Mám vyhovieť priateľovi, alebo ostať s mamou?

lela150
29. apr 2018

Ahojte, s partnerom sme spolu už 8 rokov ..s to 6 rokov už spolu aj žijeme pred 2 rokmi prišlo prvé dieťa ..pred 1 rokom druhé ..nakoľko bývame u mojej mami v rodinnom dome ..máme s partnerom čoraz častejšie hádky aj práve kôli mojej mame ..ktorá nám chce stále usmerňovať ( rozkazovať ) čo kedy a ako máme robiť kde máme ísť a tak ..na jednej strane nás nepriamo vyhadzuje ..a keď som sa zmienila o tom že sa chceme odsťahovaťtak sa mi začala výhražať že si niečo urobi ( samovražda )a priatelľ mi teraz povedal že ak sa neodsťahujeme že mi vezme deti poraďte mi prosím čo má robiť ja už nevládzem často mám krute myšlienky ..ale nechcem nechať deti samé ale nechcem ani aby sa moja mama zabila kôli tomu že sa odsťahujem ..nemám nikoho tak3ho komu by som fakt dôverovala tak sa chcem poradiť tuna..prosí pekne o rdy čo mám robiť ..vyhovieť priatelovi a odsťahovať sa alebo zostať z mamou z rizikpm že prídem o deti???

pribinak
29. apr 2018

Mama sa urcite nezabije, to je standartne citové vydieranie
O deti neprídeš, ale treba si vybrat, ci chces zit s mamou alebo s muzom

maminecka2
29. apr 2018

Precitaj si po sebe prispevok a pochopis co chces a co je spravne.
Mame najdi psychiatra a vy utekajte kade lahsie, co najdalej...Ihned

lela150
autor
29. apr 2018

@pribinak neviem lebo moja mama sa už viac krát pokúsila o samovraždu keď sa brat so svojou rodinou odsťahoval preč.. bola aj na psichiatrii ..mám ju rada ale strašbe nám rozkazuje a strá sa do všetkého ..partner je už s toho na nervy a ja tiež ..stále sa hádame lebo robi medzi nami rozbroje( vyvolava hadky)

lela150
autor
29. apr 2018

@lela150
@maminecka2 a keď si niečo spraví??? Ja si to potom budem vyčítať ..a aj tak nebudem mať pokoj lebo ma s toho bude celá rodina obviňovať ak sa niečo stane

beky1813
29. apr 2018

No tak zostan s mamou, uplne si znic vztah a dufaj, ze ti chlap nezoberie deti, kedze vychovavat ich v takom prostredi nie je zdrave. Nemali ste tam vobec ist byvat. Vedela si, aka je

lela150
autor
29. apr 2018

@beky1813 ..no to máte pravdu ale ja som dúfala že keď tam bude aj partner že sa zmení ..ale nezmenila sa vôbec a teraz ma vidiera a vyhráža sa ..ale jedno viem o deti nechcem prísť ale s ňou ss nedá dohodnúť lebo keď chcem niečo inak ako ona vynada mi hnisne a urazi sa a ani sa nebavy

maminecka2
29. apr 2018

@lela150 Vies co? Po 1. Beky to napisala presne a po 2. toho psychiatra si najdi Ty- nemyslim to v zlom, ale niekto Ti musi otvorit oci a vysvetlit ze s manipulatorom sa zit neda a ze sa ma prilis rada na to, aby si ublizila... Ale momentalne to zjavne pocut (od nas) nechces. Ale (zial?) tu naozaj inu radu nedostanes...
Zostan- partner odide, deti Ti vezmu, matka Ta manipulovat a komandovat bude nadalej a vyhrazat sa Ti neprestane...

maminecka2
29. apr 2018

Az teraz si napisala ze je psychiatricky pacient, to meni situaciu- ale len v tom, ze psychiatra uz ma. Treba ho kontaktovat a poprosit o radu ako postupovat- ako zmanazovat odstahovanie. Zjavne potrebuje zmenit liecbu, lebo nezabera! Kompenzovany pacient toto nema predvadzat.

maminecka2
29. apr 2018

Este ma zaujima- sestra sa moha odstahovat, chranit si svoju rodinu, svoje stastie, a Ty na to pravo nemas? Jej vycitat nebudu, Tebe ano? Alebo Ty si jej to vycitala? Cele zle, och!

maminecka2
29. apr 2018

* brat, nie sestra- uz mi to nemysli, treba ist spat

pribinak
30. apr 2018

Byt tvojim partnerom tak fakt zbalim veci aj deti a idem prec. Jeden psychiatrický pacient je schopny zničiť aj 10 ludi okolo seba

myjusiatko
30. apr 2018

Neviem, co chces pocut. Ale komu niet rady, tomu niet pomoci.

montemotherone
30. apr 2018

@lela150 ako sa pokúsila o samovraždu? Čo urobila? Lebo to čo často takí pacienti robia, je tzv. demonštratívna samovražda. Pokus, ktorý nechcú aby skončil smrťou. Predtým niekomu zavolajú, lebo vedia že ich príde ratovať, dajú si lieky, ktoré ich nezabijú... Máš to ťažké, ale jediné riešenie je žiť svoj vlastný život. Mama si očividne neuvedomuje kde sú hranice jej vplyvu, potrebuje niekoho ovládať a nedokáže žiť svoj vlastný život.

codal
30. apr 2018

Vyhledej odborníka a porad se s ním o tom jak s matkou komunikovat..nechtěj si kvůli ní zničit rodinu! Chápu,že je to máma,máš ji rada,ale je nemocná,potřebuje pomoc odborníka a tím,že se neodstahujes a budeš dělat to, co ona chce a podlehnes jejímu vydírání,ji rozhodně nepomuzes...za chvíli si vymyslí něco jiného,kvůli čemu tě bude vydírat...to je začarovaný kruh...takže určitě vyhledat psychologa nebo psychiatra a řešit to s ním,kór pokud už nějakou demostračku udělala!

babulkomale
30. apr 2018

@lela150 prestuduj si nieco o dusevnych chorobach. Ako mozes byt taka naivna a mysliet si ze chory clovek sa zmeni pritomnostou tvojho muza? 😮

deti95060810
30. apr 2018

žiješ s dvoma blbcami ktorí sa vidia len seba a vedia sa len vyhrážať....Kašli na nich a rob si podľa svojho....Deti ti nik nezoberie a mamka si tiež nič nespraví....😉

hettinka
30. apr 2018

@lela150 vzdala by si sa deti kvôli mame?

lela150
autor
30. apr 2018

Deti by som sa v zivote nevzdala koli nikomu ..budem to musiet riest a rozhodnut sa co vlastne chcem ..len je to pre mna tazke a mam s toho strach co bude a ako to bude ci to zvladnem..chlapa mam dobreho ma ma velmi rad aj deti urobil by pre nas vsetko a chapem aj to preco ma taha odtial prec lebo vie ze tam nemame ziadnu buducnost a nikdy tam stastny nebudeme ..len je to tazke trpime uz dost dlho a uz mi dochadzaju sili

lindusss2016
30. apr 2018

@lela150 bno tak toho chlapa posluchni, ved si sama uvedomujes, ze chce dobre vasej rodine. Chapem, ze je toaj.tvoja mama a ze by ti s nou mal pomoct, ale ked to uz zasahuje do rodiny a mozu tym trpiet deti, tak sa velmi rychlo zbal. Tiez by som deti nenechali zit s narusenym clovekom. Mamu ries s doktormi a popripade zavolaj policiu, akze by sa ozaj chcela zabit, o com pochybujem

rawmamka
30. apr 2018

@lela150 Ja ľutujem len tie chúdence deti, žiť medzi takými ľuďmi musí byť veľmi ťažké a stresujúce...

derdia
16. okt 2019

@lela150 no ved vidno na tebe,ze ta tvoja rodina nici...prosim ta uvedom ai,ze toto co nesies na svojich ramenach je len vzduch ,ktory si tam ty davas...vymysli si,ze odchadzate nachvilu a ze ak bude treba tak sa vratis....aspon sama zbadas ako im na tebe zalezi...ak rodicom zalzei na dietatu,chcu by bolo stastne a nie ho budu deptat tym,ze sa musi o nich postarat....

beronsche
16. okt 2019

@lela150 toto nie je o tom, ci mas vyhoviet priatelovi alebo nie... Toto je o tom, aby deti, ak je to co i len trochu mozne, nevyrastali v patologickom prostredi, co u vas doma momentalne urcite je.. Matka ta citovo vydiera... Vies, co sa stane, ak zostanes? Vztah sa ti rozbije, o deti pravdepodobne neprides, ale zivot v takom prostredi ich urcite silne negativne poznaci a teba matka zdepta tak, ze nebudes vediet, ako sa volas..
Povedz matke, ze odchadzas a nenechaj sa odhovorit.. Ponukni jej pomoc, navstevy, podporu, ale neustupuj... Toto bude zniet tvrdo ale ak sa matka pokusi o samovrazdu, je to jej rozhodnutie a jej zivot... Ty sa jej chrbtom neobracias, ale ona ta predsa nemoze cely zivot riadit.. Vztah teba a tvoje matky NIE JE zdravy. Toto je prva vec, ktoru si musis uvedomit!

maryetta
16. okt 2019

Mama ked si chce nieco spravit tak si zial spravi. Ak ma psychicke problemy ty tomu nepomozes.
Ublizujes sebe. Trpia nasledne deti partner.
Nezabudaj ze ak mas normalneho chlapa dalsi normalny do cesty prist nemusi.

Postav mamu pred hotovu vec. Sanci mala zrejme uz niekolko.
Ano mama je mama ale vam zivot unika.