Pred pár dňami som tu písala diskusiu, že mi môj priateľ, s ktorým mám aj dieťa povedal že ma už nemiluje. Ma ma vraj veľmi rad a prirovnal to k vzťahu so sestrou alebo najlepšou kamarátkou. Ale city voči mne už z jeho strany vraj už nie sú. Žijeme spolu u jeho rodičov, nie sme zobratí ani zasnúbení a sme spolu 5 rokov. Správa sa ku mne pekne, vraví že sa mu páčim, je milý... neviem čo mám robiť. Da sa tak fungovať pod jednou strechou ? Vychádzame spolu normálne ani som si nevšimla že by tie city vychladli...aj keď aj ja mám pocit že sme skôr dobrí kamaráti ako partneri ale v podstate zatiaľ mi to neprekáža. Nechcem od neho odísť, to mi ani nenavrhoval, kvôli malému chcem aby sme aspoň zatiaľ žili spolu. Ako by ste reagovali vy ? Čo by ste robili na mojom mieste
vztahova poradna
@vamajka to si nemyslim, chodí len do prace (robí v malej firme kde pracujú len muži) a z roboty ide rovno domov. Nie je spoločensky typ nechce nikde chodiť, nemyslím že by si teraz našiel niekoho iného.
Kazda laska vyusti do niecoho poobneho,mozno si to on nespravne vysvetluje,nemoze cakat,ze budu jeho city take ako na zaciatku. Budte viac partnermi,mozno ste boli viac rodicia a zabudli ste byt partnermi. Ja by som to nevzdavala.
ja si myslim, ze sa len vytratila ta vasen co je na zaciatku vztahu a preto ma pocit, ze ta uz nemiluje. Ak si jeho prva, s ktorou ma dlhodoby vztah, tak asi len nevie ake to je ked su dvaja ludia spolu niekolko rokov. Pokial sa mu pacis, sprava sa k tebe pekne a vravi ti, ze ta ma rad, tak ta podla mna lubi tak ako kazdy iny muz svoju zenu po niekolkych rokoch, len on asi ocakaval, ze po tolkych rokoch to bude stale rovnake ako na zaciatku 🙂
Budeš mu variť,prať a posteľ zohrievať do momentu,kým si nenájde inú,ktorú milovať bude.Potom budeš v jeho živote aj v ich dome navyše a kam pôjdeš?čo urobíš? To ani jeho rodičom nevadí,že už dieťa a ešte ani len zásnuby neboli?Podla mňa máš len jednu šancu-dosiahnuť,aby sa zas zaľúbil do teba,na to potrebuješ min manželskú poradňu a kludne tam chod najprv sama,len neviem ako teraz ne/fungujú.Máš nejaké svoje bočné peniaze? asi nie,tak na tom začni pracovať,aby si niečo usporila pre seba.
Na jednej strane, volakedy fungovali dohodnute vztahy a niekedy sa ti ludia i "naucili" sa lubit alebo minimalne respektovat. Ono zas vztah sa postupne vyvija, nie je to vzdy len o vasni, toceni hlavy, motylikoch v bruchu atd. Dolezita je najma vzajomna komunikacia, respek i zodpovednost. Dalej vztah sa da i budovat - treba sa on starat. Najma dieta a malo sukromia/ spolocneho casu sposobuje postupne vyprchanie. Moze pomoct i taka "banalita", dat si kazdy tyzden spolocne rande, ci uz len v obyvacke na hodinku si sadnut a pokecat o vas potom ako dieta zaspi alebo este lepsie dohodnut strazenie a niekam ist. Ak ta laska tam volakedy bola, mozno ju staci len znkva oprasit/ prebudit. Mozno ju len udupala rutina vsetdnych dni a vyzera inak. No vsak nemusi znamenat, ze tam uz nie je.
neviem. asi sa porozprávať 🙂
Nedokázala by som byť s mužom, ktorý mi do očí povie, že ma nemiluje. Mám hrdosť. No to som ja. Vám to evidentne nevadí.
pozri, na rovinu, ja som stara skola a chlapov mam precitanych odvrchu dole.
Ako casto spolu spavate?
Sez iniciujes ty, alebo on?
Ako casto ste spolu spavali v prve roky vztahu?
Laska ako cit postupne vyprcha z kazdeho vztahu. U dlhodobych manzelov je to normalne. Nikto z nas tomu na zaciatku neveri 😐. Vztah zalozeny na priatelstve byva ovela silnejsi, nez na laske. Pretoze ti, kto boli zamilovani, castokrat po precitnuti si uvedomia, ze ten druhy je upne hrozny a rozvadzaju sa.
Vo vztahu je dolezity spolocny ciel a komunikacia a vyzera, ze toto vam funguje vyborne. Ale urcite spolu o tom vela hovorte a vztahova poradna je urcite vyborny napad.
Myslím, že láska nevyprcha, vyprchá zamilovanosť. Láska je rozhodnutie a vzťah. Zamilovanosť sú pocity. Na zamilovanosti sa dá aj popracovať....
Láska je aj medzi rodičom a dieťaťom a aj medzi priateľmi, ...
Zamilovanosť nikdy nevydrží, ale ak sa pletie s láskou, človek hľadá toho ideálneho celý život a samozrejme nenájde, lebo hľadá nesprávnu vec.
@tenerifka v prvé roky vzťahu veľmi často haha :D ako prišlo babo to bolo menej ale v podstate cca každý deň. A teraz už menej pretože bývam unavená a bla bla, veď to niektoré poznáme, nejako už nemám potrebu mat sex tak často. Väčšinou začína on :D
@alas20 ďakujem za super komentár 🙂 skúsime sa ešte porozprávať dnes na ňom vidím akokeby mal vycitky
@tenerifka k tomuto sa priklanam tiez
Vzťah bez lásky nie ke vzťah ale len premárnenie času
Mne to zavana tretou osobou, pri ktorej by tie city mal...., to nie je v poriadku, co ti povedal. Pomaly by som sa zacala chystat na odchod a riesit si sama na to veci, peniaze atd, do buducna. To buducno pride. A svokrovci budu na jeho strane. Je to ich syn. Ty s tym neurobis nic. Bude sa im jednat iba o vnuca, nie o teba. Pevne nervy, zacni si chystat pomaly nove dvere.
Gay...
Neda sa tak podla mna zit dlhodobo. Skor ci neskor vztah podla mna padne. Ak teraz netuzis po laske, nemas potrebu to nejak riesit a vyhovuje ti to tak uatial, tak by som to tak nechala. Ale chystala by som si “zadne vratka”. Odkladala by som si peniaze napr.
mozno priprava na oznamenie, ze ma druhu