Ahojte. Som vydata mame syna ,skolaka Ja pracujem do 19. Ked pridem domov, chvilku sme spolu a myslim si ze to neni to co som mat chcela:( ,nenaplna ma moj zivot. Viem ze muzovej rod.,som neni po chuti. Nestretavam sa s nimi. Vlastne som samotarka. Ani neviem preco to robim. Stale mam nejake vycitky.Nic ma nebavi , v nicom nevidim zmysel. Najst si iného muza ,mozno stastie? alebo takto zit.
@mamka27 Mna by najviac mrzel ten neskory prichod domov. Co mas zo zivota? Nemas ani cas byt so svojimi najblizsimi. Viem, ze s pracou to nie je bohvieake, ale nemozes ju zmenit? Podla mna, keby si chodila domov o stvrtej-piatej, zmenil by sa ti aj pohlad na zivot a mala by si v nom viac radosti.
@mamka27 .. presne ako pise bopa ... v prvom rade musis zacat od seba ... ak tu hranicu sama neprekonas nikto ti nepomoze ... s tou pracovnou dobou .. ja viem je to velmi neskoro ..ale ak ta "potesi" ani u nas to nie je inak ... niekedy sa dokonca uz len smejem ze cez tyzden uz ani nezijeme ako "normalna" rodinka .. ked nie som niekde dlhsie ja tak je manzel .. pri malom sa doslova striedame 🙂 zo zaciatku ma to trapilo ale uz to neriesim .. jednoducho je taka doba a ked nie su ine moznosti tak sa inak neda .. pochopi to ten kto ma tiez takuto situaciu 🙂 ... ale pride vikend a my si ho uzivame naplno ... vyletiky, spolocne prechadzky, navsteva babky (len jednu .. lebo druha o nas nema zaujem .. ale co ... nevnucujeme sa 🙂 .. ved ona raz mozno pochopi o co prichadza a len aby uz nebolo neskoro ... jej problem ... neriesim ), nove aktivity, navsteva kina ... jednoducho cinnosti kde sme spolu a kde si to spolu aj uzivame .... nie je to sice idealne ale clovek si zvykne a tie chvile co sme spolu sa snazime aby boli naozaj krasne .... mozno by si mohla aj u Vas .. minimalne by si zmenila myslienky cez tyzden ked by si uz od stredy premyslala co a kam v nasledujuci vikend ... no a porozmyslaj aj nad niecim co ta bavi, co je tvojim konickom, mozno aj co si si niekedy povedala ze by si rada skusila a doteraz na to nenasla odvahu .. ja neviem napr. paragliding ?? 🙂 extremy vsak ?! .. nie jednoducho nieco co by ta naplnalo .. stalo sa tvojou dalsou zalubou a na co by si sa opet tesila .. mozno nejake cvicenie, plavanie, navstevy nejakeho centra .. vyhrad si na to stale pravidelne nejaky cas cez tyzden .. venuj sa tomu a uvidis myslienky budu uplne ine ... ale predovsetkym naozaj najdi silu v sebe pretoze ak clovek sam nechce a nezacne pre seba nieco robit naozaj mu nikto iny nedokaze pomoct ... drzim palce nech opet najdu radost a dusevnu rovnovahu v zivote ...
Ja som tiež už doma roky, fakt to sem ani nenapíšem, menšie dieťa má proste problemy tak musím. Neviem aj mne je niekdy nanič, ale stále si nájdem aspon malú inšpiráciu, niečo nové napr. som sa teraz pustila háčkovať, aj keď to vyzeralo, že nič sa mi nepodarí, pre niekoho obyčajné háčkovanie a po asi 100 pokusoch mám čiapku, chodím cvičiť pravidelne, v lete celá rodina veˇˇla športujeme,na manžela som sa naučila aj sa stále učím nie hneď kritizovať, chvíľu počkať ak ma v danej minúte naštve no a našla som si dobrú kamarátku v čo som ani moc nedúfala je mi veľmi blízka. Byť spokojná pracovať na sebe zdokonalovať sa to nie je hneď je to celoživotná cesta a aj neúspechy treba prijať, hlavne sa tomu všetkému nepoddať.
Je to ťažké lebo aj s mmužom sa akoby odsudzujeme:(nl,učí sa so synom ale iné doma nerobí.ja videm čoby som chcela..víkend bez radosťi,kamosky nemám
Hľadám prácu,píšem žiadostí. Len vieš ako to dnes je, veľa ľudí má zaujme o prácu a ak majú znamych tak ti mmajú prednosť
Dievča spamataj sa,,,, ak mas zdravotne problemy , myslim depesie, navstiv na to odbornika.... načo sa tak zbytočne trápit, žijes len raz, v dnešnej dobe sa vela ludi trapi nad blbostami, si zdrava, mas rodinu , čo ti vlasnte chyba... to čo tu pises su fakt zbytocne keci,, uz sa konecne nakopni a zacni zit.. a vsetko co chces zmenit tak zmen, nikto ti tu nezaruci, ze ked vymenis chlapa tak ti bude lepsie, je to len na tebe, ty sama vies co k nemu citis,,, ,
@marianna162 no neviem, či odborníka jej treba, na depresie sa u nás rozdávajú tabletky... a byť v stave umelého šťastia... to radšej ja osobne budem nie šťastná ☹
@maria1989 ale ved moze chodit k psychologovi, vyrozpravat sa , vsetko nie je len o tabletkach, a ked je na tom tak zle a mozno ani nie, mozno je to len chvilkove, tak obornika jej na to tak ci tak treba... vobec s tebou nesuhlasim , byt nestatny a nechciet to zmenit, no neviem nerozumiem vam ako tak mozete zit, ,, asi si neuvedomujete tie prave hodnoty... asi potrebujete od zivota poriadnu facku aby ste sa uvedomili ake mate stastie..
@marianna162 ja som tú facku už dostala, práve preto som v tej riti kde som. ale inak máš pravdu.
@maria1989 treba verit a ist dalej... vzdycky moze byt aj horsie, treba mysliet pozitivne, a vsetko sa na dobre obratti... ved ten zivot je aj tak sk*rvene kratky.
ach, ved toto príde z času na čas na každú zamestnanú mamu - nedá sa niečo urobiť s prácou, aby si bola viac doma?
možno nájsť si niečo čo ťa baví popri domácnosti a príci, aby si mala radosť zo života...
určite sa veci riešiť dajú, už som kedysi bola v podobnej situácii, stačiko zmeniť prácu a bolo to OK.
Ak chces v zivote zmenu,tak zacni od seba.. Pokial nie si stastna vnutorne,tak ta stastnou neurobi ani muz,ani deti,ani praca a ani keby ta svokra na rukach nosila.. Sme take zatazene, doslova vyhorene,ze je to tazke sa nabudit,usmievat.. Dopraj si obcas to,co mas rada a tes sa z toho.. Pokial s muzom nemas vazne problemy,tak by som ho nemenila..rozpravala si sa s nim o tvojich pocitoch? Obcas maju nadhlad a mozno ta prijemne prekvapi svojim nazorom.. 🙂