Ahojte, ani neviem ako zacat, citim sa byt vyhorena zo zivota.
Mam vsetko, co som vzdy chcela, milujuceho dobreho manzela, krasne zdrave dietatko, dobru pracu, pekne byvanie, auto, peniaze, no proste po materialnej stranke ok a predsa nie som spokojna so svojim zivotom, a vobec neviem preco. Akoby ma uz nic nebavilo, nic sa mi nechce, chyba mi taka zivotna energia...
Mali ste to niektora? Ako sa z toho dostat?
Ahoj skus viacej relaxovat. Najdi si nejaku cinnost co ta bavi. Ja ked mam depku z roboty, tak idem do zahrady a hned je po nej. Alebo idem so synom von. Skus len tak vypnut,nemysliet negativne.
Presne tak aj ja. Teraz par dni sa takto citim. Mohla by som skakat 2m ze si zijem ako zijem a ja som nespokojna🥺Tiez neviem co s tym
Pripájam sa k vám ženy.
@taminka1986 tak potom skus tiez nieco co ta bavi. Ak mas dieta treba vyuzit pekne pocasie a ist von.alebo mne pomoze aj ist do lesa alebo aspon tam kde je strom a objat ho. Uvidis a pocitis kolko energie je v nom.
Tiez mam ten pocit, mam dobreho priatela, pracu coskoro budem menit, mame nas vysnivany domcek a predsa mam pocit nenaplnenia. Na dieta sa zatial necitim, nemyslim si ze by mi prinieslo stastie. Tento dospelacky zivot je onicom, aj ked po materialnej stranke mame vsetko, stale je to len kolobeh praca-domov, sem tam nejaky vylet a pohoda doma, ale nic z toho ma nejako extra nenaplna.
Mas nejaky konicek? Nieco co sice nema nijaky "zmysel" ale pre cloveka je potrebne.
to nie je nic nezvycajne - ked dosiahneme vsetko, co chceme, uz sa nemame na co dalsie tesit. Takze si treba najst dalsie zmysluplne ciele, mozno pomoc druhym ludom, mozno si najst nejakeho konicka, ktory by potesil dusu a podobne.
Pripájam sa, akoby si hovorila o mne, mám “všetko”, ale nie som šťastná a nič ma nebavi …
Treba mať stále nejaký cieľ, stále...nejaké ľahko dostupné krátkodobé a aj dlhodobé
Zivit netreba len telo- materialnymi vecami, treba zivit aj dusu.
začiatok depresie..smer psychológ...
Ak neviete čo so sebou, choďte na 1 deň ako dobrovoľník na onkológiu, tam vás to prejde....
mozno ze to co mas nieje nic co ty naozaj potrebujes byt stastnou. Okolie ti natlacilo do hlavy vzorec ze co musis akoze mat aby si bola stastna lenze ty si samu seba ignorovala a teraz sa cudujes. To co vymenivas urobi stastnym iba urcity typ cloveka a ty to asi niesi.
Tiez nemusis vediet ako byt stastna, proste nemas na to v hlave programm, nikdy si sa to nenaucila lebo si nemala ako. Boli tvoji rodicia naozaj stastny? Videla si za detstva vobec nejakeho blizkeho cloveka co bol naozaj stastny?
@viestta nemam ziadny konicek a ani neviem, co by ma tak mohlo bavit 🤔
@zuzinka888 a ako napriklad? 🙂
@micusa2222 aj nad tym som uz uvazovala, len som este chcela skusit dostat sa z toho sama
@martinmmartin ja ani neviem, ked teraz nad tym rozmyslam. Rodicia nemali taky ukazkovy vztah ako vidime vo filmoch, ale zase neboli ani vkuse uhadani a nestastni. Nieco take medzi...
@marcellka32 minuly rok moj ocko zomrel na rakovinu, takze na onkologii som bola velmi casto a stale si to vravim, ze aki mozeme byt stastni, ze sme zdravi, ze mozeme spat vo vlastnej posteli a nie v nemocnicnej, ze mozeme byt stastni, ze mame co jest a stale stale si to opakujem, ale nepomaha to
Ja zdaleka nemam vsetko, trapia ma niektore veci, ale som rada, ze mam to, co mam.
Najdi si nejaky konicek.
Clovek asi nikdy nebude 100% spokojny, stale tu bude nieco, co sa da vylepsit, kam sa posunut dalej...asi preto je ta vnutorna nespokojnost, neda sa povedat, ze teraz uz je vsetko ok, ja ako veriaca to vnimam tak, ze koniec cesty je az v nebi, az tam bude clovek dokonale stastny a spokojny.
Tu su chvile, ktore nam to nebo mozu na chvilu ukazat, ale stale je co riesit, tu dennodennu rutinu, krizy atd.
@lenka1231 @taminka1986 @hankab @alchemilkazltozelena tak co s tym ideme tobit zeny?
A čo Ti robí radosť?máš stále iba to musím, musím...niečo iba "svoje"ja neznášam stereotyp a takéto myšlienky mám v zime.Od jari do jesene som iný človek.Ked je najhoršie sadnem na bicykel, idem do záhrady.Ale človek nie je stále šťastný máme emocie, problémy...niekedy stačí len ísť s dieťaťom to lesa, na zmrzlinu aspoň trocha zmeniť to zaužívané.
Mohli by ste aj mne poslat nejake peniaze pre radost? 🦄
Ja mám tri deti, to samo o sebe zaberá dosť času. Ale ja nechcem byť len matka, nikdy to nebola moja ambícia, mať deti a koniec. Takže popri mojich troch deťoch pravidelne cvičím. Mám trénera/fyzioterapeuta s ktorým to ťahám dva roky. Ja mám obrovské problémy s chrbticou, dlho som rehabilitovala, neúspešne, tento chalan tomu dal nový smer a mám super výsledky. Takže makám s ním ďalej. Popri deťoch som si nevedela nájsť prácu, lebo čaosovo nedávam 8hodinový pracovný čas, kvôli tomu som musela skončiť v bývalej práci. Začala som pracovať ako dobrovoľník pre jednu organizáciu pomáhajúcu Ukrajincom na Slovensku. Nemala som z toho žiadne prachy len aktívne zmysluplne využitý čas. Po polroku sa mo ozvali z vedenia, či pre nich nechcem pracovať. Takže to teraz robím 3-4 hodky denne ako kedy. Môj manžel je úžasný, milujúci a veľkorysý človek. Miluje naše deti, nemá problém sa im venovať, miluje mňa a chápe moju potrebu realizácie a preto ma v tom podporuje. Pokiaľ máš všetko ako píšeš, skús robiť niečo pre iných.
Pravdupovediac aj ja mávam takéto obdobia. Ale u mňa to skôr pramení z toho,že nemám na nič čas,len sa naháňam. Proste byť len sama so sebou.
Ja si cez vikend splnim sen a prinesiem si domov psika 🤗 dlho po nom tuzim a verim, ze mi da radost do zivota
Tak niečo z toho daruj tým, čo nemajú toľko ako ty
skus si dat za ulohu zistit, kto vlastne si, a co by ta urobilo stastnou. Venuj sa viac do hlbky manzelovi a dietatu. Skus sa naucit nieco noveho.
@marcellka32 to je drsné
nie, nikdy. materiálne vsetko nemam, ale nechyba mi to. nasla som si pracu co ma bavi a venujem sa jej lebo mi prináša radosť do zivota