Mám všetko a aj tak som nešťastná

jadana
8. máj 2012

Ahojte, dlho sem chodim a teraz som sa zaregistrovala...Mám také trápenie - som mamina 2 malých detí, škôlkarov, sú zdraví 🙂 a sú to spokojné deti 🙂 mám manžela, ktorý je od rána do večera v robote, ale manželstvo je o.k., máme hypo na byt, chalupu, auto...rodičia nám pomáhajú, nie finančne, ale aspoň deti postrážia, našla som si super prácu....a napriek všetkému som nešťastná, beriem lieky na depku a potrebujem sa dať psychicky do pohody...Ako si dodávate elán? Kde beriete energiu? dakujem za každú radu...

iwi9
8. máj 2012

ahoj 🙂 tak moj osud je zatial iny ako tvoj, resp. zivot.. som vydata, planujeme dieta, zijem v zahranici. a prave to zahranicie mi vela krat prinasa depky.. ale poriadne. neraz som preplakala hodinu, co som chcela ist domov... ale nastastie sa mi velmi zacalo darit v praci, zacali sme planovat babatko, tak som si postupne uvedomila, ze nemam preco byt nestastna...a velmi mi pomohla kniha Tajomstvo ( je aj film). Aj keby si tomu filmu celkom neuverila, nabije ta to energiou, za to rucim...to co si napisala, znie ako idealny zivot, len som sa pozastavila nad 'manzelstvo je ok'. nie je to problem, ze je to len ok? mne elan dodava prave moj manzel....mozno som to len zle pochopila...v kazdom pripade drzim palce, aby si nasla svoje stastie ( mozno nejake hobby pomoze-ja ked som plne zamestnana, tak som maximalne stastna)

lucka1987
8. máj 2012

@jadana elan mi dodava stastie mojej rodiny . mozno je to taky blby pohlad zienky domacej, ale ked vidim, ze mm a syncek su stastny a lubia ma, tak aj ja som.
nikdy som nemyslela, ze toto bude vec, ktora mi da zmysel . vzdy som tuzila po kariere, cestovani a podobne.
dnes je to inak... som stastna, ze mam zdraveho drobca a nesmierne si to vazim, pretoze uz som pocitila ake je to stratit cast zo seba. mm , ktoreho milujem a on mna, kedze vidim, kolko zien je nestastnych s ich manzelmi. Ktorý su tyrani, piju, behaju za zenami.

niekedy netreba chodit na sedenia, brat lieky a ponarat sa do depresii, lebo mame pocit , ze sme nestastne. Niekedy staci, ak sa zamyslime a pozrieme na tych, co ani len nesnivaju o veciach, ktore vlastnime a berieme ich ako samozrejmost.

rano vstanem kuknem z okna , ak mm nie je v praci a lezi vedla mna, kuknem nanho ako spi, ako spi moj drobcek v postielke. a radujem sa z toho, ze na oblohe nie je jediny mracik a bude pekne pocasie a mame pekny den pred sebou. 😉

samozrejme aj na mna dojdu chvilky "nestastia" zas nechodim stale vysmiata a happy. ale tych je ooovela menej ako tych stastných 😉

igiana
8. máj 2012

Ahoj, nemas depku z toho, ze ste malo spolu s manzelom?, ze musite splacat hypo? (mna by to teda riadne deptalo).
Zijeme skromnejsie, ale ma to svoje vyhody - tesime sa ze sme s manzelom viac spolu, mame viacej casu na deti, nesplacame velke pozicky, tesime sa z malickosti... Denne cerpame zo vztahu s Bohom, On nam dobija baterky a dava radost 😵

marionetta
8. máj 2012

Ja by som na tvojom mieste vyhľadala dobrého psychológa.Nič tým nemôžeš stratiť.Ja som na tom bola rovnako,mám spokojnú a zdravú rodinu,super manžela,šikovné deti,všetko je fakt super,ale aj tak som bola bez života,tiež na mňa liezla depka a keď som videla šťastných ľudí okolo seba,bola som ešte nešťastnejšia,lebo ja som si uvedomovala,že mne to nejde a bol to taký začarovaný kruh.Potom som začala chodiť na terapiu,je to už 2 roky a odvtedy sa to veľmi zmenilo.je mi oveľa ľahšie a aj keď prídu niekedy ťažšie chvíle,tak viem,že to prejde,lebo za tie dva roky som si mnoho vecí v sebe urovnala.Pre mňa bolo najdôležitejšie začať od seba,lebo byť šťastná a spokojná nasilu sa nedá...

tea333
8. máj 2012

@jadana ked beries lieky, tak mas asi depresiu diagnostikovanu. A ta nie je len vecou zlej nalady. Je to vazna choroba, tak tieto stavy by si mala asi riesit s lekarom 😒

happy8051
8. máj 2012

a vies preco si nedtastna? vies co ti chyba?

minewka
8. máj 2012

@jadana čauko...depka je mrcha vec...nevieš si pomôcť...liečbu máš nastavenú správne?? Tam treba každodennú pevnú vôľu, odhodlanie, odvahu..bojovať sama so sebou..už podľa mňa to je plus, že si uvedomuješ, že sa máš inak fajn...
Neviem, kedy si začala brať lieky - ale trvá to nejaký čas, kým zaberú, tuším týždeň - dva.

Mne pomáhalo a pomáha s niekým pokecať - aj keď mám desný problém priznať, že ma niečo trápi..zväčša sa nepriznám...ale mám 1-2 kamošky, ktoré ma odhalia...podľa pár utrúsených slovíčok.. 🙂

Možno ako to už niekto písal, by som si našla psychologičku - predsa len funguje trošku inak, ako psychiater...alebo psychoterapeuta...ak niečo také je 🙂... len tak, nezáväzne s niekým pokecať, vypočuť si iný názor...

Neviem, odkiaľ si..ale robia sa fajn semináre...volajú sa rodinné konštelácie..pozri si, či by si si nešla čo to vypočuť.. 🙂

mamavera
8. máj 2012

@jadana pri športe, v prírode a samozrejme pohľadom na moje deti a partnera. Drž sa!

carodejnica
8. máj 2012

@jadana Mala som kedysi také jedno obdobie temnoty duše (podľa mňa najlepší výraz na depku), jedna moja kamoška mi vtedy raz povedela, že v temnote si dovtedy, dokedy sama chceš... veľmi ma to zarmútilo, lebo mi to prišla taká podpásovka, veď ja som to nevedela ovládať a nie to ovplyvňovať.... našla som si však v živote nitku, zlatú nitku na konci ktorej bolo svetlo, (bola to škola, na ktorej som vtedy študovala a presne tak som to vtedy videla ako zlatú niť po ktorej som sa šplhala za svetlom) a rozhodla som, sa že sa upriamim len na to. Doštudovala som o 4 roky a postupne som si uvedomila, že už som na svetle a že som tam už pekne dlho. Vtedy som s nadhľadom pochopila kamarátkine slová, takže môj recept bol taký, nájsť nejakú činnosť, či cieľ a venovať sa mu a prišlo to samé od seba. Lebo som chcela. Myslím, že keby som mala v tej dobe deti, bolo by to pre mňa jednoduchšie, pretože deti sú zmyslom života každej matky a dokážu byť nekonečným zdrojom sily a inšpirácie. A potom som ešte pochopila jednu vec, že šťastie je vnútorný pocit, nezávislý od okolia... 🙂

luraka
8. máj 2012

Skús si nájsť niečo o pozitívnom myslení. Minule som našla pekne spracovanú stránku, tie myšlienky majú niečo do seba. Držím palce.

fiffinkaa
21. máj 2012

mini rada..
pozeraj modré z neba a ked uvidíš tie životné katastrofy, snád si uvedomíš ako si to v živote vyhrala...pozri si aj tu na fore, aké majú ženičky problémy s partnermi, s neschopnosťou počať apod..alebo porozmýšlaj čo by Ťa urobilo šťastnou a choď si za tým, veľa šťastia
🙂

eri28
21. máj 2012

@jadana moja to nie je vobec lahke presla som si roznymi stupnami depresie, no nastastie som na zive 😝 , ale nie nesrandujem, musis sa naucit dobyt baterky, mozno ani si nevsimnes, kedy prekrocis limit unavu uz necitis, ona tam davno je a potom prepnes telo, ty ides dalej, ale bez zivota, je dobre, ze to riesis z odbornykmi, aj ked viem, ze to nie je vsetko pomozu, skus psychoterapiu, ked nemas, rozhovor zo psychologickou spolu najdete cestu, alebo jednoducho nie vzdy sa to da pocuvaj telo, relaxuj, pri detoch a muzovi, kt. stale pracuje asi nie je vela, casu.
Pokial ta naplna praca, tak na tom nie si az tak zle 😅 , mne velmi pomohlo prazdno vyplnit duchovnom, ale to je vellmi
individualne, cize nebudem ta presviecat, su aj ine moznosti relaxovania, kt. by ti mohli pomoct, od hudby, cvicenia, niekedy staci len naist si cas na nieco po com dlho tuzis, a stale to odkladas, poriadne si upratat poriadok sama v sebe, a telo ti urcite napovie....
vsimni si svojho muza, snad nejde ako stroj, niekde cerpa silu, podla mna je najdolezitejsia laska, v rodine, medzi vami, sme velmi citlive na okolie, ked ju necitis, skus ju rozdavat, ona sa vrati aj k tebe dvojnasobne, prostredie, mate chatu, priroda, les neskutocne dokaze cloveka zrelaxovat, opytaj sa v rodine, urcite kazdy aspon raz za zivot, mal takz. vyhorenie, ci v praci, alebo v rodine, a odveci nie je aj odbornik, mozno nieco najdes aj cez net, prajem ti vela pohodicky 😎

katyl
21. máj 2012

stastie vacsinou najdes vtedy, ked ho prestanes hladat. Ja som ho nasla v tych veciach, o ktorych ty hovoris, ze ich mas. Dve zdrave deti, hypo sa pomaly chyli ku koncu...stastna som,ked sa pozriem naspat a poviem si: aha, kolko problemov a tazkych situacii mi prislo do cesty a ako skvele(alebo aj menej skvele) som to zvládla.
Tesím sa, že ma starosti nepoložili a nezatrpkla som. Teším sa, ked mám silu vstávat a ist dalej. tesim sa, ked viem odpustat a ked si uvedomim, ze som sa naucila byt trpezlivejsou. Tesim sa, ked zistím, ze napriek tomu, ze robim chyby a to ich robim kazdy den, castokrat si ich viem priznat a snazit sa ich napravit...život je krátky, velmi krátky a treba si ho užiť 😉 a vychutnat 🙂

lillah
21. máj 2012

@jadana My nemame ani hypoteku, ani chalupu...dokonca ani len auto.... som daleko od rodiny. Takmer stale som sama s detm, nema mi kto pomoct. Muz je v robote od nevidim do nevidim... vacsinou 6 dni v tyzdni..... Mozno aj ja by som prepadla depresii keby som to nechala len tak. A vzdy ked na mna pride ten pocit, ze nic nema zmysel poviem si: "mame dve krasne, pomerne zdrave deticky, co by si viac chcela?"
A co mi dodava energiu je moje motto.... Nikdy nie je tak zle aby nemohlo byt este horsie.... a SEX....
Prajem vela stastia a pohody...a aby si nasla to co hladas. Zrejme si to nechces pripustit ale jedine co ta urobi stastnou si TY! Ziadne lieky ti nepomozu prekonat depresiu....

monfat9
18. jún 2012

Len veľmi ťažko môže človeka s diagnostikovanou depresiou súdiť človek ktorý ju nikdy neprežil..snád možno máte aspoň trocha z troch štvrtín potuchy..čo to je...ale nikdy to nepochopíte...ja vám prajem len to aby ste to ani raz nazakúsili....ani raz! nikdy....lebo to nie je zlá nálada...plač..trocha výčitiek...a tak...situácia ktorá sa dá do poriadku...nemám rada..ked si ľudia zamieňajú zlú náladu s depresiou...lebo to je ako porovnávať kvapku dažďa s búrkou.... 😔 ...roky liečby, roky psychoterapie, tisíc prečítaných kníh a múdrych rád na život, výroky typu vzchop sa...a tak..prečítajte si poriadnu psychoterapeutickú literatúru..depresívnemu človeku takýmito výrokmi len poškodíte...nepomôžete.....a lieky človeka držia v plnohodnotnom živote...nikdy nechcem aby moje dve krásne usmiate deti poznali mamku od rána do večera..utrápenú, ležiacu v posteli, nevládnu, preplakanú, ležiacu pri záchodovej mise, ...nič im takto nedám v živote...nič....a kým beriem lieky dávam im všetko čo iné mamky...učím ich, čítam im knižky, ľúbim ich tou najväčšou láskou v živote..aká môže existovať...a myslím že nič zlé nerobím... 😉

monfat9
18. jún 2012

a sex? ... 😝 😝 to je hádam tá posledná vec, ktorá depresívnemu človeku prebehne hlavou hádam raz za pol roka 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

ematko29
18. jún 2012

@monfat9 chapem ťa ,mame v rodine depresiu.anaozaj je to tak ako píšeš.ja osobne depresiou neptrpím ,ale žijem v blízkom kruhu s ludmoi čo nou trpia ,aaj pre takeho človeka je to velmi ťažke,acítila som sa hrozne ked som mu nedokázala pomôcť,dokonca som mala pocit ,že je to kôli mne 😢 že nieje somnou šťastny anemá ma rad ,vved predsa keb y ma mal rád tak by sa premohol atakk.teraz je to lepšie nemam už ten pocit bolo mi vysvetlené ,že ak by som sa neviem ako snažila je to choroba ako každá iná amusí sa liečiť.spúšťač može byť detstvo ale aj genetika.

stanislavao
18. jún 2012

treba si najst nieco, kvoli comu sa oplati sa oplati tesit. ked vidim osudy ludi aj vo svojom okli, ze dietatko je od narodenia v nemocnici a to ma uz 7 mesiacov, ze denne sa rodicia musia bat o jeho zivot, lebo moze hocikedy umriet, ked vidim, ako ludia musia zit z 260e mesacne, ked vidim, ako niekto nema pomaly kde byvat, tak som stastna. som stastna a vdacna za to, co mam. mam manzela, ktory sa o nas stara, mam deti, ktore su uzasne, sikovne a zdrave {ked nepocitam nejake alergie, ekzem a pod."drobnosti"}, mame nas dom a som zan vdacna a som stastna, ze si mozeme zit aspon tak ,ako si zijeme. mame hypoteku, mame dalsi uver. mame len 2 stare hrdzave felicie, ale nemusim chodit autobusom. musite sa nad zivotom zamysliet inak. nemyslite na to, co nemate, ale teste sa z toho, co mate. pozrite si spravy, modre z neba {ja to nepozeram, ale mozno to pomoze} a uvidite, ze musite byt stastna, lebo mate byt preco. alebo zajdite za psychologom. urcite uzivanie antidepresiv nieje to najvhodnejsie riesenie. treba s tym nieco robit.

monfat9
18. jún 2012

@stanislavao vede práve o tom vravim...že pokiaľ má niekto slabu depku alebo nálady...tak mu pomôže také nazeranie na svet, psycholog, knihy, terapie, ľubovnik a ja neviem čo......ale pokiaľ má ťažku depresiu..tak pomôžu len antidepresiva..to ti povie každý kto touto chorobou trpí

maruska24
26. jún 2012

depresia ako choroba je strašná vec, je to choroba ktorá má aj svoje diagnostické číslo a často sa medzi ľuďmi zamieťa s ponímaním depresie ako zo zlým dňom, pochmúrnou náladou a pod.
Dnešný život a svet však k tejto diagnoze tlačí mnoho ľudí, aj štatistiky hovoria o tom, že životný štýl ktorý sme viac menej nútení žiť nás k tomu vedie.

nadpis témy ma troška pobavil, sorry, čakala som od užívateľky že napíše v akom prepychu žije, akú perfektnú a dobre platenú prácu má a golf hráva len tak zo srandy 😀 a keďže posledný turnaj nevyhrala tak je nešťastná 😀
príspevok však hovorí o tom, že žiješ moja iba tak, ako ďalších dobrých 70% obyvateľov tohto štátu, čo by znamenalo že tento percentuálny podiel je vlastne nešťasntých 😉

modré z neba je vynikajúci marketingový ťah na sledovanie danej TV, aj napriek tomu si to občas pozriem, lebo príbehy sú reálne /aspoň dúfam/ a potom preplačem ešte aj obľúbenú reklamu 😉

osobne som možno aj ja prípad pre modré z neba, ale to by bolo skôr na román, než na 15 minutovy príspevok. Baby tu píšu že je treba si nájsť nejakú činnosť ktorá by ťa tešila. Ono aj to je niekedy ťažké, hlavne ak ťa nič nezaujíma, a to čo by ťa tešilo na to nie sú peniaze a ešte aj čas. Píšeš že máte hypo na byt a aj chalupu. Tak skús vziať deti na tú chalupu, hlavne teraz v lete, možno tam prídeš na to že ak máš k domu ešte aj toto, tak až taká nešťastná byť nemôžeš. A teraz v lete tam možno budú aj iné mamičky, alebo susedky a nájdete si spoločnýá program. Hmm..?

dana33
26. jún 2012

@jadana aj ja som prešla depresiou,brala lieky,ambulantne,chodila som k psychiatričke,psychologičke 🙂 a som tu,už bez liekov,bola to životna skusenost,spadla som skoro na dno,ale odrazila som sa a fičím dalej...pomohla mi samozrejme rodina,hlavne manžel,ale otvorila mi akotak oči aj jedna moja oblubena herečka 😢 nech je jej zem lahka.....Helenka Ružičkova,ked vyslovila vetu...na depresiu treba maly dvor a velky bič...prišlo mi to velmi trefne 😉,určite nezlahčujem tvoje pocity 😔 a ešte jeden lekar povedal,depresia je choroba ,ktora sa DA liečit,mne až po dvoch tyždnoch zabrali lieky,skus nad tymto porozmyšlat,čo som ti napisala,držim palce a HLAVU HORE!!!

daliana
26. jún 2012

@monfat9 ....súhlas... zažila som v puberte.....držím palce.....všetko dobré prajem 🙂 😉

dana33
8. feb 2014

@jadana ešte taký malý dodatok k mojej predošlej rade...keby som sa pri každom páde na zem vzdala a nešla ďalej...tak sa nikdy nenaučím chodiť... 😉 všetko bude fajn...

strunka13
18. mar 2014

ahoj. mam vsetko a to doslova milujuceho manzela super krasneho synceka, krasny novy dom bez hypotéky super luxusne auto no aj tak citim ze mi nieco chyba. neviem to presne ani opisat ale citim sa prazdna a ze mi nikto nerozumie.citim sa akoby vsetci boli na rovnakej vlnovej dlzke a ja som uplne mimo.peniaze pre mna niesu vsetko praveze nerobym veci co ine zeny manikura pedikura kadernictva nekonecne nakupy oblecenia snazim sa ist v tempe ostatnych mojich znamich mozno aj preto mi je zle lebo sa s tym nemam s kym podelit lebo niesom chvalankarsky a povisenecky typ zeny.
mate niektora ten pocit co ja?

toniesomja
19. mar 2014

@strunka13 nebude to tým,že už nemáš žiadny cieľ? tužbu? všetko si už dosiahla a nemáš sa čomu venovať? aj ja mám občas taký pocit,ale hned sa preberiem..

diskutujuci
19. mar 2014

@jadana ahoj, chodite do prirody? na dovolenky? lyzovat? mas rada slnko?
mas depku mozno aj zo stravy, vnutorneho bloku, bud usmievava, pis mne a verim, ze ta rozveselim a zmenis svoj zivot o 100% 🙂

kveta
19. mar 2014

@strunka13 Z Tvojich slov mi vychadza, ze nemas uprimne kamaratstva so zenami a so zenami na Tvojej ekonomickej urovni si nemas co povedat. Napisala si co vsetko nerobis. A co teda robis, co Ta naozaj naplna? Cim zije Tvoja dusa?

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
salamistka
19. mar 2014

ani ja nie som šťastná, lebo nemám všetko čo chcem, ale možno z pohľadu iných mám všetko čo by si priali...
mám dobrú prácu, ale kôli nej som málo s rodinou a dcéra je z toho smutná,
mám dieťa, ale chcela by som viac detí a nemôžem
a kopec maličkostí, na ktoré človek povie, že veď to sú banality, ale zistila som, že keď ich človek nerieši tak časom prerastú do obrovských problémov...
a karma...niekto ju má dobrú, niekto sa môže aj rozkrájať a nikdy nebude šťastný

lencici
19. mar 2014

Takych je nas tu viac ... Ja mam dve krasne, zdrave deti. Mam kde byvat ale mam manzela ktory ma ma hlboko v .... ako manzel je na hovno ale otec je dobry...tiez niesom stastna...ale co mam robit? Koli detom vydrzim vsetko....