Caute mam taky problem. Byvame v byte na 2.poschodi, z toho prve je vyvysene tak je to vyssie ako bezne 2.ppschodie. Pod byotvkou z jednej strany je znacka zakaz zastavenia (cervene X na modrom) a sused z vedlajsej bytovky nam parkuje s autom aj motokou rovno pod oknami. Nikto z nasho vchodu tu neparkuje lebo sa oficialne podla znacky nemoze. Ja aj par starsich susedov tu zastavime aj potrebujeme vylozit nakup rychlo alebo starsich ludi zobrat co nevladzu 20m prejst na blizke parkovisko. Ten sused je znamy, ale rodinne nam nie je nic. Uz mu aj ostatni ssuedia dohovarali a nic. Vadi mi, ze tu parkujr lebo cely smrad z toho auta aj motorky nam ide rovno do kuchyne a celeho bytu teraz cez leto, plus sa pri aute neskoro vecer rozprava a musim si zavret okno ak to nechcem pocut. Pod svojimi si neparkuju, vzdy tu.
Moja otazka znie: Mam zavolat mestskych nech mu daju papucu a hadam sa odnauci uz? Raz som im dohovarala, ale podla mna to nema uz cenu druhykrat. Nechcem byts nimi za zle, kedze su to znami aj nam pomohli raz, sice aj my im ale aj tak. Dokopy nam niesu nic, ani rodina ani kamarati. Dakujem za rady 🙂
Ak nie jej iné východisko a dohovor nestačil, obráťte sa na kompetentných.
Jasne,ze by som volala,nema tam co hladat. U nas mestsky pravidelne davaju papuce na sidliskach,nemusis ani volat,ak si vsimnu na pochodzke,uz mas pozdrav na kolese.
@marca12 zial u nas je to tak ak ich nezavolas, tak nedavaju.. dokonca idu kludne okolo a nedaju aj tak papucu/pokutu
určite by som zavolala políciu nech s nim spravia poriadok...
Riesit ze sused sa rozprava pod oknami a Ty ho pocujes? Smrad z odparkovaneho auta a motorky?
Udavat ho kvoli tomu?
Hanba by ma fackovala.
My sme mali suseda ktorý miloval svoju Hodnu Civic a vždy zaparkoval na debila šikmo, tak, že zaberal kúsok aj z druhého miesta. Jeden deň si našiel prepichnuté všetky 4 gumy. Od vtedy parkoval vždy rovno, krásne v strede presne medzi čiarami.
Potom bol aj sused ktorý zvykol parkovať pod balkónom mimo cesty (polícia to v danej lokalite tolerovala), po tom čo si našiel zahádzané auto vajíčkami si zrazu vedel najsť miesto 30m tam, kde sa normálne parkovalo.
@soldi jeho hanba nefackuje ze po 22hod vulgarne nadava pod nasimi oknami? Necha stare nastartovane auto 15min bezat a ide to cudzim ludom priamo do bytu? Vidim, ze si asi rovnaka sedlana. 🙂
@soldi ja autorku úplne chápem. Na predchádzajúcom byte nám tiež ožrani pod oknami húkali do noci. A vieš čo je to cez leto? Keď ti vnútri stojí vzduch a ty musíš spať pri otvorenom okne, ak sa chceš vôbec vyspať, ale nemôžeš, lebo niekto má pod oknami ,,párty”? Ak by to bolo pravidelne a aj po desiatej, úplne normálne by som zavolala mestských.
píše, že naštartované.....tak to musí ísť iný kandel do okna.
už dávno by som naňho zavolala policajtov, viem čo je to za smrad, ak stojí staré naštartované auto na jednom mieste. Jeden sused tiež zvykol parkovať svoj starý náklaďak vedľa domu mojich rodičov, to by mi nevadilo, ale ráno o šiestej zvykol ten náklaďak naštartovať a nechal ho bežať takto na mieste kľudne aj pol hodinu, kým neviem čo všetko ešte robil, samozrejme rachot hrozný,keď sme boli u našich vždy mi budil dieťa a keď sme náhodou mali okno na kúpeľni otvorené, tak o chvíľu smrad z výfukových plynov v celom dome, manžel vyšiel von a motor mu na aute vypol a povedal, nech si ide zaparkovať pred svoj dom a nech budí svoje deti.
@soldi raz porušuje zákony, parkuje tam kde je to zakázané, asi kvôli nejakému dôvodu, alebo účelu tam parkovať zakázali a on ten zákaz opakovane porušuje, ak by som bola v situácii autorky tejto diskusie, už dávno by som na neho zavolala políciu, smrad z výfukových plynov mi maximálne vadí a taktiež hulákanie pod oknami, mali sme takého týpka na sídlisku, prišiel o polnoci alebo aj neskôr otvoril všetky dvere na aute a mal pustené rádio, alebo pesničky na maximum a nosil niečo do bytu z auta aj pol hodiny, dohovor, že ruší nočný kľud mu nič nehovoril, jeden sused ho aj polial vodou, vždy niekto na neho zavolal policajtov, takto to bolo cca rok, potom sa našťastie odsťahoval
Slusny dohovor od viacerych nepomohol, tak volam policajtov aj ja. Aj mestskych aj štátnych
Máme pri dvoch malých bytovkách zákaz státia, pričom tam je aj výjazd z garáží. Každý piatok, hneď vedľa je zábavný podnik, kde vôbec nemôžete ísť z garáže von, nedajbože by sa niečo stalo, tak žiadna záchranná zložka sa nemá šancu k týmto domom dostať. Mestský policajti sa iba prevezú na svojom aute. A ten bordel, čo tam ráno je vrátane fľašiek, pohárov papierov aj výkalov....dokonca medzi domami niektorý nemajú problém aj súložiť a dokážete si predstaviť ako to všetko počuť ako sa to ozýva..kvety pošliapané...naozaj veľmi vrúcne každému odporúčam. A to rozprávanie pod oknami,...takže každý piatok sa môžeme všetci odsťahovať z domu.
Jasne ze by som volala. Uz davno
@elizabet173 je to celkom frekventovana cesta k dalsim bytovkam co su viac vzadu. Oni tu znacku posunuli aby mohli prejst 2 auta naraz, inak sa muselo vzdy cakat kvoli parkujucim autam. Kazdemu to doplo, ze tam nema parkovat ale jemu nie. Ma auto a pred nim zpredu auta motorku zaparkovanu.
@soldi a kde je ohľaduplnosť? Tak pred svojím bytom nezaparkuje, ale pred autorkinym už to nevadí. . Hlavne, že
jemu smrad do bytu nejde.
Toto badám pomerne často teraz. Iní nech dodržiavajú predpisy, sú tolerantní a rešpektujúci. Ja mám dôvod prečo nemusím. A ak ma niekto upozorní je to debil, čo sa má starať o seba. Ak nedaj bože, keďže ho mám na háku, ma oznámi a dostanem pokutu je sprostý udavač. Ale opačne ak mne vznikne škoda a niekto mi šuchne auto už sa zisťuje ako, že nikto nič nevidel a nič nevie. Vtedy už by "udavacstvo" nevadilo.
Pardon, za preklepy, pisala som to rychlo na mobile.