vyplácať aj spätne, takže by som si pripravila výpisy z účtu, na ktorý ti expriateľ posiela peniaze + treba vydokladovať (aspoň približne) výšku nákladov, ktoré na dieťatko máš (oblečenie, kočík, strava, atď...)

sofia277
autor
24. máj 2011

@suem ☹ ja ziadne fatky neprekrucam

sofia277
autor
24. máj 2011

@sue
@wolke7
@danula.ch
dakujem vam maminky za rady z celeho srdiecka velmi pekne vam dakujem 🙂

danula.ch